-
Αφορμή για το συγκεκριμένο post στάθηκε η παρουσία του κ.Καββαθά στην TV χθες κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων. Κατ' αρχήν πρέπει να σημειώσω ότι συμφωνώ με πολλές απόψεις του σε σχέση με το αυτοκίνητο αλλά σε πολλές άλλες έχω σοβαρές διαφωνίες.
Πρώτα απ'ολα έπεσε η ιδέα (που συμφωνήσαν πολλοί στη συζήτηση) να τοποθετηθεί μπάρα στον συγκεκριμμένο δρόμο και γιατί όχι και σε πολλα άλλα σημεία (Κόρινθος-Πάτρα) γιατί είναι βασικός λόγος των τροχαίων που γίνονται στην περιοχή. Η αναφορά του κ.Καββαθά έφερε παράδειγμα autostrata της Ιταλίας στην οποία συμβαίνει η τοποθέτηση τσιμέντινων εμποδίων ως μπάρες στη διαχωριστική. Λυπάμαι όμως γιατί πρώτον δεν έχω δει ποτέ autostrada στην Ιταλία να μοιάζει έστω και στο ελάχιστο στην περίπτωση του Μαλιακού, αφού συνήθως αποτελούνται από δύο έως τεσσερις λωρίδες συν της έκτακτης ανάγκης και αφετέρου δεν έχω δει στους επαρχιακούς τουλάχιστον της βόρειας Ιταλίας να βάζουν τις συγκεκριμένες τσιμέντινες μπάρες (μήπως είναι επικίνδυνες;;). Στους επαρχιακούς της Γαλλίας από Νότο μέχρι Βορρά το όριο είναι 90 χλμ εκτός των σημείων που περνά από χωριά και πόλεις. Αυτοί οι δρόμοι προσομοιάζουν πάρα πολύ το δρόμο που αναφερόμαστε και κανένας τους δεν έχει μπάρα. Οι οδηγοί Ι.Χ. και νταλικών κινούνται συνήθως από 90-110 χλμ και υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία ο δρόμος πλαταίνει από τη μία λωρίδα για να μπορέσεις να προσπεράσεις. Με όλα τα παραπάνω θέλω να καταλήξω στο ότι πουθενά στην Ευρώπη (και Ανατολική) που έχω ταξιδέψει οδηγώντας δεν έχω δει σε μια λωρίδα ανα κατεύθυνση να τοποθετούνται μπάρες και ίσως έχουν κάποιους λόγους για να μην το κάνουν. Μπορώ λόγου χάρη να καταλάβω ότι θα στενέψει ο δρόμος 1 μέτρο περίπου χωρίς να είσαι σίγουρος ότι ατυχήματα όπως το χθεσινό μπορούν να αποφευχθούν (πολύ βάρος για να μην περάσει απέναντι η νταλίκα πέφτοντας και ίσως πιο νωρίς με καταστροφικότρα αποτελέσματα)
Επίσης την αύξηση των τροχαίων στο συγκεκριμμένο σημείο πρέπει ίσως να τη δούμε και σε συνάρτηση με το νέο έκτρωμα του Αγ. Κωνσταντίνου όπου μετά τη στροφή η λωρίδα γίνεται απότομα αυστηρά μία και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτην την αύξηση (απότομα φρένα).
Ίσως, λέω ίσως πρέπει κάποια φορά να εξεγερθούμε και να ζητήσουμε διπλό δρόμο σε όλο το μήκος Θεσσαλονίκης-Αθήνας με οποιοδήποτε κόστος και όχι αυτά τα ημίμετρα που προτείνετε που μπορεί να αποβούν περισσότερο επικίνδυνα (όπως κάθε ημίμετρο) Ας μην μιλήσουμε και για την ποιότητα της ασφάλτου και τα νερά που συχνά μπαίνουν στην Εθνική λόγω της κακής αποστράγγισης και θα δούμε αν η τοποθέτηση μπάρας είναι έστω και η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει.
