-
Σιδηρόδρομο; Ποιο σιδηρόδρομο; Με το λειψό δίκτυο, που οι εργασίες 'συντήρησης' το έχουν κάνει επικίνδυνο;
Κανονικά θα έπρεπε το μεγαλύτερο μέρος της εμπορευματικής κίνησης να γίνεται με τραίνα, αλλά... Ο ωχαδερφισμός και η εσκεμμένη τοποθέτηση ηλιθίων παντού (με σκοπό να έρθει κάποια στιγμή ο ιδιώτης 'επενδυτής' ως 'μεσσίας') τα'χουν κάνει όπως ακριβώς ξέρουμε όλοι.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Καθήστε ρε παιδιά!
Δηλαδή αν ο Κ.Κ. έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής, εκλεγόταν και το κόμμα του γινόταν κυβέρνηση, δεν θα ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών? Και πολύ καλός μάλιστα?
Και όλοι τότε θα λέγαμε: 'Μπράβο, να ένας άνθρωπος με μακροχρόνια πείρα στην αυτοκίνηση και με αποδεδειγμένη ευαισθησία στο θέμα!'
Εγώ θα το έλεγα.
Καμμιά αντίρρηση, γιατί ο ρόλος ενός υπουργού δεν είναι να εκπονεί μελέτες αλλά να φροντίζει ώστε να γίνουν και να διαλέξει την καλύτερη.
Λοιπόν συμφωνείτε με την κατασκευή μια μπάρας στη μέση ενός δρόμου με μία λώρίδα ανά κατευθυνση (Ας ευχηθούμε να μην πάθει κανένας βλάβη και είναι στην άκρη του δρόμου) ή να ρωτήσουμε κανεναν ειδικό που το έχει αντιμετωπίσει και άλλη φορα;;;;;
Όχι μάλλον να ασπαστούμε την γνώμη του κ. Καββαθά αφού είναι και γνωστός... Αυτό δεν κάνουμε πάντα στην Ελλάδα;Το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν καινούργιος δρόμος,επειδή όμωε δεν είναι κάτι απλό,προσωρινά θα μπορούσε να τοποθετηθεί ειδική μπάρα και να διαμοεφωθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης,σε μικρές αποστάσεις
Το καλό σε αυτή τη χώρα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε.
Γιατί όχι και αυτό. Ας αρχίσουμε λοιπόν αύριο!
Βέβαια για τα μέσα σταθερής τροχιάς (βλ. σιδηρόδρομο) δεν πρέπει να πούμε τίποτα, είναι κουτόφραγκοι οι άλλοι που μεταφέρουν εμπορεύματα με αυτόν τον τρόπο...
Εμείς θα βάλλουμε μπάρες, κάμερες, μπλόκα γιατί ποτέ κανείς δε σιχτηρίζει κάποιους οι οποίοι 60 χρονια τώρα δεν κάνουν ένα οδικό άξονα της προκοπής γιατί θα χάσουν τουριστική κίνηση ή θα δώσουμε του κόσμου τα λεφτά. Τσεχία και Πορτογαλία είναι πολύ πλουσιότερες που αξιώθηκαν τρένα και δρόμους....Δεν είπα αυτό Συμφωνώ οτι ένας αυτοκινητόδρομος είναι η καλύτερη και η μόνη λύση,όμως είναι κάτι που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και μελέτη καθώς και προσεκτική κατασκευή.Επειδή όμως δεν γίνεται παράλληλα να καταργηθεί ο παλιός δρόμος ο οποίος ακόμη και αν υποθέσουμε οτι κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος θα χρησιμοποιείται,καλό είναι να τοποθετηθούν τουλάχιστον μπάρες
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ναι! Κάπου λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '80 (ήμουν περίπου 10-11 χρονών τότε) θυμάμαι έναν συγκοινωνιολόγο, μετά από ατύχημα, να λέει στην τηλεόραση αυτό ακριβώς. Και να το υποστηρίζει αυτό και ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.Αχ, αυτή η δεκαετία...(χωρίς περαιτέρω σχόλια )
-
Θυμάται κανείς την τηλεοπτική εκστρατεία της ΕΛΠΑ με τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα που συγκρούονταν και ανατρέπονταν με σλόγκαν 'Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ'; Προβαλλόταν τον καιρό που προβάλλονταν 'Οι Ιερόσυλοι' και κάτι άλλες σειρές με τον Χρήστο Πάρλα κλπ.
