-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
φίλε highfidelity.....
!!!καλές διακοπές!!!
Eυχαριστώ! Είμαι ήδη σ'αυτές στην ιδιαίτερη πατρίδα (μας, αν δεν κάνω λάθος... ).
Παίζει και κάνα υπονοούμενο στις ευχές που δεν ...πιάνω εξ ολοκλήρου;Καλοκαιριάτικα δεν μας φτάνει η ζέστη έχουμε και μία κόντρα που ακόμα και οι Χονταίοι μεταξύ μας δεν την αντέχουμε. Το 1.4 είναι ένα καλό αμάξι αλλά ο κινητήρας λίγος. Η διαφορά με το 1.8 είναι τόσο μικρή που πρακτικά δεν νοείται κάποιος να δώσει 19k και να μην δώσει τα 23k του 1.8.
Τώρα αν κάποιος θέλει σώνει και καλά το 1.4 ας το πάρει. Δεν είναι χειρότερο από το GOLF των 80 ίππων ή το LEON με τον αντίστοιχο κινητήρα ή μέχρι πριν λίγο καιρό το 307 των 75 ίππων.
Τυχερός είσαι που είσαι εκεί (ναι είναι και δικιά μου πατρίδα τα Γιάννενα) και δεν σιγοβράζεις στο κλεινόν άστυ. Εγώ από αύριο ρίχνω μαύρη πέτρα πίσω μου και για μία εβδομάδα κλείνω κινητά - internet βγάζω τον κλιματισμό και ελπίζω στο να βγάλω επιτέλους βράγχια που θα μου επιτρέπουν να μένω 4 με 5 ώρες στο νερό και ειδικότερα σε μεγάλο βάθος για να μην ακούω τις υστερικές Ελληνίδες μαμάδες που κυνηγούν τον Κωστάκη-Μάκη-Σάκη-Τούλα-Βούλα-Κούλα-Μαριγούλα να φάει το κεφτεδάκι του/της......
-
Να σου πω , δεν έχεις καθόλου άδικο! Μια διευκρίνηση όμως και σταματώ: όταν λέω πως δεν αξίζει το Civic, σε 1.4 , συμπεριλαμβάνω στην εξίσωση και όλα τα άλλα ακριβά 1.4 premium ή μη!
Κανένα λόγο δεν βλέπω κάποιος να πάρει Leon, Golf, 307/8 ή οποιοδήποτε ακριβό ατμοσφαιρικό 1.4άρι. Αν θέλει να κάνει οικονομία, να πάρει τα φτηνά (Cee'd, i30, C4). Αν έχει λεφτά, να μην πάρει 1.4.
Η διαφωνία μου είναι με όσους δίνουν ένα σκασμό λεφτά και μετά αγχώνονται για μια κωλ -προσπέραση!Το πιο ωραίο είναι πως εμένα μου αρέσει το Civic, απλά έχω...αρρωστήσει αθεράπευτα από την ροπή των καινούριων turbo. Και στα 19Κ, υπάρχουν σαφέστατα καλύτερα αυτοκίνητα. Το Civic, με άλλο μοτέρ , το καινούριο με τα 100 άλογα που θα έχει το Jazz για παράδειγμα, θα ήταν μια χαρά.
Αλλά το ότι είναι Honda, δεν σημαίνει πως παίρνει συγχωροχάρτι. Τα ίδια θα πω για κάθε αυτοκίνητο.Μετά από το παραλήρημα, υπόσχομαι να μην επανέλθω και εύχομαι καλές διακοπές και να κρατήσει ο θεός Soihiro μακριά σου τις υστερικές μανάδες και τα τέκνα τους.
-
πόσο φοβάμαι τα turbo στα χεράκια του Έλληνα μαστρομήτσου αλλά περισσότερο στα χεράκια του οδηγού Μαστροκίτσου δεν λέγεται.
Soichiro λεγόταν ο Θείος... τώρα όμως έχουμε τον Θείο Ross και δεν φοβόμαστε τίποτα.... Μεγάλα θαύματα ο Θείος Ross... έφερε και το podium το κατσίκι με τον RB....
