-
εχει δικεωμα η αστυνομια νασε σταματιση χωρις να κανης παραβαση και να σου ψαξη το αυτοκινιτο;
-
εχει δικεωμα η αστυνομια νασε σταματιση χωρις να κανης παραβαση και να σου ψαξη το αυτοκινιτο;
-
-
νομιζω πως ναι.
-
Φυσικά και το έχει.
-
προφανως... Τοτε ολοι οι εγκληματιες θα μετεφεραν οτι ηθελαν μεσα στο αμαξι, αρκει να μην κανανε παραβαση...
-
γιατι ρωτας? σου εκαναν ελεγχο?
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
** εχει δικεωμα η αστυνομια νασε σταματιση χωρις να κανης παραβαση και να σου ψαξη το αυτοκινιτο΄΄**Τα ματάκια μου!!!!! Γράφε με Greeklish καλύτερα
-
Φυσικά!
Μάλλον μιλάς για μπλόκο που σε σταμάτησε και όχι για περιπολικό που στα καλά καθούμενα σε είδε δίπλα του και σε σταμάτησε για έλενχο χωρίς λόγο!
Πολλές φορές αυτά τα μπλόκα γίνονται διότι υπάρχει σήμα για κάποιο ύποπτο όχημα και σταματάνε τα οχήματα που ταιριάζει η περιγραφή, μπορεί να έτυχε να ταιριάζει το αμάξι σου στην περιγραφή!
-
Δεν μπορώ να ακούω 'φυσικά' κλπ.
Αυτά τα χουντικά φίλε μου είναι ο λεγόμενος 'τρομονόμος'. Αυτός λέει λοιπόν ότι τα 'όργανα' (@@) έχουν δικαίωμα να σε σταματούν χωρίς λόγο, να σε ελέγχουν και να ψάχνουν ότι και όπου θέλουν. Νομίζω πως νομικοί είχαν πει ότι ίσως να είναι αντισυνταγματικός αλλά το θέμα κουκουλώθηκε και ο νόμος βρίσκεται σε ισχύ.
-
Απ' όσα κατέχω, και το έχω ψάξει λίγο το θέμα, δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα παρά μόνο με εισαγγελική εντολή ή παρουσία. Όμως, μην μπείτε στην διαδικασία να ζητήσετε εισαγγελέα, γιατί έχουν δικαίωμα να σας τραβάνε στο τμήμα για εξακρίβωση, ακόμα κι εάν έχετε μαζί σας ταυτότητα και να περιμένετε εκεί μέχρι να έρθει ο εισαγγελέας και πιστέψτε με θ' αργήσει
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
γιατι ρωτας? σου εκαναν ελεγχο?ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΡΙΠΟΛΕΩςΣ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟ.ΜΟΘ ΕΠΣΑΧΑΝ ΤΟ ΠΟΡΤ ΒΑΓΑΖ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΡΟΤΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Τα ματάκια μου!!!!! Γράφε με Greeklish καλύτερα -
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Απ' όσα κατέχω, και το έχω ψάξει λίγο το θέμα, δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα παρά μόνο με εισαγγελική εντολή ή παρουσία. **Όμως, μην μπείτε στην διαδικασία να ζητήσετε εισαγγελέα, γιατί έχουν δικαίωμα να σας τραβάνε στο τμήμα για εξακρίβωση, ακόμα κι εάν έχετε μαζί σας ταυτότητα και να περιμένετε εκεί μέχρι να έρθει ο εισαγγελέας και πιστέψτε με θ' αργήσει **Κλασσική Ελληνική χουντα...
Η αστυνομία κάνει ΟΤΙ θέλει και άμα πας να ζητήσεις τα αυτονόητα (την εφαρμογή των νόμων που σε προστατεύουν δηλαδή, από αυτούς που θα πρέπει να τους εφαρμόζουν), βρίσκεις και τον μπελά σου.
Το γνωρίζω κι εγώ ότι για να ψάξει το αμάξι η αστυνομία χρειάζεται άδεια και παρουσία δικαστικού λειτουργού, γιατί το αμάξι θεωρείται προέκταση του οικογενειακού ασύλου, αλλά χρειάζομαι να το επιβεβαιώσω... Θα ρωτήσω αργότερα κάτι φίλους δικηγόρους...
Ένα άλλο γνωστό της Ελληνικής 'αστυνομίας' είναι το ότι πρέπει να δείχνουν τις ταυτότητές τους όποτε τους ζητηθεί από τους πολίτες... Για να αποφευχθούν περιπτώσεις που κάποιος ντύνεται αστυνομικός και κάνει ότι του καπνίσει... (όπως είχε γίνει πριν από καιρό στην Θεσσαλονίκη από έναν νεαρό). Δοκιμάστε σε κάποιο μπλόκο να ζητήσετε την ταυτότητα του 'οργάνου'...
-
Νομιζω οτι εχετε λαθος οι περισσοτεροι.
