-
Σήμερα το πρωί παρέλαβα απο το τελωνείο εξάρτημα αυτοκινήτου (εξ' Αμερικής ) το οποίο δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ξεκίνησα στις 8.00 και τελείωσα στις 9.45.
Διαδικασία εκτελωνισμού αντικειμένου αξίας €100
- Παραλαβή και πληρωμή διατακτικής από UPS/DHL/etc.
- Παράρτημα τελωνείου στην αποθήκη - παράδοση χαρτιών στον υπάλληλο 1.
- Έλεγχος - σφραγίδες (>5) στα χαρτιά από τον υπάλληλο 1.
- Αναμονή στον επόπτη. Έλεγχος - σφραγίδες (>5) στα χαρτιά από τον επόπτη.
- Παράδοση χαρτιών στον υπάλληλο 1. Επανέλεγχος.
- Προώθηση χαρτιών στον υπάλληλο 2. Έλεγχος, επιστροφή χαρτιών σε εμένα.
- Αποθήκη. Παράδοση χαρτιών στο γραφείο κινήσεως. Επιτροφή χαρτιών με την τοποθεσία του αντικειμένου στην αποθήκη.
- Παράδοση χαρτιών σε υπάλληλο αποθήκης. Εύρεση πακέτου (σε 5') και παράδοση του στο γραφείο κινήσεως.
- Επιστροφή στο παράρτημα τελωνείου στην αποθήκη. Ενημέρωση του υπαλλήλου 2 οτι το πακέτο 'βρέθηκε'.
- Επιστροφή στο γραφείο κινήσεως με τον υπάλληλο 2 για έλεγχο περιεχομένων.
- Επιστροφή στο παράρτημα τελωνείου στην αποθήκη.
- Συμπλήρωση στοιχείων (περιγραφή, κτλ) απο τον υπάλληλο 2
- Υπολογισμός δασμών από υπάλληλο 1.
- Αναμονή στον επόπτη.
- Έλεγχος - σφραγίδες (>5) στα χαρτιά από τον επόπτη.
- Τελωνείο - κεντρικό κτίριο. Γραφείο '11', ενημέρωση αρχείου απο τον υπάλληλο 3.
- Γραφείο '14'. Υποβολή χαρτιών στην υπάλληλο 4.
- Αναμονή λόγω απουσίας υπαλλήλου 5.
- Έλεγχος - σφραγίδες (>5) στα χαρτιά από τον υπάλληλο 5.
- Γραφείο '21'. Πληρωμή στον υπάλληλο 6.
- Γραφείο '21'. Προώθηση χαρτιών απο το γραφείο 21 στο γραφείο 22 (ταμείο) απο τον υπάλληλο 7.
- Ταμείο. Επιστροφή χαρτιών απο τον υπάλληλο 8.
- Επιστροφή στην αποθήκη, πληρωμή στο ταμείο για αποθήκευτρα
- Αποθήκη. Παράδοση πακέτου στο γραφείο κινήσεως!
-
Σήμερα το πρωί παρέλαβα απο το τελωνείο εξάρτημα αυτοκινήτου (εξ' Αμερικής ) το οποίο δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ξεκίνησα στις 8.00 και τελείωσα στις 9.45.
- Αποθήκη. Παράδοση χαρτιών στο γραφείο κινήσεως. Επιτροφή χαρτιών με την τοποθεσία του αντικειμένου στην αποθήκη.
- Παράδοση χαρτιών σε υπάλληλο αποθήκης. Εύρεση πακέτου (σε 5') και παράδοση του στο γραφείο κινήσεως.
- Επιστροφή στο παράρτημα τελωνείου στην αποθήκη. Ενημέρωση του υπαλλήλου 2 οτι το πακέτο 'βρέθηκε'.
- Αναμονή στον επόπτη.
- Τελωνείο - κεντρικό κτίριο. Γραφείο '11', ενημέρωση αρχείου απο τον υπάλληλο 3.
- Γραφείο '21'. Προώθηση χαρτιών απο το γραφείο 21 στο γραφείο 22 (ταμείο) απο τον υπάλληλο 7.
-
- Αναμονή στον επόπτη.
