-
Ο χρήστης meco έγραψε:
- Δεν ξανανοίγεις ΠΟΤΕ Internet Explorer.
Πέρα από την πλάκα, είναι σοβαρό αυτό και να το λάβετε υπόψιν σας οι ενδιαφερόμενοι.
Τελικα ρε παιδιά, με κάνατε να αισθάνομαι αιώνες πίσω επειδή χρησιμοποιώ ΙΕ 6SP2, AntiVir, AdAwareSΕ, SpybotS&D και ZoneAlarm
Προς μεγάλη έκπληξη όμως, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΠΤΩΠΙΖΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!
Η όλη ιστορία είναι να απενεργοποιήσετε τα ActiveX και τα JavaScripts στον IE ή έστω να τα ρυθμίσετε σε ελεγχόμενη χρήση.
Μερικές (ελάχιστες συγκριτικά) σελίδες ίσως να μη σας ανοίγουν σωστά, αλλά who cares? Οι περισσότερες από αυτές τις ελάχιστες είναι είτε τσόντες είτε χακοκρακεράδικα sites.
**ΥΓ1.**Στην Opera χω δώσει άπειρες ευκαιρίες, ποτέ δεν κατάφερε να με 'κερδίσει'. Τον FireFox δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλα΄μετά από όσα διαβάζω, μάλλον θα τον δοκιμάσω.
**ΥΓ2.**Προς rookies: πριν οποιαδήποτε εγκατάσταση νέου προγράμματος, κρατήστε σημείο επαναφοράς στα XP (Έναρξη->Όλα τα προγράμματα->Βοηθήματα->Εργαλεία συστήματος->Σημεία επαναφοράς). Αν το πρόγραμμα που εγκαταστήσατε δεν σας αρέσει, απεγκαταστήστε το και κατόπιν επιστρέψτε στο σημείο επαναφοράς που δημιουργήσατε πριν το εγκαταστήσετε.
ΥΓ3. Το Spybot S&D είναι δυνατό εργαλείο, αλλά αργεί στις ενημερώσεις του και χρειάζεται και τη βοήθεια του AdAware... btw, η ελληνική του μετάφρασή είναι... δική μου
-
Ε τότε διόρθωσε αυτό!
Πάντως και ο Opera είναι πολύ καλός φυλλομετρητής, απορώ γιατί υπάρχει τόσος θόρυβος γύρω από τον Mozila.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ε τότε διόρθωσε αυτό!Πάντως και ο Opera είναι πολύ καλός φυλλομετρητής, απορώ γιατί υπάρχει τόσος θόρυβος γύρω από τον Mozila.
γιατί είναι τζάμπα (ιδεολογικό το θέμα περισσότερο, στην πράξη όλα τζάμπα είναι...), είναι open-source και πλήρως παραμετροποιήσιμος, και γιατί στην τελική, με Netscape μεγαλώσαμε
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
γιατί είναι τζάμπα (ιδεολογικό το θέμα περισσότερο, στην πράξη όλα τζάμπα είναι...), είναι open-source και πλήρως παραμετροποιήσιμος, και γιατί στην τελική, με Netscape μεγαλώσαμε
Μη μου θυμίζεις πονεμένες ιστορίες με το Netscape το οποίο αρνείτο πεισματικά να... ομιλήσει την ελληνική, δεν θυμάμαι κι εγω για πόσο διάστημα... πολύ μεγάλο!
-
Εγκατεστησα και εγω τον FFox και ειμαι σε γενικες γραμμες ευχαριστημενος.Πιο γρηγορο φορτωμα σελιδων ,κανενα κολλημα μεχρι στιγμης, αν και με τον ΙΕ δεν ειχα πολλα προβληματα.
Μου λειπει ομως :ο ηχος οταν τελειωνει το φορτωμα της σελιδας,ο κερσορας που ειναι πολυ χοντρος και κρυβει τον τελευταιο χαρακτηρα πολλες φορες οταν γραφω,δεν μπορω να αποθηκευσω τις εικονες ή τα βιντεο κατευθειαν στον φακελο που θελω.
Εβαλα και DSL . -
Τι εννοείς 'χοντρός' κέρσορας;
Για τα download, Tools>Options>Downloads>Download Folder>Ask me where to save every file.
