-
Μιας και το θέμα με τους ταξιτζίδες είναι σε έξαρση, έχω την εξής απορία...
Τι είδους ασφάλιση έχουν τα ταξι μιας και μεταφέρουν τρίτους;
Ερωτώ γιατι προχθές ερχόμενη απο το αεροδρόμιο το ταξί που βρισκόμουν μέσα, τράκαρε με προπορευόμενο αυτοκίνητο. Η ζημειά ήταν μόνο ολική, αλλά σε περίπτωση που δεν ήταν και υπήρχε τραυματισμός τι θα γινόταν;
Ποιος καλύπτει ποιον και τι; όταν δεν υπάρχει και υποχρέωση για χρήση ζώνης ασφαλείας κλπ...καλύπτεσε απο το νόμο ή μπορεί να σακατευτείς και να μην βρείς και άκρη τελικά; -
Ερωτώ γιατι προχθές ερχόμενη απο το αεροδρόμιο το ταξί που βρισκόμουν μέσα, τράκαρε με προπορευόμενο αυτοκίνητο. Η ζημειά ήταν μόνο ολική, αλλά σε περίπτωση που δεν ήταν και υπήρχε τραυματισμός τι θα γινόταν;
Ποιος καλύπτει ποιον και τι; όταν δεν υπάρχει και υποχρέωση για χρήση ζώνης ασφαλείας κλπ...καλύπτεσε απο το νόμο ή μπορεί να σακατευτείς και να μην βρείς και άκρη τελικά; -
...όταν δεν υπάρχει και υποχρέωση για χρήση ζώνης ασφαλείας κλπ...
Τι εννοεις?
-
Οι ταρίφες δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ζώνη ασφαλείας εντός πόλεως, ενώ πολλοί έχουν πάρει πόρπες από ζώνες ασφαλείας και τις έχουν κοτσάρει στα σημεία πρόσδεσης, ώστε να μη μπορούν και οι επιβάτες να τις χρησιμοποιήσουν.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οι ταρίφες δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ζώνη ασφαλείας εντός πόλεως, ενώ πολλοί έχουν πάρει πόρπες από ζώνες ασφαλείας και τις έχουν κοτσάρει στα σημεία πρόσδεσης, ώστε να μη μπορούν και οι επιβάτες να τις χρησιμοποιήσουν.Ο λόγος είναι να μην βαράνε οι καραμούζες των συστημάτων ασφαλείας.
Το αποτέλεσμα είναι βέβαια όπως ακριβώς το λές... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Οι ταρίφες δεν είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ζώνη ασφαλείας εντός πόλεως, ενώ πολλοί έχουν πάρει πόρπες από ζώνες ασφαλείας και τις έχουν κοτσάρει στα σημεία πρόσδεσης, ώστε να μη μπορούν και οι επιβάτες να τις χρησιμοποιήσουν.
Ο λόγος είναι να μην βαράνε οι καραμούζες των συστημάτων ασφαλείας.
Το αποτέλεσμα είναι βέβαια όπως ακριβώς το λές...Γιατί, ποιος θα απαγορεύει σε πελάτη να βγάλει την πόρπη και να βάλει κανονικά τη ζώνη; Το θέμα είναι ότι θα γίνει χάλια αφού οι ζώνες των ταξί έχουν μαζέψει πάνω τουε το μισά 'βαριά σωματίδια' της ατμόσφαιρας τηε Αθήνας.
-
Μόνον οι ζώνες; Υπάρχουν ένα σωρό ταξί που σιχαίνεσαι να μπεις μέσα... Μες στη μπίχλα, την ποδαρίλα, τη μασχαλίλα, τη σκορδίλα, την... κατρουλίλα κ.ο.κ. Ταξί-εστίες μολύνσεως.
Πώς λέμε για τις ανδρικές τουαλέτες των καραβιών της ΑΝΕΚ (αλλά και για τις τουαλέτες των διαμερισμάτων του ξενοδοχείου 'Πύργος' στα Κουνουπιδιανά Χανίων, το οποίο νοικιάζει τρισάθλια διαμερίσματα σε φοιτητές έναντι 250τόσων ευρώ το μήνα) ότι όποιος μπει κινδυνεύει να μείνει έγκυος;
Κάπως έτσι.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ο λόγος είναι να μην βαράνε οι καραμούζες των συστημάτων ασφαλείας.
Το αποτέλεσμα είναι βέβαια όπως ακριβώς το λές...Γιατί, ποιος θα απαγορεύει σε πελάτη να βγάλει την πόρπη και να βάλει κανονικά τη ζώνη; Το θέμα είναι ότι θα γίνει χάλια αφού οι ζώνες των ταξί έχουν μαζέψει πάνω τουε το μισά 'βαριά σωματίδια' της ατμόσφαιρας τηε Αθήνας.