Τέλος όσον αφορά την μη πρόσκλησή σας σε επιτροπές και τη μη συμβουλή σας σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια (και όχι την ασφαλή οδήγηση) νομίζω σωστά δεν σας προσκάλεσαν. Εξηγούμαι, από που και ως που θα καλείται ένας εκδότης ενός έγκριτου περιοδικού αυτοκινήτου να λαμβάνει μέρος σε τέτοιες αποφάσεις από τη στιγμή που δεν έχει συγκεκριμένη επιστημονική γνώση και εμπειρεία. Σε κάθε δουλειά του ιδιωτικού τομέα απαιτούνται αυτα τα προσόντα, γιατί λοιπόν θα κάνουμε εξαίρεση για σας κε Καββαθά ; Από τη στιγμή που σε άλλα άρθρα σας καταδικάζετε την μη εξειδίκευση ανθρώπων που χειρίζονται τέτοιους ευασθητους τομείς. Δεν ξέρω ποιοι είναι σήμερα στις επιτροπές αυτές, και πιθανώς να είναι ακατάλληλοι, αλλά κατά τη γνώμη ούτε εσείς θα είσασταν η ενδεδειγμένη λύση παρά μια πρόχειρη, καθώς υπάρχει πληθώρα ειδικών που διευθύνουν και δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την οδική ασφάλεια, τουλάχιστον από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία), οι οποίοι διαθέτουν και ανάλογη πείρα.
Με κάθε τιμή και σεβασμό σε ένα πολύ καλό εκδότη. -
Αφορμή για το συγκεκριμένο post στάθηκε η παρουσία του κ.Καββαθά στην TV χθες κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων. Κατ' αρχήν πρέπει να σημειώσω ότι συμφωνώ με πολλές απόψεις του σε σχέση με το αυτοκίνητο αλλά σε πολλές άλλες έχω σοβαρές διαφωνίες.
Πρώτα απ'ολα έπεσε η ιδέα (που συμφωνήσαν πολλοί στη συζήτηση) να τοποθετηθεί μπάρα στον συγκεκριμμένο δρόμο και γιατί όχι και σε πολλα άλλα σημεία (Κόρινθος-Πάτρα) γιατί είναι βασικός λόγος των τροχαίων που γίνονται στην περιοχή. Η αναφορά του κ.Καββαθά έφερε παράδειγμα autostrata της Ιταλίας στην οποία συμβαίνει η τοποθέτηση τσιμέντινων εμποδίων ως μπάρες στη διαχωριστική. Λυπάμαι όμως γιατί πρώτον δεν έχω δει ποτέ autostrada στην Ιταλία να μοιάζει έστω και στο ελάχιστο στην περίπτωση του Μαλιακού, αφού συνήθως αποτελούνται από δύο έως τεσσερις λωρίδες συν της έκτακτης ανάγκης και αφετέρου δεν έχω δει στους επαρχιακούς τουλάχιστον της βόρειας Ιταλίας να βάζουν τις συγκεκριμένες τσιμέντινες μπάρες (μήπως είναι επικίνδυνες;;). Στους επαρχιακούς της Γαλλίας από Νότο μέχρι Βορρά το όριο είναι 90 χλμ εκτός των σημείων που περνά από χωριά και πόλεις. Αυτοί οι δρόμοι προσομοιάζουν πάρα πολύ το δρόμο που αναφερόμαστε και κανένας τους δεν έχει μπάρα. Οι οδηγοί Ι.Χ. και νταλικών κινούνται συνήθως από 90-110 χλμ και υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία ο δρόμος πλαταίνει από τη μία λωρίδα για να μπορέσεις να προσπεράσεις. Με όλα τα παραπάνω θέλω να καταλήξω στο ότι πουθενά στην Ευρώπη (και Ανατολική) που έχω ταξιδέψει οδηγώντας δεν έχω δει σε μια λωρίδα ανα κατεύθυνση να τοποθετούνται μπάρες και ίσως έχουν κάποιους λόγους για να μην το κάνουν. Μπορώ λόγου χάρη να καταλάβω ότι θα στενέψει ο δρόμος 1 μέτρο περίπου χωρίς να είσαι σίγουρος ότι ατυχήματα όπως το χθεσινό μπορούν να αποφευχθούν (πολύ βάρος για να μην περάσει απέναντι η νταλίκα πέφτοντας και ίσως πιο νωρίς με καταστροφικότρα αποτελέσματα)
Επίσης την αύξηση των τροχαίων στο συγκεκριμμένο σημείο πρέπει ίσως να τη δούμε και σε συνάρτηση με το νέο έκτρωμα του Αγ. Κωνσταντίνου όπου μετά τη στροφή η λωρίδα γίνεται απότομα αυστηρά μία και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτην την αύξηση (απότομα φρένα).
