-
Έκανα μια έρευνα αγοράς για πιθανές γιορτινές εξορμήσεις εντός και εκτός συνόρων...... και τα αποτελέσματα με άφησαν έκπληκτο.
Βλέπω τακτικά όλους να κλαίγονται για την αναδουλειά και την φτώχεια που χτύπησε την πόρτα τους και ειδικά τους ξενοδόχους που βλέπουν την πελατεία τους να συρρικνώνεται 20-30% κάθε χρόνο.
Απορώ ακόμη πως δεν έχει εξαλειφθεί τελείως
Έχουμε και λεμε στην Ελλάδα του 2004 στοιχίζει το ίδιο να πας 4-5 μέρες στο Καρπενήσι όσο στοιχίζει να πας στο Παρίσι.
Στο Παρίσι πας με αεροπλάνο μένεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων έχεις ξεναγώ και πληρώνεις 500-600€ , στο Καρπενήσι ή στο Πήλιο ακόμη και στα Τρίκαλα Κορινθίας σου ζητάν 120-150€ την βραδιά με δικά σου φυσικά έξοδα μεταφοράς και άμα θες γιατί οι τύποι είναι και βαρύς και μην με πολύ ζαλίζεις γιατί χάρη σου κάνω.Δεν παμε καλααααααααα..................
Επί της ευκαιρίας τι θα κάνετε στις γιορτές θα πατε κάπου ...ας 'ρίξουμε' μερικές γιορτινές ιδέες.
-
Έκανα μια έρευνα αγοράς για πιθανές γιορτινές εξορμήσεις εντός και εκτός συνόρων...... και τα αποτελέσματα με άφησαν έκπληκτο.
Βλέπω τακτικά όλους να κλαίγονται για την αναδουλειά και την φτώχεια που χτύπησε την πόρτα τους και ειδικά τους ξενοδόχους που βλέπουν την πελατεία τους να συρρικνώνεται 20-30% κάθε χρόνο.
Έχουμε και λεμε στην Ελλάδα του 2004 στοιχίζει το ίδιο να πας 4-5 μέρες στο Καρπενήσι όσο στοιχίζει να πας στο Παρίσι.
Στο Παρίσι πας με αεροπλάνο μένεις σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων έχεις ξεναγώ και πληρώνεις 500-600€ , στο Καρπενήσι ή στο Πήλιο ακόμη και στα Τρίκαλα Κορινθίας σου ζητάν 120-150€ την βραδιά με δικά σου φυσικά έξοδα μεταφοράς και άμα θες γιατί οι τύποι είναι και βαρύς και μην με πολύ ζαλίζεις γιατί χάρη σου κάνω.Δεν παμε καλααααααααα..................
Επί της ευκαιρίας τι θα κάνετε στις γιορτές θα πατε κάπου ...ας 'ρίξουμε' μερικές γιορτινές ιδέες.
-
-
πάνω απο 7 χρόνια στα Χριστούγεννα βρίσκομαι στην Νορβηγία ή Σουηδία ή Φιλανδία ή Αγγλία. Φέτος θα τα περάσω στην Αθήνα για να δώ πως είναι... Ελπίζω να μην το μετανιώσω!
-
Φίλε sado, εσύ έρχεσαι Ελλάδα, εγώ έρχομαι Σουηδία για να δω πώς είναι... Ελπίζω να μην το μετανιώσω!
Θα συναντηθούμε στο δρόμο!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Φίλε sado, εσύ έρχεσαι Ελλάδα, εγώ έρχομαι Σουηδία για να δω πώς είναι... Ελπίζω να μην το μετανιώσω!Θα συναντηθούμε στο δρόμο!!!
Δεν θα το μετανιώσεις! Να είσαι σίγουρος!...
Μόνο να μην πας με την γυναίκα.... -
Εγώ παραδοσιακά στο χωριό. Δεν το μετανιώνω όμως. Καλά τα ταξίδια αλλά οι γιορτές για μένα έχουν συγκεκριμένες εικόνες και μυρωδιές. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αποδράσεις αλλά όχι τα Χριστούγεννα για μένα. Για όσους βρίσκονται στην περιοχή το άγδαρτο χοιρινό, το ξιδάτο λουκάνικο και το καλό κρασί θα είναι πάντα διαθέσιμο.
Καλές γιορτές παίδες. -
Δεν θα βγάλουν από την τσέπη μου τα σπασμένα της χρονιάς. Διακοπές εκτός φουλ σεζόν σε τέτοια μέρη, που σε παρακαλάνε κιόλας. Φέτος σπιτικά και οικογενειακά, άρα ευχάριστα, άντε και κανένα κέντρο. Και μετά τις γιορτές έχω κατά νου κι εγώ το Καρπενήσι.
-
Παιρνει φιλος μου τηλ σε ξενωνα στο Καρπενησι για να κλεισει για τις 25-26(1 διανυκτερευση)
Περισυ ειχαν πληρωσει 70€(βεβαια οχι Χριστουγεννα) ενω φετος τους ζητησε 95€ και επιπροσθετα τους ειπε οτι πρεπει να μεινουν 2 ημερες.....
Οταν της ειπε γιατι τετοια τιμη του απαντησε οτι τα καλοριφερ πρεπει να ειναι αναμμενα συνεχεια και οτι ειναι και οι μερες τετοιες..... -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Φίλε sado, εσύ έρχεσαι Ελλάδα, εγώ έρχομαι Σουηδία για να δω πώς είναι... Ελπίζω να μην το μετανιώσω!
