-
Πότε θεωρείτε οτι ένα αμάξι έχει πλέον παλιώσει? Μετά από 4 χρόνια? Μετά από 100.000χλμ?
Πότε?
Βλέπω πολύ συχνά σε posts φίλων, οτι έχουν το αμάξι τους π.χ. 3 χρόνια τώρα και έχουν 60.000χλμ και δεν έβγαλε τίποτα.
Δηλαδή, μόλις 3 ή ήδη 3?Εγώ προσωπικά είμαι συνηθισμένος στα 'πολλά'!
Το Corolla μου το στούκαρα στα 215.000χλμ, ο πατέρας μου έχει πάνω από 400.000 και ο πεθερός μου 220.000.Θεωρώ λοιπόν οτι μιλάω για παλιά αυτοκίνητα με το πέρας των 150.000χλμ.
Υπάρχουν και οι υπερβολές των... μυρίων χλμ αλλά αυτά είναι άλλη κατηγορία (και κουβέντα)!
-
Πότε θεωρείτε οτι ένα αμάξι έχει πλέον παλιώσει? Μετά από 4 χρόνια? Μετά από 100.000χλμ?
Πότε?
Βλέπω πολύ συχνά σε posts φίλων, οτι έχουν το αμάξι τους π.χ. 3 χρόνια τώρα και έχουν 60.000χλμ και δεν έβγαλε τίποτα.
Το Corolla μου το στούκαρα στα 215.000χλμ, ο πατέρας μου έχει πάνω από 400.000 και ο πεθερός μου 220.000.Θεωρώ λοιπόν οτι μιλάω για παλιά αυτοκίνητα με το πέρας των 150.000χλμ.
Υπάρχουν και οι υπερβολές των... μυρίων χλμ αλλά αυτά είναι άλλη κατηγορία (και κουβέντα)!
-
Πότε?
-
Μετά από 100,000 χλμ ή 4 χρόνια για μένα!!!!
Το ωραίο ερώτημα είναι μετά από πόσο βαριέστε το αυτοκίνητο σας και θέλετε να το αλάξτε με νεό!!!!
Νομίζω μετά από 1 χρόνο και Porsche να έχεις θέλεις άλλη?
Ο σύγχρονος άνθρωπος μετά από λίγο τα βαρίέται όλα γυναίκες, αυτοκίνητα κλπ.....Θα μας ακούνε οι γέροντες και θα τρίζουν οι τάφοι...
-
Η λύση σέ αυτό τό πρόβλημα,είναι οι συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις-βελτιώσεις στό αυτοκίνητο.Εχω τό καντετάκι μου,εδώ καί δεκαεννέα χρόνια,καί είτε τό πιστεύετε είτε όχι,ακόμα καί σήμερα,το μαθαίνω.
-
Όταν πάψουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε!
(Ξέρω, ξέρω, πολύ δακρύβρεχτο, αλλά έτσι το νιώθω... ) -
Υπάρχουν δύο γραφήματα. Ένα των βλαβών (όσο περνάνε τα χρόνια και τα Km ανεβαίνει) και ένα της αξίας (ανάλογα κατεβαίνει). Όταν αυτές οι γραμμές 'τσουγκρίσουν' έφτασε η ιδανική στιγμή να αλλάξουμε το αυτοκίνητό μας. Αν βέβαια μπορούμε. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να καταλάβουμε πότε συναντήθηκαν αυτές οι γραμμές.
-
Ένα αμάξι ουσιαστικά δεν παλιώνει ποτέ αν δεν έχει τρακάρει φυσικά.
Αν κάνεις όλα όσα πρέπει για να το κρατάς στο επιθυμητό επίπεδο αξιοπιστίας φυσικά.
Δεν είναι αεροπλάνο να καταστρέφεται από τις καταπονήσεις ο δομικός ιστός οπότε θεωρητικά και πιθανά πρακτικά δεν παλιώνει απλά τμήματα που το αποτελούν φτάνουν στα όρια ζωής τους και πρέπει να αντικαθίστανται.
Φυσικά υπάρχει η περίοδος πέραν της οποίας θεωρούμε μεγάλο το κόστος συντήρησης σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες του αυτοκινήτου αλληθωρίζοντας προς τα νεότερα μοντέλα φυσικά και στο τι νέο μας προσφέρουν.
