-
Τι ακριβώς γίνεται ρε παιδιά με την Mazda? Ανακοίνωσε μεγάλες εκπτώσεις στα μοντέλα της που στην περίπτωση του RX8 φτάνουν τις 4000 Ευρώ. Γιατί το κάνει αυτό, λόγω Χριστουγέννων? Κάτι σαν τις προσφορές του Κωτσόβολου ας πούμε?
Καλά , είναι σοβαρότητα αντιπροσωπείας αυτή ? Κι 'εγώ' ο βλάκας που πλήρωσα τα 4Κ παραπάνω για το RX8 μόλις μια μέρα πριν τι πρέπει να κάνω? Ν'αρπάξω ένα αραμπαδόξυλο και να τους μετρήσω τα πλευρά ένα-ένα? Γιατί μόνος μου ξέρω πως βγαίνουν αυτά τα 4Κ (ή και τα λιγότερα βέβαια για τα άλλα μοντέλα).
Τελικά ποιό είναι το καθαρό κέρδος αυτών των αντιπροσωπειών από κάθε μοντέλο για να μπορούν τόσο εύκολα να κάνουν τέτοιες εκπτώσεις? -
Τι ακριβώς γίνεται ρε παιδιά με την Mazda? Ανακοίνωσε μεγάλες εκπτώσεις στα μοντέλα της που στην περίπτωση του RX8 φτάνουν τις 4000 Ευρώ. Γιατί το κάνει αυτό, λόγω Χριστουγέννων? Κάτι σαν τις προσφορές του Κωτσόβολου ας πούμε?
Καλά , είναι σοβαρότητα αντιπροσωπείας αυτή ? Κι 'εγώ' ο βλάκας που πλήρωσα τα 4Κ παραπάνω για το RX8 μόλις μια μέρα πριν τι πρέπει να κάνω? Ν'αρπάξω ένα αραμπαδόξυλο και να τους μετρήσω τα πλευρά ένα-ένα? Γιατί μόνος μου ξέρω πως βγαίνουν αυτά τα 4Κ (ή και τα λιγότερα βέβαια για τα άλλα μοντέλα).
Τελικά ποιό είναι το καθαρό κέρδος αυτών των αντιπροσωπειών από κάθε μοντέλο για να μπορούν τόσο εύκολα να κάνουν τέτοιες εκπτώσεις? -
Πάντως εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός rx-8 τώρα με αυτή την έκπτωση!!!
-
καλημερα. ...
για να μην ανοιξω νεο τοπικ
τι τεκμηριο εχει το rx8;;; -
Δεν υπάρχουν τεκμήρια αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα. Αλλά αν υπήρχαν θα ήταν για 1,3λτ
-
Ο χρήστης chrisimone έγραψε:
καλημερα. ...
για να μην ανοιξω νεο τοπικ
τι τεκμηριο εχει το rx8;;;0....
-
Να δούμε πότε θα τροποποιηθεί το ηλίθιο σύστημα των τεκμηρίων. Να παίρνει ο άλλος αυτοκίνητο 10τόσων εκατομμυρίων και να πληρώνει λιγότερα από κάποιον που αγοράζει μικρομεσαίο οικογενειακό!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να δούμε πότε θα τροποποιηθεί το ηλίθιο σύστημα των τεκμηρίων. Να παίρνει ο άλλος αυτοκίνητο 10τόσων εκατομμυρίων και να πληρώνει λιγότερα από κάποιον που αγοράζει μικρομεσαίο οικογενειακό!Μετα την τελευταια τροποποιηση οτι μεχρι 50,000 εργοστασιακή αξια δεν εχει τεκμηριο , οι αδικιες του παρελθοντος εχουν αμβλυνθεί σημαντικά...
-
σιγουρα ειναι 0;;
ειχα διαβασει καπου παρολο που ειναι 1300 λογω βανκελ μετραει σαν 2600.. αν θυμαμαι καλα .... σιγουρα πανω απο 2000cc -
Κι αυτό άδικο είναι. 50.000 είναι πολλά.