Κατ'αρχας, ακομα και στα Λιμς (που εη αντιμετωπιση ειναι αθλια) μολις τους ζητηθει ταυτοτητα την δειχνουν αμεσως. Αυτο γιατι αυτο το πραγμα ειναι απο τα πλεον γνωστα πραγματα που ο πολιτης ΕΧΕΙ δικαιωμα να ζητησει και δεν τους παιρνει να κανουν αλλιως.
Για το θεμα του ελεγχου, νομιζω εχει ξανασυζητηθει και εχει ψαχτει και απο νομικους και τελικα ισχυει το οτι το οικογενειακο ασυλο ΔΕΝ επεκτεινετε στο αυτοκινητο και μπορουν να το ψαξουν οσο θελουν (δηλαδη αμα θελουν ξηλωνουν και ολο το αυτοκινητο, αρκει να μην σπασουν τιποτα).
Αμα πας να ζητησεις τα αυτονοηα, το θεμα ειναι πως θα τα ζητησεις. Στην αρχη τα ζητας ευγενικα, μετα με τσαμπουκα αλλα χωρις να βρισεις. Αμα δειξεις οτι δεν μασας, συνηθως κοβουν εκεινοι γιατι ξερουν οτι εχουν λαθος οποτε οσο και να το τραβηξουν δεν μπορουν να κανουν και τιποτα. Αφου και αυτο δουλευει στα Λιμς, τοτε δουλευει γενικος. Εκτος βεβαια αν αρχισουν να ανακαλυπτουν 'κατηγοριες', οποτε πριν κανεις οτιδηποτε καλο ειναι να εχεις και κανα μαρτυρα μαζι. Οταν ερχονται παντως σε 15 ατομα και μας λενε φυγετε, η standard απαντηση ειναι 'εδω ειναι δημοσιος χωρος= μπορουμε να κατσουμε οσο θελουμε= δεν παμε πουθενα, αμα συνεχισετε να μας ενοχλητε θα φατε την ιδια μηνυση επι Χ' (οπου χ ο αριθμος των ατομων, χτες καποιος ειπε οτι υπαρχει νομος που απαγορευει να συναθροιζεται κοσμος περισσοτερος των 2 ατομων, οποτε εμεις διαλυθηκαμε σε ζευγαρακια )
-
Α, εννοείς το ΧΟΥΝΤΙΚΟ 'πάνω από τρία άτομα είναι συγκέντρωση'; Αυτό το'χουν βάλει εκεί που ξέρουν εδώ και χρόνια.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Α, εννοείς το ΧΟΥΝΤΙΚΟ 'πάνω από τρία άτομα είναι συγκέντρωση'; Αυτό το'χουν βάλει εκεί που ξέρουν εδώ και χρόνια.Σωστόοοοοςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
..
...
Ένα άλλο γνωστό της Ελληνικής 'αστυνομίας' είναι το ότι πρέπει να δείχνουν τις ταυτότητές τους όποτε τους ζητηθεί από τους πολίτες... Για να αποφευχθούν περιπτώσεις που κάποιος ντύνεται αστυνομικός και κάνει ότι του καπνίσει... (όπως είχε γίνει πριν από καιρό στην Θεσσαλονίκη από έναν νεαρό). Δοκιμάστε σε κάποιο μπλόκο να ζητήσετε την ταυτότητα του 'οργάνου'...
Και αυτό αλλά και τα νούμερα, στον ώμο τους, που άλλοι τα έχουν ανάποδα για να μην μπορείς να τα δεις εύκολα και άλλοι δεν τα έχουν καθόλου
Πάντως, όλ' αυτά δεν ισχύουν για όλο το σώμα, αλλά για μεμονωμένες περιπτώσεις. Ίσως, να είναι πολλές αλλά σίγουρα δεν είναι όλοι. Τέλος, μην ξεχνάμε, ότι όταν ένας αστυνομικός σταματήσει κάποιο πολίτη για έλεγχο, δεν ξέρει με ποιόν έχει να κάνει, οπότε πάντα κρατάει και μια πισινή (δεν εννοώ κάποιον επώνυμο κλπ αλλά κακοποιά στοιχεία. Δύσκολοι καιροί για ήρωες
-
Oι περισσοτεροι αστυνομικοι και ειδικα οι νεοτεροι ειναι ευγενική , εξαιρεσεις αποτελουν οι παλιοτεροι που απο γιδοβοσκοι εγινα σε μια νυχτα αστυνομικοι...
Αρκει βεβαια να εισαι και εσυ ευγενικος και να μην προκαλεις χωρις λογο με το συνυθησμενο ' ξερεις ποιος ειμαι εγω , θα σε στειλω στο Σουφλί' και αλλα τετοια ομορφα...
-
Το παρκάρισμα στην διαδρομή της παραλιακής προς Σούνιο είναι παράνομο.Βεβαια εαν εισαι μεσα σε parking φανταζομαι ειναι αλλιως τα πράγματα.
Αυτο με την συνάθροιση των Χ ατόμων,ας μην το σχολιάσω καλύτερα ,καποιοι πεθάνανε για να μπορούμε να συναθροιζόμαστε οσοι και οποτε μας γουστάρει, χωρίς την συμφωνη γνώμη του κάθε αυνάνα.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