Ουσιαστικά η ανάγκη για αλλαγή αλλά και εξασφάλιση των νέων δυνατοτήτων που παρουσιάζονται στην αγορά μας επιβάλουν την αλλαγή αυτοκινήτου, το παραδεχόμαστε ή όχι. -
Δεν ξερω αν εδωσα εγω την αφορμη στο jazzoura για αυτη την απορια αλλα για εμενα το αυτοκινητο δεν πρεπει να κρατιεται πανω απο 10 χρονια.Συνυπαρχουν διαφοροι λογοι για να το αλλαξεις με κυριοτερο οτι πλεον θα εχει αρκετα χιλιομετρα (με κανονικη χρηση περιπου 200000) οποτε θα χρειαζονται πολλα αναλωσιμα αλλαγη και δευτερευοντως οι αλλαγες μοντελων οπου μπορει να εσαι και δυο γενιες πισω με οτι αυτο συνεπαγεται σε τεχνολογια και εξοπλισμους.Πχ πριν 10 χρονια ποιο μικρομεσαιο ειχε στανταρ κλιματισμο και Α/Β και καποια και ΑΒS.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν είναι αεροπλάνο να καταστρέφεται από τις καταπονήσεις ο δομικός ιστός
Αεροπλάνο μπορεί να μην είναι, όμως στην Ελλάδα ζούμε και από δονήσεις και καταπονήσεις... (καμία σχέση μην βαράτε... το ξέρω... ένα αστείο κάναμε... )
Προσωπικά, ένα μόνο αμάξι έχω πάρει (πριν από 1,5χρόνια) και ακόμα θεωρώ ότι είναι καλύτερα από καινούριο!
Θα παλιώσει όταν το βαρεθώ! Αν και σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι τα 4-5 χρόνια είναι ένα καλό διάστημα για να αλλάξει κανείς αμάξι, αν μπορεί βέβαια!
-
Το Καντέτ της οικογένιας μας είναι ήδη 13 ετών, με 130000km . Θεωρώ οτι με ένα μικρό φρεσκάρισμα μπορεί να με συντοφέυσει για 4 - 5 χρόνια ακόμα...
-
Υπάρχουν και αυτοκίνητα που δεν 'παλιώνουν' ποτέ...π.χ. 300SL Gullwing, Ferrari πριν το 85, κλπ. Όσο πιο λίγες ηλεκτρονικές αηδίες έχει τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μην 'παλιώνει'.
-
Eξαρτάται απο το πόσο δεμένος είμαι με το αυτοκίνητο.Ενα 205 που υπάρχει στην οικογένεια(και έχει συναισθηματική αξία για μένα)δεν πρόκειται να δωθεί ποτέ(είναι και ατρακάριστο,πολύ σημαντικό),αφού ήδη ψάχνω για καινούργιο μοτέρ και γενικα θα το ''φρεσκάρω''
-
Ουσιαστικά για να πούμε ότι ένα αυτοκίνητο πάλιωσε θα πρέπει να έχει φτάσει στο σημείο να αρχίσει να ζητάει πολλές επισκευές σε σύντομο χρονικό διάστημα....
Βέβαια αυτό εξαρτάται από την χρήση του καθενός και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Πάντως καλό είναι να αλλάζεις μέσα στην πενταετία (ασφαλέστερα νέα μοντέλα προς αγορά - αν μπορείς βέβαια - , καλύτερη μεταπώληση για το ήδη υπάρχον).
-
Το αμάξι παλιώνει όταν θέλεις εσύ να παλιώσει... Αυτό που έχω μου αρέσει πάρα πολύ (τρία χρόνια και κάτι ψηλά) και προς το παρόν δεν βλέπω τον παραμικρό λόγο για να το αλλάξω.
Ούτε τώρα, ούτε στο άμεσο μέλλον, ούτε στο (αρκετά έως πολύ) απώτερο μέλλον... Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να αλλάξω γνώμη, αλλά δεν νομίζω.Βεβαια θα μπορούσα να πάρω ένα νέο αμάξι ως οικογενειάρχης και να κρατήσω αυτό που έχω ως δεύτερο. Αλλά καλύτερα να μην κάνουμε εικασίες!! Είναι ανώφελο...