Κατά τα άλλα AMHN!!!!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@HighFidelityπόσο φοβάμαι τα turbo στα χεράκια του Έλληνα μαστρομήτσου αλλά περισσότερο στα χεράκια του οδηγού Μαστροκίτσου δεν λέγεται.
Soichiro λεγόταν ο Θείος... τώρα όμως έχουμε τον Θείο Ross και δεν φοβόμαστε τίποτα.... Μεγάλα θαύματα ο Θείος Ross... έφερε και το podium το κατσίκι με τον RB....
Κατά τα άλλα AMHN!!!!
Συγνώμη για τον Soichiro, λάθος ορθογραφικό!
Οσο για τον μαστρο-Μήτσο, έχεις δίκιο, αλλά αφού επέζησαν από τα χέρια του τα V-tec, που είναι σαφώς πιο πολύπλοκα, ελπίζω να έχουν την ίδια καλή τύχη και τα τουρμπάκια!Οσο για τον Ross, κάνει τα θαυματάκια του, αλλά προς το παρόν, για να δουλέψει, θέλει και το Μάγο της Φυλής να χορέψει για να φέρει βροχή! Πρόσχωμεν...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το πιο ωραίο είναι πως εμένα μου αρέσει το Civic, απλά έχω...αρρωστήσει αθεράπευτα από την ροπή των καινούριων turbo. :ποια τουρμπο και ποια ροπη καημενε?με φιλο που εχει το γκολφ το gti και εγω με το type-r σχιζοντας τα ολη την νυχτα,ο αλλος με το γκολφ στα μισα της διαδρομης του μυριζε περιεργα το αμαξι και σηκωσε θερμοκρασια ,εγω με το type-r ανετος και νταηλικι 200αρες οπου εβρισκα ευκαιρια ,στους κοφτες οι αλλαγες και μεσα στο VTEC για πολυ ωρα,μετα μου ελεγε οτι εφταιγε η καλοκαιρινη ζεστη.....8α παει για ρυ8μιση του ρελαντι γιατι απο εκεινη την μερα κατι δεν παει καλα γενικα.το type-r δεν χαμπαριασε τιποτα.
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
ποια τουρμπο και ποια ροπη καημενε?με φιλο που εχει το γκολφ το gti και εγω με το type-r σχιζοντας τα ολη την νυχτα,ο αλλος με το γκολφ στα μισα της διαδρομης του μυριζε περιεργα το αμαξι και σηκωσε θερμοκρασια ,εγω με το type-r ανετος και νταηλικι 200αρες οπου εβρισκα ευκαιρια ,στους κοφτες οι αλλαγες και μεσα στο VTEC για πολυ ωρα,μετα μου ελεγε οτι εφταιγε η καλοκαιρινη ζεστη.....8α παει για ρυ8μιση του ρελαντι γιατι απο εκεινη την μερα κατι δεν παει καλα γενικα.το type-r δεν χαμπαριασε τιποτα.Τέλεια, καμία αντίρρηση.
Και για να καταλάβω, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι στα 19 χιλιάρικα το Civic 1,4 είναι καλή αγορά; Το έγραψα και πριν, κανείς δεν το διάβασε: ΚΑΝΕΝΑ μικρομεσαίο 1,4 ατμόσφαιρα δεν είναι αγορά της προκοπής, εκτός από τα κορεάτικα λόγω φτήνιας, που κι αυτά θέλουν στροφάρισμα για να πάρουν τα πόδια τους και δεν τα παίρνουν και τόσο. Και ανάμεσα σε όλα αυτά τα αργά μουλάρια, το Civic είναι το πιο αργό (ίσως το Focus 80hp να είναι λίγο αργότερο, αλλά δεν είμαι σίγουρος).Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο άσχετος και μη-γρήγορος ανθρωπάκος (που εσύ σημαδεύεις ως δυνάμει αγοραστή του αυτοκινήτου) θα βάλει μέσα στους απίθανους χώρους του Civic την οικογένειά του και τα μπαγκάζια του, θα πάει ταξίδι και μόλις βγει να προσπεράσει θα αναρωτιέται γιατί τελειώνει η ευθεία κι αυτός είναι ακόμα εκεί. Πιο λιανά δεν μπορώ να το κάνω.