-
Τι γνώμη έχετε για το 6άρι σαν σπορ - οικογενειακή επιλογή; Σε σχέση με το MONDEO;
-
Από τις κορυφαίες επιλογές στα λεφτά του. Το mondeo ίσως είναι λίγο καλύτερο σε ορισμένους τομείς, όμως είναι υπό αντικατάσταση και θα χάσει σύντομα σημαντικό μέρος της αξίας του. Εφόσον πάντως κάποιος σκέφτεται να το κρατήσει για πολλά χρόνια και δεν ενοχλείται από το κάπως συντηρητικό σουλούπι, το mondeo είναι επίσης πολύ καλή επιλογή με την πρόσφατη μείωση της τιμής του.
-
Ο χρήστης chrisimone έγραψε:
σιγουρα ειναι 0;;
ειχα διαβασει καπου παρολο που ειναι 1300 λογω βανκελ μετραει σαν 2600.. αν θυμαμαι καλα .... σιγουρα πανω απο 2000ccΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κυβικών, μέχρι εργοστασιακή αξία = 50.000 ευρώ (δηλαδή λιανική μέχρι και 80-90Κ ευρώ) ΔΕΝ υπάρχει κανενός είδους τεκμήριο!!!
Όσα αυτοκίνητα και να έχεις (αν η εργοστασιακή τους αξία είναι κάτω από 50 χιλιάρικα) δεν επιβαρύνεσαι με κανένα τεκμήριο...
Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλιώς, με το εισόδημα που έχω, το 206 δεν θα ήταν ούτε 1,1...
Το μόνο που ισχύει είναι το πόθεν έσχες κατά την αγορά, αλλά και αυτό έχει σχέση με την λιανική τιμή του αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
σιγουρα ειναι 0;;
ειχα διαβασει καπου παρολο που ειναι 1300 λογω βανκελ μετραει σαν 2600.. αν θυμαμαι καλα .... σιγουρα πανω απο 2000ccΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κυβικών, μέχρι εργοστασιακή αξία = 50.000 ευρώ (δηλαδή λιανική μέχρι και 80-90Κ ευρώ) ΔΕΝ υπάρχει κανενός είδους τεκμήριο!!!
Όσα αυτοκίνητα και να έχεις (αν η εργοστασιακή τους αξία είναι κάτω από 50 χιλιάρικα) δεν επιβαρύνεσαι με κανένα τεκμήριο...
Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλιώς, με το εισόδημα που έχω, το 206 δεν θα ήταν ούτε 1,1...
Το μόνο που ισχύει είναι το πόθεν έσχες κατά την αγορά, αλλά και αυτό έχει σχέση με την λιανική τιμή του αυτοκινήτου...
Ακριβώς έτσι είναι και το σιγούρεψα και σήμερα μετά απο επίσκεψη στην εφορία οπου ρώτησα (για καλό και για κακό) άν έχω κάποια επιβάρυνση που εχω 2 αυτοκίνητα 1600 και 2000 κυβικά.
ΜΗΔΕΝ τεκμήριο. Μόνο το 'πόθεν έσχες' για την αγορά του καινούριου που γίνεται 1 φορά. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
...... Μόνο το 'πόθεν έσχες' για την αγορά του καινούριου που γίνεται 1 φορά.Οταν το αγοραζεις με χρηματοδοτηση τι ισχυει ;
-
Νομίζω ότι πρέπει να αποδείξεις που βρήκες τα λεφτά μόνο για το συνολικό ποσό (αριθμό δόσεων) που πλήρωσες μέσα στο φορολογικό έτος. Έτσι αν πάρεις μια Ferrari με 24 ισόποσες δόσεις (γραμμάτια) τον Ιούνιο του 2004, πρέπει όταν κάνεις τη δήλωση το επόμενο καλοκαίρι (ας πούμε) να εξηγήσεις που βρήκες όχι τα 150.000 ευρώ αλλά τα 75.000.