Ίσως, λέω ίσως πρέπει κάποια φορά να εξεγερθούμε και να ζητήσουμε διπλό δρόμο σε όλο το μήκος Θεσσαλονίκης-Αθήνας με οποιοδήποτε κόστος και όχι αυτά τα ημίμετρα που προτείνετε που μπορεί να αποβούν περισσότερο επικίνδυνα (όπως κάθε ημίμετρο) Ας μην μιλήσουμε και για την ποιότητα της ασφάλτου και τα νερά που συχνά μπαίνουν στην Εθνική λόγω της κακής αποστράγγισης και θα δούμε αν η τοποθέτηση μπάρας είναι έστω και η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει.
Τέλος όσον αφορά την μη πρόσκλησή σας σε επιτροπές και τη μη συμβουλή σας σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια (και όχι την ασφαλή οδήγηση) νομίζω σωστά δεν σας προσκάλεσαν. Εξηγούμαι, από που και ως που θα καλείται ένας εκδότης ενός έγκριτου περιοδικού αυτοκινήτου να λαμβάνει μέρος σε τέτοιες αποφάσεις από τη στιγμή που δεν έχει συγκεκριμένη επιστημονική γνώση και εμπειρεία. Σε κάθε δουλειά του ιδιωτικού τομέα απαιτούνται αυτα τα προσόντα, γιατί λοιπόν θα κάνουμε εξαίρεση για σας κε Καββαθά ; Από τη στιγμή που σε άλλα άρθρα σας καταδικάζετε την μη εξειδίκευση ανθρώπων που χειρίζονται τέτοιους ευασθητους τομείς. Δεν ξέρω ποιοι είναι σήμερα στις επιτροπές αυτές, και πιθανώς να είναι ακατάλληλοι, αλλά κατά τη γνώμη ούτε εσείς θα είσασταν η ενδεδειγμένη λύση παρά μια πρόχειρη, καθώς υπάρχει πληθώρα ειδικών που διευθύνουν και δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την οδική ασφάλεια, τουλάχιστον από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία), οι οποίοι διαθέτουν και ανάλογη πείρα.
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Τέλος όσον αφορά την μη πρόσκλησή σας σε επιτροπές και τη μη συμβουλή σας σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια (και όχι την ασφαλή οδήγηση) νομίζω σωστά δεν σας προσκάλεσαν. Εξηγούμαι, από που και ως που θα καλείται ένας εκδότης ενός έγκριτου περιοδικού αυτοκινήτου να λαμβάνει μέρος σε τέτοιες αποφάσεις από τη στιγμή που δεν έχει συγκεκριμένη επιστημονική γνώση και εμπειρεία. Σε κάθε δουλειά του ιδιωτικού τομέα απαιτούνται αυτα τα προσόντα, γιατί λοιπόν θα κάνουμε εξαίρεση για σας κε Καββαθά ; Από τη στιγμή που σε άλλα άρθρα σας καταδικάζετε την μη εξειδίκευση ανθρώπων που χειρίζονται τέτοιους ευασθητους τομείς. Δεν ξέρω ποιοι είναι σήμερα στις επιτροπές αυτές, και πιθανώς να είναι ακατάλληλοι, αλλά κατά τη γνώμη ούτε εσείς θα είσασταν η ενδεδειγμένη λύση παρά μια πρόχειρη, καθώς υπάρχει πληθώρα ειδικών που διευθύνουν και δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την οδική ασφάλεια, τουλάχιστον από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία), οι οποίοι διαθέτουν και ανάλογη πείρα.Ωραίο ρεσιτάλ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Τους είδαμε τους πανύβλακες ρωμιούς 'ειδικούς' τι μαλακίες έχουν προτείνει και κάνει ως τώρα. Αρκετά με την κατ'εντολήν υπεράσπιση της κάθε ηλιθιότητας των διαφόρων επιτροπών κρετίνων και των λαμογιών!
Υπενθυμίζω ότι δεν επιτρέπονται οι προσωπικές προσβολές!
Κάνε edit το post σου σε παρακαλώ! [kouk] -
Και ο Σταθακης εκεί ηταν.....
-
Τον άκουσε κανένας; Ή τον γράψανε κανονικά για να τείνουν ευήκοον ους στους εργολάβους (δημοσίων έργων και κηδειών) και στον κάθε κομπλεξικό 'συγκοινωνιολόγο' που δεν ξέρει καν πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο και κάνει ασκήσεις στου κασίδη το κεφάλι; Εκτός αν θεωρούμε πως ξαφνικά έκανε την πάπια ο Σταθάκης...
Το αποτέλεσμα είναι αυτό από το οποίο αντλούμε συμπεράσματα.