Επίσης κοίτα στα διαθέσιμα extension και εγκατάστησε όποια σου αρέσουν. Θα δεις ότι μπορείς να κάνεις πολύ εύκολη τη ζωή σου.Τα δικά μου:
adblock
paste and go
linkification
tabbrowser preferences
flashgot -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι εννοείς 'χοντρός' κέρσορας;
Για τα download, Tools>Options>Downloads>Download Folder>Ask me where to save every file.
Επίσης κοίτα στα διαθέσιμα extension και εγκατάστησε όποια σου αρέσουν. Θα δεις ότι μπορείς να κάνεις πολύ εύκολη τη ζωή σου.Τα δικά μου:
adblock
paste and go
linkification
tabbrowser preferences
flashgotΟ κερσορας ,οταν γραφεις κειμενο,ειναι χοντρος και μου κρυβει τα 'ι'. Συνηθιζω ομως σιγα σιγα.
Οσο για την αποθηκευση στον ΙΕ μπορουσα να αποθηκευω (μετα απο ερωτηση)κατευθειαν τις εικονες στο 'Εικονες μου' και τα βιντεο κατευθειαν στον φακελο 'Τα βιντεο μου'.Με τον FF διαλεγεις ενα φακελο και τα στελνει ολα εκει,οποτε το εβαλα να τα στελνει σε ενα γενικο φακελο και μετα τα μετακινω .
Ξεχασα να γραψω για τις καρτελες ,απλα καταπληκτικη ιδεα. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο κερσορας ,οταν γραφεις κειμενο,ειναι χοντρος και μου κρυβει τα 'ι'. Συνηθιζω ομως σιγα σιγα.
Οσο για την αποθηκευση στον ΙΕ μπορουσα να αποθηκευω (μετα απο ερωτηση)κατευθειαν τις εικονες στο 'Εικονες μου' και τα βιντεο κατευθειαν στον φακελο 'Τα βιντεο μου'.Με τον FF διαλεγεις ενα φακελο και τα στελνει ολα εκει,οποτε το εβαλα να τα στελνει σε ενα γενικο φακελο και μετα τα μετακινω .
Ξεχασα να γραψω για τις καρτελες ,απλα καταπληκτικη ιδεα.Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης τον Avant Browser, ο οποίος είναι απόλυτα συμβατός και πολύ καλύτερος του IE... (βασικά είναι προέκτασή του): http://www.avantbrowser.com/
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[snip]
adblock
paste and go
linkification
tabbrowser preferences
flashgotΜάνο, μήπως γνωρίζεις ποιο είναι το extension του FireFox που ενεργοποιεί τα κίτρινα ταμπελάκια των εικόνων (αυτά που χρησιμοποιούν το tag ALT, αντί του tag TITLE) ?
ΥΓ.Με την ευκαιρία, μόλις εγκατέστησα τον FireFox και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες! Από features δεν έχει περισσότερα από τον Avant Browser, αλλά μου αρέσει η λιτή εμφάνιση και η ευελιξία των extensions. Από συμβατότητα με σελίδες δεν ξέρω ακόμα.
-
Ευχαριστω γαι την πληροφορια αλλα αφου δουλευω καλα μεχρι στιγμης δεν το ψαχνω παραπανω.
Ενα σφαλμα που εχω 'βρει' στον FF ειναι οτι αν πατησεις Αρχειο->Εξοδος τοτε κλεινει ολα τα παραθυρα FF που εχεις ανοιξει . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστω γαι την πληροφορια αλλα αφου δουλευω καλα μεχρι στιγμης δεν το ψαχνω παραπανω.Εσύ ξέρεις καλύτερα
Ενα σφαλμα που εχω 'βρει' στον FF ειναι οτι αν πατησεις Αρχειο->Εξοδος τοτε κλεινει ολα τα παραθυρα FF που εχεις ανοιξει .
Γιατί το θεωρείς σφάλμα αυτο; Αυτό δεν πρέπει να κάνει η έξοδος;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ευχαριστω γαι την πληροφορια αλλα αφου δουλευω καλα μεχρι στιγμης δεν το ψαχνω παραπανω.
Εσύ ξέρεις καλύτερα
Ενα σφαλμα που εχω 'βρει' στον FF ειναι οτι αν πατησεις Αρχειο->Εξοδος τοτε κλεινει ολα τα παραθυρα FF που εχεις ανοιξει .
