-
Παιδιά καλησπέρα...
Είναι το πρώτο μου ποστ σε αυτό το φόρουμ. Λοιπόν, ξέρει κανείς ποιός φέρνει EBC τακάκια κόκκινα ή πράσινα στην Αθήνα;
Ευχαριστώ
Σιλκμαν
-
Παιδιά καλησπέρα...
Είναι το πρώτο μου ποστ σε αυτό το φόρουμ. Λοιπόν, ξέρει κανείς ποιός φέρνει EBC τακάκια κόκκινα ή πράσινα στην Αθήνα;
Ευχαριστώ
Σιλκμαν
-
Παιδιά καλησπέρα...
Ευχαριστώ
Σιλκμαν
-
Ευχαριστώ για το ΙΜ!
-
Τα φέρνει ο Σύρος στο μοσχάτο.
Δεν ξέρω όμως αν θες να τα βάλεις,γιατί ένας φίλος μου έβαλε σε S3 δίσκους και τακάκια κόκκινα της EBC και του στράβωσαν σε 1000km.
Ο δε Σύρος κάνει τον κινέζο και θέλει 30 ευρώ για να του τορνάρει τους καινούριους δίσκους,παρ'όλο που δίνει 1 χρόνο εγγύηση η EBC.
Του είπε ότι δε σου αναγνωρίζω εγγύηση γιατί δεν τα έστρωσες 1000km όπως έπρεπε...
ΕΛΕΟΣ!
Τα τακάκια της EBC μπορεί να είναι μια χαρά,αλλά εγώ νομίζω πως σε τέτοιους ανεύθυνους δεν πρέπει να πατάμε. -
Εεεεε, αν δεν κάνω λάθος τα κόκκινα τακάκια είναι για αγωνιστική χρήση. Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη επιλογή για το S3 και όντως μπορεί να ήθελαν μακροσκελές στρώσιμο πριν δουλέψουν. Επίσης δουλεύουν καλά μόνο όταν φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργίας. Εγώ χρησιμοποιώ πράσινα στη Σουντ και είμαι ευχαριστημένος, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους δίσκους μου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εεεεε, αν δεν κάνω λάθος τα κόκκινα τακάκια είναι για αγωνιστική χρήση. Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη επιλογή για το S3 και όντως μπορεί να ήθελαν μακροσκελές στρώσιμο πριν δουλέψουν. Επίσης δουλεύουν καλά μόνο όταν φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργίας. Εγώ χρησιμοποιώ πράσινα στη Σουντ και είμαι ευχαριστημένος, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους δίσκους μου.καλα ολα αυτα αλλα αγωνιστικα τακακια που θελουν τοοοοσο πολυ στρωσιμο ποιο αγωνιστικο θα τα φορεσει και που θα κανει τα τοοοοσα χιλιομετρα μεχρι να στρωθουν;;;;;;;
στην πιστα;;;;;
-
στην πίστα προφανώς είναι πολύ μεγαλύτερη η φθορά. Ένα συμβατικό τακάκι θα έβγαινε off πολύ γρήγορα, σωστά?
Σπύρος
-
Εγω με πρασινα EBC σε AUDI A3 με μαμα δισκους τους εκαψα κατα την επιστροφη απο το Χιονοδρομικο των Καλαβρυτων. Μεχρι να φτασω Πατρα καπνιζαν οι δισκοι.
Κατα τα αλλα πολυ καλο τακακι με λιγη σκονη αλλα χρειαζεται και αντιστοιχα σκληρες δισκοπλακες για να δουλεψει ιδανικα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Εεεεε, αν δεν κάνω λάθος τα κόκκινα τακάκια είναι για αγωνιστική χρήση. Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη επιλογή για το S3 και όντως μπορεί να ήθελαν μακροσκελές στρώσιμο πριν δουλέψουν. Επίσης δουλεύουν καλά μόνο όταν φτάσουν σε θερμοκρασία λειτουργίας. Εγώ χρησιμοποιώ πράσινα στη Σουντ και είμαι ευχαριστημένος, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους δίσκους μου.
καλα ολα αυτα αλλα αγωνιστικα τακακια που θελουν τοοοοσο πολυ στρωσιμο ποιο αγωνιστικο θα τα φορεσει και που θα κανει τα τοοοοσα χιλιομετρα μεχρι να στρωθουν;;;;;;;
στην πιστα;;;;;
Μια εικασία έκανα, ηρέμησε!
-
Εχω ακουσει και θετικες κ αρνητικες γνωμες για τα EBC κ τελικα δεν εχω καταληξει πουθενα μια κ δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε.