Μόνο να μην πας με την γυναίκα....Ποια γυναίκα; Τι, μόνο μία έχει εκεί;;; Αμααααν... Την πάτησα.... Μάλλον με κοροϊδέψανε!!! Τα λεφτά μου πίσω ρεεεεε!!!!
-
ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!!!!!!
(Έστω και για λίγο... )
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μόνο να μην πας με την γυναίκα....Ποια γυναίκα; Τι, μόνο μία έχει εκεί;;; Αμααααν... Την πάτησα.... Μάλλον με κοροϊδέψανε!!! Τα λεφτά μου πίσω ρεεεεε!!!!
Μάλλον δεν κατάλαβες... Να ΜΗΝ πας στην Σουηδία με την γυναίκα σου διότι με τις γυναίκες που θα δεις εκεί.....
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Μάλλον δεν κατάλαβες... Να ΜΗΝ πας στην Σουηδία με την γυναίκα σου διότι με τις γυναίκες που θα δεις εκεί.....
Ααααα, τώρα κατάλαβααα.... Με κολλητό μου θα πάω να βρούμε ξάδερφο που σπουδάζει με το Εράσμους στο Jonkopink! (σωστά δεν το έγραψα; )
-
Από την μία σκέφτομαι 'τους απατεώνες' και από την άλλη:
- Προφανώς υπάρχει πολύ χρήμα στην χώρα ή
- Υπάρχουν πολλοί μ@λ@κες στη χώρα ή
- Υπάρχει συνδυασμός των δύο παραπάνω
Εγώ πάντως έχω καταργήσει τις διακοπές στην Ελλάδα όταν πρόκειται για πάνω από 4 μέρες. Το εξωτερικό είναι φθηνότερο και απείρως (μα απείρως) καλύτερο.
Ακόμη καλύτερες πάντως είναι οι 'προσφορές' σε εστιατόρια και καφετέριες που το παίζουν εστιατόρια προσφέροντας finger-food (το βρήκαμε όλοι τώρα το finger food).
-
Αυτο συζητουσαμε σημερα κ στη δουλεια. Σου πιανουν τοσο τον κω.. που ουσιαστικα ενα ΠΣΚ τα Χριστουγεννα κοστιζει οσο μια εβδομαδα διακοπες το καλοκαιρι στην Ελλαδα ή ενα τριημερο στην Ευρωπη. Θελω να παω κ γω καπου (βορεια) αλλα οι τιμες ειναι απο απογοητευτικες εως απαγορευτικες..
-
Από Θεσ/νίκη------->Αθήνα για Χριστούγεννα
και Πρωτοχρονιά στην πατρίδα, την Ήπειρο!
-
[quote='technik']Από Θεσ/νίκη------->Αθήνα για Χριστούγεννα
και Πρωτοχρονιά στην πατρίδα, την Ήπειρο! [/quo
Γεια σου πατριωτη !!!!!(Κοσμηρα Ιωαννινων)
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Από Θεσ/νίκη------->Αθήνα για Χριστούγεννα
και Πρωτοχρονιά στην πατρίδα, την Ήπειρο! [/quo
Γεια σου πατριωτη !!!!!(Κοσμηρα Ιωαννινων)
Oooooooo......! Kι άλλος Ηπειρώτης ?
Θα 'ρθεί κανείς στην Πρέβεζα ?
-
Οι διακοπες αυτη τη περιοδο ειναι σκετη κοροιδια απο οικονομικης πλευρας. Και φυσικα ο απατεωνας ο Ελληνας προσπαθει να βγαλει σε 5 μερες οσα δεν εχει βγαλει ολο το χρονο, οποτε οι τιμες ειναι φαρμακι.
Οι λυσεις για καποιον που δε θελει να δωσει μια περιουσια ειναι 2:
Ειτε ταξιδι στην Ευρωπη που πολλες φορες κοστιζει σημαντικα λιγοτερο ή εντος Ελλαδας σε προορισμο που δεν ειναι πολυ της 'μοδας' οποτε και οι τιμες ειναι λογικες.
Αλλωστε μεγαλυτερη σημασια εχει με ποιον θα πας και οχι το που θα πας.... -
Καθαρά για συγκριτικούς λόγους δείτε τιμές απο ξενοδοχεία εδώ στη USA.
http://p070.ezboard.com/bpricelineandexpediabidding
Eνδεικτικά να πώ οτι σε hotel 4 stars, όπως Ηilton, Hyatt, βρίσκεις εύκολα διαμονή με $60 /day(50 euro) (ίσως όχι στη ΝΥ αλλά σε άλλες πόλεις είναι σχετικά εύκολο)
3 stars με 30 euro μπορείς να βρείς.
ΟΙ τιμές αυτές απο websites όπως priceline.. Ta ίδια hotels se websites όπως hotwire, hotels.com είναι 20-30% πιο ακριβά.
Η Ελλάδα είναι απο τις ακριβότερες χώρες νομίζω σε Hotels και αν αναλογιστούμε και το service είναι ακόμα χειρότερα δυστηχώς
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και ειδικά το ύφος που έχουν μερικοί οτι σου κάνουν χάρη να σου παίρνουν τα χρήματα πρέπει να έρθει σε ένα τέλος.Με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης
Τι Παρίσι..... τι Καρπενήσι, που θα πάτε??