-
Νομιζω μπορούμε να βρουμε διάφορες πικάντικες (και μη) ιστορίες που προέκυψαν οταν βαλαμε αγγελία για να πουλήσουμε το αυτοκίνητο μας.
Ολοι ξερουμε για τις διαφημιστικές εταιρείες που σε παίρνουν αμεσως μολις βγει η αγγελία στην ΧΕ,και σου λενε οτι εχουν αγοραστη με παραπανω λεφτά απο όσα εσυ ζητας.Νομιζα οτι ειχα μαθει και δεν την πατάω,αλλα τελικά την πατησα και με κραταγε μια στο τηλέφωνο επι μια ωρα.Με ρώταγε με αυστηρό ύφος γιατι εχω κανει λίγα χιλιόμετρα,αμφισβήτησε 2 φορες οτι ειμαι ο ιδιοκτήτης γιατί είμαι μικρός ,και με όλα αυτα ειχα ψαρωσει και νομιζα οτι μιλαγα με πιθανό αγοραστή,παράλληλα ειχα αρχίσει να εκνευρίζομαι,και οταν τελικά κατάλαβα περι τινος πρόκειται,άρχίσα να χωνω τρελά μπινελίκια και χριστοπαναγίες,σηκώθηκε όλο το τετραγωνο στο πόδι
Οταν πούλαγα ενα rav,ενας τυπος με επαιρνε καθημερινα και ηθελε να μου δώσει ενα honda civic και μετρητα,επι μία εβδομάδα το ίδιο σκηνικό παρόλλο που του εξήγησα ευγενικά απο την πρωτη στιγμή ότι ουδέποτε ηθελα το civic του!Τα άκουσε και αυτός τελικώς
Ενας άλλος με έπαιρνε καθε μέρα απο Κρήτη, για το rav παλι,και όλο ερχόταν να το δει,επι περίπου 2 μήνες ερχόταν,ακόμα στον δρόμο πρέπει να ειναι
Οταν πουλαγαμε το οικογενειακό citroen BX 1.4 10ετίας ,στουκαρισμένο αλλα επισκευασμένο και σε καλή κατάσταση, για 1500 ευρω,με πήρε ένας και με ρώταγε αν ειναι ατρακάριστο και αγρατζούνιστο.Ναι μεγάλε,το έχω στην τρίχα,του εχω βαλει και θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και το πουλάω 1500
Ενας φίλος μας πούλαγε ένα Toledo,του είχε βαλει απανω οτι extra υπηρχε στην αγορα εκτός απο οθόνη αφής (τότε δεν υπήρχαν!) Οταν τελικά πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή μεσω μάντρας με τα χίλια ζόρια,ο αγοραστής αναζήτησε και βρήκε τον πρωην ιδιοκτήτη, τον εκθείασε και τον ευχαριστησε για το υπέροχο αυτοκίνητο που αγόρασε
Τελος οταν πούλαγα ένα rover 214 με λιγα χλμ,αφου άκουγα συνεχεια την ίδια ερωτηση με καχυποψία ('γιατί εχει τόσο λιγα χλμ'), στο τέλος εδωσα σε έναν πολύ βαρύμαγκα την απάντηση ότι γύρισα το κοντέρ για να κλέψω 200.000 χλμ και να βρω κανα θύμα να το πουλήσω αλλα αυτός που ειναι έξυπνος σίγουρα δεν θα πατήσει την μπανανόφλουδα. Ο υποψήφιος αγοραστής σιωπηλός απεχώρησε χωρίς να πει λέξη
-
Νομιζω μπορούμε να βρουμε διάφορες πικάντικες (και μη) ιστορίες που προέκυψαν οταν βαλαμε αγγελία για να πουλήσουμε το αυτοκίνητο μας.