-
Που; Στο συγκεκριμμενο σημειο δεν υπαρχει παντως η δυνατοτητα αυτη, αφου απο τη μια ειναι η θαλασσα και απο την αλλη το βουνο. Και αν παθει λαστιχο μια νταλικα θα πρεπει να γινει ουρα μεχρι τη Θηβα;
Ας υπαρχει λιγη λογικη τουλαχιστον στις προτασεις!Στο κατω κατω το συγκεκριμμενο λεωφορειο απο Τρικαλα μεχρι Λαμια ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ πηγαινει χωρις μπαρριερα στη μεση. Τι να γινει; Να του απαγορευτει η κυκλοφορια;
Οι μπαρες φταινε για την ασχετιλα μας; Η μηπως ειχε καποτε και τις βγαλανε;
-
Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ την αλήθεια των όσων γράφει ο skullone, απλά καλό είναι να μιλάμε συγκεκριμένα γιατί αλλιώς κάπου χανόμαστε. Και για να τελειώνουμε, αν συγκοινωνιολόγος έχει εκφέρει τέτοιου είδους άποψη τότε συμφωνώ και εγώ με τον skullone για τον συγκεκριμένο κύριο
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Καθήστε ρε παιδιά!
Δηλαδή αν ο Κ.Κ. έβαζε υποψηφιότητα για βουλευτής, εκλεγόταν και το κόμμα του γινόταν κυβέρνηση, δεν θα ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών? Και πολύ καλός μάλιστα?
Και όλοι τότε θα λέγαμε: 'Μπράβο, να ένας άνθρωπος με μακροχρόνια πείρα στην αυτοκίνηση και με αποδεδειγμένη ευαισθησία στο θέμα!'
Εγώ θα το έλεγα.
Καμμιά αντίρρηση, γιατί ο ρόλος ενός υπουργού δεν είναι να εκπονεί μελέτες αλλά να φροντίζει ώστε να γίνουν και να διαλέξει την καλύτερη.
Λοιπόν συμφωνείτε με την κατασκευή μια μπάρας στη μέση ενός δρόμου με μία λώρίδα ανά κατευθυνση (Ας ευχηθούμε να μην πάθει κανένας βλάβη και είναι στην άκρη του δρόμου) ή να ρωτήσουμε κανεναν ειδικό που το έχει αντιμετωπίσει και άλλη φορα;;;;;
Όχι μάλλον να ασπαστούμε την γνώμη του κ. Καββαθά αφού είναι και γνωστός... Αυτό δεν κάνουμε πάντα στην Ελλάδα;Το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν καινούργιος δρόμος,επειδή όμωε δεν είναι κάτι απλό,προσωρινά θα μπορούσε να τοποθετηθεί ειδική μπάρα και να διαμοεφωθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης,σε μικρές αποστάσεις
Το καλό σε αυτή τη χώρα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε.
Γιατί όχι και αυτό. Ας αρχίσουμε λοιπόν αύριο!
Βέβαια για τα μέσα σταθερής τροχιάς (βλ. σιδηρόδρομο) δεν πρέπει να πούμε τίποτα, είναι κουτόφραγκοι οι άλλοι που μεταφέρουν εμπορεύματα με αυτόν τον τρόπο...
