-
Το περασμένο Σάββατο (4/12) ώρα περίπου 15:30 ένας Κινέζος μεταδιδακτορικός φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης παρασύρθηκε από 78χρονο μεθυσμένο οδηγό, ο οποίος δεν κατάλαβε ότι καβάλησε το πεζοδρόμιο και ότι χτύπησε τον επ'αυτού κινούμενο πεζό. Όπως το διαβάζετε. Δεν κατάλαβε ούτε ότι καβάλησε πεζοδρόμιο ούτε κατάλαβε ότι παρέσυρε τον πεζό, ο οποίος χτύπησε πάνω στο παρμπρίζ.
Τον σταμάτησαν λίγα μέτρα παραπέρα φοιτητές με μοτοσυκλέτες και κάλεσαν την αστυνομία. Στις 21:30 της ίδιας μέρας, με ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ο 'κύριος' αυτός ήταν ελεύθερος.
Ο Κινέζος φοιτητής (το θύμα του τροχαίου) αντιμετωπίσθηκε, όπως καταγγέλλουν καθηγητές του Πολυτεχνείου με αδιαφορία από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων (τον πέρασαν βλέπετε για έναν ακόμα απ'αυτούς τους μικροπωλητές...) και βρίσκεται, απ'όσο ξέρω, σε καταστολή.
ΑΙΣΧΟΣ για το Υπουργείο Μεταφορών που επιτρέπει σε άτομα τόσο μεγάλης ηλικίας να οδηγούν χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο.
ΑΙΣΧΟΣ για την Εισαγγελία Χανίων που άφησε ελεύθερο αυτόν τον 'οδηγό'.
ΑΙΣΧΟΣ για το Νοσοκομείο Χανίων, του οποίου οι γιατροί αδιαφόρησαν (χρειάστηκε να τους βάλει χέρι ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων κ. Σαριδάκης για να κάνουν τη δουλειά τους), ενώ με μια ταχύτερη και επιμελέστερη αντιμετώπιση του θέματος θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει πιθανές επιπλοκές.
ΑΙΣΧΟΣ για τον 'οδηγό' που πήρε τ'αυτοκίνητο ενώ ήταν ΣΚΝΙΠΑ.
-
Το περασμένο Σάββατο (4/12) ώρα περίπου 15:30 ένας Κινέζος μεταδιδακτορικός φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης παρασύρθηκε από 78χρονο μεθυσμένο οδηγό, ο οποίος δεν κατάλαβε ότι καβάλησε το πεζοδρόμιο και ότι χτύπησε τον επ'αυτού κινούμενο πεζό. Όπως το διαβάζετε. Δεν κατάλαβε ούτε ότι καβάλησε πεζοδρόμιο ούτε κατάλαβε ότι παρέσυρε τον πεζό, ο οποίος χτύπησε πάνω στο παρμπρίζ.
Τον σταμάτησαν λίγα μέτρα παραπέρα φοιτητές με μοτοσυκλέτες και κάλεσαν την αστυνομία. Στις 21:30 της ίδιας μέρας, με ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ο 'κύριος' αυτός ήταν ελεύθερος.
Ο Κινέζος φοιτητής (το θύμα του τροχαίου) αντιμετωπίσθηκε, όπως καταγγέλλουν καθηγητές του Πολυτεχνείου με αδιαφορία από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων (τον πέρασαν βλέπετε για έναν ακόμα απ'αυτούς τους μικροπωλητές...) και βρίσκεται, απ'όσο ξέρω, σε καταστολή.
ΑΙΣΧΟΣ για το Υπουργείο Μεταφορών που επιτρέπει σε άτομα τόσο μεγάλης ηλικίας να οδηγούν χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο.
ΑΙΣΧΟΣ για το Νοσοκομείο Χανίων, του οποίου οι γιατροί αδιαφόρησαν (χρειάστηκε να τους βάλει χέρι ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων κ. Σαριδάκης για να κάνουν τη δουλειά τους), ενώ με μια ταχύτερη και επιμελέστερη αντιμετώπιση του θέματος θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει πιθανές επιπλοκές.
