-
Δε ξερω τι λετε εσεις εμενα παντως μου ειναι πολυ δυσκολο να διαλεξω.
Για να δουμε αποψεις... -
Type R... δαγκωτό!!!!
-
Type R. Πολύ κυριλέ το Γκολφ για τα γούστα μου.
-
Τώρα θα βγούνε πάλι τα πιστόλια Πάντως αν και θεωρητικά πρόκειται για ανταγωνιστικά αυτοκίνητα , με παραπλήσια σχεδόν τιμή , ιπποδύναμη κι επιδόσεις, μέγεθος και χώρους, εν τούτοις πιστεύω ότι απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.
Το Hoηda πιο σκηροπυρηνικό, με πιο κοφτερό κινητήρα , πιο σκληρή ανάρτηση και σαφώς φτωχότερο σε εξοπλισμό και διάκοσμο , απευθύνεται σε ένα πιο ειδικό και 'αλήτικο' (με την καλή ένοια ) κοινό.
Το Golf από την άλλη, πιο σοβαρό, πιο μαλακό και καλύτερα εξοπλισμένο, ομορφότερο ( υποκειμενικά) , με χαρακτήρα περισσότερο GT , απευθύνεται σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό που ζητά ένα γρήγορο και πιοτικό hatchback για ταξίδια .
Εγώ δίνω την ψήφο μου στο Golf, γιατί είναι πιο κοντά στα δικά μου οδηγικά γούστα , αν και θεωρώ τα δυο αυτοκίνητα ισάξια -
Τα έχουμε ξαναπεί.
Το Type R είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο 'σκληρό' αλλά το Golf είναι πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
Τι εννοώ με αυτό;
Ότι μπορείς να κινηθείς εξίσου γρήγορα με το Golf χωρίς να πρέπει να είσαι ψηλά σε στροφές συνέχεια, με πιο άνετη ανάρτηση, καλύτερους χώρους και εξοπλισμό.
Τελικά το TypeR απευθύνεται σε κάποιον που θέλει ένα αυτοκίνητο μόνο για να πηγαίνει γρήγορα και να στρίβει και όλα τα υπόλοιπα, τον αφήνουν αδιάφορο.
Εγώ προτιμώ να κάνω μερικές υποχωρήσεις (όχι και πολλές από ότι έχω καταλάβει μέχρι στιγμής) και να 'επιλέξω' Golf Gti σαν ένα αυτοκίνητο με περισσότερους ρόλους. Ειδικά αφού οι τιμές τους ειναι πολύ κοντά.
Αν είχα τη δυνατότητα για 2 αυτοκίνητα μπορεί να επέλεγα ένα TypeR για να 'στρίβω' και ένα δεύτερο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μου, αλλά και πάλι θα προτιμούσα ένα μεταχειρισμένο ραλι σαν κάτι ακόμα πιο αγνό και με χαμηλότερο κόστος συντήρησης... -
Έχει ξαναμπεί η ψηφοφορία..
Γκολφ για μένα, το θεωρώ ελάχιστα λιγότερο άσχημο κ πιο ολοκληρωμένο -
Πάλι τα ίδια θα λέμε;
Το θετικό είναι πως το Type R απέκτησε αντίπαλο (εξαιτίας και του Σαρακάκη φυσικά ). Φτάνουμε στο σημείο να γράφουμε ότι το GTI δεν είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει.
Η γνώμη μου πάντως δεν αλλάζει
-
Typer φυσικά. Προσωπικά από εμπειρία μου φαίνεται ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για το σκοπό που φτιάχτηκε και πάνω απ όλα άριστη οδηγική συμπεριφορά χωρίς ηλεκτρονικά
-
Για κατέβασε λίγο το ποντίκι σου......
-
CIVIC TYPE-R!
To Golf είναι γεροντίστικο και έχει παλιώσει πολύ σχεδιαστικά για μένα.
Για τον πατέρα μου που είναι κοντά στα 60 θα ήταν ότι πρέπει το Golf. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Για κατέβασε λίγο το ποντίκι σου......Και έλεγα και εγώ κάπου πρέπει να υπάρχει.
Αλλά προς στιγμή νόμισα ότι όλες τις συζητήσεις για αυτό το θέμα το είχαμε κάνει στο topic για τη ψηφοφορία στα δίλιτρα μικρομεσαία.
Μάλλον πρέπει να κλειδωθεί αυτό. Εάν μπορούμε να το κάνουμε και merge με το αρχικό topic ακόμα καλύτερα. -
Το λογικο θα ηταν πρωτα να εκανε το συγκριτικο το περιοδικο και μετα το φορουμ.
Αλλη μια πρωτοπορεια του φορουμ, που μπορει και βλεπει μακρια!!!
LOCK!!! κι απο μενα. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Για κατέβασε λίγο το ποντίκι σου......Ok κλειδώνεται, συνεχίστε στο παραπάνω θέμα [moderator]
VW GOLF GTI vs CIVIC TYPE-R