Εμείς θα βάλλουμε μπάρες, κάμερες, μπλόκα γιατί ποτέ κανείς δε σιχτηρίζει κάποιους οι οποίοι 60 χρονια τώρα δεν κάνουν ένα οδικό άξονα της προκοπής γιατί θα χάσουν τουριστική κίνηση ή θα δώσουμε του κόσμου τα λεφτά. Τσεχία και Πορτογαλία είναι πολύ πλουσιότερες που αξιώθηκαν τρένα και δρόμους....Δεν είπα αυτό Συμφωνώ οτι ένας αυτοκινητόδρομος είναι η καλύτερη και η μόνη λύση,όμως είναι κάτι που απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και μελέτη καθώς και προσεκτική κατασκευή.Επειδή όμως δεν γίνεται παράλληλα να καταργηθεί ο παλιός δρόμος ο οποίος ακόμη και αν υποθέσουμε οτι κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος θα χρησιμοποιείται,καλό είναι να τοποθετηθούν τουλάχιστον μπάρες
Και εάν έχουμε περισσότερα δυστυχήματα (βλ. Αγ Κωνσταντίνος); Τότε ποιον θα σταυρώσουμε;( Είναι σίγουρο ότι αν μπουν μπάρες θα στενέψει αρκετά ο δρόμος!!!)
Πάντως δουλειά μου δεν είναι να πω το ένα και το άλλο γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑ, αν μπορεί κάποιος άλλος χωρίς να το έχει μελετήσει, απλώς για να πει κάτι, ορίστε ας το κάνει (χρόνια τώρα αυτο γίνεται)... -
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ την αλήθεια των όσων γράφει ο skullone, απλά καλό είναι να μιλάμε συγκεκριμένα γιατί αλλιώς κάπου χανόμαστε. Και για να τελειώνουμε, αν συγκοινωνιολόγος έχει εκφέρει τέτοιου είδους άποψη τότε συμφωνώ και εγώ με τον skullone για τον συγκεκριμένο κύριοΔΥΣΤΥΧΩΣ, την έχει εκφέρει. Κι ο πατέρας μου για χρόνια έριχνε καντήλια για τη βλακεία αυτή που ακούσαμε οικογενειακώς τότε. Αργότερα βρήκε άλλες βλακείες να σιχτιρίζει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Που; Στο συγκεκριμμενο σημειο δεν υπαρχει παντως η δυνατοτητα αυτη, αφου απο τη μια ειναι η θαλασσα και απο την αλλη το βουνο. Και αν παθει λαστιχο μια νταλικα θα πρεπει να γινει ουρα μεχρι τη Θηβα;
Ας υπαρχει λιγη λογικη τουλαχιστον στις προτασεις!Στο κατω κατω το συγκεκριμμενο λεωφορειο απο Τρικαλα μεχρι Λαμια ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ πηγαινει χωρις μπαρριερα στη μεση. Τι να γινει; Να του απαγορευτει η κυκλοφορια;
Οι μπαρες φταινε για την ασχετιλα μας; Η μηπως ειχε καποτε και τις βγαλανε;
Δηλαδή θαρρείς πως δεν θα βοηθουσε να εχει μπαρα στα επικινδυνα σημεια για προστασια απο λαθοι οδηγών!! (δεν μιλω για τις ευθειες)
-
bug και Everville.
Επειδή βλέπω έντονη δραστηριότητα στο πεδίο 'Ασφάλεια στο Πέταλο' να ρωτήσω: Είστε συγκ/λόγοι ή απλά συναγωνίζεστε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για το ποιός έχει την καλύτερη πρόταση, μπας και σας πάρουν εργολάβους?
Γιατί δεν βλέπω το νόημα της κουβέντας σας.
Φιλικά.
