-
Έχω κάνει 98.000km περίπου.
Προχθές εκεί που πήγαινα κανονικά με 5η, η μηχανή άρχισε ξαφνικά να δυσλειτουργεί. Με σταθερό γκάζι 'κλοτσούσε' σαν να είχε νοθευμένη βενζίνη (αυτό υπέθεσα αρχικά). Από τότε και μετά, συμβαίνουν διάφορα. Στο ρελαντί και χωρίς ταχύτητα, ο λεβιές τρέμει, που μέχρι τώρα δεν μεταφερόταν καθόλου κραδασμοί από τον κινητήρα στο λεβιέ. Όταν ξεκινάω νιώθω πως δεν μεταδίδεται η κίνηση από τη μηχανή στους τροχούς, οι στροφές ανεβαίνουν και το αυτοκίνητο 'κλοτσάει', σαν να έχει 'λόξυγγα'. Κάποια στιγμή πατάω φρένο και άκουσα ένα θόρυβο σαν να τρίβονται 2 μέταλλα μεταξύ τους (σαν να φρενάρω δηλαδή χωρίς να έχω τακάκια και ακουμπάει το μέταλλο στις δισκόπλακες). Αυτό το είχε ξανακάνει το καλοκαίρι 1-2 φορές, αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Επίσης δυσκολεύεται να πάρει μπροστά. Σήμερα που γύρισα από διακοπές, πήγα να το βάλω μπροστά και πήρε μετά από 1 λεπτό με τη μίζα ανοιχτή. Σαν να είχε μπουκώσει ένα πραγμα.Επειδή οι γνώσεις μου στα μηχανικά του αυτοκινήτου είναι πολύ λίγες, μήπως υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;
Μου φαίνεται σοβαρό το πρόβλημα.
Θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε πληροφορία. -
Προχθές εκεί που πήγαινα κανονικά με 5η, η μηχανή άρχισε ξαφνικά να δυσλειτουργεί. Με σταθερό γκάζι 'κλοτσούσε' σαν να είχε νοθευμένη βενζίνη (αυτό υπέθεσα αρχικά). Από τότε και μετά, συμβαίνουν διάφορα. Στο ρελαντί και χωρίς ταχύτητα, ο λεβιές τρέμει, που μέχρι τώρα δεν μεταφερόταν καθόλου κραδασμοί από τον κινητήρα στο λεβιέ. Όταν ξεκινάω νιώθω πως δεν μεταδίδεται η κίνηση από τη μηχανή στους τροχούς, οι στροφές ανεβαίνουν και το αυτοκίνητο 'κλοτσάει', σαν να έχει 'λόξυγγα'. Κάποια στιγμή πατάω φρένο και άκουσα ένα θόρυβο σαν να τρίβονται 2 μέταλλα μεταξύ τους (σαν να φρενάρω δηλαδή χωρίς να έχω τακάκια και ακουμπάει το μέταλλο στις δισκόπλακες). Αυτό το είχε ξανακάνει το καλοκαίρι 1-2 φορές, αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Επίσης δυσκολεύεται να πάρει μπροστά. Σήμερα που γύρισα από διακοπές, πήγα να το βάλω μπροστά και πήρε μετά από 1 λεπτό με τη μίζα ανοιχτή. Σαν να είχε μπουκώσει ένα πραγμα.Επειδή οι γνώσεις μου στα μηχανικά του αυτοκινήτου είναι πολύ λίγες, μήπως υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;
Μπορεί να είναι τα πάντα!
Ηλεκτρικά, τροφοδοσία .... Πρέπει να πας άμεσα σε συνεργείο!Και μην αγχώνεσαι! Δεν είναι αναγκαστικά σοβαρό πρόβλημα! Π.χ. ένα χαλασμένο πηνίο πολλαπλασιαστή θα μπορούσε να σου δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα!
-
όταν ρετάρει το πρώτο που κοιτάς είναι μπουζί και μπουζοκαλώδια. Αν αυτά είναι εντάξει, τότε κοιτάς τον πολλαπλασιαστή. Αν πάλι όλα ΟΚ, πιθανώς το πρόβλημα να εντοπίζεται στην τρόμπα βενζίνης. Τώρα για τον ήχο που ακούς αυτό είναι στάνταρ ή έτυχε μια φορά;
-
Τον ήχο αυτό τον έχο ακούσει 2-3 φορές, προχθές και παλιότερα, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Προχθές ήταν πιο δυνατός, αλλά και πάλι μόνο για μια φορά τον άκουσα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δουλειά δεν είχαμε Χριστουγεννιάτικα, να τρέχουμε στο συνεργείο. Δεν το κινώ τώρα, θα πάω αύριο μεθαύριο, μόλις αδειάσω.
-
Τελικά το πήγα σήμερα στο συνεργείο.
Είχε πρόβλημα η ηλεκτρονική (ανάφλεξη?). Τα έσκασα πάλι, μαζί με μπουζί κτλ γύρω στα 260
Πρόβλημα με Astra G 1.4