-
-
Συμφωνώ σε όλα, εκτός από αυτό το σημείο:
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ο λόγος που διαφωνώ είναι ότι επειδή κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζεις καταστάσεις, ούτε γιατρός είσαι ούτε καν έχεις σχέση με την Υγεία γενικότερα, καλό θα ήταν να μη μιλάς τόσο σίγουρα γι'αυτά χωρίς να τα γνωρίζεις.
-
skye
Αστο καλυτερα... Εχει περασει και η κοπελα μου απο το 'νοσοκομειο' Χανιων και τα ξερω απο πρωτο χερι τι αστερια εχουν εκει μεσα...
Οσο για τον εισαγγελεα. Αυτο δεν ειναι αυτοφορω? Μπορει ο εισαγγελεας να δωσει εντολη να ΜΗΝ περασει απο αυτοφορω καποιος?
-
Δεν μπορώ να ξέρω επακριβώς τι έγινε αλλά έτσι που μας το περιγράφεις ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.
Πραγματικά γιατί δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία;
Δυστυχώς οι αδιάφοροι έως επικίνδυνοι γιατροί δεν είναι προνόμιο μόνο του νοσοκομείου στα Χανιά. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δυστυχώς οι αδιάφοροι έως επικίνδυνοι γιατροί δεν είναι προνόμιο μόνο του νοσοκομείου στα Χανιά.
Όλοι οι γιατροί είναι κακοί!!! Η κακία, η αδιαφορία κτλ κτλ τρέχει από τα μπατζάκια τους! Να τους στήσουμε στον τοίχο και να τους δολοφονήσουμε! Όλοι φταίνε, μα που είναι πια ο κρατικός μηχανισμός; Μόνο εμείς είμαστε οι καλύτεροι!! Εγώ προτείνω στον επόμενο που θα αρρωστήσει, να μην πάει στο νοσοκομείο, γιατί όλοι οι γιατροί είναι άσχετοι, αφού εμείς τα ξέρουμε πάντα καλύτερα τα πράγματα, γιατί να τρέχουμε στα νοσοκομεία;;
Αίσχος!! 666 ουουουουουου -
Όπως είναι οι συνολικοί αφορισμοί κατά κανόνα άστοχοι (οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι αδερφάρες μοναχοί, οι κλέφτες πολιτικοί), αντιστοίχως παρατηρείται σε ορισμένες ομάδες επαγγελματιών μεγάλο ποσοστό παλιανθρωπιάς.
Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με λίγα μέσα και σχετικά λίγα λεφτά είναι συχνά πραγματικοί ήρωες. Όμως αρκετοί είναι τομάρια ολκής. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπως είναι οι συνολικοί αφορισμοί κατά κανόνα άστοχοι (οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι αδερφάρες μοναχοί, οι κλέφτες πολιτικοί), αντιστοίχως παρατηρείται σε ορισμένες ομάδες επαγγελματιών μεγάλο ποσοστό παλιανθρωπιάς.
Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με λίγα μέσα και σχετικά λίγα λεφτά είναι συχνά πραγματικοί ήρωες. Όμως αρκετοί είναι τομάρια ολκής.Λογική άποψη, άψογη τοποθέτηση. Δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με λίγα μέσα και σχετικά λίγα λεφτά είναι συχνά πραγματικοί ήρωες. Όμως αρκετοί είναι τομάρια ολκής.Αστοχοι οι συνολικοι αφορισμοι στην χωρα μας???