-
Κι εγώ ρε Σπύρο τα ίδια γράφω, αλλά μάλλον δεν θέλουν να μας ακούσουν!
Καλά και άγια αυτά για το Type-R, και το ότι σαφώς και δεν θα πέσει η απόδοσή του σε σχέση με ένα Turbo, ακόμη και με ένα πολύωρο σκίσιμο...
Αλλά το έρμο το Civic 1.4 ούτε V-tec, ούτε απόδοση, ούτε τίποτις δεν έχει! Α, συγνώμη, έχει εμφάνιση την οποία την χρυσοπληρώνεις!Τέσπα, ειλικρινά πιστεύω, πως χάνουμε τον καιρό μας, καθώς εις ώτα μη ακουόντων, μάταια πασχίζουμε ν' ακουστούμε...
-
Έχω οδηγήσει το 1,4 για μισή ώρα περίπου πριν πάρω το 1.8.
Μέχρι τις 3000-3500 στροφές δείχνει γρηγορότερο από το 1.8 ίσως λόγω των 8 Βαλβίδων. Σε αυτές τις στροφές δεν καταλαβαίνεις έλλειψη ισχύος. Το αντίθετο μάλιστα. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα αλλάζουν...απλά μουλαρώνει. Δεν γεμίζει και είναι ανεπαρκές για να κινήσει αξιοπρεπώς ένα τόσο βαρύ αμάξωμα. Ο αντιπρόσωπος μου έλεγε ότι το είχε πατήσει και 180 χιλιόμετρα και τον πιστεύω. Δεν τον ρώτησα όμως πόση ώρα επιτάχυνε για να το πετύχει.
Για την πόλη είναι μια χαρά όμως ποιος παίρνει μικρομεσαίο για την πόλη και μόνο; Ας πάρει ένα μίνι ή σούπερμίνι καλύτερα. Το αυτοκίνητο απλά δεν κάνει για υπεραστική χρήση και είναι και πανάκριβο! Ευτυχώς η δυστυχώς όποιος θέλει σιβικ παίρνει μόνο το 1.8 ή το τάπερ.
Δεν θα το μετανιώσει -
Το σιβίκ 1,4 θυμίζει το μερσεντες C180... απλά για να λέμε ότι έχουμε χόντα...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Έχω οδηγήσει το 1,4 για μισή ώρα περίπου πριν πάρω το 1.8.
Μέχρι τις 3000-3500 στροφές δείχνει γρηγορότερο από το 1.8 ίσως λόγω των 8 Βαλβίδων. Σε αυτές τις στροφές δεν καταλαβαίνεις έλλειψη ισχύος. Το αντίθετο μάλιστα. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα αλλάζουν...απλά μουλαρώνει. Δεν γεμίζει και είναι ανεπαρκές για να κινήσει αξιοπρεπώς ένα τόσο βαρύ αμάξωμα. Ο αντιπρόσωπος μου έλεγε ότι το είχε πατήσει και 180 χιλιόμετρα και τον πιστεύω. Δεν τον ρώτησα όμως πόση ώρα επιτάχυνε για να το πετύχει.
Για την πόλη είναι μια χαρά όμως ποιος παίρνει μικρομεσαίο για την πόλη και μόνο; Ας πάρει ένα μίνι ή σούπερμίνι καλύτερα. Το αυτοκίνητο απλά δεν κάνει για υπεραστική χρήση και είναι και πανάκριβο! Ευτυχώς η δυστυχώς όποιος θέλει σιβικ παίρνει μόνο το 1.8 ή το τάπερ.
Δεν θα το μετανιώσειπερίπου έτσι είναι.
Και στα 130 είναι πιο ήσυχο από το το 1800!!!! -
πάντως το 1.4 είναι τρελά οικονομικό. Παιζει να είναι και το πλέον οικονομικό μικρομεσαίο στα...χνάρια του jazz που πρωτεύει σε οικονομία στα σουπερμινι.
-
ειπαμε οτι το σιβικ 1.4 ειναι μια μπουρδα, τελεια και παυλα !για να συμφωνησουν και οι συναδελφοι αυτοκινητιστες που μου τα εχωσαν επειδη ειπα το 1.4 μια χαρα αμαξι.τελος η συζητηση για αυτο το θεμα,αλλωστε ολα τα αυτοκινητα εν ετει 2008 ειναι αξιοπιστα......το μαθαμε το παραμυθι...
