-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Για περιέγραψε αν μπορείς σε παρακαλώ το κουτί?Τι έγραφε?Πάνω η ετικέτα ποια ονομασία έχει?Γιατί κατά καιρούς έχω δει να βάζουν διάφορα.Σε φίλο του έβαλαν από μαύρο κουτί και του είπαν για αλλαγή στα 30.000Κμ.Τελικά πρέπει να έχουμε 14 μάτια για να μην μας κοροιδεύουν.http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 041#325041
-
Ευχαριστώ φίλε μου.Φυσικά τα λάδια τα παίρνω και από ανταλλακτικά ΟΠΕΛ?Τι να προσέξω?Παίζει να μου δώσουν μαμουδιάρικα?Ανακυκλωμένα από Ελλάδα?Εχω ακούσει πολλά τώρα τελευταία με τα μαιμού ανταλλακτικά.Θέλω να αλλάζω τα λάδια μόνος μου μαζί με το φίλτρο.Το κλειδί για το φίλτρο πωλείται σε ανταλακτικά η ταιρίάζουν όλα τα εργαλεία (εκείνο το κλειδί με την αλυσίδα)Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.
-
Ξεχνα πλεον το κλασικο κλειδι για το φιλτρο με την αλυσιδα.Το φιλτρο λαδιου πλεον ειναι τοποθετημενο διπλα απο την ταπα λαδιου.Ειναι ενα μεγαλο μαυρο πλαστικο στρογγυλο και στο επανω μερος καταληγει μια βιδα παλι πλαστικη.Εκει ειναι το φιλτρο λαδιου που δεν ειναι τσιγγινο αλλα χαρτινο.Απλα εκει που θελει λιγο προσοχη ειναι στο σφιξιμο οπου στην αντιπροσωπεια το σφιγουν με δυναμομετρο (οπως και την ταπα λαδιου, και τα μπουζι) αλλα δεν ξερω τη ροπη ή δυναμη που βαζουν στο κλειδι.
-
ΤΟ ΑΣΤΡΑ ΤΟ 1,4 ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΙΛΤΡΟ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΓΚΙΝΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΟΚΛΕΙΔΟ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΦΙΞΕΙΣ ΩΣ ΕΞΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΙΔΩΣΕΙΣ, ( ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΦΙΞΕΙΣ) ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΣΤΡΟΦΗ΄ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚ.
-
Gia 1.4 twinport μπορούμε να βάλουμε από 5-30 (μαμά) 0-40?
-
Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Η εταιρεία προτείνει τύπο λαδιών που κρίνεται ο πλέον κατάλληλος για κάθε κινητήρα. Κάποιοι αλλάζουν τύπο μόνο αν έχουν προβλήματα (πχ κάψιμο λαδιού). Προσωπικά δεν θα το τολμούσα, εκτός αν μου δώσει το ΟΚ η αντιπροσωπεία.
-
Το 5-30 δεν είναι λίγο ψιλό για το καλοκαίρι?Εριξα μια ματιά στα επώνυμα λάδια και δεν βρήκα αντίστοιχα ιξώδη.Τελικά ποιο λαδάκι ταιριάζει εκτός από το μαμά.Πολλοί υποστηρίζουν τα ΜΟΒΙΛ 1 αλλά ποια ακριβ΄ως σειρά?
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Το 5-30 δεν είναι λίγο ψιλό για το καλοκαίρι?Εριξα μια ματιά στα επώνυμα λάδια και δεν βρήκα αντίστοιχα ιξώδη.Τελικά ποιο λαδάκι ταιριάζει εκτός από το μαμά.Πολλοί υποστηρίζουν τα ΜΟΒΙΛ 1 αλλά ποια ακριβ΄ως σειρά?Κάποτε τα MOBIL ήταν από τις καλύτερες επιλογές, τα τελευταία χρόνια όμως μετά και την εξαγορά της εταιρίας δεν τα εμπιστεύομαι. Πάντως αν η εταιρία προτείνει 5-30 τότε θα είναι και κατάλληλα για το κλίμα. Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα γιατί να ψάχνεσαι άδικα? Εγώ στο προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα έβαζα ακόμα πιο ψιλά λάδια και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
-
Έχει κανείς εντυπώσεις από τον 1.3 cdti (90hp)? Κυρίως συγκριτικά με το 1.6 βενζίνης. Λόγω πολλών χλμ το χρόνο (25-30Κ) νομίζω ότι συμφέρει οικονομικά αλλά θα ήθελα οι επιδόσεις να είναι κοντά στο 1.6.