-
Σε σημείο όπου δεν υπάρχει ούτε καν βοηθητική λωρίδα η μπαριέρα θα προκαλέσει έμφραγμα σε περίπτωση βλάβης οποιουδήποτε οχήματος (κλατάρισμα, μηχανική βλάβη κλπ) ή ατυχήματος (ανατροπή μοτοσυκλέτας λ.χ.). Ξεχνάμε επίσης και το εκκληcάκι που υπάρχει εκεί πέρα και γίνεται ΧΩΡΙΣ μπαριέρα μποτιλιάρισμα απ'τους προσκυνητές. Φανταστείτε τι θα γίνει με μπαριέρες. Και μη νομίζετε ότι θα δεχθεί η τοπική εκκληcία να παροπλισθεί το προσοδοφόρο ναΐδριο...
-
Η μπάρα φίλε jazzoura δεν είναι δική μου πρόταση αλλά γνωστού δημοσιογράφου με την οποία συμφωνώ και την υπερασπίζομαι!!Kαι για να απαντήσω και στον Everville η μπάρα θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα αποδεδειγμένα επικίνδυνα σημεία και όχι σε όλο το οδικό δίκτυο φυσικά.
-
Ο χρήστης Jazzouras έγραψε:
bug και Everville.Επειδή βλέπω έντονη δραστηριότητα στο πεδίο 'Ασφάλεια στο Πέταλο' να ρωτήσω: Είστε συγκ/λόγοι ή απλά συναγωνίζεστε στο ΥΠΕΧΩΔΕ για το ποιός έχει την καλύτερη πρόταση, μπας και σας πάρουν εργολάβους?
Γιατί δεν βλέπω το νόημα της κουβέντας σας.
Φιλικά.
Ποια ήταν η πρότασή μου γιατί δεν τη θυμάμαι;;;;;
Μήπως από το πρώτο μου post αναφέρομαι στον κ. Καββαθά και τη σχετική συζήτηση στη TV με τα παράπονά του;
Μήπως ενοχλεί αυτό κάποιους;
Εγώ δεν έκανα κανένα post στο thread που αναφέρεις!
Φιλικά -
Η μπάρα φίλε jazzoura δεν είναι δική μου πρόταση αλλά γνωστού δημοσιογράφου με την οποία συμφωνώ και την υπερασπίζομαι!!
Λυπαμαι που το λεω αλλα μαλλον δεν εχεις παει (ουτε εσυ ουτε ο γνωστος δημοσιογραφος) στο σημειο γιατι τοτε θα ξερατε οτι:
Σε σημείο όπου δεν υπάρχει ούτε καν βοηθητική λωρίδα η μπαριέρα θα προκαλέσει έμφραγμα σε περίπτωση βλάβης οποιουδήποτε οχήματος (κλατάρισμα, μηχανική βλάβη κλπ) ή ατυχήματος (ανατροπή μοτοσυκλέτας λ.χ.).
και
αν παθει λαστιχο μια νταλικα θα πρεπει να γινει ουρα μεχρι τη Θηβα
Να συμφωνησω επισης οτι τρεμει το φυλλοκαρδι μου καθε φορα που πηγαινω εκει κυριως λογω του χρυσοφορου εκκλησακιου (sic!)
Kαι μια διευκρινηση γιατι διακρινω μια μικρη συγχυση στις πληροφοριες. Το σημειο θα ηταν ουτως ή αλλως εκτος ζευξης Μαλλιακου.
-
Σε σημείο όπου δεν υπάρχει ούτε καν βοηθητική λωρίδα η μπαριέρα θα προκαλέσει έμφραγμα σε περίπτωση βλάβης οποιουδήποτε οχήματος (κλατάρισμα, μηχανική βλάβη κλπ) ή ατυχήματος (ανατροπή μοτοσυκλέτας λ.χ.). Ξεχνάμε επίσης και το εκκληcάκι που υπάρχει εκεί πέρα και γίνεται ΧΩΡΙΣ μπαριέρα μποτιλιάρισμα απ'τους προσκυνητές. Φανταστείτε τι θα γίνει με μπαριέρες. Και μη νομίζετε ότι θα δεχθεί η τοπική εκκληcία να παροπλισθεί το προσοδοφόρο ναΐδριο...Aν υποθέσουμε οτι θα τοποθετηθεί στα ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ σημεία και όχι σε ευθείες και σε στροφές με καλή ορατότητα,δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μποτιλιαρίσματος
-
Ακριβώς αυτό που λέω κι εγώ!