Παντως απο ιδια χρηση μπορω να πω για το DS2500 Ferodo το οποιο μου εχει αφησει αριστες εντυπωσεις κ μεσα απο χρηση σε πιστα. Θελει βεβαια ζεσταμα το πρωι οταν ξεκινας αλλα χαλαλι του. -
Απο αυτά τα fast road / light racing τακάκια πιο προσιτά είναι τα Mintex 1144 και EBC green .... είναι και τα πιο φιλικά για τους δίσκους.
Τα Ferodo 2500 είναι πιο καλά αλλά λίγο πιο racing και πιο ακριβάΣε κάθε αυτοκίνητο όμως μπορεί να ταιριάζει και διαφορετικό τακάκι αφού αλλάζει το υλικό του δίσκου
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
καλα ολα αυτα αλλα αγωνιστικα τακακια που θελουν τοοοοσο πολυ στρωσιμο ποιο αγωνιστικο θα τα φορεσει και που θα κανει τα τοοοοσα χιλιομετρα μεχρι να στρωθουν;;;;;;;
στην πιστα;;;;;
Μια εικασία έκανα, ηρέμησε!
η απορια μου για αυτο που ανεφερες ηταν επειδη θεωρησα οτι ετσι λεει ο κατασκευαστης αφου και αλλος φιλος ανεφερε για 1000χιλ στρωσιμο κλπ. και μου φανηκε καπως υπερβολικο αφου ενα αγωνιστικο τακακι πρακτικα ειναι αδυνατον να κανει αυτα τα χιλ.
τωρα αν ο τροπος που εκδηλωσα την απορια μου αυτη ειχε κατι που σε ενοχλησε ζητω συγνωμη και δεν ειχα τετοια προθεση........ και το επισημαινω αυτο γιατι το ''ηρεμησε'' κατι τετοιο αφηνει να εννοηθει.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Απο αυτά τα fast road / light racing τακάκια πιο προσιτά είναι τα Mintex 1144 και EBC green .... είναι και τα πιο φιλικά για τους δίσκους.
Τα Ferodo 2500 είναι πιο καλά αλλά λίγο πιο racing και πιο ακριβάΣε κάθε αυτοκίνητο όμως μπορεί να ταιριάζει και διαφορετικό τακάκι αφού αλλάζει το υλικό του δίσκου
για τα ΟΜΡ KEVLAR με μαμα δισκους Οπελ τιποτα;;;
-
Για τα απλά τα ΟΜΡ KEVLAR , έχω την αίσθηση ότι είναι ότι είναι στο ίδιο επίπεδο των Mintex 1144 , EBC green .... τουλάχιστον στο αυτοκίνητο που τα έχω χρησιμοποιήσει.
Για τα OMP 971C άκουσα από τα παιδιά του TRF που τα έχουν στο Peugeot ότι είναι πολύ καλά ... δεν έχω προσωπική εμπειρία
Πρέπει να είναι στο επίπεδο των Ferodo 2500 - 3000 , άρα δεν θα είναι τόσο φιλικά με τους δίσκους -
Τα κόκκινα EBC τα έχω γύρω στην 1 εβδομάδα στο TT και πιστεύω ότι έχουν στρώσει μετά από 600 χλμ.
Το ΣΚ τους έριξα ένα 'ματσούκωμα' στην Εθνική από τα 170 περίπου στα 100 και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με το αποτέλεσμα.
Επίσης όσον αφορά την επιλογή πράσινα ή κόκκινα, η EBC συστήνει κόκκινα για αυτοκίνητα πάνω από 200 άλογα (Το ΤΤ μου ). Επίσης στα κόκκινα έχει αλλάξει την σύνθεση του υλικού τριβής - όντως με τα παλιά κόκκινα χαλούσαν οι δίσκοι
Τα παιδιά στο TT-forum.co.uk παρότι ήταν επιφυλακτικοί, πλέον οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα 'νεα' κόκκινα απο ότι διαβάζω.
Ο χρόνος βέβαια θα δείξει αν ήταν καλή επιλογή.
PS: Δεν ξέρω πόσο τα βρίσκετε εσείς - εγώ τα πήρα με GBP117 (τελική) από το http://www.brakes4u.co.uk και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Τα παράγγειλα πρωί και ήρθαν στο γραφείο μου την επόμενη ημέρα το μεσημέρι με κούριερ - φανταστικό service!! Συν 30€ να τα περάσει ένας φρενάς που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια, μου ήρθε στην μισή τιμή που ήθελε η αντιπροσωπεία για να βάλει τα εργοστασιακά!!!!
-
Παιδια και εγω αγορασα τα EBC Green stuff και το μετανιωσα ...
καλυτερα τα μαμα τακακια .... πανε οι δισκοι μου, καπουτ ....
-
Υπάρχει καποιος τρόπος να μάθει κανείς πόσο σκληροί είναι οι δίσκοι του?? Με απότερο σκοπό την σωστή επιλογή τακακιών??
EBC τακάκια...