Βέβαια όταν το αμάξι είναι αναγκαστικά πολύ ασύμφορο στην συντήρησή του, τότε μοιραία αρχίζεις να σκάφτεσαι την αντικατάσταση.
Και λέω αναγκαστικά γιατί το αμάξι είναι ήδη ασύμφορο στην συντήρησή του, αλλά εξαιτίας μου και όχι εξαιτίας του (δηλαδή επειδή το θέλω εγώ και όχι αναγκαστικα)!!!
Όταν του βάζεις ακριβά συνθετικά λιπαντικά και τα αλλάζεις με συχνότητα ορυκτέλαιων, όταν του βάζεις ακριβές συνθετικές βαλβολίνες, όταν το πλένεις μια φορά τον μήνα περίπου σε ειδικό μαγαζί στο χέρι μέσα-έξω-από κάτω, όταν του βάζεις συνήθως 100άρα βενζίνα, όταν ξοδεύεις γενικά αρκετό χρόνο σε αυτό, όταν του βάζεις συνεχώς νέα εξαρτήματα από τις ακριβότερες εκδόσεις ή τις εκδόσεις 206 face-lift γιατί σου την σπάει να έχεις τα παλιά (βλ. πίσω φώτα, γρύλια εμπρόσθιου προφυλακτήρα, κεντρική κονσόλα ταμπλώ και άλλα πολλά), όταν τα λάστιχά σου θέλουν αλλαγή ήδη από τις 20.000 χλμ (τα άλλαξα στις 40.000 χλμ, ο μπαμπάς - χρηματοδότης θα με έκραζε!) από τα πολλά 'στροφιλίκια'...
-
Προσωπικά στα 2-3 χρόνια θεωρώ οτι αρχίζει να παλιώνει το αυτοκίνητο. Πουλώντας ένα αυτοκίνητο σε 2-3 χρόνια τουλάχιστον εδώ είναι και η στιγμή που έχει χάσει το μικρότερο κομμάτι της αξίας του.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
(τα άλλαξα στις 40.000 χλμ, ο μπαμπάς - χρηματοδότης θα με έκραζε!) από τα πολλά 'στροφιλίκια'...Να ένας σημαντικός λόγος για να μειωθεί η ζωή ενος οποιουδήποτε αυτοκινήτου!! τα στροφιλίκια! Δέν είναι μόνο τα λάστιχα. Ολόκληρο το αυτοκίνητο υποφέρει απο τέτοιες καταστάσεις. Και είναι πολύ μεγάλη ειρωνεία να φροντίζει κάποιος και να συντηρεί όσο μπορεί το αυτοκίνητό του και απο την άλλη να το βασανίζει με τετοιο τρόπο.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
...όταν τα λάστιχά σου θέλουν αλλαγή ήδη από τις 20.000 χλμ (τα άλλαξα στις 40.000 χλμ, ο μπαμπάς - χρηματοδότης θα με έκραζε!) από τα πολλά 'στροφιλίκια'...Όπως το γράφεις, έτρεχες με λιωμένα λάστιχα για 20.000 χλμ. Προπονείσαι για νταλικέρης;
-
-
Όταν το βαρεθείς (για μένα αυτό συνέβη στα 5-6 χρόνια και για τα 2 προηγούμενα αυτοκίνητα μου) και κάποιο άλλο μοντέλο σου 'γυαλίζει' πολύ.
-
Όταν το κόστος λειτουργίας/συντήρησης δεν μπορεί πια να δικαιολογηθεί στο μυαλό σου.
-
Όταν δεν καλύπτει πια τις ανάγκες σου (από εργένης μπορεί να βρεθείς ξαφνικά παντρεμένος και με δίδυμα )
-
Άν κερδίσεις κανά μεγάλο ποσό στο Τζόκερ
-
-
Κατάλαβα ότι το Tipo πάλιωσε όταν για τη τοποθέτηση air condition μου ζητάγανε περίπου όσα πήρα πουλώντας το. Ποτέ όμως δε το ένιωσα παλιό.
Πότε παλιώνει ένα αυτοκίνητο?