-
RE PAIDIA MIA BMW 116 PISWKINHTH KAI MIKRH NEANIKH OR ENA GERO SIGOURO VOLVO S40 ALLA OIKOGENEIAKO???
EIMAI SE FOBERO DILHMA
H E L P !!!!! -
RE PAIDIA MIA BMW 116 PISWKINHTH KAI MIKRH NEANIKH OR ENA GERO SIGOURO VOLVO S40 ALLA OIKOGENEIAKO???
EIMAI SE FOBERO DILHMA
H E L P !!!!! -
EIMAI SE FOBERO DILHMA
H E L P !!!!! -
Το ίδιο ερώτημα υποβλήθηκε πρόσφατα στην ενότητα 'Περί Αυτοκίνησης'
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9661 -
το ζητουμενο ειναι οι χωροι, οι επιδοσεις, η κατι αλλο...;;;
αν βαλεις τις δικες σου προτεραιοτητες θα βρεις αυτο που ταιριαζει σε ΕΣΕΝΑ!!!
Εγω επελεξα την 1 γιατι κινουμαι συνεχεια και το να παρκαρω ενα S40 δεν ειναι και ευκολο στην πολη οπου υπαρχει χωρος μονο για σουπερμινι.
Την θεωρω ακριβη (1) αλλα και αξια και ας σερνεται.... (λες και ολοι οσοι το λενε αυτο ζουν στη Γερμανια με τους ανοιχτους αψογους δρομους και εχουν γ....ει στα πατιλικια και τις ξερογκαζιες!!!!!)
Οδηγησα την 1 και μου αρεσε μεσα εξω και πλαγιως.......
Αντι να παρεις Volvo S40 δεν παιρνεις το νεο Focus σε κανα μηνα που θα σου κοστισει και 5000 ευρω λιγοτερο, ουτως η αλλως το ιδιο αμαξι ειναι!
Αισθητικα μου αρεσουν και τα δυο. Το S40 ειναι αγριοφατσα και μου αρεσει αυτο. Η 1 ειναι πιο ισσοροπημενη και διαφερει απο την μαζα απο λαμαρινες με πλουσιες καμπυλες και πολυμορφικο χαρακτηρα.......Παιρνω αυτοκινητο ή Ψυγειο για κοτοπουλα;;;;;;
Γιαυτο αλλωστε δεν αρεσει σε ολους αλλα μονο σε οσους ψαχνουν κατι που να διαφερει.......!!!! -
Το θέμα μετακομίζει στην 'Αυτοκίνηση'. [moderator]
-
Ο χρήστης mikeann έγραψε:
Εγω επελεξα την 1 γιατι κινουμαι συνεχεια και το να παρκαρω ενα S40 δεν ειναι και ευκολο στην πολη οπου υπαρχει χωρος μονο για σουπερμινι.
Την θεωρω ακριβη (1) αλλα και αξια και ας σερνεται.... (λες και ολοι οσοι το λενε αυτο ζουν στη Γερμανια με τους ανοιχτους αψογους δρομους και εχουν γ....ει στα πατιλικια και τις ξερογκαζιες!!!!!)
Αντι να παρεις Volvo S40 δεν παιρνεις το νεο Focus σε κανα μηνα που θα σου κοστισει και 5000 ευρω λιγοτερο, ουτως η αλλως το ιδιο αμαξι ειναι!
Αισθητικα μου αρεσουν και τα δυο. Το S40 ειναι αγριοφατσα και μου αρεσει αυτο. Η 1 ειναι πιο ισσοροπημενη και διαφερει απο την μαζα απο λαμαρινες με πλουσιες καμπυλες και πολυμορφικο χαρακτηρα.......Παιρνω αυτοκινητο ή Ψυγειο για κοτοπουλα;;;;;;
Γιαυτο αλλωστε δεν αρεσει σε ολους αλλα μονο σε οσους ψαχνουν κατι που να διαφερει.......!!!!παντιλικια με την 116........το ακουσαμε και αυτο.......
και ποσο μεγαλο νομιζεις οτι ειναι το S40??? -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Γιαυτο αλλωστε δεν αρεσει σε ολους αλλα μονο σε οσους ψαχνουν κατι που να διαφερει.......!!!!παντιλικια με την 116........το ακουσαμε και αυτο.......
και ποσο μεγαλο νομιζεις οτι ειναι το S40???διαβασε πιο προσεκτικα και θα δεις οτι ηδη ειπα πως η 1 δεν κανει πατιλικια αλλα ουτε και κανεις αλλος θα επρεπε/μπορει γιατι δεν ζουμε ουτε οδηγουμε στη Γερμανια η την Αμερικη!
-
Το S40 παντως ειναι πιο μεγαλο αν και παραδεχομαι πως εμφανισιακα θυμιζει κουπε, και κρυβει τον ογκο του.