Διαφωνω.Ταριφες, δημοσιοι υπαλληλοι (ειδικα εφοριακοι και πολεοδομιτες...), γιατροι και ειδικα νοσοκομοι στα δημοσια νοσοκομεια (γιατι στα ιδιωτικα... ), θες κι αλλα?
skye
κοιτα αν βαριεσαι να επιχειρηματολογησεις καλυτερα να μην συμμετεχεις καθολου και οχι να κοροιδευεις και ειρωνευεσαι ολο τον κοσμο. Εκτος αν βολευεσαι απλα να 'συμφωνεις απολυτως' με οποιον λεει αυτα που εσυ βαριεσαι να γραψεις... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
skye
κοιτα αν βαριεσαι να επιχειρηματολογησεις καλυτερα να μην συμμετεχεις καθολου και οχι να κοροιδευεις και ειρωνευεσαι ολο τον κοσμο. Εκτος αν βολευεσαι απλα να 'συμφωνεις απολυτως' με οποιον λεει αυτα που εσυ βαριεσαι να γραψεις...Που ακριβώς είπα ότι βαριέμαι να επιχειρηματολογήσω; Και δε νομίζω ότι είσαι αυτός που θα μου ορίσει σε ποια συζήτηση θα συμμετάσχω. Μήπως πρέπει να σου ζητήσω και συγνώμη που έχω άποψη, ή που κάνω πλάκα; Και δεν κορόιδεψα κανέναν. Έκανα πλάκα. Τώρα αν εσύ είσαι τόσο κολλημένος με το θέμα και δε σηκώνεις αστεία, μη διαβάζεις αυτά που γράφω.
Όσον αφορά για το ότι συμφωνώ απολύτως με κάτι, σημαίνει ότι έγραψε κάτι που ίσως εγώ να μην μπορούσα να το εκφράσω, και αυτό έγραψα. Δεν έγραψα πουθενά ότι βαριέμαι να γράφω. Και ουσιαστικά, δεν υπάρχει τίποτα να γράψω. Να μάθεις όμως, πως όσο εύκολα μιλάς κι εσύ γενικά για μια ομάδα ανθρώπων, κινδυνεύεις να βρεθείς στην ίδια θέση, και το ίδιο εύκολα μπορώ κι εγώ (και οποιοσδήποτε εγώ) να σε τυλίξω σε λέξεις πιο κλισέ και από τις ατάκες του James Bond. Γι'αυτό, καλό θα ήταν να μιλάς ξεχωριστά για το κάθε περιστατικό, και για τον κάθε άνθρωπο.
Φιλικά,
Δημήτρης. -
πάντως .... όταν ακούω για γιατρους σε δημόσια νοσοκομεία , θυμάμαι πάντα τον ιατρό στα επείγοντα της Νίκαιας που πήγα τον πεθερό μου , να μου λέει χαρακτηριστικά ' Μην ανησυχείς , δεν έχει τίποτα , πηγαίντε σπίτι και μην δίνετε σημασία .... θα σας θάψει όλους' ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ...... και σε 4 ώρες μας άφησε χρόνους.....
Όταν μετά έψαχνα να τον βρω για να 'μιλήσουμε' , τον εξαφάνισαν όλοι .
Βέβαια , κατανοώ ότι πάντα στις εφημερίες γίνεται το έλα να δεις. Κυριολεκτικα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα εκεί μέσα . Οπότε και η αντιμετώπιση θα είναι η ανάλογη ..... Όταν 5 άνθρωποι (γιατί άνθρωποι είναι , άσχετα αν τους βλέπουμε σαν Θεούς εκείνη την ώρα) έχουν να αντιμετωπίσουν 300+ περιστατικά ......εεε...όλο και κάποιος θα ξεφύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο....
Υπάρχουν και τα καλά παραδείγματα..... έχουν ράψει φίλο μου μέσα στα χέρια μου , γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο προσωπικό , και ο γιατρός να προσπαθεί να κάνει τα πάντα χωρίς καμία βοήθεια ....
Τι να πεις ...
