-
Φανταζομαι οτι ολοι θα εχουμε ακουσει για τα ενεργα προσκεφαλα. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχουν στην αγορα σαν after-market και που. Αξιζει να βαλει στο αυτοκινητο κοντινου προσωπου που εχει προβληματα με τον αυχενα;
-
Φανταζομαι οτι ολοι θα εχουμε ακουσει για τα ενεργα προσκεφαλα. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχουν στην αγορα σαν after-market και που. Αξιζει να βαλει στο αυτοκινητο κοντινου προσωπου που εχει προβληματα με τον αυχενα;
-
-
βασικα για τι αμαξι μιλαμε???
προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι αντιστοιχο για after market και δεν νομιζω οτι ειναι κατι τοσο απλο....... πρεπει να ειναι ολοκληρος μηχανισμος.... -
Δεν γνωρίζω να πωλούνται στο εμπόριο. Αλλά ακόμα και υπάρχουν θα είναι ολόκληρα καθίσματα και όχι μόνο το προσκέφαλο. Επίσης το ενεργό προσκέφαλο βοηθάει στην αποφυγή τραυματισμού σε ατύχημα ιδίως από πίσω και όχι καθημερινά στα προβλήματα αυχένα που μπορεί να έχουμε.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Επίσης το ενεργό προσκέφαλο βοηθάει στην αποφυγή τραυματισμού σε ατύχημα ιδίως από πίσω και όχι καθημερινά στα προβλήματα αυχένα που μπορεί να έχουμε.Ακριβώς επειδή υπάρχει στην περίπτωση αυτή ευαίσθητος αυχένας,καλό θα ήταν να αποφευχθεί οποιοσδήποτε επιπλέον τραυματισμός.
Πάντως δε νομίζω να υπάρχουν after market ενεργά προσκέφαλα,καθώς θα χρειάζεται ολόκληρη μελέτη σε σχέση με το κάθισμα κλπ,κλπ.'Ισως να μπορεί να αλλαχτεί ολόκληρο το κάθισμα,αλλά και πάλι χλωμό μου φαίνεται...
-
Σε μια πρόσφατη έρευνα, διάβασα πώς Volvo, Mercedes, Audi, έχουν τα ασφαλέστερα προσκέφαλα σε περίπτωση ατυχήματος
-
Μιλαμε για Yaris ή Corolla. Απλως ψαχνω κατι ουτως ωστε να ξεκουραζεται το κεφαλι του ακουμπωντας πισω αλλα το κανονικο ειναι πολυ πισω και θα τεντωνεται ο αυχενας του πολυ. Ψαχνω δηλ. κατι προσθετο του προσκεφαλου που θα μπαινει μπροστα απο αυτο ετσι ωστε να ειναι η επιφανεια επαφης πιο μπροστα για να ακουμπαει πιο ευκολα και ξεκουραστα.
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μιλαμε για Yaris ή Corolla. Απλως ψαχνω κατι ουτως ωστε να ξεκουραζεται το κεφαλι του ακουμπωντας πισω αλλα το κανονικο ειναι πολυ πισω και θα τεντωνεται ο αυχενας του πολυ. Ψαχνω δηλ. κατι προσθετο του προσκεφαλου που θα μπαινει μπροστα απο αυτο ετσι ωστε να ειναι η επιφανεια επαφης πιο μπροστα για να ακουμπαει πιο ευκολα και ξεκουραστα.Α, συγνώμη, δεν διάβασα από την αρχή
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μιλαμε για Yaris ή Corolla. Απλως ψαχνω κατι ουτως ωστε να ξεκουραζεται το κεφαλι του ακουμπωντας πισω αλλα το κανονικο ειναι πολυ πισω και θα τεντωνεται ο αυχενας του πολυ. Ψαχνω δηλ. κατι προσθετο του προσκεφαλου που θα μπαινει μπροστα απο αυτο ετσι ωστε να ειναι η επιφανεια επαφης πιο μπροστα για να ακουμπαει πιο ευκολα και ξεκουραστα.μα αυτα δεν ειναι ενεργα προσκεφαλα.........καμια σχεση
-
Τα ενεργά προσκέφαλα δεν προσφέρουν κάτι στην άνεση του αυχένα αλλά στην ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Έρχονται μπροστά (μόνο κατά τη σύγκρουση) και εμποδίζουν το κεφάλι να κάνει μεγάλη διαδρομή προς τα πίσω πιέζοντας απότομα και δυνατά τον αυχένα. Εσύ μάλλον ψάχνεις για κάποια ρυθμιζόμενα μπρος-πίσω προσκέφαλα. Ίσως υπάρχουν κρεμαστά μαξιλαράκια γι'αυτή τη δουλειά.
-
Μα το ξερω οτι δεν ειναι αυτη η δουλεια τους. Απλως οσα εχω δει ενεργα(οχι πολλα) εχω δει οτι ειναι πιο κοντα στο κεφαλι γι'αυτο τα ανεφερα σαν μια κατα καποιο τροπο δευτερη χρηση. Κρεμαστα τι εννοεις; Κρεμονται απο το κανονικο; που μπορω να βρω κατι τετοιο;
-
Τα ενεργά προσκέφαλα ΔΕΝ ακουμπούν το κεφάλι κατά την οδήγηση!
Απλά το προστατεύουν σαφώς καλύτερα (ειδικά αν έχεις αυχενικά...) όταν ΤΡΑΚΑΡΕΙΣ! Μέχρι τότε δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διαφορά με τα συμβατικά!!!Επίσης όσες φορές ρύθμισα το προσκέφαλο να ακουμπάει στο κεφάλι μου κατά την οδήγηση ήταν πολύ άσχημο, μετέφερε πολλούς κραδασμούς, και είχα πονοκέφαλο...
Καλό είναι να είναι πολύ κοντά μεν, να μην ακουμπά στο κεφάλι δε... -
Μαλλον προσθετα προσκεφαλα ψαχνεις,να μπαινουν μπροστα απο τα κανονικα και να αυξανουν τον ογκο τους(να γεμιζουν τον χωρο απο το προσκεφαλο εως το κεφαλι).Πρεπει να υπαρχουν στα ειδη αυτοκινητου ή μπορει να στα φτιαξει καποιος ταπετσερης.
Ενεργα προσκέφαλα