-
Την περασμένη εβδομάδα ο κολλητός μου παρέλαβε το καινούργιο του αυτοκίνητο, ένα RAV4. Δεν το πήρε με συναγερμό. Λίγες μέρες αργότερα (αφού πήρε το αυτοκίνητο στα χέρια του - υπόψιν: το πήρε με leasing) παίρνοντας τηλέφωνο την TOYOTA του είπαν ότι αν τελικά επιθυμεί θα μπορουσαν να του βάλουν ένα συναγερμό ο οποίος όμως δεν θα μπλόκαρε την μηχανή αλλά μόνο θα υπήρχε ηχητικό σήμα σε περίπτωση παραβίασης και τίποτα άλλο. . Επίσης του είπαν αν πάει να βάλει συναγερμό εκτός TOYOTA, θα είχε πρόβλημα με την εγγύηση σε περίπτωση που συνέβαινε κάποια βλάβη με την εγκατάσταση και δεν θα καλυπτόταν.
Τελικά, αποφάσισε να πάει να βάλει καλύτερο συναγερμό σε κάποιο ανεξάρτητο μαγαζί εκτός TOYOTA αλλά τώρα έχει το φόβο μήπως σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο αυτοκίνητό του,η TOYOTA δεν το καλύψει και πατήσει στο γεγονός ότι ο φίλος μου κινήθηκε εκτός της εταιρείας.
Τι συμβαίνει άραγε σε αυτές τις περιπτώσεις ??
Δεν μπορείς να πας σε κάποιο μαγαζί που θέλεις να βάλεις έναν συναγερμό εντός εγγύησης?? Να ήταν σε περίπτωση hifi, θα μπορούσα να το κατάλάβω μιας και το αυτοκίνητο έχει από την μάνα του ράδιο-cd, οπότε ίσως να ήταν δικαιολογημένη η στάση της εταιρείας...
Δεν ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει και θα επιθυμούσα τα φώτα σας.
Ευχαριστώ..
-
Την περασμένη εβδομάδα ο κολλητός μου παρέλαβε το καινούργιο του αυτοκίνητο, ένα RAV4. Δεν το πήρε με συναγερμό. Λίγες μέρες αργότερα (αφού πήρε το αυτοκίνητο στα χέρια του - υπόψιν: το πήρε με leasing) παίρνοντας τηλέφωνο την TOYOTA του είπαν ότι αν τελικά επιθυμεί θα μπορουσαν να του βάλουν ένα συναγερμό ο οποίος όμως δεν θα μπλόκαρε την μηχανή αλλά μόνο θα υπήρχε ηχητικό σήμα σε περίπτωση παραβίασης και τίποτα άλλο. . Επίσης του είπαν αν πάει να βάλει συναγερμό εκτός TOYOTA, θα είχε πρόβλημα με την εγγύηση σε περίπτωση που συνέβαινε κάποια βλάβη με την εγκατάσταση και δεν θα καλυπτόταν.
Τελικά, αποφάσισε να πάει να βάλει καλύτερο συναγερμό σε κάποιο ανεξάρτητο μαγαζί εκτός TOYOTA αλλά τώρα έχει το φόβο μήπως σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο αυτοκίνητό του,η TOYOTA δεν το καλύψει και πατήσει στο γεγονός ότι ο φίλος μου κινήθηκε εκτός της εταιρείας.
Δεν μπορείς να πας σε κάποιο μαγαζί που θέλεις να βάλεις έναν συναγερμό εντός εγγύησης?? Να ήταν σε περίπτωση hifi, θα μπορούσα να το κατάλάβω μιας και το αυτοκίνητο έχει από την μάνα του ράδιο-cd, οπότε ίσως να ήταν δικαιολογημένη η στάση της εταιρείας...
Ευχαριστώ..
-
Ευχαριστώ..
-
Λογικά το RAV έχει CAN Bus, οπότε οποιαδήποτε επέμβαση στα ηλεκτρονικά είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Καλά του είπαν από την Toyota γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που τοποθετήθηκαν συναγερμοί που δεν συνεργάζονται με το CAN ή δεν ήταν 'εργοστασιακοί' και έπιασαν φωτιά τα αυτοκίνητα.
