-
Αθήνα
Πιθανή θεωρείται η αναστολή από το ΥΠΕΧΩΔΕ έως το τέλος του 2005 του Προεδρικού Διατάγματος που όριζε την υποχρεωτική κατασκευή χώρων στάθμευσης σε κάθε νέα οικοδομή στο ηπειρωτικό τμήμα της Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει το Τεχνικό Επιμελητήριο, με το επιχείρημα ότι η ρύθμιση αυτή μειώνει την οικοδομική δραστηριότητα, αχρηστεύει τα μικρά οικόπεδα και καθιστά ασύμφορο το σύστημα της αντιπαροχής.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα όριζε την υποχρεωτική εξασφάλιση θέσης στάθμευσης ανά 100 τ.μ. κάθε νέας οικοδομής και την διασφάλιση μίας θέσης ανά διαμέρισμα, ανεξάρτητα από το εμβαδόν του.
Με την αναστολή του διατάγματος θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς που προέβλεπε την κατασκευή θέσεων, αλλά με τη δυνατότητα εξαγοράς αυτής της υποχρεώσης, με την καταβολή τιμήματος υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ.
Νέες προτάσεις επί του θέματος αναμένεται να καταθέσει η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε, ενώ μελετάται η ανάθεση σχετικής μελέτης σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Επιπλέον, προς αναθεώρηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι και το χωροταξικά 12 περιφερειών της χώρας, πλην της Αττικής.
-
Αθήνα
Πιθανή θεωρείται η αναστολή από το ΥΠΕΧΩΔΕ έως το τέλος του 2005 του Προεδρικού Διατάγματος που όριζε την υποχρεωτική κατασκευή χώρων στάθμευσης σε κάθε νέα οικοδομή στο ηπειρωτικό τμήμα της Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει το Τεχνικό Επιμελητήριο, με το επιχείρημα ότι η ρύθμιση αυτή μειώνει την οικοδομική δραστηριότητα, αχρηστεύει τα μικρά οικόπεδα και καθιστά ασύμφορο το σύστημα της αντιπαροχής.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα όριζε την υποχρεωτική εξασφάλιση θέσης στάθμευσης ανά 100 τ.μ. κάθε νέας οικοδομής και την διασφάλιση μίας θέσης ανά διαμέρισμα, ανεξάρτητα από το εμβαδόν του.
Με την αναστολή του διατάγματος θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς που προέβλεπε την κατασκευή θέσεων, αλλά με τη δυνατότητα εξαγοράς αυτής της υποχρεώσης, με την καταβολή τιμήματος υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ.
Νέες προτάσεις επί του θέματος αναμένεται να καταθέσει η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε, ενώ μελετάται η ανάθεση σχετικής μελέτης σε κάποιο πανεπιστήμιο.
Επιπλέον, προς αναθεώρηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι και το χωροταξικά 12 περιφερειών της χώρας, πλην της Αττικής.
-
Αθήνα
-
Πανω που πηγαινα να ανοιξω κ γω τοπικ γι αυτο μολις το διαβασα....
Αλλη μια φορα το συμφερον των εργολαβων πανω απ ολα..
Ειδικα στην Αθηνα αν δεν υπηρχαν θεσεις στην πολυκατοικια τοτε ας εμενε κ αδειο το οικοπεδο.Αυτο το τελος που καταβαλεται ποτε εγινε εστω και μια θεση σταθμευσης (δωρεαν κιολας). ?????????
-
Ποιο ηλιθιος το σκεφτηκε αυτό.... αντι να τις αυξησουν τις θεσεις παρκιγκ θα τις μειώσουν?????
ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ......
-
Καλα μιλαμε οι ανθρωποι δεν παιζονται! Θα σας κανω μια μικρη απλοικη αναλυση, γιατι εχω ορεξουλες σημερα! Που θα μας οδηγησει αυτος ο νομος.
Υπαρχουν 2 τινα. Ειναι ΚΑΙ ο κοσμος εντελως Ηλιθιος και κοντοφθαλμος, **ΚΑΙ **οι κυβερνωντες... Οποτε εχουμε τα εξης(με το νεο νομο)...Α)Περιοχες κεντρου (Γκυζη,Ζωγραφου,Κυψελη,κ.α....)