Αλλα οπως και να χει θα δυσκολευει πιο πολυ στη σταθμευση -
S40
αναλογία κιλών προς ίππους (για το 1800άρι): 10,24
μήκος /πλάτος: 4.468x1.770BMW 1
αναλογία κιλών προς ίππους (για το 1600άρι): 11,13
μήκος /πλάτος: 4.227x1.751Διαφορά στην αναλογία ιπποδύναμης: 0,89
Διαφορά στις διαστάσεις: μήκος ~24 εκ / πλάτος ~2 εκ.Τα 24 εκατοστά δεν είναι καθόλου αμελητέα διαφορά στο παρκάρισμα, σου δίνουν μια μανούβρα επί πλέον σε στενό χώρο. Η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν είναι τόσο σημαντική, ούτε ένα αλογάκι παραπάνω δεν βγαίνει στην αναλογία. Κι από την άλλη όταν δω S40 να πηγαίνει με τις πάντες, θα μου πέσει το σαγόνι στο πάτωμα.
-
To ένα είναι ουσιαστικό αυτοκίνητο και με καλό λόγο ΄κόστος/προσφορά ενώ το άλλο είναι μαρκετινίστικη πρόταση με απαράδεκτο λόγο κόστος/προσφορά.
Καταλαβαίνετε τι ψήφισα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα 24 εκατοστά δεν είναι καθόλου αμελητέα διαφορά στο παρκάρισμα, σου δίνουν μια μανούβρα επί πλέον σε στενό χώρο. Η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν είναι τόσο σημαντική, ούτε ένα αλογάκι παραπάνω δεν βγαίνει στην αναλογία. Κι από την άλλη όταν δω S40 να πηγαίνει με τις πάντες, θα μου πέσει το σαγόνι στο πάτωμα.1 αλογάκι στην αναλογία είναι ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά, πίστεψέ με Όσο για τα 24 εκατοστά στο παρκάρισμα, η 1 δεν είναι κάνα σουπερμίνι ,όπως λάθος πιστεύει ο φίλος που έθεσε το θέμα. Η γνώμη μου είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων, όπου μπαίνει η 1 θα μπει και στο S40. Αλλά και μόνο για την 'τιμιότητα' του Βόλβο όπως είπε και ο kpsig, η ψήφος μου πάει σ'αυτό.
Σπύρος
-
ΣΙΓΟΥΡΑ Η 1 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΙΝΙ. ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡΜΙΝΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!
-
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ 1800ΑΡΙ ΤΟΥ S40.
ΔΕ ΛΕΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο 1600 ΤΗΣ ΒΜW ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ; -
Στην συγκεκριμένη σύγκριση...S40!!Αν και BMWδάκιας!
Η 116 είναι για μένα ότι και η 316...επιεικώς ανεπαρκής!
Από την 120 και πάνω μιλάμε για BMW.
Βεβαίως αν κάποιος θέλει να έχει οπωσδήποτε BMW για να δείχνει ότι προόδευσε ή θεωρεί τα 1600cc επαρκή για 'ασφαλή' οδήγηση και 'ελα μωρέ,εγω δεν τρέχω ετσι κι αλλοιώς'...η 116 είναι διέξοδος,όπως και η 316!!
-
Νίκο για την 1 δεν ξέρω, αλλά εγώ την 316 θα την έλεγα κίνδυνο, όχι διέξοδο
Σπύρος
-
Και τα δυο για τα γούστα μου είναι πανάσχημα και δεν θα τα έπαιρνα μάλλον ποτέ. Πάντως νομίζω ότι η BMW είναι καλύτερο αυτοκίνητο και υστερεί μόνο στους χώρους. Σε λίγο καιρό έρχεται με τον 1.8 και 129 αλογάκια και πιθανώς θα πηγαίνει αρκετά καλά στον δρόμο. ( Από επιδόσεις ενόώ). ) 0-100 σε 9,4 και 208 τελική. Για την τιμή όμως δεν γνωρίζω αν και πιστεύω ότι θα είναι 2-3Κ πιο ακριβή από την 116.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
1 αλογάκι στην αναλογία είναι ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά, πίστεψέ με
ΣπύροςΑκριβώς.
-
Το ξανασκέφτηκα με παραδείγματα αυτοκινήτων που έχω οδηγήσει και έχετε δίκιο για την αναλογία, η διαφορά είναι αρκετά σημαντική. Από την άλλη το στήσιμο της 116 θεωρητικά είναι καλύτερο.
Να σημειώσω ότι στην άλλη ψηφοφορία μεταξύ S40-116 είχα προτιμήσει για οικογενειακό το S40, αφού όμως εδώ το μικρότερο εξωτερικό μέγεθος παίζει ρόλο, προτίμησα την 116.
-
volvo και από μένα...
BMW 116 OR VOLVO S40????