Σε αυτοκίνητα με CAN ούτε άλλο ηχοσύστημα μπορείς να τοποθετήσεις, ενώ ακόμα και να βάλεις... κοτσαδόρο εκ των υστέρων θα σου στοιχίσει πάρα πολλά γιατί αλλάζεται όλη η πλεξούδα
Κοινώς γδύνεται το αυτοκίνητο από καθίσματα και επενδύσεις, βγαίνει η παλιά πλεξούδα και τοποθετείται νέα με διόλου ευκαταφρόνητο κόστος ανταλλακτικών και εργατικών.
-
Θεωρητικά δεν απαγορευεται ,αλλα αν ο 'μαστρομητσος' κανει καμια μαλακια στα κυκλωματα του αυτοκινητου, μετα με τι μουτρα θα πας στην toyota να τους πεις για εγγυησης???
Αν δεν συμβει τιποτα ολα καλα...
-
Ακριβώς όπως τα γράφει ο Ιkar. Αλλά αφού λές ότι το πήρε με leasing γιατί προβληματίζεται ο φίλος σου? Τα συνήθη leasing συμβόλαια σου εξασφαλίζουν σχεδόν τα πάντα, δηλαδή απο τα τέλη κυκλοφορίας έως και service. Γιατί φοβάται και θέλει έξτρα συναγερμό για να προφυλάξει κάτι που ουσιαστικά δεν είναι δικό του? Κατα τη γνώμη μου για το θέμα αυτό θα έπρεπε ευθύς εξ'αρχής να απευθυνθεί στην εταιρεία με την οποία έκανε το συμβόλαιο leasing και ούτε καν στην Toyota. Οι εταιρείες leasing το μόνο που θέλουν είναι να οδηγείς και να βάζεις βενζίνα. Τα υπόλοιπα είναι δική τους δουλειά!
Τάκης!
-
Αναλόγως το μεγεθος της ζημιας και την πολιτικη της εταιρείας,μπορεί ο φιλος σου να καταληξει στα δικαστηρια οπου αυτος θα λεει 'απλα εβαλα εναν συναγερμο' και η toyota θα κανει αναλύσεις του CAN,η toyota ομως πληρωνει τον δικηγορο με τον μηνα ούτως ή άλλως...
-
Αφηστε το παιδια, η ΤΟΥΟΤΑ ειπε σε φιλο με Corolla οτι αμα βαλει bodykit απο αλλο μαγαζι και οχι το δικο τους (που εκανε 3 χιλιαρικα...) θα του εκοβαν την εγγυηση....
Στο θεμα μας τωρα, αμα βαλει συναγερμο αλλου και σε καποια φαση του βαρεσει μπιελα το μοτερ (λιγο ασχετο με τον συναγερμο...), ας πει η Toyota οτι δεν αναγνωριζει εγγυηση
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στο θεμα μας τωρα, αμα βαλει συναγερμο αλλου και σε καποια φαση του βαρεσει μπιελα το μοτερ (λιγο ασχετο με τον συναγερμο...), ας πει η Toyota οτι δεν αναγνωριζει εγγυηση
Αν χτυπησει μπιελα η toyota δεν μπορει να πει τιποτα,και θα σε καλυψη θεωρώ, αλλα αν καψει τον εγκεφαλο δεν νομιζω να σε καλυψει...
-
με λίγα λόγια δε βγαίνει άκρη και οι εταιρείες κερδίζουν εις το μέγιστο χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Το μειονέκτημα του μονοπωλιου
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με λίγα λόγια δε βγαίνει άκρη και οι εταιρείες κερδίζουν εις το μέγιστο χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Το μειονέκτημα του μονοπωλιουΣε γενικες γραμμες εχεις δικιο σε αυτο, και πολλες φορες γινεται καταχρηση απο τις αντιπροσωπειες, αλλα απο την αλλη μερια πρεπει και εμεις να ξερουμε τι ζηταμε, η λογική το παω οπου θελω και αν τυχον μου το χαλασουν πρεπει λογοι εγγυηση να μου το φτιαξουν τζαμπα δεν ειναι σοβαρή!!!