Ολοι ξερουμε για τις διαφημιστικές εταιρείες που σε παίρνουν αμεσως μολις βγει η αγγελία στην ΧΕ,και σου λενε οτι εχουν αγοραστη με παραπανω λεφτά απο όσα εσυ ζητας.Νομιζα οτι ειχα μαθει και δεν την πατάω,αλλα τελικά την πατησα και με κραταγε μια στο τηλέφωνο επι μια ωρα.Με ρώταγε με αυστηρό ύφος γιατι εχω κανει λίγα χιλιόμετρα,αμφισβήτησε 2 φορες οτι ειμαι ο ιδιοκτήτης γιατί είμαι μικρός ,και με όλα αυτα ειχα ψαρωσει και νομιζα οτι μιλαγα με πιθανό αγοραστή,παράλληλα ειχα αρχίσει να εκνευρίζομαι,και οταν τελικά κατάλαβα περι τινος πρόκειται,άρχίσα να χωνω τρελά μπινελίκια και χριστοπαναγίες,σηκώθηκε όλο το τετραγωνο στο πόδι
Οταν πούλαγα ενα rav,ενας τυπος με επαιρνε καθημερινα και ηθελε να μου δώσει ενα honda civic και μετρητα,επι μία εβδομάδα το ίδιο σκηνικό παρόλλο που του εξήγησα ευγενικά απο την πρωτη στιγμή ότι ουδέποτε ηθελα το civic του!Τα άκουσε και αυτός τελικώς
Ενας άλλος με έπαιρνε καθε μέρα απο Κρήτη, για το rav παλι,και όλο ερχόταν να το δει,επι περίπου 2 μήνες ερχόταν,ακόμα στον δρόμο πρέπει να ειναι
Οταν πουλαγαμε το οικογενειακό citroen BX 1.4 10ετίας ,στουκαρισμένο αλλα επισκευασμένο και σε καλή κατάσταση, για 1500 ευρω,με πήρε ένας και με ρώταγε αν ειναι ατρακάριστο και αγρατζούνιστο.Ναι μεγάλε,το έχω στην τρίχα,του εχω βαλει και θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και το πουλάω 1500
Ενας φίλος μας πούλαγε ένα Toledo,του είχε βαλει απανω οτι extra υπηρχε στην αγορα εκτός απο οθόνη αφής (τότε δεν υπήρχαν!) Οταν τελικά πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή μεσω μάντρας με τα χίλια ζόρια,ο αγοραστής αναζήτησε και βρήκε τον πρωην ιδιοκτήτη, τον εκθείασε και τον ευχαριστησε για το υπέροχο αυτοκίνητο που αγόρασε
Τελος οταν πούλαγα ένα rover 214 με λιγα χλμ,αφου άκουγα συνεχεια την ίδια ερωτηση με καχυποψία ('γιατί εχει τόσο λιγα χλμ'), στο τέλος εδωσα σε έναν πολύ βαρύμαγκα την απάντηση ότι γύρισα το κοντέρ για να κλέψω 200.000 χλμ και να βρω κανα θύμα να το πουλήσω αλλα αυτός που ειναι έξυπνος σίγουρα δεν θα πατήσει την μπανανόφλουδα. Ο υποψήφιος αγοραστής σιωπηλός απεχώρησε χωρίς να πει λέξη
-
-
Μπράβο μεγάλε, πολύ ωραίο το θεματάκι σου. Εύγε
Έχουμε και λέμε. Όταν πριν 2-3 μήνες προσπαθούσα να πουλήσω το Mazda 323 GTX που είχα τότε, είχα δεχθεί περί τα 25 τηλεφωνήματα. Λόγω προδιαγραφών του οχήματος (1.8Τ, 4x4, 190 ίπποι, πολύ σπάνιο), άκουσα τα απίστευτα:- 'Φίλε, γιατί το πουλάς, είναι απίστευτο! Κάνεις λάθος που το πουλάς! Ωχ, συγγνώμη, με καλούν στη δεύτερη γραμμή. Σε ξαναπαίρνω σε μισό λεπτό'. Και δεν ξανακαλεί ποτέ. Με την απίθανη περίπτωση στη δεύτερη γραμμή να ήταν φίλος του που βρήκε Integrale άψογη με 5000Ε, ώστε να μην υπάρχει καν λόγος να με ξαναπάρει, τι έγινε;
- 'Έχω Golf Rallye (Golf II, turbo, 4x4, απίστευτα σπάνιο) και έχω ψύχωση με τα σπάνια παλιά 4x4'. Ακόμα τον περιμένω.
- 'Παίρνω από Ξάνθη. Το αμάξι είναι απίστευτο. Έβγαζε 419 άλογα στο Group A , ενώ στην Ιαπωνία έβγαλε μέχρι 586 (μπράβο ακρίβεια). Το θέλω σαν τρελός. Μπορείς να μου κάνεις γραμμάτια;'
'Γραμμάτια όχι, αλλά μπορείς να βγάλεις καταναλωτικό δάνειο από τράπεζα για όσα σου λείπουν'.