-
Ωραία, στο ανωτέρω παράδειγμα θ'αντιπαραθέσω το εξής:
Πέρυσι το καλοκαίρι πήγαμε επειγόντως ένα θείο μου κάπου 80 χρονών με σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο της Σητείας. Βρήκαν ότι λόγω σοβαρής ζημιάς που του είχαν κάνει κάτι πέτρες στο νεφρό και στο πάγκρεας είχε ένα συστατικό του αίματος 10 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό και γενικά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Ρωτήσαμε ένα σχετικά νέο γιατρό πόσες πιθανότητες είχε για να επιβιώσει και απάντησε:
'Κοιτάξτε, δεν θα απαντήσω σ'αυτή την ερώτηση. Στην Αθήνα θα σας έλεγαν ότι κατά 95% θα καταλήξει, γιατί αυτό είναι το γενικό ποσοστό θνησιμότητας σε τέτοιες συνθήκες. Εμείς όμως θεωρούμε εδώ ότι κάθε ασθενής είναι ειδική περίπτωση γιατί έχει διαφορετικό οργανισμό και θα το παλέψουμε όσο μπορούμε.'
Σήμερα, 1,5 χρόνο αργότερα, ο θείος κόβει βόλτες στο χωριό.Από την άλλη ένας ιδιώτης γιατρός συμβεβλημένος με το ταμείο του πατέρα μου μ'είχε αφήσει χωρίς γυαλιά 10 χρονών παιδί για 3 μέρες γιατί δεν έβρισκα το βιβλιάριο, είχαν σπάσει οι φακοί μου και οι δικοί μου έλειπαν. Του πρότεινα να του αφήσω τα στοιχεία μου προσωρινά μέχρι να έβρισκα το βιβλιάριο για να μου κάνει την ολιγόλεπτη εξέταση/μέτρηση βαθμών στα μάτια, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντάς μου 'Ξέρεις τι μου δίνει το ταμείο για κάθε επίσκεψη; 500 δραχμές. (εννοώντας: Άρα γιατί να μπω στον κόπο;)'
Επίσης δεν είναι οι περισσότεροι τελωνειακοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι και διάφοροι παρόμοιοι τεμπέληδες και κλέφτες. Αρκεί όμως να πέσει κάποιος σ'έναν τέτοιο για να βλέπει μετά με μισό μάτι ολόκληρο το σινάφι. Γιατί όταν γίνεται σωστά η δουλειά σου το θεωρείς (και σωστά) φυσικό πράγμα και δεν δίνεις σημασία, όταν όμως σε αναγκάσουν να τρέξεις ή να λαδώσεις, σου μένει η αρνητική εντύπωση. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν αποκαλούμε άχρηστους και κλέφτες κάποιους επειδή απλώς τυχαίνει να έχουν ορισμένους κακούς 'συναδέλφους', τους στερούμε τη διάθεση να ξεχωρίσουν από αυτούς με τη σωστή δουλειά τους. Εγώ έχω πέσει σε κακούς και σε καλούς εφοριακούς, ένας μάλιστα διευθυντής στον οποίο είχα πάει να διαμαρτυρηθώ για υπάλληλό του μου είχε πει 'Τι να τους κάνω κύριε, αφού οι περισσότεροι είναι τελείως άχρηστοι; Περάστε αύριο πάλι, θ'ασχοληθώ προσωπικά με το πρόβλημά σας'
-
Skye
Οι 2 απο τις 3 απαντησεις σου ηταν ειρωνικες και το μονο που εκαναν ηταν 'πλακα', ενω στην τριτη απλως συμφωνησες σε οσα ειπε καποιος αλλος. Ακριβως δηλαδη αυτα που ειπα οτι εκανες. Φυσικα και δεν θα σου πω που να συμμετασχεις η που οχι, αλλα την αποψη μου θα την εχω.
Απο κει και περα, εγω δεν μιλησα ουτε για τις γνωσεις των γιατρων, ουτε για τις συνθηκες δουλειας τους και κατα ποσο τους επιτρεπουν να κανουν σωστα την δουλεια τους, ΑΛΛΑ για την νοοτροπια τους.