Οι ανθρωποι ειναι ηληθιοι, και θα αγορασουν σπιτι καινουργιο χωρις θεση, ενω θα επρεπε να μεινουν απουλητα, να σας πω μετα αν ξαναχτιζει ο εργολαβος σπιτι χωρις θεση...Β)Περιοχες εκτος κεντρου (Χαλανδρι, Βριλλισια Κ.α)
Παει ο κυριος Νεοπλουτιδης μετα συζηγου (δεν εχω προβλημα με τις περιοεχες, απλα μερικα ατομα κυριως απο ΒΠ δεν παιζονται ετσι απλα!Ειναι απιστευτοι! )
Το ζευγος νεοπλουτιδη λοιπον, θελει ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να βρει σπιτι εκει... Παιρνει λοιπον το νεο του διαμερισμα χωρις παρκινγκ, γιατ
ι 'ετσι και αλλιως, εδω δεν εχουμε προβλημα παρκαρισματος'
Αποτελεσμα....
Σε 20 χρονια, περιοχες ομορφες οπως Χαλανδρι, Μελλισια, βριλισσια, να πηξουνε χειροτερα και απο το κεντρο (καθοτι εκει ειναι πιο απαραιτητη η υπαρξη αυτοκινητων στα μελη της οικογενειας...)
Απλα τα ατομα ειναι ηληθια. Κατα τη γνωμη μου, το κεντρο σε 20-25 χρονια, θα ειναι πιο ωραια να μενεις(Μετρο, ΜΜΜ, ). Ειναι προβλεψη δικη μου αυτη. Μην 'μου την πειτε' απλα εγω βλεπω η κατασταση να οδευει προς το καλυτερο στο κεντρο, και προς το χειροτερο στα Προαστια... Φιλος στο χαλανδρι, παραπονιεται οτι δεν βρισκει να παρκαρει εξω απο την πυλωτη... Εχουνε 4 αμαξια (1 ο καθε ενας) και επειδη πολλοι γειτονες το ιδιο, οι δρομοι ειναι ΤΙΓΚΑ -
Όπως πάντα σχεδιάζουμε για δεκαετίες μπροστά.
Μένω Τερψιθέα-Γλυφάδα, στη γειτονιά μου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στο παρκάρισμα. Τελευταία έχουν φτιαχτεί 2 τετραώροφες πολυκατοικίες με γκαράζ ή πυλωτές. Παρ’όλα αυτά το τι γίνεται με το παρκάρισμα δεν λέγεται, γιατί απλά πλέον οι περισσότερες οικογένειες έχουν 2 ή και 3 αυτοκίνητα.
Δεν λέω είναι παράλογο να ζητάς να φτιάχνουν από 2-3 θέσεις για κάθε διαμέρισμα, αλλά όχι να κάνουν προαιρετική και την 1!
Αυτό που θα έπρεπε να εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και που τέλος πάντων όταν εφαρμόστηκε είπαμε κάλιο αργά παρά ποτέ, τώρα θέλουν να το καταργήσουν πάλι γιατί είναι πρόβλημα για τους εργολάβους ή τους ιδιοκτήτες οικοπέδων;Να μας δω σε 20+ χρόνια, όταν μια θέση πάρκινγκ θα κοστίζει όσο και το διαμέρισμα.
-
Εγω δεν εχω ακομα καταλαβει το λογο που πρεπει να θεωρουμε την αντιπαροχη ενα καλο μετρο και καλο για το γενικο καλο! Η αντιπαροχη εχει πολλα κακα, και δεν βρισκω κανενα καλο.
Κακα.
1.Εξαφανιση μονοκατοικοιων και αντικατασταση απο Θηρια-πολυκατοικιες
2.Δημιουργια εισοδηματιων (πληγη στην οικονομια, αφου πολοι απο 2 μονοκατοικιες πηραν 5-10 διαμερισματα και δε δουλευουνε καν )
3.Γιγαντωση και τεραστια κερδη για τους εργολαβους...
Δεν μαθαίνουμε...(θέσεις πάρκινγκ)