'Μου λείπουν όλα...' - 'Α, είστε στην *τάδε *περιοχή; Εγώ εργάζομαι εκεί, οπότε θα σας πάρω κατά τις 17:30, ώστε να περάσω αφού είμαστε κοντά'. Ε, ακόμα τον περιμένω.
- 'Μπορείτε να μου πουλήσετε μόνο μοτέρ, τετρακίνηση και σασμάν;'
'Και τι θα το κάνω το υπόλοιπο αυτοκίνητο; Όχι'
'Κρίμα, γιατί έχω το 323 1.5 του 99 και ήθελα να τα φορέσω σε κείνο' - 'Ανταλλαγές κάνετε;'
'Όχι, γιατί έχω ήδη αγοράσει το επόμενό μου αυτοκίνητο'
'Κρίμα, γιατί έχω ένα Nissan 100NX GTi και δεν πωλείται με τίποτα. Έλεγα μήπως θέλατε να ανταλλάξουμε'
Και σιγά μην άλλαζα τετρακίνητο τούρμπο για άσχημο αποτυχημένο με 50 άλογα κάτω και πολύ χειρότερο πλαίσιο, που δεν πουλιόταν με τίποτα. Ήμαρτον. Εννοείται ότι ο τύπος δεν ενδιαφερόταν να δώσει επιπλέον χρήματα
-
Αυτο εγινε πριν απο περιπου 13 χρονια. Ο φιλος μου πουλαγε την 1950 κατι Harley(συλεκτικη). Του ελεγα να μην βαλει ποτε την διευθυνση η το τηλεφωνο του σπιτιου του. Οποτε εβαλε το κινητο του. Τον πηραν αμεσως τηλεφωνο κατι ατομα που απο την προφορα τους ακουγοντουσαν παραξενοι. Επεμεναν να τους πει που μενει για πανε να δουνε την μηχανη. Φυσικα του ειπε θα τους στειλει φωτο μεσω email. Βεβαια αυτοι ειπαν δεν εχουν email. Οποτε τους ειπαμε οτι θα τους συναντησουμε σε ενα παρκινγκ σε ενα εμπορικο κεντρο ενα απογευματακι Κυριακη με την μηχανη στην καροτσα σε φορτηγακι. Καλα πηγαμε με το δικο μου αυτοκινητο (σενταν) και ηταν εκει πανω απο 20 μαντραχαλοι με μηχανες Harley. Μιλαμε ολοι ειχαν τατουαζ, μακρια μαλλια και πολλοι ειχαν μαχαιρια στην ζωνη. Μιλαμε εμεις δεν σταματησαμε καθολου και ο φιλος μου την αλλη μερα αλλαξε το κινητο του. Σιγουρα αυτοι η θα μας επαιρναν την μηχανη με την βια η θα μας ακολουθουσαν στο σπιτι και θα την εκλεβαν το βραδυ. Βεβαια μπορει να ηταν καλα και τιμια παιδια πυ απλως ειχαν διαλεξει αλλο τροπο ζωης απο εμας.
Νικος
-
εγώ το καλοκαίρι πούλησα το cinquecento μου.με πήρε ένας τύπος τρεις φορές και τις τρεις ήθελε να το κάνω ντε και καλά έκτπωση για να το πάρει.εγώ όμως το έδινα στάνταρντ τιμή 1900 ευρώ.
τελικά μετά από μια εβδομάδα με πήρε ένας άλλος κύριος τηλέφωνο και του εξήγησα τα του αυτοκινήτου και φαίνεται πως του άρεσε τόσο πολύ που ταξίδεψε 100 χιλιόμετρα και ήρθε μέχρι την χαλκιδική,το έκανε μια βόλτα,μου έδωσε μια καλή προκαταβολή κάναμε και ένα συμφωνητικό και μετά από ένα μήνα έγινε ο νέος ιδιοκτήτης.μάλιστα έμεινε τόσο ευχαριστημένος που μετά από ένα μήνα με πήρε και τηλέφωνο και μου έλεγε τι καλό που είναι το αυτοκίνητο.
αυτα... -
μεταφερω εδω κατι που συνεβει πριν λιγο καιρο σε φιλο μου απο αλλο θρεντ που ειχα τοτε ανοιξει
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
κατα καιρους ακουμε διαφορους τροπους που επινοουν οι κλεφτες για να κανουν την δουλεια τους.....δηλαδη να κλεβουν.
