-
Στα 41 χλμ ή στα 41.000 χλμ;
Στο πρώτο δεν είναι καθόλου φυσιολογικό, αλλά λάμπες είναι και μπορεί να σου κάτσει κάποια προβληματική. Μην πας όμως να πληρώσεις αλλαγή λάμπας, αγόρασε μία και βάλε την όπως δείχνει το manual. Εύκολο είναι. -
Δεν ειμαι σίγουρος οτι ειναι τόσο εύκολο... Στα καινούρια αμάξια κυρίως, οπου ο χώρος της μηχανής ειναι τίγκα. Συνήθως πρέπει να εισαι ο ΤιραΜόλα για να φτάσει το χέρι σου να βιδώσει τη λάμπα...
-
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Δεν ειμαι σίγουρος οτι ειναι τόσο εύκολο... Στα καινούρια αμάξια κυρίως, οπου ο χώρος της μηχανής ειναι τίγκα. Συνήθως πρέπει να εισαι ο ΤιραΜόλα για να φτάσει το χέρι σου να βιδώσει τη λάμπα...Μεσα στον θολο του μπροστινου τροχου υπαρχει κατι σαν μικρο πορτακι το ξεκουμπωνεις και στην συνεχεια εχεις προσβαση μεσα στο φαναρι για να αλλαξεις την λαμπα.
Δεν χρειαζεται καν να ανοιξεις το καπο.
-
καλημερα συναστριτες.καιρο ειχα να μπω γενικα και ακομα περισσοτερο να γραψω κατι.
εμενα μου καηκε η μπροστα αριστερη λαμπα της μεσαιας σκαλας.στα 27000 και μετα απο 16000 χλμ.τωρα θα την αλλαξω κι εγω.μαλλον μονος μου.οσο για το σερβις εκανα στα 23500.συμφωνα με την ενδειξη που μου εβγαλε και μετα το σερβις μου εγραφε 35000 ακομα για σερβις ενω τωρα στα 27500 μου δειχνει αλλες 29000 για σερβις.παρολο που τα 1000 χλμ ηταν θεσ/νικη αθηνα αν και ομολογουμενως καπως γρηγορα.
αυτα για την ωρα. -
λοιπον:χρονος αλλαγης λαμπας μπροστα αριστερα:3 λεπτα.
και ειναι η πρωτη φορα που αλλαζω λαμπα...καλα ηταν.λιγο τα χερια μου μαυρισανε. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
λοιπον:χρονος αλλαγης λαμπας μπροστα αριστερα:3 λεπτα.
και ειναι η πρωτη φορα που αλλαζω λαμπα...καλα ηταν.λιγο τα χερια μου μαυρισανε.ti lampa prepei na valo kai posa volt??
-
H7 λεγεται η λαμπα και ειναι 55W.
-
ti kantemia ine auti, mou kaike kai i lampa sto tasaki. kseri kaneis pos alazete auti?
-
zchristos, κάτι δεν μου αρέσει σε όλα αυτά. Μια λάμπα εντάξει, δεύτερη λάμπα και μάλιστα 'δύσκολη' είναι περίεργο πράγμα. Προσωπικά θα πήγαινα στην αντιπροσωπεία λέγοντάς τους να ελέγξουν τα ηλεκτρικά.
Η λαμπίτσα αυτή υποψιάζομαι ότι αλλάζει εύκολα. Αν τραβήξεις έξω το τασάκι ίσως τη δεις. Αν δεν την δεις, χμμ... -
hm,
entometaksi ota pira to autokinito ton iouli 2004 irthe xoris provolis omixlis, eno tous ixa paraggili. Tote i antiprosopia mou tous egkatestise edo stin kypro. stous 3 mines kaike o deksis provolis, ton alaksa meta apo 2 mines, meta apo 6 mines alaksa ton idio provoli giati ixe kaei gia deuteri fora. prin kati vdomades kaike to deksi fanari tis mesaias skalas, kai simera entopisa oti ine kameni kai i lampa sto tasaki....ara mpori na exo provlima me ta ilektrika tou....
to car exei sxedo 42 xiliades xiliometra xoris na parousiasi alla provlimata...
-
Κοίταξε πρώτα τη μπαταρία και μετά το ηλεκτρικό κύκλωμα, μάλλον θέλεις καινούρια.
