-
καλημέρα σε όλους μετά από μία γρίππη που με ταλαιπώρησε και βαρέθηκα την ξάπλα λέω να πάρω τα βουνά για τρείς μερούλες με προορισμό το Μέτσοβο ,μου πρέτειναν 3 διαδρομές από Αθήνα,
1.Αθήνα -Λαμία-Καρδίτσα -Τρίκαλα-Μέτσοβο
2.Αθήνα-Λάρισα-Τρίκαλα-Μέτσοβο
3.Αθήνα-Ρίο-Άρτα-Ιωάννινα-Μέτσοβο
πιά διαδρομή λέτε;η πιό σύντομη; την έχει κάνει κανένας;thanks
-
καλημέρα σε όλους μετά από μία γρίππη που με ταλαιπώρησε και βαρέθηκα την ξάπλα λέω να πάρω τα βουνά για τρείς μερούλες με προορισμό το Μέτσοβο ,μου πρέτειναν 3 διαδρομές από Αθήνα,
-
-
Ο χρήστης georgemark έγραψε:
TO νούμερο 2 θεωρητικά είναι και το πιο γρήγορο , ανάλογα με το τη μέρα και την ώρα που θα ξεκινήσεις , και τον τρόπο οδήγησής σου .
Το νο1 είναι ποιό όμορφη διαδρομή . Το πιό δύσκολο κομμάτι είναι οι στροφές του Δομοκού (αν και τελευταία μόνο το κομμάτι από Δομοκό προς Καρδίτσα έχει δυσκολία ). Όρεξη για οδήγηση να έχεις
Υπολόγισε , με νορμάλ-χαλαρή οδήγηση , 5-6 ώρες (πάντα σε συνδιασμό με την μέρα και την ώρα που θα φύγεις)
-
Όπα, έπεσες στον ντόπιο...
Η συντομότερη διαδρομή είναι η Αθήνα - Λαμία - Δομοκός - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Μέτσοβο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάσεις Λάρισα.
Μέσω Ιωαννίνων θα κάνεις 1 ώρα παραπάνω έχοντας περάσει τις γνωστές καρμανιόλες Κορίνθου - Πατρών και Αντιρίου - Ιωαννίνων.
Από τα Γιάννενα υπολόγισε 1 ώρα στροφυλίκι (58 Km) ενώ άπό τα Τρίκαλα κανά δύωρο με χαλαρούς ρυθμούς στην Κατάρα.
Προτείνω την διαδρομή μέσω Τρικάλων σαν συντομότερη, ομορφότερη και πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά εκτός κι αν θέλεις να δεις την Άρτα και τα Γιάννενα.
Για ό,τι άλλο θέλεις για διαμονή, πληροφορίες, εκδρομές στο Μέτσοβο θα χαρώ πολύ να σε εξυπηρετήσω.
Δυστυχώς δεν είναι εκεί η γιαγια (την περασμένη βδομάδα την έφερα Αθήνα) για να σε στείλω να φας καμιά original πίτα... -
Eυχαριστώ όλους για τη βοήθεια...
φίλε Giorgos έχω κλείσει ξενοδοχείο αλλά επειδή δεν έχω ξαναπάει στα μέρη σου κάθε πληροφορία θα μου είναι χρήσιμη(φαγητό,αξιοθέτα κτλ κτλ)
ευχαριστώ εκ των προτέρων.... -
Χμμ... Λοιπόν.
Στο Μέτσοβο υπάρχει και λαογραφικό μουσείο και πινακοθήκη αν σε ενδιαφέρει. Θα πας οπωσδήποτε να βολτάρεις στο πάρκο του Αϊ Γιώργη όπου διατηρούνται όλα τα ήδη δέντρων που υπάρχουν στην Πίνδο. Θα πας στο κάστρο στην κεντρική πλατεία απ' όπου αγναντεύεις όλη τη γύρω περιοχή. Δεν είναι κάστρο. Ήταν. Έτσι έχει μείνει να το λέμε. Ντύσου καλά. Στη συνέχεια κατεβαίνεις από πίσω και πας στο πέτρινο καφενεδάκι του φίλου μου του Θόδωρα για τσιπουράκι με μεζέ.
Θα φας γενικά καλό φαγητό όπου πας αλλά οι τιμές είναι τσιμπημένες. Δε θα σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο.
Ανέβα στον Προφήτη Ηλία (θα περάσεις έτσι κι αλλιώς ερχόμενος από Κατάρα) και πήγαινε αν δεν έχει χιόνια μέχρι την κρύα βρύση (ρώτα στον Προφήτη Ηλία, θα σου πουν). Αξίζει να πας και μέχρι την τεχνιτή λίμνη. Αν θέλεις μεγάλη βολτίτσα αξίζει να φτάσεις μέχρι τη Μηλιά απ' όπου μπορείς να φτάσεις και στη Βάλια Κάλντα. (Εθνικός δρυμός, το όνομα σημαίνει 'ζεστή κοιλάδα'). Όπου και να πας μην ξεχάσεις φωτογραφική μηχανή.
Καλό ταξίδι, καλή ξεκούραση και περιμένω εντυπώσεις!!!
Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο θέλεις. -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Προτείνω την διαδρομή μέσω Τρικάλων σαν συντομότερη, ομορφότερη και πιο ενδιαφέρουσα οδηγικά εκτός κι αν θέλεις να δεις την Άρτα και τα Γιάννενα.
Συμφωνώ απόλυτα. Η ταχύτερη και ομορφότερη διαδρομή.
Συμφωνώ επίσης με τον Γιώργο για την πρόταση εκδρομής περί Μηλιάς Μετσόβου και Βάλια Κάλντα μεροιά. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγικό, και βγαλμένο από παραμύθι. Τα χρώματα στα δέντρα πολλά και έντονα... Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες. Καλά να περάσεις!
Αθήνα-Μέτσοβο