-
Οσοι το σκέπτεστε σπεύστε το ταχύτερο γιατί οι εκπτώσεις ισχύουν μέχρι την 31/12 για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι πρέπει να αποδείξεις που βρήκες τα λεφτά μόνο για το συνολικό ποσό (αριθμό δόσεων) που πλήρωσες μέσα στο φορολογικό έτος. Έτσι αν πάρεις μια Ferrari με 24 ισόποσες δόσεις (γραμμάτια) τον Ιούνιο του 2004, πρέπει όταν κάνεις τη δήλωση το επόμενο καλοκαίρι (ας πούμε) να εξηγήσεις που βρήκες όχι τα 150.000 ευρώ αλλά τα 75.000.Μάνο δηλ εάν εγώ δώσω στο χέρι 15 χιλιάρικα και βάλω δόσεις για 7 χιλιάρικα τότε θα πρέπει να αποδείξω στην εφορία από που προήλθαν μόνο αυτά τα 7 χιλιάρικα?
Νομίζω επίσης ότι για να εγκριθεί το δάνειο για την αγορά του αυτοκινήτου πρέπει η δόση να μην ξεπερνά το 20% του μηνιαίου μισθού μας.
Ισχύει αυτό?
Γνωρίζει κανείς...?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μάνο δηλ εάν εγώ δώσω στο χέρι 15 χιλιάρικα και βάλω δόσεις για 7 χιλιάρικα τότε θα πρέπει να αποδείξω στην εφορία από που προήλθαν μόνο αυτά τα 7 χιλιάρικα?Δεν είμαι ο Μάνος αλλά ελπίζω να μην σε πειράζει να απαντήσω
Αν μέσα σε μία χρονιά δώσεις πχ. συνολικά 20000 ευρώ για την αγορά ενός αυτοκινήτου (προκαταβολή + δόσεις), τότε πρέπει πράγματι να δικαιολογήσεις που βρήκες τα 20000 ευρώ, όχι όλη την αξία του αυτοκινήτου, που μπορεί να είναι και 50000 ευρώ. Εννοείται πως τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να μπορείς να δικαιολογήσεις τις δόσεις εκείνου του χρόνου κοκ. Οι δόσεις αποδεικνύονται είτε με κάποιο συμβόλαιο που να τις αναφέρει είτε με χαρτί από την Τράπεζα για το καταναλωτικό δάνειο.
Ενας καλός τρόπος για να ξεπερνάς το τεκμήριο αυτό είναι αυτό που λέει στη φορολογική δήλωση 'ανάλωση κεφαλαίου που είχε φορολογηθεί ή εξαιρείται από το φόρο'. Εκεί ουσιαστικά βάζεις τις αποταμιεύσεις σου, δηλ. η Εφορία δέχεται πως από τα εισοδήματα που δήλωσες τα Χ τελευταία χρόνια, μπορεί να 'έβαλες στην άκρη' ένα ποσοστό Υ κάθε χρονιά, και αθροιζόμενα αυτά τα ποσά μπορούν να καλύψουν ολόκληρο ή ένα μέρος του ποσού. Πόσο είναι το Χ και το Υ ? Απ΄ όσο ξέρω η Εφορία αυτή τη στιγμή θεωρεί Χ = 5 χρόνια και Υ = 50%, δηλ. δέχεται πως για τα 5 τελευταία χρόνια 'έβαζες στην άκρη' έως το μισό του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματός σου. Και ΟΚ για το 50%, φαίνεται λογικό, αλλά τα 5 χρόνια είναι λίγο τρελλό, δηλ. οι παλιότερες αποταμιεύσεις τι έγιναν, χάθηκαν ? (μάλλον φαντάζονται πως τις έπαιξες στο Χρηματιστήριο )
Νομίζω επίσης ότι για να εγκριθεί το δάνειο για την αγορά του αυτοκινήτου πρέπει η δόση να μην ξεπερνά το 20% του μηνιαίου μισθού μας.
Ισχύει αυτό?
Ναι αλλά δεν είναι αυστηρό. Πχ. στη δική μου περίπτωση η Τράπεζα δέχτηκε μεγαλύτερη δόση. Βλέπουν και άλλα πράγματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι η πιστοληπτική σου ιστορία, δηλ. πόσα δάνεια έχεις πάρει και πως τα ξεπληρώνεις.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ MAZDA