Βάζουμε μπαριέρα σε δρόμο ΧΩΡΙΣ χώρους στάθμευσης, με ΜΙΑ (λειψή) λωρίδα ανά ρεύμα, ΧΩΡΙΣ βοηθητική, ΜΕ εξόχως προσοδοφόρο εκκληcάκι...
Διανοείστε τι έχει να γίνει; Απίστευτο μποτιλιάρισμα και καραμπόλες!
Η λύση είναι ή η πλήρης παράκαμψη ή το φάγωμα της πλαγιάς (οπότε το εκκληcάκι θα πάει επιτέλους περίπατο) και η διαπλάτυνση, για να μπει η διαβόητη μπαριέρα. Αλλά υπάρχει νομίζω νόμος που απαγορεύει την κατεδάφιση χριcτιανικών ναών (όχι όμως και 'ειδωλολατρικών' - έτσι μάθαμε να λέμε τα Ελληνικά μνημεία), οπότε μόνο παράκαμψη μπορεί να γίνει.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Η μπάρα φίλε jazzoura δεν είναι δική μου πρόταση αλλά γνωστού δημοσιογράφου με την οποία συμφωνώ και την υπερασπίζομαι!!
Λυπαμαι που το λεω αλλα μαλλον δεν εχεις παει (ουτε εσυ ουτε ο γνωστος δημοσιογραφος) στο σημειο γιατι τοτε θα ξερατε οτι:
Σε σημείο όπου δεν υπάρχει ούτε καν βοηθητική λωρίδα η μπαριέρα θα προκαλέσει έμφραγμα σε περίπτωση βλάβης οποιουδήποτε οχήματος (κλατάρισμα, μηχανική βλάβη κλπ) ή ατυχήματος (ανατροπή μοτοσυκλέτας λ.χ.).
και
αν παθει λαστιχο μια νταλικα θα πρεπει να γινει ουρα μεχρι τη Θηβα
Να συμφωνησω επισης οτι τρεμει το φυλλοκαρδι μου καθε φορα που πηγαινω εκει κυριως λογω του χρυσοφορου εκκλησακιου (sic!)
Kαι μια διευκρινηση γιατι διακρινω μια μικρη συγχυση στις πληροφοριες. Το σημειο θα ηταν ουτως ή αλλως εκτος ζευξης Μαλλιακου.
Δεν μιλάω μόνο γι'αυτό το σημείο,αλλα για το συγκεκριμένο δρόμο γενικότερα.Και μην θυμώνεις δεν είμαι εργολάβος ούτε έχω κάνει κάποια μελέτη.Αυτή είναι δουλειά ''αρμοδίων''οι οποίοι αν υλοποιούσαν την συγκεκριμένη πρόταση,καλό θα ήταν να μελετούσαν και τις ιδιαιτερότητες που έχετε αναφέρει
-
Ακριβώς αυτό που λέω κι εγώ!Βάζουμε μπαριέρα σε δρόμο ΧΩΡΙΣ χώρους στάθμευσης, με ΜΙΑ (λειψή) λωρίδα ανά ρεύμα, ΧΩΡΙΣ βοηθητική, ΜΕ εξόχως προσοδοφόρο εκκληcάκι...
Διανοείστε τι έχει να γίνει; Απίστευτο μποτιλιάρισμα και καραμπόλες!