-
Γιάννη δεν είπε κανείς ότι είναι μπούρδα αυτοκίνητο απλά θεωρήθηκε ότι λόγω βάρους δεν μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς εκτός πόλης. Δεν είναι ψέμα αυτό. Αν στο τελευταίο προσθέσεις την υψηλή τιμή αγοράς τότε δεν θα το θεωρήσεις ευκαιρία
-
Μπορώ να πω κάτι, ως πιο αρμόδιος ΙΜΗΟ λόγω του ότι έχω 1400άρι μικρομεσαίο;
Στην Ελλάδα, εφόσον κινείται κάποιος κυρίως στην πόλη, ένα 1400άρι είναι επαρκές. Αλλά και στην εθνική οδό να βγει ή γενικά σε ένα γρήγορο δρόμο (πχ Αττική Οδό), δεν θα μείνει ξεκρέμαστος από δύναμη αφού πάνω από 120 δύσκολα θα χρειαστεί [μπορεί να πιάσει όμως χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα 150+] ή θα μπορέσει να πάει (λόγω κίνησης, ορίων ταχύτητας, ραντάρ κλπ).
ΟΜΩΣ, αν φορτώνει το αυτοκίνητο με 4-5 επιβάτες ή με βαριές αποσκευές και κάνει ταξίδια σε επαρχιακούς δρόμους ή σε Ε.Ο. με 1,5 λωρίδα χωρίς διάζωμα (βλ. 'εθνική' Κορίνθου-Πατρών) και επιθυμεί να οδηγήσει γρηγορότερα από τα φορτηγά και τους αργούς με σαραβαλάκια, θα πρέπει να επιλέξει οπωσδήποτε κάτι ισχυρότερο Ή να κινηθεί ΠΟΛΥ μετρημένα και μαζεμένα.
83 ίπποι ( !!! ) είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ, για την ακρίβεια λιγότεροι από ο,τιδήποτε κυκλοφορεί στην ίδια κατηγορία. Στις χαμηλές στροφές, λόγω του 8βάλβιδου κινητήρα, πηγαίνει καλούτσικα, αλλά σταδιακά ψοφάει. Με τον δικό μου κινητήρα (90-92 hp) για ζόρικα προσπεράσματα κατεβάζω 1-2 σχέσεις και ανεβάζω στροφές για να πάρω ό,τι μπορώ. Από 83 ίππους τι να πάρεις;Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν ότι το Civic 1,4 είναι επικίνδυνο όχημα. Πιο επικίνδυνο είναι ένα αυτοκίνητο με ισχυρό κινητήρα στα χέρια κάποιου που θα υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του. Έχω πχ έναν γνωστό με 3λιτρο SUV, ο οποίος πατάει 150+ σε επικίνδυνους δρόμους. Θεωρεί ότι είναι 'ασφαλής', χωρίς να γνωρίζει όμως ότι μια μετωπική ακόμα και με Alto θα είναι καταστροφική και για τον ίδιο...
Σημασία λοιπόν έχει να κάνεις τη δουλειά σου, αποδεχόμενος τους περιορισμούς της επιλογής σου. Το αν το εν λόγω Civic είναι ακριβό δεν έχει σημασία, αφού αρέσει σ' αυτόν που θα το αγοράσει. Πανάκριβο είναι και το Golf FSI, αλλά το αγοράζουν λόγω ονόματος. Ή μια Mercedes A Class ή η BMW 1 1,6. Το ζήτημα είναι να μην αγοράσεις κάτι που δεν σου κάνει, όχι το πόσα θα δώσεις αν σε ικανοποιεί. -
προχωραει η Honda σε Facelift του Civic μεσα στο 2009,οποτε λιγο υπομονη,ετσι ειναι το μαρκετινγκ δυστηχως η' ευτυχως,η ενατη γενια ερχεται το 2001
-
2/10 θα μας ενημερώσει ο moderator του civinfo για το επερχόμενο f/l οπότε θα σας δώσω λεπτομέρειες. Εδώ θα το δούμε από άνοιξη περίπου (προσωπικά πιστεύω κατά το Μάη).