Προσπαθώντας να πετυχης κατι, στην προκειμενη μειωση του κοστους, ισως πληρωσεις κατι αλλο ακριβωτερα, αναλαμβανεις το ρισκο!!
-
Παίδες ευχαριστώ, θα πρέπει να τον ενημερώσω τον φίλο μου.....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λογικά το RAV έχει CAN Bus, οπότε οποιαδήποτε επέμβαση στα ηλεκτρονικά είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Καλά του είπαν από την Toyota γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που τοποθετήθηκαν συναγερμοί που δεν συνεργάζονται με το CAN ή δεν ήταν 'εργοστασιακοί' και έπιασαν φωτιά τα αυτοκίνητα.Σε αυτοκίνητα με CAN ούτε άλλο ηχοσύστημα μπορείς να τοποθετήσεις, ενώ ακόμα και να βάλεις... κοτσαδόρο εκ των υστέρων θα σου στοιχίσει πάρα πολλά γιατί αλλάζεται όλη η πλεξούδα
Κοινώς γδύνεται το αυτοκίνητο από καθίσματα και επενδύσεις, βγαίνει η παλιά πλεξούδα και τοποθετείται νέα με διόλου ευκαταφρόνητο κόστος ανταλλακτικών και εργατικών.
Πολύ ενδιαφέρον... πως η πρόοδος της τεχνολογίας κάνει την ζωή μας πιο ευκόλη και προάγει την διαλειτουργικότητα των συστημάτων.....
-
Κι εγω εβαλα τον εργοστασιακο της toyota και δεν μπλοκαρει τη μηχανη σιγουρα αλλα δεν ειχα και μεχρι τωρα κανενα προβλημα και αν ειχα θα πηγαινα να τους τριξω τα δοντια. Δεν ξερω τι μπορει να γινει τωρα αλλα παντως δεν εχω την toyota για τσιγκουνο-εταιρεια. Συνηθως αν εχει κατι προβλημα στο αλλαζει με τη μια! Αν και ψιλιαστηκα τι μπορει να ειναι μπορει καποιος να μου πει με δυο λογια τι ειναι το CAN bus;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Κι εγω εβαλα τον εργοστασιακο της toyota και δεν μπλοκαρει τη μηχανη σιγουρα αλλα δεν ειχα και μεχρι τωρα κανενα προβλημα και αν ειχα θα πηγαινα να τους τριξω τα δοντια. Δεν ξερω τι μπορει να γινει τωρα αλλα παντως δεν εχω την toyota για τσιγκουνο-εταιρεια. Συνηθως αν εχει κατι προβλημα στο αλλαζει με τη μια! Αν και ψιλιαστηκα τι μπορει να ειναι μπορει καποιος να μου πει με δυο λογια τι ειναι το CAN bus;αρχικά ρίξε μια ματιά εδώ
-
Γιατι να βαλεις συναγερμό σε ενα αμαξι leasing
Δεν εχει ασφάλεια κλοπής? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Γιατι να βαλεις συναγερμό σε ενα αμαξι leasing
Δεν εχει ασφάλεια κλοπής?Γιατί στα leasing μόνο κάνουν ασφάλεια κλοπής...;
Εγώ ΔΕΝ έχω συναγερμό και ούτε πρόκειται να βάλω αλλά έχω ασφάλεια και για μερική και για ολική κλοπή.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε αυτοκίνητα με CAN ούτε άλλο ηχοσύστημα μπορείς να τοποθετήσεις, ενώ ακόμα και να βάλεις... κοτσαδόρο εκ των υστέρων θα σου στοιχίσει πάρα πολλά γιατί αλλάζεται όλη η πλεξούδαΜπορείς να βάλεις, αλλά....
αυτά τα μικρά δίχρωμα καλωδιάκια του CAN τί γίνονται μετά, τρίχρωμα ;
ΕΓΓΥΗΣΗ... ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ??