-
για πειτε τι εχει βγαλει γιατι ειμαι στο τσακ και αναμεσα στο gtc και στο golf!
Πιθανον τα προβληματα που εχει το δικο σου να οφειλονται στο οτι οταν το πηρες εσυ μολις ειχε βγει οποτε αντιμετωπιζε καποια προβληματα νεοτητας -
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 405#547405
-
Παιδιά εγώ το πήρα το αυτοκίνητο πριν καλά-καλά έρθει στην Ελλάδα (βασικά μόλις το είδα είπα: 'Α εδώ είμαστε. Τέλος. Αυτό θέλω!'). Ας είναι καλά η μεγάλη ΕΛΦΙΝΚΟ, που όταν οι άλλοι μου έλεγαν 2 μήνες αναμονή και βλέπουμε οι μάγκες της Ελφίνκο στη Συγγρού μου το έφεραν σε 25 ημέρες. Έχω και εγώ την απορία αν αυτά που βγαίνουν τώρα από το εργοστάσιο έχουν βελτιωθεί στα συγκεκριμένα σημεία ή όχι. Αν ξέρει σχετικά κάποιος ας με ενημερώσει παρακαλώ.
-
Μπα, δεν το νομίζω. Υποθέτω ότι θα έχουν βγει κάποιες οδηγίες (πχ για τον τριγμό στο τιμόνι) ή παίζει να μειωθούν τα διαστήματα αλλαγής λαδιών σε χώρες όπως η Ελλάδα. Αφού έχεις το GTC 1 χρόνο, ίσως είναι καλό ν' αλλάξεις τα λαδάκια σου προληπτικά, όπως έκανα εγώ. 50-60 ευρώ κοστίζει η αλλαγή με το φίλτρο και δεν θεωρώ σημαντική τη δαπάνη σε σχέση με αυτά που μπορεί να γλιτώσεις από μια υπερθέρμανση ή από αυξημένες φθορές του κινητήρα μακροπρόθεσμα.
-
Επειδή διαβάζω διάφορα, να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από το GTC 1.8 125PS Cosmo που έχω (με 17άρες, IDS+, κλπ). Το αμάξι το κυκλοφορώ από τις 11/08/05 κι έχω γράψει 10650 χλμ έως τώρα. Δεν έχω κάνει ακόμα αλλαγή λαδιών. Περίπου τα μισά χλμ τα έχω γράψει σε μεγάλα ταξίδια (500+ χλμ). Δε μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα χαλαρός στην οδήγηση (πχ αλλαγές στον κόφτη, λειτουργία κινητήρα σε σχετικά υψηλές στροφές για σχετικά μεγάλα διστήματα κλπ). Το μόνο πρόβλημα που μου εμφανίστηκε περίπου στα 4500 χλμ αφορά το θόρυβο από την κολώνα του τιμονιού (σαν ήχος μικρής καστάνιας ή ελατηρίου ακούγεται). Αρχικά μου φαινόταν εκνευριστικό (λόγω καινούριου αυτοκινήτου). Τελικά μέχρι σήμερα δεν το έχω πάει σε συνεργείο, απλά γιατί αφενός το έχω ψιλοσυνηθίσει (δεν το κάνει και συνέχεια άλλωστε) αλλά και κυρίως γιατί δεν πολυεμπιστεύομαι τα ελληνικά μαστόρια (εννοώ γενικά και αόριστα, αν ήξερα κάποιον συγκεκριμένο που να ήταν προσεκτικός και ψείρας ίσως το πήγαινα για λύσιμο...). Πέραν τούτου κανένα απολύτως περίεργο σύμπτωμα ή πρόβλημα, ουσιαστικό ή μη. Το αμάξι εξακολουθεί να δίνει την αίσθηση βράχου...
-
Ο ήχος που περιγράφεις (σαν καστανιας η ελατηριου) πιθανόν να προέρχεται απο την ένωση της κολώνας του τιμονιού με την κρεμαγιέρα (λογικά θα ειναι λίγο πάνω απο τα πετάλ). Στα Megane II ο ήχος αυτός προερχόταν απο το μπουλόνι το οποίο και αλλαζόταν στην εγγύηση (καθαρά ακουστικό το θέμα).
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Επειδή διαβάζω διάφορα, να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από το GTC 1.8 125PS Cosmo που έχω (με 17άρες, IDS+, κλπ). Το αμάξι το κυκλοφορώ από τις 11/08/05 κι έχω γράψει 10650 χλμ έως τώρα. Δεν έχω κάνει ακόμα αλλαγή λαδιών. Περίπου τα μισά χλμ τα έχω γράψει σε μεγάλα ταξίδια (500+ χλμ). Δε μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα χαλαρός στην οδήγηση (πχ αλλαγές στον κόφτη, λειτουργία κινητήρα σε σχετικά υψηλές στροφές για σχετικά μεγάλα διστήματα κλπ). Το μόνο πρόβλημα που μου εμφανίστηκε περίπου στα 4500 χλμ αφορά το θόρυβο από την κολώνα του τιμονιού (σαν ήχος μικρής καστάνιας ή ελατηρίου ακούγεται). Αρχικά μου φαινόταν εκνευριστικό (λόγω καινούριου αυτοκινήτου). Τελικά μέχρι σήμερα δεν το έχω πάει σε συνεργείο, απλά γιατί αφενός το έχω ψιλοσυνηθίσει (δεν το κάνει και συνέχεια άλλωστε) αλλά και κυρίως γιατί δεν πολυεμπιστεύομαι τα ελληνικά μαστόρια (εννοώ γενικά και αόριστα, αν ήξερα κάποιον συγκεκριμένο που να ήταν προσεκτικός και ψείρας ίσως το πήγαινα για λύσιμο...). Πέραν τούτου κανένα απολύτως περίεργο σύμπτωμα ή πρόβλημα, ουσιαστικό ή μη. Το αμάξι εξακολουθεί να δίνει την αίσθηση βράχου...Τράβα και δές το σε μια αντιπροσωπεία. Μπορεί να είναι απλώς το 'καλώδιο' που συνδέει τον αερόσακο και να τελειώσεις σε 5 λεπτά. Και αυτό να μην είναι όμως τράβα μια βόλτα να σου το φτιάξουν, κρίμα είναι να μην ακούς τίποτα απο ηχομόνωση-τριξίματα και να έχεις μια λεπτομέρεια να σε χαλάει
-
υπάρχει πιθάνοτητα να 'μπουκώνει' το όχημα όταν πατάς πολύ το γκάζι (δε μιλάω για τέρμα κάτω). αναφέρω παράδειγμα... στη εθνική και με 5η, σε κάποια φάση όταν δίνω γκάζι αυτό δε δείχνει να ανταποκρίνεται.... όταν το αφίσω ελαφρά, αυτό ξαφνικά θα... 'ξεμπουκώσει'(?) και επιταχύνει κανονικότατα.... οπότε πάμε πάλι στο αρχικό μου ερώτημα.... υπάρχει τέτοια πιθανότητα παρόλο που έχεις 'ηλεκτρονικό' γκάζι?
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
υπάρχει πιθάνοτητα να 'μπουκώνει' το όχημα όταν πατάς πολύ το γκάζι (δε μιλάω για τέρμα κάτω). αναφέρω παράδειγμα... στη εθνική και με 5η, σε κάποια φάση όταν δίνω γκάζι αυτό δε δείχνει να ανταποκρίνεται.... όταν το αφίσω ελαφρά, αυτό ξαφνικά θα... 'ξεμπουκώσει'(?) και επιταχύνει κανονικότατα.... οπότε πάμε πάλι στο αρχικό μου ερώτημα.... υπάρχει τέτοια πιθανότητα παρόλο που έχεις 'ηλεκτρονικό' γκάζι?Αν θες να γλυτώσεις απο το ηλεκτρονικό γκάζι πάρε τηλέφωνο εδώ edit [Krusenstern] και πες τους για το ηλεκτρονικο σου γκάζι. θα σου δώσουν μια φίσα που μπαίνει και εξαφανίζει το πρόβλημα του ηλεκτρονικού γκαζιού σε όλα τα αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
υπάρχει πιθάνοτητα να 'μπουκώνει' το όχημα όταν πατάς πολύ το γκάζι (δε μιλάω για τέρμα κάτω). αναφέρω παράδειγμα... στη εθνική και με 5η, σε κάποια φάση όταν δίνω γκάζι αυτό δε δείχνει να ανταποκρίνεται.... όταν το αφίσω ελαφρά, αυτό ξαφνικά θα... 'ξεμπουκώσει'(?) και επιταχύνει κανονικότατα.... οπότε πάμε πάλι στο αρχικό μου ερώτημα.... υπάρχει τέτοια πιθανότητα παρόλο που έχεις 'ηλεκτρονικό' γκάζι?