-
Εμμμμ ... δεν ήξερες , δεν ρώταγες ;;
Με 20 € στο φέρνουν σπίτι και ξεμπερδεύεις
Περισσότερο θα σου στοίχισε σε μεταφορικά-έξοδα-χρόνο ....
-
Πως τα καταφερες και εκανες μονο 1.45;Εγω εκανα 2 ωρες τις προάλλες και νομιζα οτι επιασα τον παπα απο τα @@ !Οι αρχαριοι χτυπανε και 5 ωρα αν απελπιστουν και βαλουν τα κλάμματα σε καμια αίθουσα
Εγω ειχα κατι που εκανε πχ 250$ και μου ζηταγαν +50 ευρω για να μου το φερουν σπιτι μου
Πιστευω οτι στο τελωνείο γίνεται ολο αυτο το σκηνικο για μην γινονται εύκολα λαμογιές με τους δασμούς,όταν πρεπει να λαδωσεις 900.000 ατομα για να παρεις κατι που κανει 100 δολλάρια,μαλλον δεν θα το κανεις τελικα -
Καλα ρε παιδιά πως εγω έχω στείλει 3-4 πακέτα απο Αμερική-Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και τα παρέδωσαν κατευθείαν σπίτι!!!! με 15-20$ το πακέτο και με Insurance.
Και μάλιστα στο ένα πακέτο είχα ένα κράνος μηχανής Arai για το γαμπρό μου και με την αξία δηλωμένη 500 Ευρώ. Μήπως ανοίγουν μόνο τα πακέτα απο εταιρίες και όχι απο ιδιώτες? -
Μια παροιμία λέει 'τα τυφλά πουλιά τα βρίσκει ο θεός φωλιά' χωρίς να παίρνει η μπάλα όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι περισσότεροι από αυτός σκεφτήκατε αν μπορούσαν να τα καταφέρουν στη ζωή αν ήταν έξω από την ομπρέλα του δημοσίου; Άλλοι διορίζονται γιατί το αξίζουν μετά από αξιοκρατικές διαδικασίες και άλλοι γιατί έχουν θείο.
Όσο αφορά την γραφειοκρατεία δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά αυτοί που κυβερνούν. -
Πιστευω οτι στο τελωνείο γίνεται ολο αυτο το σκηνικο για μην γινονται εύκολα λαμογιές με τους δασμούς,όταν πρεπει να λαδωσεις 900.000 ατομα για να παρεις κατι που κανει 100 δολλάρια,μαλλον δεν θα το κανεις τελικα
Αυτό που λές είναι δυστυχώς το πιο σωστό. Επειδή οι δημόσιες υπηρεσίες είναι σίγουρες ότι αν σε εμπιστευτούν , θα κάνεις την λαμογία σου,σε συνεργασία με τον υπάλληλο, ξεκινάνε με την σκέψη ότι είσαι απατεώνας και πως θα σε πιάσουν δυσκολέψουν και κάνουν ότι μπορούν να εξασφαλιστούν- μην σε ξαναδούν . Αλλά μάλλον δεν έχουν άδικο!!! Παράδειγμα οι Έλληνες φοιτητές στην Αγγλία που όταν τα πράγματα ήταν παλαιότερα σχετικά ελεύθερα κάννανε τις απίστευτες λαμογιές και τελικά μπήκανε στην μαύρη λίστα σε τράπεζες ΒΤ κλπ Δυστυχώς όλα ξεκινάνε και καταλήγουν σε καποιον από εμάς τους πολίτες[/quote]
-
Ότι έχει έρθει με DHL με έχει ταλαιπωρήσει με τον ίδιο τρόπο. Ότι έχει έρθει με ταχυδρομίο ποτέ.
-
Εγώ πάντως ό,τι έχω πάρει από Αμερική με DHL/UPS, τους τονίζω να βάλουν αξία μέχρι 50 ευρώ και το παραλαμβάνω σπίτι μου χωρίς τελωνεία και λοιπές διαδικασίες. Για το κράνος που ανέφερε ο φίλος με την ασφαλιζόμενη αξία των $500, μου φάνηκε περίεργο. Αλλά όπως είπε ο ίδιος, ίσως να μέτρησε που το έστειλε σαν ιδιώτης.