Δυστυχώς το 1.7 cdti βγαίνει αρκετά ακριβό για τις δυνατότητές μουΚάπου είχα διαβάσει ότι οι μηχανές cdti είναι της Fiat, αληθεύει; ελπίζω πως όχι
-
proto sovaro provlima me to astra stis 42 kai kati xiliades. to agorasa ton iouli tou 2004.
ixa anaferi pio pano to provlima pou ixa me tis lampes.
tin perasmeni vdomada proseksa oti to mati tis mpatarias den itane prasino opos eprepe na itane alla itane mavro, tote pira to amaksi kai piga stinantiprosopia opel stin kypro(ine kai i monadiki). anafera to provlima me tis lampes kai tous ipa na koitaksoune tin mpataria, i apantisi pou pira itane oti tixeni me tis lampes, gia tin mpataria me rotise an perni to amaksi pros, kai tou ipa nai, mou leei tote i mpataria ine kali.
apopse otan prospathisa na valo to amaksi pros, den eperne, oxi mono den ksekinouse alla mou ekane kati trela, mou anavosvines oti fotaki exei mesa, apo board display mexri kai tin pio apli lampa. den eperne pros me tipota, oute na to kleidoso den ta katafera, den douleue tipota. otan kapoia stigmi kleidose apo to remote meta apo ligo pire pros to radiofono. tote to ksanaanigo me to klidi kai meta den klidone. klidosa tis 3 portes me to sproksimo enos kompiou pou ine dipla apo kathe kleidaria se kathe porta, kai auti tou odigou tin kleidosa me to klidi.
ti arage na fteei, nomizo ine i mpataria, exei tixi auto to provlima se kapoion allo??
deutera proi tha to paro me rimouklo stin antiprosopia. ine krima re g****o kanourgio amaksi ine...
-
Ο χρήστης jtasio έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει ότι οι μηχανές cdti είναι της Fiat, αληθεύει; ελπίζω πως όχι
Να ελπιζεις πως ναι, κανει ισως του καλυτερους dieselοκινητηρες, και ο 1.3 ειναι δανεισμενος απο την Fiat.
ξεκολλατε λεμε... -
Εδώ και δύο εβδομάδες τα χειριστήρια στο τιμόνι δουλεύουν όποτε τους κάνει κέφι!
Έχει άλλος ίδιο πρόβλημα;
Γνωρίζει κάτι για την επισκευή;
Στην αντιπροσωπεία που είχαι πάει παλιότερα για το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι για όλα τα κουμπάκια μου είπαν ότι καθαρίσαν τις επαφές
Είναι μόνο αυτό ή κάτι άλλο; -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Εδώ και δύο εβδομάδες τα χειριστήρια στο τιμόνι δουλεύουν όποτε τους κάνει κέφι!
Έχει άλλος ίδιο πρόβλημα;
Γνωρίζει κάτι για την επισκευή;
Στην αντιπροσωπεία που είχαι πάει παλιότερα για το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι για όλα τα κουμπάκια μου είπαν ότι καθαρίσαν τις επαφές
Είναι μόνο αυτό ή κάτι άλλο;Εγώ δεν έχω κουμπάκια αλλά θέλω να βάλω, με αλλαγή τιμονιού φυσικά. Γίνετε;
Φιλέ θα σου πρότεινα να πας στην αντιπροσωπεία, μήπως χρειάζονται κάποια αναβάθμιση μέσω TECH2. -
O 1,3CDTI EINAI ONTWS DANEISMENOS APO FIAT,KAI PRAGMATI H FIAT SE AYTON TON TOMEA EINAI POLY KALH KALH!MHN SE ANHSYXEI TO GEGONOS OTI EINAI DANISMENOS APO FIAT. H OPEL XEREI TI KANEI. O KINHTHTRAS EINAI KATAPLHKTIKOS KAI EIDIKA STIS REPRIZ.OLA TA FILE jtasio 1,3 ASTRA FORAN 6ARI SASMAN!!!!APO EPIDWSEIS THA EXEIS ISWS KAI KALYTERAS APO 1,6 OSO AFORA TIS ENDIAMESES EPITAXYNSEIS(REPRIZ) APLA SE PERIORISMENO FASMA STOFWN. DHLADH APO 2000-3500,4000 SE SYNDIASMO ME TO 6ARI SASMAN MPOREIS NA EXEIS POLY KALES EPIDWSEIS KAI TELIKES!! APO OIKONOMIA DEN TO SYZHTAW AFOY STHN PRAXH BGAZEI ME ENA GEMISMA TOYLAXISTON 850-900KM. TELOS APO THORYBO MONO LIGO STO RELANTI THA EXEIS, EN KINHSH TIPOTA! AYTA GIA TO PERTELEO.PANTWS EGW HMOYN TELEIWS KATA TWN DIESEL(TA KLASIKA,UORYBOS,TRABIGMA NTOYMANIA K.T.L.) MEXRI POY ODHGHSA TON 1,3 KAI 1,9 ME150PS. APO TOTE ALLAXA RIZIKA!!