χθες το βραδυ η παρατηρικοτητα ενος φιλου μου τον γλυτωσε απο το να ψαχνει το αυτοκινητο του.
εχει βαλει λοιπον αγγελια για να πουλησει εαν suzuki gti αφου πηρε smart και νασου χτυπαει το τηλεφωνο απο πιθανο αγοραστη.
αφου λενε τα τυπικα φτανουν στο σημειο του ραντεβου.....''για να μην μπερδευτεις να βγω σε ενα κεντρικο μερος να σε περιμενω'' λεει ο φιλος μου.......''οχι δεν μπειραζει πεσμου την διευθυνση και θα σε βρω εγω''.το ραντεβου δινεται για τις 9 το βραδυ ......πως θα το δει μες την νυχτα το αυτοκινητο ειναι ενα ερωτηματικο βεβαια.
εμφανιζονται λοιπον τρεις τυποι οπου ο ενας με μια φορμα μηχανικου λεει οτι εχει συνεργειο σουζουκι ομως οταν παει να ανοιξει το καπο ψαχνεται λιγο για να βρει το χερουλι της ντιζας
στην συνεχεια βλεπουν τον χωρο του κινητηρα και σχολιαζουν ''τι αλλα αξεσουαρ εχει το αυτοκινητο;;'' μπλα μπλα μπλα ''συναγερμο εχει;;''
οταν ερχεται η ωρα της δοκιμης μπαινει ο φιλος μου [ευτυχως] στην θεση του συνοδηγου και κανουν ενα γυρω το τετραγωνο οποτε μετα του λενε οτι θα το σκεφτουν αφου ομως το ξαναδουν μερα του δινουν το κλειδι και φευγουν.
αφου ανεβηκε στο σπιτι του ο φιλος μου και πηγε να αφησε το κλειδι στο τραπεζι παρατηρησε οτι αυτο ηταν λιγο σκουριασμενο ενω το δικο του ηταν καθαρο οποτε αμεσως κατεβαινει κατω και βλεπει οτι το κλειδι δεν κανει στην κλειδαρια οποτε συνδιαζοντας στο μυαλο του και ολα τα προηγουμενα καταλαβαινει οτι μολις πριν λιγο γνωρισε τους υποψηφιους κλεφτες του αυτοκινητου του.
με το δευτερο κλειδι στην συνεχεια και αφου εκανε καμποσες βολτες προηγουμενως αφου σιγουρευτηκε οτι δεν τον ακολουθει κανεις παει σε συγγενικο του προσωπο και το βαζει σε κλειστο γκαραζ οπου και θα μεινει ασφαλισμενο μεχρι να πουληθει.
ραντεβου λοιπον νυχτα ποτε και τα κλειδια δεν τα ακουμπαει κανεις αλλος ουτε φυσικα το παει βολτα μονος του σε καμμια περιπτωση.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
'Και τι θα το κάνω το υπόλοιπο αυτοκίνητο; Όχι'
Εγώ θέλω το τασάκι, το αριστερό φανάρι και τον λεβιέ του χειρόφρενου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενας άλλος με έπαιρνε καθε μέρα απο Κρήτη, για το rav παλι,και όλο ερχόταν να το δει,επι περίπου 2 μήνες ερχόταν,ακόμα στον δρόμο πρέπει να ειναιΚαλά δεν μπορεί να αργήσει κανείς δυο τρις μήνες και αμέσως αρχίζουν οι αμφιβολίες!!!
Παίρνω το καράβι αύριο και έφτασα. -
Πριν από 2 βδομάδες πουλήσαμε το seicento μας (900ράκι). Δεν το είχαμε σε αγγελία, μόνο πωλητήριο του είχαμε και μόνο όσο το αυτοκίνητο κινούνταν στην Τρίπολη και το Άστρος. ΣΤην Αθήνα το βγάζαμε. Το πωλητήριο δεν έγραφε τιμή.
Καθημερινά είχαμε τηλεφωνήματα αλλά θα ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο:-Καλημέρα, πουλάτε ένα seicento;
-Μάλιστα
-Γίνεται καλύτερη τιμή; (!!!)
(Κανένα ενδιαφέρον για την κατάσταση του αυτοκινήτου.)