Αν θες να γλυτώσεις απο το ηλεκτρονικό γκάζι πάρε τηλέφωνο εδώ edit [Krusenstern] και πες τους για το ηλεκτρονικο σου γκάζι. θα σου δώσουν μια φίσα που μπαίνει και εξαφανίζει το πρόβλημα του ηλεκτρονικού γκαζιού σε όλα τα αυτοκίνητα
ιντερλανδ.γρ, είναι η δεύτερη φορά που διαφημίζεις στο φόρουμ πελάτη σου σε ποστ σου (εκτός από τη δική σου επιχείρηση βεβαίως), μετά από ένα ποστ σου στη μοτοσυκλέτα που νόμισα πως ήταν τυχαίο. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, γι'αυτό και το ποστ σου έγινε edit.
[moderator]
-
ρε παιδιά κάποια απάντηση στο ερώτημά μου?
-
Υποθέτω ότι σε περιορίζει το ηλεκτρονικό γκάζι μην αφήνοντάς σε να δώσεις φουλ καύσιμο όταν 'δεν χρειάζεται'. Δεν νομίζω ότι πρέπει να σε απασχολεί, ίσως απλά θέλει τρόπο.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν θες να γλυτώσεις απο το ηλεκτρονικό γκάζι πάρε τηλέφωνο εδώ edit [Krusenstern] και πες τους για το ηλεκτρονικο σου γκάζι. θα σου δώσουν μια φίσα που μπαίνει και εξαφανίζει το πρόβλημα του ηλεκτρονικού γκαζιού σε όλα τα αυτοκίνητα
ιντερλανδ.γρ, είναι η δεύτερη φορά που διαφημίζεις στο φόρουμ πελάτη σου σε ποστ σου (εκτός από τη δική σου επιχείρηση βεβαίως), μετά από ένα ποστ σου στη μοτοσυκλέτα που νόμισα πως ήταν τυχαίο. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, γι'αυτό και το ποστ σου έγινε edit.
[moderator]
!!!! Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός και δεν έχεις δίκιο αλλά δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε. Διαφήμιση πάντως ΔΕΝ είναι η απάντηση σε έναν φίλο απο την παρέα μας που ζήτησε την γνώμη μας για ένα πρόβλημα του. Εκτός και αν το forum δεν το βλέπεις σαν μια παρέα ανταλλαγής σκέψης για το αγαπημενο μας περιοδικό και το αντικείμενο του, δηλαδή τα αυτοκίνητα. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι ποιο αντικειμενικός στις θέσεις ενός moderator. Έτσι και αλλιώς η παραπάνω θέση θα έπρεπε να διατυπωθεί μέσο pm γιατί είναι άσχετη με καθαυτό το θέμα και μπορεί να κάνει edit κανείς Moderator. Ευχαριστώ
edit [Krusenstern] Παρακαλώ να λείπουν σχόλια περί αντικειμενικότητας. Τα λοιπά μέσω πμ. Ευχαριστώ.
Όσο σχολιάζεις δημόσια θα σου απαντάω δημόσια. Απο την στιγμή μάλιστα που πρώτος εγώ σου έιπα ότι έπρεπε να απαντήσεις μέσω πμ.
Να λείπουν τα σχόλια περί αντικειμενικότητας? Μα ο σκοπός ενός forum είναι η ανταλαγή απόψεων και η άποψη μου είναι αυτή!! Και έχω δικαίωμα να την εκφράζω ιδιαίτερα μάλιστα σε μορφή απάντησης. -
na rotiso kati?. mporeis na baleis sto GTC egxromh othonh?
px na pareis thn ekdosh enjoy me egrxomh othonh? -
Λογικά θα γίνεται με παραγγελία. Όμως υποθέτω ότι θα χρειαστεί να μπουν και κάποια άλλα έξτρα (board computer κλπ) που συνεργάζονται με την οθόνη αυτή. Ρώτα για σιγουριά σε αντιπροσωπεία.
-
πρέπει να αλλάξεις όλο το μπροστινό ταμπλό γιατί η έγχρωμη οθόνη είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.... ρώτησα....
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
πρέπει να αλλάξεις όλο το μπροστινό ταμπλό γιατί η έγχρωμη οθόνη είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.... ρώτησα....mhpos tous rothses kai poso tha kostisei?
-
Ο χρήστης Nicholas0101 έγραψε:
πρέπει να αλλάξεις όλο το μπροστινό ταμπλό γιατί η έγχρωμη οθόνη είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.... ρώτησα....
mhpos tous rothses kai poso tha kostisei?
όχι αλλά θα ρωτήσω σύντομα όπως και για πολλά άλλα που με ενδιαφέρουν
-
Χαίρετε κύριοι ,
Έχω το Astra Η Cosmo+ 1,6 14 μήνες με 19.500 χλμ. Έχω κάνει την αλλαγή λαδιών ( περίπου 50
-
αναμφίβολα, καλά ξοδεμένα λεφτά!!
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)