-
ΚαΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ FORUM.As μπω κατευθειαν στο ψητο!!ΕΧΩ ΕΝΑ DAIHATSU QUORE 1000 κ.εκ. μοντελο 2000.θελω να του αλλαξω λαστιχα.απο τη μανα του φοραει 155/65/13.το πλατος της ζαντας που θα του βαλω ομως τωρα ειναι 5.5J.ηθελα να ρωτησω λοιπον τα εξης:
1)μεχρι τι πελμα ελαστικου μπορω να βαλω επανω στη ζαντα ωστε να μη κανει μαγουλο στα πλαγια?(υπ'οψιν οτι εχω φαει τους θολους για να μη βρισκει το λαστιχο αν ειναι φαρδυ).2)ΘΑ ηθελα να βαλω αρκετα φαρδια ελαστικα ωστε να εχω καλο κρατημα.δεν με ενδιαφερουν τοσο οι καταναλωση και η επιδοση του αυτοκινητου σε σχεση με τη μανα του.εσεις τι λετε?
3)ποιες ειναι οι επιπτωσεις στο ελαστικο και κατα συνεπεια στο αυτοκινητο οταν αυτο ειναι φαρδυτερο απο τη ζαντα και κανει μαγουλο?σας το λεω γιατι εβαλε δοκιμαστικα μια 4αδα ελαστικων 195 πελματος και το αμαξι πηγαινε παρα πολυ καλα μονο που εκανε μαγουλο στα πλαγια.μηπως αυτο επηρεαζει σε κατι?γιατι απο οδηγικη συμπεριφορα ημουν πολυ ευχαριστημενος.
4)γνωριζετε καποιο site σχετικα με διαστασεις και αναλογιες αλλα και τις μαρκες στις οποιες θα μπορεσω να βρω τις διαστασεις που μου κανουν?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, ΓΙαΤΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥς ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...
-
ΚαΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ FORUM.As μπω κατευθειαν στο ψητο!!ΕΧΩ ΕΝΑ DAIHATSU QUORE 1000 κ.εκ. μοντελο 2000.θελω να του αλλαξω λαστιχα.απο τη μανα του φοραει 155/65/13.το πλατος της ζαντας που θα του βαλω ομως τωρα ειναι 5.5J.ηθελα να ρωτησω λοιπον τα εξης:
1)μεχρι τι πελμα ελαστικου μπορω να βαλω επανω στη ζαντα ωστε να μη κανει μαγουλο στα πλαγια?(υπ'οψιν οτι εχω φαει τους θολους για να μη βρισκει το λαστιχο αν ειναι φαρδυ).2)ΘΑ ηθελα να βαλω αρκετα φαρδια ελαστικα ωστε να εχω καλο κρατημα.δεν με ενδιαφερουν τοσο οι καταναλωση και η επιδοση του αυτοκινητου σε σχεση με τη μανα του.εσεις τι λετε?
3)ποιες ειναι οι επιπτωσεις στο ελαστικο και κατα συνεπεια στο αυτοκινητο οταν αυτο ειναι φαρδυτερο απο τη ζαντα και κανει μαγουλο?σας το λεω γιατι εβαλε δοκιμαστικα μια 4αδα ελαστικων 195 πελματος και το αμαξι πηγαινε παρα πολυ καλα μονο που εκανε μαγουλο στα πλαγια.μηπως αυτο επηρεαζει σε κατι?γιατι απο οδηγικη συμπεριφορα ημουν πολυ ευχαριστημενος.
4)γνωριζετε καποιο site σχετικα με διαστασεις και αναλογιες αλλα και τις μαρκες στις οποιες θα μπορεσω να βρω τις διαστασεις που μου κανουν?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, ΓΙαΤΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥς ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...
-
-
λοιπόν, επειδή πρόσφατα άλλαξα ελαστικά σε 13άρα ζάντα με ίδιο πλάτος με τις δικές σου (5,5), κατέληξα στα avon zv1 165/55/13, που ήταν και η εργοστασιακή διάσταση, ενώ πριν φορούσα 155/65/13. στη συγκεκριμένη διάσταση δυστυχώς κυκλοφορούν λίγα ελαστικά, από την pirelli (για τα οποία δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια), την goodyear, και -χωρίς να είμαι σίγουρος- την dunlop και την toyo. από τα avon μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος, παρόλο που δεν τα έχω πιέσει ιδιαίτερα, αν εξαιρέσεις κάτι χαζογλιστρίματα όταν το λάστιχο είναι ακόμα κρύο (σε αυτή τη διάσταση, το ελαστικό θέλει λίγο δούλεμα μέχρι να αποδώσει). στο βρεγμένο πάντως είναι εξαιρετικά.
άλλες διαστάσεις που σου κάνουν είναι η 175/50/13, για την οποία ο λαστιχάς μου ισχυριζόταν ότι σε 5,5 ζάντα τα πλαϊνά θα διπλώνουν, αν και έχω δει αρκετά αυτοκίνητα να τη φορούν. για κάτι πιο άνετο, μπορείς να πας και σε 175/60/13, αλλά μάλλον το αυτοκίνητο θα 'γονατίσει' με τέτοιο ελαστικό. τις δύο τελευταίες διαστάσεις θα τις βρεις σίγουρα σε bridgestone, από την οποία οι περισσότεροι φίλοι του φόρουμ είναι ευχαριστημένοι.
πάντως το 195άρι ελαστικό που φόρεσες στο κουόρε μού φαίνεται πολύ extreme λύση, και θα έλεγα να κατέβεις σε διάσταση, όσο και αν σου φαίνεται όμορφο οπτικά. τα φρένα σου δεν τα λυπάσαι;
μιλώντας για 13άρα ζάντα, αν σε κανέναν περισσεύει καμιά τετράδα compomotive λευκές, εδώ είμαστε
-
ΣΕ ευχαριστω πολυ φιλε tazz.τα 195αρια που εβαλα ομως τα εβαλα οχι για λογους εμφανισης αλλα για λογους κρατηματος και φρενων.το αμαξι κερδισε σε επιταχυνση και εχασε σε τελικη μιας και το βημα ειναι μικροτερο απο το μαμισιο.εγω ειμαι ευχαριστημενος αποτα 195αρια παρα πολυ ,απλα το γεγονος οτι 'διπλωνουν' οπως λες και εσυ φοβαμαι μηπως επηρεαζει αρνητικα το αυτοκινητο σε κατι το οποιο εγω να μη το γνωριζω...
ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕ ΖΑΝΤΕΣ ΠΛΑΤΟΥΣ 5,5Χ13 ΣΕ DAIHATSU QUORE