-
Γεια χαρά φίλοι μου,
θέλω να ρωτήσω το εξής.Πρέπει να πάω το αυτοκίνητο για το service των 60000χλμ.
Ο χρόνος της εγγύησης έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια.Δεν θέλω να πάω αντιπροσωπεία γιατί εκεί όλα είναι φωτιά, χώρια που κάνουν και ότι θέλουν.
Απο την άλλη αν το πάω στο συνεργείο της γειτονιάς, στον μάστορα που ξέρω φοβάμαι μήπως δεν είναι σε θέση να κάνει κάποιον απο τους προκαθορισμένους για το service αυτό ελένχους.τι λέτε?
-
Γεια χαρά φίλοι μου,
Ο χρόνος της εγγύησης έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια.Δεν θέλω να πάω αντιπροσωπεία γιατί εκεί όλα είναι φωτιά, χώρια που κάνουν και ότι θέλουν.
Απο την άλλη αν το πάω στο συνεργείο της γειτονιάς, στον μάστορα που ξέρω φοβάμαι μήπως δεν είναι σε θέση να κάνει κάποιον απο τους προκαθορισμένους για το service αυτό ελένχους.τι λέτε?
-
Γεια χαρά φίλοι μου,
-
Υπάρχει και η χρυσή τομή:
Βρες ένα συνεργείο που να είναι εξειδικευμένο στο αυτοκίνητό σου και να κάνει αποδεδειγμένα καλή δουλειά χωρίς να έχει τις τιμές τις αντιπροσωπείας.
Πώς?
Με ψάξιμο, ρωτώντας... -
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Βρες ένα συνεργείο που να είναι εξειδικευμένο στο αυτοκίνητό σου και να κάνει αποδεδειγμένα καλή δουλειά χωρίς να έχει τις τιμές τις αντιπροσωπείας.
Πώς?
Με ψάξιμο, ρωτώντας...Ακριβως ,ρωτα κανενα φιλο σου να σου συστησει κανεναν μαστορα
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Πώς?
Με ψάξιμο, ρωτώντας...Σωστά, πολύ σωστά...
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Υπάρχει ένα συνεργείο, ασχολείται κυρίως με την δική μου μάρκα αλλά και με άλλες.
Σε μια δυο επισκέψεις διαπίστωσα ότι έχει εγκέφαλο με το κατάλληλο πρόγραμμα ελένχου για το δικό μου μοντέλο.Το θέμα είναι μήπως δεν μπορεί να κάνει κάποιον απο τους καθιερωμένους ελένχους - και φυσικά δεν είναι χαζός να μου το πει
τέλος πάντων, με βλέπω στο συνεργείο
-
Το προηγούμενο αυτοκίνητό μου το πήγαινα πάντα σε εξουσιοδοτημένο για σερβις - βέβαια σχεδόν πάντα κάποια μαλ***α έκαναν - κάτι ξεχνούσαν.
Από τις μεγάλες απάτες είναι το λεγόμενο 'μικρό σέρβις'. Παίρνουμε τα λάδια από το πρακτικερ (όχι ότι είναι φθηνό αλλά λέμε) και ένα φίλτρο λαδιού, πηγαίνουμε στον αγαπημένο μας βενζινά και τα αλλάζει. Όχι ότι οι λεγόμενοι έλεγχοι 50 σημείων στα 'μεγάλα' σερβις γίνονται ποτέ...
Πιστεύω ότι μόλις λήξει η εγγύηση, λήγει και η αντιπροσωπεία, εκτός και αν είναι πρόβλημα που χρειάζεται εγκέφαλο αλλά και πάλι υπάρχουν πολλά ανεξάρτητα συνεργεία που έχουν. Πάντα βέβαια παίρνω και μια τιμή από την αντιπρωσωπεία για να συγκρίνω...
-
Κατά κανόνα το αν ένα συνεργείο είναι εξουσιοδοτημένο δεν καθορίζει αν οι μάστορες είναι καλύτεροι από τους άλλους, ή πιο υπεύθυνοι φυσικά.
Παλιό fiat tipo της δουλειάς το πήγα σε εξουσιοδοτημένο στην Αγία Παρασκευή για 1002 προβλήματα...
Εκεί τους υπαγόρευα προβλήματα που παρουσίαζε. Απ'ότι κατάλαβα αυτός σημείωνε ότι δεν βαριόταν να γράψει. Τους ανέφερα πρόβλημα στην αντλία νερού που ούτε που το κοίταξαν. Άλλαξαν το δυναμό χωρίς να κοιτάξουν το ρελαντί! Για όνομα του θεού σε προβλήματα μπαταρίας και σβησίματος μηχανής να μην κοιτάξουν το ρελαντί!!!
Το ξαναπήγα σε μη εξουσιοδοτημένο και περιμένω αποτελέσματα τώρα...
-
Υπενθιμίζω ότι εκτός από την περίοδο της εγγύησης, υπάρχουν και άλλες παροχές. Πχ στην BMW η δωρεάν οδική βοήθεια για 4 χρόνια ισχύει μόνο εφόσον έχεις κάνει όλα τα σέρβις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Αναρωτιέμαι και οι άλλες εταιρίες έχουν παρόμιους περιορισμούς.
-
Έχοντας ως δεδομένο ότι το εξωτερικό συνεργείο θα κάνει τουλάχιστον ίδιας ποιότητας δουλειά με το εξουσιοδοτημένο (κάτι που θέλει ψάξιμο), αυτό που έχει σημασία στην τελική είναι τι κερδίζεις και τι χάνεις από οικονομικής πλευράς.
Αν κερδίζεις 100+ ευρώ τον χρόνο από το εξωτερικό συνεργείο βγάζεις τη σούμα και βλέπεις αν αξίζει τον κόπο, καθώς τα αυτοκίνητα που έχουν όλα τα service στα εξουσιοδοτημένα κατά κανόνα πωλούνται ευκολότερα και πιάνουν καλύτερη τιμή.
Πάντως θέλει μεγάλη προσοχή. Πχ συνεργείο συγκεκριμένης εξουσιοδοτημένης αντιπροσωπείας είχε γίνει γνωστό ότι πούλαγε μαϊμού ανταλλακτικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία με την εταιρεία. Με εξωτερικό συνεργείο πρέπει να είναι κανείς πονηρεμένος, ειδικά αν οι τιμές των ανταλλακτικών είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Αντιπροσωπεία ή συνεργείο μετά την λήξη της εγγύησης?