Επίσης μου έχουν τύχει περιπτώσεις που μου στέλνουν πράγματα με απλό ταχυδρομείο (US Parcel Service / ΕΛΤΑ των ΗΠΑ), και μου έρχονται σπίτι με ACS. Το περίεργο είναι όμως πως σ'αυτές τις περιπτώσεις ο εκτελωνισμός γίνεται στη Γερμανία, και σου ζητάει η ACS τα χρήματα του εκτελωνισμού άσχετα αν εσύ έχεις κάποιον γνωστό στο τελωνείο στην Ελλάδα και την έβγαζες τσαμπέ αν γινόταν ο εκτελωνισμός εδώ.
Οπότε προτιμώ πλέον UPS/DHL, οι οποίες έχουν και δυνατότητα tracking.
-
Με DHL μου ήρθε ένα τούρμπο από Αμερική (με ένδειξη δώρο )
χωρίς να το σταματήσουν στο τελωνείο ....όμως χρειάστηκε να το επιστρέψω και να μου στείλουν άλλο ..... με FEDEX
... το σταμάτησαν στο τελωνείο .... πλήρωσα και φόρο και 20 €
για να μου έρθει σπίτι με ACS χωρίς να ασχοληθώ.Ποτέ άλλοτε δεν μου έχουν σταματ'ησει πακέτο στο τελωνείο .... πιστεύω ότι ελέγχουν στην τύχη .
-
... εχω περασει κι εγω μερικες ωρες στα τελωνεια για να παρω ενα οργανακι για το καρτ μου... Εμενα μου ζητουσαν αρκετα λεφτα να το φερουν σπιτι και ετσι πηγα και εκανα μονος μου τη δουλεια.. Περασαν ωρες, αλλα δε παραπονεθηκα, ισως επειδη ημουν χαρουμενος που ηρθε το δεματακι μου.. Απο την αλλη, αναρωτηθηκα, γιατι πληρωσα μεταφορικα για να παω να το παρω μονος μου στην τελικη..
Για το τελωνειο, ετσι οπως εχει πεσει το δολλαριο, ειναι σχεδον απιθανο να φερετε κατι απο ηνωμενες, χωρις να το σταματησουν και να πληρωθει φορος, γιατι αλλιως θα αγοραζαμε τα παντα απο εκει, πλεον!! -
Πέρασα και γω την ίδια διαδικασία τον προηγούμενο μήνα...100ε πήγε και σε εμένα και πράγματι πιστεύω ότι τα πακέτα τα ανοίγουν εντελώς στην τύχη, αν ο εκτελωνιστής είχε τσακωθεί ξέρω γω με την γυναίκα του την πληρώνουν όσα δέματα παιρνάν από τα χέρια του. Παίζει όμως ρόλο και αν αναγράφεται υψηλή τιμή ή και αν είναι ασφαλισμένο.
(Διαδικασία 2 ωρών και με το πορτοφόλι συνεχώς ανοιχτό για να φεύγουν 10ευρα.)
Κάποιος ανέφερε 20ε για να το εκτελωνίσει άλλος...εμένα πάντως στην αντιπροσωπία της USPS στην ελλάδα (ACS νομίζω ε; ) μου είπαν 50ε...και αποφάσισα να πάω να το πάρω μόνος. Ο φόρος για μένα ήταν τα μισά από τα 100ε που έδωσα αφού τα υπόλοιπα ήταν για τα υποτιθέμενα έξοδα των διαφόρων υπηρεσιών που ασχολήθηκαν για να εκτελωνίσω το αντικείμενο και την ως τότε αποθηκευσή του.
Είχα σκεφτεί και γω να πω στον άλλο να βάλει στο δέμα αξία 50ε, αλλά δε βρήκα κάποιο λόγο ο άλλος για να το κάνει (μιας και ήταν αγορά μέσω ebay) και το άφησα ως είχε. Την πρώτη φορά που μου ήρθε δέμα αξίας 70ε από καναδά έφτασε κατευθείαν στο σπίτι.
Γιατί έχουμε μερικά εκατομμύρια δημόσιους υπάλληλους!