-
προσφατα απέκτησα ένα FORD FOCUS C-MAX.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συμπεριφορά και την οδήγησή του.
Διάβασα όμως ότι το αυτοκίνητό μου έχει ABD kai EBA.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι αυτά¨? -
Καταρχάς καλώς ήλθες στο forum!
Στο δια ταύτα όμως:
- Τo ABD είναι EBD (Electronic Braking Distribution) και είναι η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης μεταξύ των τεσσάρων τροχών.
- To EBA (Emergency Brake Assist) είναι η έκτακτη υποβοήθηση φρεναρίσματος σε περιπτώσεις πανικού, όπου τείνουμε να τσαρουχώνουμε τα φρένα. Εκεί λοιπόν το σύστημα αυτό μας βοηθάει ενεργοποιώντας τα φρένα λίγο καλύτερα και ισχυρότερα.
Αυτά τα ολίγα.
Υ.Γ.
α) Για πρόχειρη αναζήτηση τέτοιων πληροφοριών θεωρώ πως το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου αναφέρεται σε τέτοια ζητήματα. Κοινώς όπως λένε και στον χώρο της πληροφορικής, RTFM . (Read The F%^$#ing Manual)β) Για εξίσου πρόχειρες απαντήσεις για το συγκεκριμένο αμάξι, πήγαινε στο http://www.ford.gr/ie/focuscmax/-/cmax_lx/-/-/-/-
γ) Για όλα τα υπόλοιπα, εδώ είμαστε!
-
[quote='theo111r']Καταρχάς καλώς ήλθες στο forum!
Στο δια ταύτα όμως:
- Τo ABD είναι EBD (Electronic Braking Distribution) και είναι η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης μεταξύ των τεσσάρων τροχών.
- To EBA (Emergency Brake Assist) είναι η έκτακτη υποβοήθηση φρεναρίσματος σε περιπτώσεις πανικού, όπου τείνουμε να τσαρουχώνουμε τα φρένα. Εκεί λοιπόν το σύστημα αυτό μας βοηθάει ενεργοποιώντας τα φρένα λίγο καλύτερα και ισχυρότερα.
Αυτά τα ολίγα.
Υ.Γ.
α) Για πρόχειρη αναζήτηση τέτοιων πληροφοριών θεωρώ πως το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου αναφέρεται σε τέτοια ζητήματα. Κοινώς όπως λένε και στον χώρο της πληροφορικής, RTFM . (Read The F%^$#ing Manual)β) Για εξίσου πρόχειρες απαντήσεις για το συγκεκριμένο αμάξι, πήγαινε στο http://www.ford.gr/ie/focuscmax/-/cmax_lx/-/-/-/-
γ) Για όλα τα υπόλοιπα, εδώ είμαστε! [/q
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Καταρχάς καλώς ήλθες στο forum!Στο δια ταύτα όμως:
Αυτά τα ολίγα.
Υ.Γ.
γ) Για όλα τα υπόλοιπα, εδώ είμαστε!
Μερικες διορθωσεις
Ο ηλεκτρονικος κατανεμητης πεδησης μοιραζει την δυναμη της πεδησης στους αξονες μπροστα και πισω αναλογα με την προσφυση που εχουνΤο brake assist ενεργοποιειτε αν πατηθει γρηγορα το πενταλ του φρενου
και αυξανει ακομη περισσοτερο την υποβοηθηση στα φρενα με τον τροπο αυτο το πενταλ εχει μικροτερη αντισταση οποτε η οποια δυναμη ασκειτε επανω του εχει καλυτερο αποτελεσμα στο φρεναρισμα
ABD, EBA