Η λύση είναι ή η πλήρης παράκαμψη ή το φάγωμα της πλαγιάς (οπότε το εκκληcάκι θα πάει επιτέλους περίπατο) και η διαπλάτυνση, για να μπει η διαβόητη μπαριέρα. Αλλά υπάρχει νομίζω νόμος που απαγορεύει την κατεδάφιση χριcτιανικών ναών (όχι όμως και 'ειδωλολατρικών' - έτσι μάθαμε να λέμε τα Ελληνικά μνημεία), οπότε μόνο παράκαμψη μπορεί να γίνει.
Να μπεί σε σημεία που είναι επικίνδυνα αλλά που έχουν τουλάχιστον βοηθητική λωρίδα.Επειδή το συγκεκριμένο σημείο δεν έχει η μόνη λύση προφανώς είναι η παράκαμψη αφου διαπλάτυνση δεν γίνεται
-
Πρότασεις πρός τους αρμόδιους με πρακτικό σκεπτικό ....
Βραχυπρόθεσμη πρόταση
Τα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών είναι πλέον γνωστά και καταμετρημένα επομένως μπορεί να γίνει άμεση επέμβαση με σωστή επιλογή για γρήγορη βελτίωσή τους ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα (Διαπλατύνσεις,Φωτισμός,Νησίδα-Διαχωριστικά,Ασφαλτόστρωση,Σήμανση κλπ)
Μεσομακροπρόθεσμη πρόταση
Προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην πρόληψη των τροχαίων σε συνεργασία με την Τροχαία για πιστή τήριση του ΚΟΚ με συχνό έλεγχο ειδικά στα μεγάλα τροχοφόρα ,αυστηρότερη αστυνόμευση στα επικίνδυνα οδικά σημεία και επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στους βασικούς άξονες (ΠΑΘΕ-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ-ΕΓΝΑΤΙΑ)
Μακροπρόθεσμη πρόταση
Αυστηρότερη έκδοση νέων αδειών οδήγησης και επανεξέταση όλων των παλιών.Εκπαίδευση στα σχολεία κάνοντάς το βασικό μάθημα αγωγής
Δημιουργία σχολών οδήγησης υψηλού επιπέδου.Κατασκευή σύγρονου δικτύου αυτοκινητόδρομων που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια και όχι μόνο τους βασικούς άξονες.Κατασκευή -επιτέλους - σε κάθε περιφέρεια μιας τουλάχιστον πίστας για να γίνεται εκεί η εκπαίδευση η αξιολόγηση και η διασκέδαση (!) όλων των οδηγών!!!!Γνωρίζω ότι είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα αλλά πρέπει να τα ξαναγράψω....
-
Πάντως εγω,δυσκολεύομαι να ανγνωρίσω ως ειδικό κάποιον εκδότη περιοδικού αυτοκινήτου και οδηγό αγώνων που βγαίνουν και λένε στις εκπομπές στα κανάλια ότι τους συμφέρει.Ως τι δηλαδή αυτοί θεωρούνται ειδικοί;Με τι προσόντα;Λόγω της εμπειρίας ενασχόλησης που έχουν με τα αυτοκίνητα;Σε τι μπορούν να μας διαφωτίσουν αυτοί οι άνθρωποι για τα έργα υποδομών που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας.Για την ποιότητα του ασφαλτοτάπητα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί;Για τη χάραξη ενός αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή του Μαλιακού;Για τις βοηθητικές λωρίδες που πρέπει να έχει;Για τα τραυματιολογικά κέντρα που πρέπει να υπάρχουν κοντά στους μεγάλους οδικούς άξονες;Σίγουρα έχουν κάποια γνώμη,αλλά χωρίς όμως κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο απο πίσω...παρά μόνο την προσωπική εμπειρία ενασχόλησης με τους 4 τροχούς.