Eγω αυτο το ονομαζω υπηρεσια ποιοτητος...
Α! και εξυπηρετηση
Επισης διασκεδαζω πολυ οταν παω να φορεσω τη ζωνη μου στο ταξι και ο ταξιτζης αρχιζει το δουλεμα! this is fun! -
Είμαστε off-topic. καλύτερα να συνεχίσουμε εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 398#203398
-
Ποιος σας ειπε ρε παιδια οτι οι ταξιτζηδες δεν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε ζωνη?
Εννοειται μιλαμε για το τι λεει ο ΚΟΚ, και οχι για το τι γινεται...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποιος σας ειπε ρε παιδια οτι οι ταξιτζηδες δεν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε ζωνη?Εννοειται μιλαμε για το τι λεει ο ΚΟΚ, και οχι για το τι γινεται...
Σωστά τα λες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποιος σας ειπε ρε παιδια οτι οι ταξιτζηδες δεν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε ζωνη?Εννοειται μιλαμε για το τι λεει ο ΚΟΚ, και οχι για το τι γινεται...
Εξαιρούνται νόμιμα!!!
Κάπου μέσα σε μια απεργία το 'κέρδισαν' κι αυτό...Άντε, και καλό Πάσχα όταν τσουγκρίσουν τα ξερά τους...
-
Εχουνε κερδισει μεχρι τωρα
1.Να μη φορανε ζωνη
2.Να μην κοβουν αποδειξεις
ευτηχως δεν τους δωσανε αδεια για λεοφωρειολωριδες!!!!
Σε λιγο θα θελουνε να μπορουνε να απαυτωνουν και οποιον πελατη τους αρεσει! -
Παιδιά καμία σχέση εγώ άλλο ρώτησα... Αν τρακάρει ένα ταξι και εγώ ο επιβάτης τραυματιστώ ποιος με καλύπτει και τι μου καλύπτει...
Όσο για τις ζώνες αναφέρομαι και πάλι στους επιβάτες γιατι μη μου πείτε οτι μπαίνετε σε ταξι και δη παλιό και φοράτε ζώνες? εγώ προσωπικά στα καινούρια φοράω πού και πού αλλά στα παλιά όπως λέει και ο kyan οι ζώνες έχουν την μπίχλα χρόνων μαζεμένη πάνω τους.
Ασχετο αλλά στην Κρήτη ο ταξιτζίδες όταν κινούντε στον Εθνικό Δρόμο φορουν ζώνες, με το που μπαίνουν στην πόλη τις βγάζουν -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Παιδιά καμία σχέση εγώ άλλο ρώτησα... Αν τρακάρει ένα ταξι και εγώ ο επιβάτης τραυματιστώ ποιος με καλύπτει και τι μου καλύπτει...
Όσο για τις ζώνες αναφέρομαι και πάλι στους επιβάτες γιατι μη μου πείτε οτι μπαίνετε σε ταξι και δη παλιό και φοράτε ζώνες? εγώ προσωπικά στα καινούρια φοράω πού και πού αλλά στα παλιά όπως λέει και ο kyan οι ζώνες έχουν την μπίχλα χρόνων μαζεμένη πάνω τους.
Ασχετο αλλά στην Κρήτη ο ταξιτζίδες όταν κινούντε στον Εθνικό Δρόμο φορουν ζώνες, με το που μπαίνουν στην πόλη τις βγάζουντο ιδιο ειναι και σε αλλα χωρια-πολεις...
Γενικως μαλλον σε διαδρομες εκτος πολης, ψιλοφοβουνται... -
καλά δεν το ξερετε ότι στην επαρχία επικρατεί η αντίληψη ότι μέσα στην πόλη δεν κινδυνεύεις!
-
kamil, οι ταξιτζήδες έχουν την κλασσική ασφάλιση αστικής ευθύνης, η οποία, για όλα τα οχήματα, περιλαμβάνει ζημιές και τραυματισμούς οποιουδήποτε τρίτου, περιλαμβανομένων του συνοδηγού και των επιβατών του ασφαλισμένου οχήματος.
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ασχετο αλλά στην Κρήτη ο ταξιτζίδες όταν κινούντε στον Εθνικό Δρόμο φορουν ζώνες, με το που μπαίνουν στην πόλη τις βγάζουνΤαξί χρησιμοποιούσα συχνά στο Ρέθυμνο. Εκεί είναι καινούρια τα περισσότερα, οπότε έβαζα ζώνη στο 98% των περιπτώσεων...
(και δεν με έπαιρναν στο ψιλό οι ταρίφμεν!)
ΤΑΞΙ - Τι ασφάλεια έχουν;