Ο κύκλος είναι 3 χρόνια μετά ενα f/l και μετά το νέο μοντέλο στα μέσα του 2011. Μέχρι τότε καλά να είμαστε.
Το f/l πάντως θα έχει μικροβελτιώσεις και προσθήκες όπως usb-bluetooth, νέα χρώματα (μάλλον καταργεί μερικά χρώματα όπως το δικό μου μαύρο με κάποιο άλλο νέο). Ψάξτε για το f/l 2009 του 4θυρου σιβικ για να πάρετε μια ιδέα! -
Σήμερα είδα το πρώτο ΙΜΑ ταξί. Έτριβα τα μάτια μου αν και στην επαρχία είχε ήδη σημειώσει πωλήσεις.
Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλο όχημα της HONDA ως ταξί.....
Το 4θυρο στην Αμερική έχει ήδη το δικό του F/L που είναι κάτι σαν το 4θυρο της Ευρώπης....
-
Καλημερα.Μηπως εχει καποιος το civic το αυτοματο?Το σκεφτομαι για μεταχειρισμενο αλλα δεν ξερω αν δουλευει καλα το σειριακο.Σε καποια αλλα αμαξια μου εχεουν πει οτι εχει μεγαλη παυση στις αλλαγες.Ευχαριστω.
-
καλημερα .Μετα απο μια συντομη εμπειρια με ενα civic 2.2 diesel .μπορω να πω οτι το εχω ερωτευτει το αμαξι.Απιστευτες ροπες μετα απο τις 2000+ στροφες κολλας στο καθισμα (οχι δεν κανω πλακα).ανεβηκαμε απο θεσσαλονικη -ασπροβαλτα μεσω εγνατιας νυχτα με πολυ λιγη κινηση και με 180 στο cruise control και η καταναλωση ητανε στο 6.8.με ενα ρεζερβουαρ καναμε 600 χιλιομετρα χωρις να μας αναψει λαμπακι ,4 ατομα
με πολλες αποσκευες και το ac στο φουλ και το τριπ εδειχνε 6.5 μεση.ειμαι φοιτητης στη ρουμανια και το σκευτομαι πολυ σοβαρα να το παρω απο εξω μεταχειρισμενο μιας και ο φορος εισαγωγης για ειναι κατω του χιλιαρικου.μοναδικο συμβαν το λαμπακι του λαδιου που κατεμε ειναι λογικο το αμαξι ειναι προσφατως απο αγορασμενο απο φιλο μεταχειρισμενο απο γερμανια και ειχε ενα πολυ μακρυ ταξιδι με 5500 χιλιομετρα μεχρι να φτασει στην ελλαδα και ο ιδιοκτητης εμενε με το ποδι κολλημενο.
οτι αλλες αποριες ειμαι εδω .
μελλοντικος civikakias λοιπον -
καλημερα σας,εχω ενα τριξιμο εδω και καιρο(honda civic 2004 5d)οταν μετακινω ελαχιστα το τιμονι δεξια ή αριστερά.Αρχικα νομιζα οτι προερχονταν απο τα ελατηρια που ειναι κομμενα αλλα τελικα διαπιστωσα οτι ακουγεται απο τη βαση του τιμονιου κοντα ή μεσα απο το στεγανοποιητικο στο σημειο εισαγωγης του αξονα προς την κρεμαγιερα.Το προβλημα ξεκινησε πριν εξι μηνες και τωρα εχει επειδεινωθει σε σημειο να ανησυχω(ελαχιστα).Ομολογω οτι δεν εχω εμπιστοσυνη να παω σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο γιατι φοβαμαι οτι ακομα και κατι απλο να ειναι αυτοι θα προτεινουν αλλαγη κρεμαγιέρας.Δεν γνωριζω τη λειτουργια της κρεμαγιερας(λιπανση,μερη κτλ).Αν καποιος ειχε το ιδιο προβλημα ή γνωριζει πληροφοριες για τη λειτουργια της κρεμαγιερας ωστε να οδηγηθω σε πιθανες αιτιες ευχαριστω προκαταβολικα...
Ηonda Civic 2005