Αρπάχτηκε επίσης ο κ.Καββαθάς χθές στο Αλτερ,γιατί ο δημοσιογράφος απο το ραδιοσταθμό της Λαμίας μίλησε για αθηνοκεντρικό κράτος και ισχυρίστηκε (ο κ.Καββαθάς) οτι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στη περιοχή της πρωτεύουσας (κάπου ειπώθηκε και η Βάρης Κορωπίου νομίζω),οπότε δεν είναι δα και άδικο λέει που όλα τα χρήματα δίνονται για το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας και η επαρχία έρχεται σε 2η μοίρα...
Κύριε Καββαθά ξεχνάτε οτι το Αθηνοκεντρικό κράτος ερήμωσε την επαρχία;Λόγω έλλειψης έργων υποδομής της επαρχίας και αδιαφορίας ερήμωσαν τα χωριά και οι κωμοπόλεις.!Τα επαρχιακά σχολεία και Γυμνάσια παροπλίστηκαν και υπολειτούργησαν και έκλεισαν,οι δρόμοι έμειναν σε αθλία κατάσταση και όλοι έφυγαν για ενα 'καλύτερο' αύριο στην πρωτεύουσα.Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μαζευτήκατε πιά εκεί κάτω και τσακίζετε τα κόκκαλά σας καθημερινά για πάτε στις δουλειές σας στιβαγμένοι μέσα στα αυτοκίνητά σας,ενω αν αποφασίσετε το Πάσχα,την Πρωτομαγιά,την Καθαροδευτέρα,την Πρωτοχρονιά και τα Χριστουγεννα να πάτε στα χωριά σας,πρέπει εμείς στην επαρχία να κλειδώσουμε τα αυτοκίνητό μας γιατί κινδυνεύουμε απο την 'ΈΞΟΔΟ' των 'Αθηναίων',αφού το οδικό μας δίκτυο εδω στην επαρχία παραμένει ακόμη όπως ήταν την εποχή που γεννηθήκατε στο χωριό σας...
Είναι αθηνοκεντρικό κράτος αυτό ή δεν είναι;
Φτιάξτε μας Νοσοκομείο και τραυματιολογικό κέντρο τουλάχιστον να σας περιθάλπουμε αξιοπρεπώς όταν συγκρουστείτε πλαγιομετωπικά στο πέταλο του Μαλιακού με την νταλίκα και να μην χρειάζεται να σας διακομίζουμε στην Αθήνα σας...
Φτιάξτε μας ασφαλή δρόμο,μπας και γλυτώσουν και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας τον καθημερινό συναγερμό για να συναρμολογούν ανθρώπινα μέλη 'Αθηναίων' και να ασχοληθούν με τις αναγκες του τοπικού πληθυσμού...
Τι θέλω να πω με αυτά;
Οτι έχω κάτι ενάντια στην Αθήνα και τους Αθηναίους;
Οχι βέβαια!Αλλοίμονο!
Απλά να μην ξεχνάμε την επαρχία που γέννησε τα 3 απο τα 4 εκατομμυρια των σημερινών Αθηναίων.Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας και όπως εμείς οι επαρχιώτες χαιρόμαστε να βλέπουμε μια Αθήνα όμορφη και σύγχρονη με σπουδαία έργα υποδομής,έτσι πρέπει να χαίρεστε κι εσείς όταν επισκέπτεστε την επαρχία και να μπορείτε απολαμβάνετε μαζί με εμάς τις ευκολίες και την ασφάλεια ενός σύγχρονου επαρχιακού δικτύου ή ενός άρτια λειτουργικά Νοσοκομείου.Γι'αυτό πρεπει όλοι σας να μεριμνήσετε προς αυτήν την κατεύθυνση...p.s.
Δεν απευθύνομαι φυσικά προσωπικά στον κ.Καββαθά (άλλωστε μπορεί να είναι και γέννημα θρέμμα Αθήνας ο άνθρωπος... ),απλά έτυχε να δω τη συγκεκριμένη κουβέντα χθές στο κανάλι Αλτερ και διαφώνησα πλήρως με αυτά που άκουσα απο το στόμα του...
Ο κ.Καββαθάς στην TV