Οταν γιατρος σε εχει γραμμενο ή νοσοκομος πεταει τραυματια τροχαιου μηχανης πανω σε φορειο λες και ειναι τσουβαλι
οταν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι σε αντιπετωπιζουν με το στυλακι 'αμα θελω σε εξυπηρετω και να θεωρεις και τον εαυτο σου τυχερο αμα ασχοληθω μαζι σου'
Καλα για τους ταριφες να μην μιλησω...
Οταν το μεγαλυτερο ποσοστο της εκαστοτε ταξης ειναι (ταδε χαρακτηρισμος), τοτε λες οτι ολοι ειναι 'ταδε' και οι υπολοιποι η εξαιρεση του κανονα. Εκτος αν ειμαι εγω και ολοι οι γνωστοι μου τοσο ατυχοι και πεφτουν παντα στους χειροτερους του καθε κλαδου.
-
Υπάρχουν (λίγοι...) γιατροί που θεωρούν την Ιατρική ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και είναι αφοσιωμένοι στην έρευνα και τη βοήθεια όσων τους έχουν ανάγκη, όπως ορίζει ο όρκος του Ιπποκράτη, ασχέτως οικονομικών απολαβών.
Αλλά υπάρχουν και εκείνοι (οι περισσότεροι, δυστυχώς) που βλέπουν την Ιατρική ως ένα **ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ **όπως όλα τα άλλα. Έγιναν γιατροί για το 'πρεστίζ' του τίλου, ή επειδή ήταν ο πατέρας τους, ή επειδή άκουσαν πως έχει πολλά φράγκα ως δουλειά. Αυτοί ή δε θα ασχοληθούν (όταν δεν έχουν να κερδίσουν και πολλά) ή θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι χρειάζεσαι φάρμακα διάφορα (σε 'αόρατη σύμβαση' με φαρμακοβιομηχανίες), επεμβάσεις, κλπ και θα πάνε για το 'φακελάκι'.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει οικογενειακός μας γνωστός, με σπίτι στην Εκάλη, τρία αυτοκίνητα και σκάφος, τον οποίο ούτε παρανυχίδα δε θα εμπιστευόμουν να μου βγάλει...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
με σπίτι στην Εκάλη, τρία αυτοκίνητα και σκάφος, τον οποίο ούτε παρανυχίδα δε θα εμπιστευόμουν να μου βγάλει...
Kαλά ρε φίλε αυτό δεν έχει σημασία.. Άμα ο άλλος είναι απατεώνας το καταλαβαίνω, αλλά δε θεωρώ επιχείρημα ότι έχει σκάφος κ μένει στην Εκάλη. Το θέμα είναι αν είναι εντάξει στη δουλειά του.
Και όλοι βλέπω κάνουν το εξής λάθος, νομίζουν ότι οι γιατροί παίρνουν τρελά λεφτά! Μεγάλο λάθος! Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά βγάζουν πολλά λεφτά. Ο μέσος γιατρός που δουλεύει στο δημόσιο (πχ ΙΚΑ) βγάζει σχετικά λίγα λεφτά κατά την άποψή μου, σχετικά με αυτά που προσφέρει και βάση εργασιακών συνθηκων.@kacey ok σεβαστή η άποψή σου, αν κ μόνο σε ένα ποστ έκανα πλάκα, σε όλα τα άλλα μιλησα σοβαρά. Πάντως, θα πρέπει να αναλογιστείς και τις συνθήκες που δουλεύει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος ή γιατρός. Εγώ δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν αυτά που αναφέρεις, αλλά υπάρχουν και άλλοι που κάνουν λειτούργημα, είτε στα δημόσια νοσοκομεία είτε στις δημόσιες υπηρεσίες.. με εγκαταστάσεις χάλια, εξοπλισμό που αρμόζει σε τριτοκοσμική χώρα, έλλειψη προσωπικού (πχ 2 εργαζομενους για 350), μέτριους μισθούς -εκτός από τους Προϊσταμενους, νομίζω πρέπει να τα λέμε όλα. Πραγματικά σιχτιρίζομαι με εκείνους που απλά πετάνε κλισέ ατάκες του στυλ 'οι γιατροί φταίνε', 'οι πολιτικοί φταίνε' κτλ κτλ. Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα εφ'όλης της ύλης, και στην τελική τι κάνουμε κι εμείς ή τι πρέπει να κάνουμε για να τα αλλάξουμε ( ή έστω τι μπορούμε). Αυτή ήταν η δική μου ένσταση.