-... καλύτερη από πόσο κύριέ μου;
-Από όσο το δίνετε!
-Πόσο το δίνουμε δηλαδή;
-Ε, πόσο να πιάσει... 2500... όχι παραπάνω... δίνω 2000 και το παίρνω τώρα.Πολλά ραντεβού κλείστηκαν και δεν ήρθε κανείς. Εϊπα στη γυναίκα μου όταν το φέρει Αθήνα να αφήσει το πωλητήριο πάνω. Ερχόμενη, και ενώ ήταν σε φανάρι στην Κύμης της τηλεφώνησε ο... από πίσω ζητώντας πληροφρορίες για το αυτοκίνητο. Έρχεται στο σπίτι και την ώρα που πάρκαρε τη σταμάτησε ένας γείτονας ο οποίος τη ρώτησε:
-Πόσο;
-3500
-Ακατέβατα;
-3300 για σένα
-ΟΚ!!!
Και τέλος... -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
-Καλημέρα, πουλάτε ένα seicento;
-Μάλιστα
-Γίνεται καλύτερη τιμή; (!!!)
(Κανένα ενδιαφέρον για την κατάσταση του αυτοκινήτου.)
-... καλύτερη από πόσο κύριέ μου;
-Από όσο το δίνετε!
-Πόσο το δίνουμε δηλαδή;
-Ε, πόσο να πιάσει... 2500... όχι παραπάνω... δίνω 2000 και το παίρνω τώρα.Tζογαδόρος ο τύπος!!
-
Ο αδερφος μου ειχε για πωληση το Golfακι του 1.4 παραπροηγουμενο μοντελο κ το εδινε νομιζω κοντα στα 2.5 μυρια δεν θυμαμαι ακριβως πανε 5 χρονια περιπου. Τσπ του τηλεφωνει καποιος για να το δει. Ο τυπος εκανε εμπορια επιπλων. Αφου το ειδε του αρεσε κ αρχισαν τα παζαρια. Ηθελε να δωσει 1μυριο κ να πληρωσει τα υπολοιπα με επιπλα....!!!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αυτο εγινε πριν απο περιπου 13 χρονια. Οποτε εβαλε το κινητο του.Νικος
Υπηρχαν κινητα το 91??
-
Στις ΗΠΑ ναι (αναλογικά, κάτι τεράστιες συσκευές)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στις ΗΠΑ ναι (αναλογικά, κάτι τεράστιες συσκευές)Α ναι τωρα ειδα οτι ο φιλος titsataki ειναι στην Καλιφορνια
-
Ενας φίλος πούλαγε το Clio sport.Τον είχε παρει τηλεφωνο ένας τυπάς, και του πρότεινε να το αγοράσει δίνοντας:
Επιταγη 6 μηνων οπισθογραφημένη.
Ενα μετάχειρο παπί.
Και κάποια μετρητά.Τωρα ο φιλος μου θα βαλει πωλητήριο στο Almera και περιμενω νέο γυρο γέλιου ,ανταλλαγή με πατάτες,μετοχές της Enron και λίρα τουρκίας.
-
Η λίρα Τουρκίας θα κόψει τα μηδενικά την πρωτοχρονιά.
1 εκατομμύριο λίρες θα γίνουν μία νέα λίρα!!!Οπότε αν του κόψει καμιά μεταχρονολογημένη για 5 δισεκατομμύρια λίρες με ημερομηνία 2005, αντί για σκάρτα 3.000 ευρώ θα πιάσει σκάρτα 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Οπότε αν του κόψει καμιά μεταχρονολογημένη για 5 δισεκατομμύρια λίρες με ημερομηνία 2005, αντί για σκάρτα 3.000 ευρώ θα πιάσει σκάρτα 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ!!!Όπως ένα σούπερ-μάρκετ (ονόματα δεν λέμε - υπολήψεις δεν θίγουμε...) που χρωστούσε σε έναν προμηθευτή του 15.000δρχ από ένα μικρό τιμολόγιο στις 31-12-2001. Στις 1-1-2002 τον πλήρωσε ... 15.000 ΕΥΡΩ!!!!!
Βέβαια, το ανακάλυψαν πολύ γρήγορα...
Πάντως, αυτό με τα 5δισ. λίρες... να το σκεφτούμε...
Παραξενα που συνεβησαν οταν βαλατε αγγελία