OSO GIA TO ASTRA ME THN MPATARIA FILE zchristos EINAI LOGIKA AYTA TA TRELLA POY KANEI, GIATI DEN EXEI MPATARIA. OLA AYTA THA LYTHOYN AN ANTIKATASTATHEI H MPATARIA. APLA TO KAKO EINAI OTI GIA NA PERASOYN EGYHSH MIA MPATARIA THN METRAN ME ENA MHXANIMA KAI AYTO AN EINAI ESTW KAI LIGO GEMATH THN BGAZEI OK KAI AS EINAI XALASMENH, OPOTE DEN MPOROYN NA THN PERASOYN EGYHSH GIATI META THA BROYN TON MPELA TOYS STHN ANTIPRWSOPIA APO TA KENTRIKA THS OPEL.
GIA TA KOYMPAKIA STO TIMONI DYSTYXWS DEN GINETE NA MPOYN EXTRA ESTW KAI ME ALLAGH TIMONIOY GIATI PREPEI NA ALLAXTEI KAI EGEFALAKI KAI TO KOSTOS EINAI APAGOREYTIKO!!!!(AYTA EINAI TA MEIWN TOY CAN BUS!!
-
Ο χρήστης NIKOSTSA2000 έγραψε:
GIA TA KOYMPAKIA STO TIMONI DYSTYXWS DEN GINETE NA MPOYN EXTRA ESTW KAI ME ALLAGH TIMONIOY GIATI PREPEI NA ALLAXTEI KAI EGEFALAKI KAI TO KOSTOS EINAI APAGOREYTIKO!!!!(AYTA EINAI TA MEIWN TOY CAN BUS!!
Thanks φίλε για την απάντηση.
Άλλοι μου λένε πως απλώς θέλει να ενεργοποιήσεις με το TECH2 τα χειριστήρια, τώρα εσύ μου είπες αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω.
Αυτό που λες εσύ είναι αποδεδειγμένο;
Thanks -
ego pira to autokinito stin opel sxetika me to provlima stin mpataria, mou alaksane mpataria kai tin perasane stin egyisi.
alla eksakolouthi na mou kaiei tis lampes, proxthes mou kaike i lampa tou enos provolea omoxlis, ine i triti nomizo fora pou simveni to idio.
apologismos sta 43 xiliades xiliometra, allagi mpatarias, 3 allages kamenis lampas provolea omoxlis, ena fanari meseas skalas kameno, kai o fotismos sto tasaki kamenos.
-
ΦΙΛΕ xenophon74 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ 100%ΣΙΓΟΥΡΟ.ΤΕΚΜΙΡΙΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ OPEL HELLAS.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ EXTRA. KAI AKOMA AN ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.........700 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟ....!!+ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΟ, ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ-ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΤΑΙΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ. ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΑ ASTRA G ΕΚΑΙΓΕ ΣΥΧΝΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΛΟΓΟ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ. ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.
-
Αφού το δικό μου Astra H δεν έχει κάψει ούτε μία λάμπα, μολονότι κινείται κατά 80% σε πόλη, σίγουρα πρόκειται για ηλεκτρολογικό/ηλεκτρονικό πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί εντός εγγύησης.
Αν ευθύνεται ο εγκέφαλος, ισχύει 6ετής εγγύηση - αν ευθύνονται κάποια άλλα ηλεκτρικά 2ετής. -
Όπως φαίνεται στο γερμανικό site ο γνωστός νέος κινητήρας που προήλθε απο συνεργασία GM-FIAT 1.8, 140ps είναι πλεόν διαθέσιμος και στο νέο astra.
Άντε να δούμε αν θα έρθει και στην Ελλάδα όμως και πότε
-
Νέο θέμα για νέο Opel κινητήρα;;;;; Krussssss
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)