-
Παιδιά ενδιαφέρομαι τελευταία, μεταξύ άλλων, και για το Η μια που με ενδιαφέρει αρκετά το χαμηλό κόστος συντήρησης που έχει. Θέλω όμως να ρωτήσω εσάς που ήδη το έχετε αν ισχύουν τα 30000 χλμ για αλλαγή λαδιών και τα 60000 χλμ για γενικό service. Το ρωτάω γιατί σε μια αντιπροσωπεία μου είπανε τα παραπάνω ενώ σε άλλη μου είπανε λάδια ανα 15000 και service ανα 30000 και δεν ξέρω ποιον να πιστέψω!
-
Λάδια - service ανά 30.000 χλμ ή 2 έτη (όποιο έρθει πρώτο) ή αν ανάψει η σχετική ένδειξη, που δεν ανάβει με κανονική οδήγηση. Κόστος περί τα 230-260 ευρώ. Λαδάκι δεν βλάπτει να το αλλάξεις μόνος σου στα 15.000 χλμ ή στο έτος, μόνο 50-60 ευρώ κάνει με το φίλτρο. Πάντως υπάρχει περίπτωση για τα λάδια να έχουν αλλάξει τα διαστήματα στα 15.000, το συζητούσαν πριν κανένα εξάμηνο που είχα μιλήσει μαζί τους (και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου).
-
Καλημερα.
48 ευρω τα λαδια φιλτρο και ενα υγρο καθαρισμου για το παρμπριζ.
Και εννοειτε τα ακριβα λαδια στο γκρι κουτι οχι στο μαυρο.
Τα αλλαξα προχτες στα 45000 km πλεον... -
Ποια λάδια έβαλες?Τα 5-30 της ΟΠΕΛ?Εχω δει σε αντιπροσωπεία να αλλάζουν λάδι σε Αστρα και να βάζουν από μαύρο κουτί.Σε όλα τα καινούρια ΠΕΛ 1.4-1.6 τουινπορτ τα ίδια λάδια χρησιμοποιούν?
-
Στο γκρι κουτι.Ειναι φουλ συνθετικα ενω τα μαυρα νομιζω ειναι ημισυνθετικα.Τα γκι αντεχουν για 30000 ενω τα μαυρα για 15000.Κανονικα πρεπει να βαζουν τα γκρι.Ομως κανουν και μαλακιες.Πρεπει να τους το τονισεις πριν τα βαλεις.Φιλος σε κορσακι 1.4 twinport πηγε και του εβαλαν τα μαυρα.Το καταλαβε οταν πηγε να πληρωσει και ηταν νομιζω 30-35 ευρω.Τους τα εψαλε μετα αλλα το κακο ειχε ηδη γινει
-
Μπορείς να χρησιμοποιείς και τα ημισυνθετικά αν θέλεις αρκεί μόνο να τα αλλάζεις κάθε 15000 και όχι κάθε 30000. Δεν είναι απαραίτητα κακό να χρησιμοποιήσεις αυτά τα λάδια. Άλλωστε τι θα κάνει κάποιος αν το αυτοκίνητο καιεί λάδια και χρειάζεται πιο χοντρό λάδι?
-
Για περιέγραψε αν μπορείς σε παρακαλώ το κουτί?Τι έγραφε?Πάνω η ετικέτα ποια ονομασία έχει?Γιατί κατά καιρούς έχω δει να βάζουν διάφορα.Σε φίλο του έβαλαν από μαύρο κουτί και του είπαν για αλλαγή στα 30.000Κμ.Τελικά πρέπει να έχουμε 14 μάτια για να μην μας κοροιδεύουν.
-
Και κάτι ακόμα.Τα 5-30 που βάζουν στα 1.4 στα κορσάκια κάνουν για καλοκαίρι?Δεν είναι πολύ ψιλά για τις θερμοκρασίες που έχουμε σρην Ελλάδα το καλοκαίρι?Αντί για 5-30 σε ποια μπορώ να πάω?5-40 ,0-40 ?Εφόσον καταφεύγουμε σε λάδια με καλύτερες προδιαγραφές μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε?Από μια ματιά σε λάδια εκτός από τα μαμά δεν βρήκα 5-30.Ολα τα επώνυμα φουλ συνθετικά είχαν διαφορετικό ιξώδες.(0-30, 0-40)
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)