Γιατί το θεωρείς σφάλμα αυτο; Αυτό δεν πρέπει να κάνει η έξοδος;
Συνηθως ανοιγω δυο παραθυρα με τον FF με μερικες καρτελες μεσα τους.Οταν παταω 'Εξοδος' στο ενα παραθυρο τοτε μου κλεινει και τα δυο.Στον ΙΕ κλεινει μονο το παραθυρο στο οποιο πατας 'Κλεισιμο' και οχι σε ολα τα παραθυρα του ΙΕ.Παντως συνηθεια ειναι ,τωρα παταω το Χ πανω δεξια και κλεινει εκεινο που θελω .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Συνηθως ανοιγω δυο παραθυρα με τον FF με μερικες καρτελες μεσα τους.Οταν παταω 'Εξοδος' στο ενα παραθυρο τοτε μου κλεινει και τα δυο.Στον ΙΕ κλεινει μονο το παραθυρο στο οποιο πατας 'Κλεισιμο' και οχι σε ολα τα παραθυρα του ΙΕ.Παντως συνηθεια ειναι ,τωρα παταω το Χ πανω δεξια και κλεινει εκεινο που θελω .
Σωστά, δίκιο έχεις!
Πάντως με τα tabs (καρτέλλες) δεν υπάρχει πλέον λόγος να ανοίγεις δυο παράθυρα.
ΥΓ. Μην υποτιμάς τον Avant Browser. Δοκίμασέ τον κι αυτόν πριν καταλήξεις οριστικά.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Σωστά, δίκιο έχεις!
Πάντως με τα tabs (καρτέλλες) δεν υπάρχει πλέον λόγος να ανοίγεις δυο παράθυρα.
ΥΓ. Μην υποτιμάς τον Avant Browser. Δοκίμασέ τον κι αυτόν πριν καταλήξεις οριστικά.
...ή τον Μaxthon.
Δοκίμασέ τον, αυτόν έχω τώρα (πριν χρησιμοποιούσα τον FX) και πραγματικά δεν μου λειπει.
Αντίθετα κέρδισα σε συμβατότητα με τα sites (κάτι που λείπει από FX-Opera κτλ). -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...ή τον Μaxthon.
Δοκίμασέ τον, αυτόν έχω τώρα (πριν χρησιμοποιούσα τον FX) και πραγματικά δεν μου λειπει.
Αντίθετα κέρδισα σε συμβατότητα με τα sites (κάτι που λείπει από FX-Opera κτλ).έχεις κόκκινη κάρτα!
-
Σαν τον Ισπανό διαιτητή στο Ολυμπιακός-Νιουκάστλ...;
Σπύρο με κούρασε η ασυμβατότητα του με τα sites (ότι ήθελε φόρτωνε) και βέβαια σε μένα δεν συνεργάζονταν ούτε με το Outlook Express ούτε με τον Thunderbird.(δεν μου κλίκαρε τα links στα mail ειδοποίησης για νέα απάντηση)
Πόσο πια να αντέξω τα copy-paste...Ο Μaxthon (πρώην ΜyΙΕ2) είναι το ίδιο γρήγορος, παραμετροποιήσιμος, έχει tabs, έχει ωραία themes (χρησιμοποιώ το Νοia 2.0) και είναι σχετικά ασφαλής (1 μήνα που τον χρησιμοποιώ έχω βρει μόνο 2 tracking cookies των 4Τ μόνο - βέβαια έχω ΟΝ τα ΜS antispy, Adware, Spy Doctor και Spybot)
Aυτά
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν μου κλίκαρε τα links στα mail ειδοποίησης για νέα απάντηση)
Πόσο πια να αντέξω τα copy-paste...Δηλαδή; Δεν σου μετέτρεπε τα URL και e-mail link σε μορφή που να μπορείς να κάνεις κλικ πάνω τους;
Linkification!!!https://addons.update.mozilla.org/exten ... php?id=190
http://www.beggarchooser.com/firefox/ -
Eυχαριστώ Μάνο θα το δοκιμάσω...σε δουλειές με βάζετε άντε ξανά εγκατάσταση.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
άλλο ένα 'επίτευγμα'
-
Ερώτηση:
Ψάχνω κάποιο προγραμματάκι να βρίσκει τα διπλά αρχεία στους δίσκους μου. Έχω 4 δίσκους και επειδή τους τελευταίους μήνες έκανα κάποιες back-up αντιγραφές από δισκο σε δίσκο, χάθηκα. Τώρα θέλω να φορμάρω τον ένα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει σε όλα back-up ή αν έχω περάσει μερικά στο D ή στο E ή F κλπ. Υπάρχει?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#1]