ΥΓ δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε δημόσιος υπάλληλος.
Φιλικά. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Kαλά ρε φίλε αυτό δεν έχει σημασία.. Άμα ο άλλος είναι απατεώνας το καταλαβαίνω, αλλά δε θεωρώ επιχείρημα ότι έχει σκάφος κ μένει στην Εκάλη.
Ποιός μίλησε για επιχείρημα?? Αυτό κατάλαβες εσύ? Ανέφερα απλά ένα γεγονός για ένα συγκεκριμένο γνωστό μου ο οποίος κοκορεύεται κι όλας ότι 'συνεργάζεται' με φαρμακοβιομηχανίες και 'προωθεί' τα προϊόντα τους με ποσοστά επί των συνταγών που γράφει.
Το θέμα λοιπόν είναι ότι επειδή τυχαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τέτοιες περιπτώσεις πιστεύω ότι καλό είναι να έχουμε το νου μας προτού πέσουμε 'τυφλά' σε επεμβάσεις, φάρμακα και θεραπείες.φιλικά,
Νίκος -
OK, συγνώμη, παρεξήγησα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
OK, συγνώμη, παρεξήγησα.No offence taken.
Κατά τ' άλλα δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Υπάρχουν (λίγοι...) γιατροί που θεωρούν την Ιατρική ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και είναι αφοσιωμένοι στην έρευνα και τη βοήθεια όσων τους έχουν ανάγκη, όπως ορίζει ο όρκος του Ιπποκράτη, ασχέτως οικονομικών απολαβών.Αλλά υπάρχουν και εκείνοι (οι περισσότεροι, δυστυχώς) που βλέπουν την Ιατρική ως ένα **ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ **όπως όλα τα άλλα. Έγιναν γιατροί για το 'πρεστίζ' του τίλου, ή επειδή ήταν ο πατέρας τους, ή επειδή άκουσαν πως έχει πολλά φράγκα ως δουλειά. Αυτοί ή δε θα ασχοληθούν (όταν δεν έχουν να κερδίσουν και πολλά) ή θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι χρειάζεσαι φάρμακα διάφορα (σε 'αόρατη σύμβαση' με φαρμακοβιομηχανίες), επεμβάσεις, κλπ και θα πάνε για το 'φακελάκι'.
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει οικογενειακός μας γνωστός, με σπίτι στην Εκάλη, τρία αυτοκίνητα και σκάφος, τον οποίο ούτε παρανυχίδα δε θα εμπιστευόμουν να μου βγάλει...
Το ιδανικό θα ήταν να αντιμετωπίζονταν η ιατρική σαν λειτούργημα απο όλους τους γιατρούς.Το κράτος όμως αντιμετωπίζει το γιατρό ιδιώτη και μη σαν επάγγελμα.Αρα είναι παράλογο ένας γιατρός να φορολογείται στην κλίμακα του 40% και άνω,να πληρώνει ενοίκια,ΔΕΗ,ΟΤΕ,κινητά,αυτοκίνητα ,γραμματέα στο ιατρείο,ΙΚΑ για τη γραμματέα,να μπαίνει στον κίνδυνο να εκβιάζεται π.χ.απο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ καθημερινά κλπ κλπ και να συμπεριφέρεται ιδανικά ως εθελοντής λειτουργός υγείας.Πόσο μάλλον οταν λειτουργεί υπο συνθήκες φόρτισης σε εφημερία κλπ ή ακόμη και στο ιατρείο του προσπαθώντας να ακροβατεί μεταξύ λειτουργού και επαγγελματία (το οποίο είναι η πραγματικότητα)???
ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)