-
Λυπάμαι ειλικρινά για αυτή την απαξίωση των συγκοινωνιολόγων στο forum. Προφανώς κάποιοι επειδή τυχαίνει να έχουν δίπλωμα οδήγησης και οδηγούν, νομίζουν ότι αυτομάτως αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν τεκμηριωμένη άποψη επί του τρίπτυχου όχημα-άνθρωπος-οδός
-
Όταν λένε και προγραμματίζουν βλακείες (π.χ. δακτύλιος, κακοσχεδιασμένες οδικές αρτηρίες, ανύπαρκτος προγραμματισμός φωτεινών σηματοδοτών, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που είναι άλλα αντ'άλλα, της Παρασκευής το γάλα), απαξιώνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα πτυχία τους.
Δεν έχουν ανάγκη κανέναν για να γίνουν ρόμπες.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Λυπάμαι ειλικρινά για αυτή την απαξίωση των συγκοινωνιολόγων στο forum. Προφανώς κάποιοι επειδή τυχαίνει να έχουν δίπλωμα οδήγησης και οδηγούν, νομίζουν ότι αυτομάτως αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν τεκμηριωμένη άποψη επί του τρίπτυχου όχημα-άνθρωπος-οδόςΚοιτα, δεν πρεπει να γενικευουμε, αλλα στο προηγουμενο τραγικο ατυχημα, 'ειδικος' συγκοινωνιολογος ειχε προτεινει να μην στρωθει με καινουργια ασφαλτος ο δρομος στα Τεμπη γιατι αυτο θα προετρεπε τους οδηγους να τρεχουν!!!!
Τοτε ειχα γραψει οτι, με αυτη τη λογικη πρεπει να ριξουμε στο συγκεκριμενο σημειο λαδια και γρασσο για να πηγαινουμε ολοι με 5χαω -
Γι αυτά που έγραψες πιστεύεις ότι φταίνε οι συγκοινωνιολόγοι; Πρόσεχε τι γράφεις γιατί εκτίθεσαι
-
Συγκοινωνιολόγοι δεν δώσανε το πράσινο φως για τον δακτύλιο;
Συγκοινωνιολόγοι επί ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνανε και λέγανε ότι η εθνική πρέπει να έχει γλιστερή άσφαλτο για να μην καίμε πολλή βενζίνη από τριβές;
ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΓΑΜΩΤΟ!
-
Ο μόνος που προσβάλλει εδώ είσαι εσύ!
-
1.Την εποχή που εφαρμόστηκε ο δακτύλιος ήταν ένα σωστό μέτρο
2.Να μου αναφέρεις συγκεκριμένα πότε και από ποιόν έχει εκφραστεί τέτοια άποψη.ΥΣ.Μην ωρύεσαι διαρκώς μπορούμε και μεις αν θέλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας, αλλά δεν το κάνουμε
-
Αντιδρώ σε κάτι που εκλαμβάνω ως προσβολή της νοημοσύνης μου. Ούτε από αμνησία (ολική ή επιλεκτική πάσχω) ούτε είμαι αρκετά ανόητος για να μην ξέρω ποιος είναι αρμόδιος για ποιο πράγμα.
Κι ας γίνουν όλοι υπεύθυνοι, για να μην τους τη λέει κανένας.
-
Δεν κατάλαβα γιατί να μην εκφέρει γνώμη ο Καββαθάς??Είναι 30+ χρόνια στο χωρο της αυτοκίνησης και ΓΝΩΡΙΖΕΙ το αντικείμενο όσο κανένας,με ευαισθησία για την οδική ασφάλεια(σχολή ασφαλούς οδήγησης κτλπ).Είδαμε και με τους ειδικούς τι οδικό δίκτυο έχουμε
-
Συγκοινωνιολόγοι πάντως που προσπάθησαν να 'λύσουν' το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσ/νίκη πριν καμμιά δεκαριά χρόνια, χώρισαν την παραλιακή (Νίκης - Μεγ. Αλεξάνδρου) στα δυο και την έκαναν διπλής κατεύθυνσης με μόνο διαχωριστικό... πλαστικά αντανακλαστικά καρφωμένα στην άσφαλτο. Μετά από περίπου 6 μήνες (αν θυμάμαι καλά) και καμμιά 10αριά νεκρούς, επανέφεραν την παραλιακή ως μονόδρομο.
Υπ'όψιν οτι οι συγκεκριμένοι συγκ/λόγοι ήταν Αθηναίοι και ουδεμία σχέση είχαν με την καθημερινότητα της πόλης της Θεσ/νίκης.
Και ρωτάω: Προς τί το πείραμα? Προς τί οι νεκροί (εντός πόλεως!!!)? Γιατί αυτοί οι 'σπουδαγμένοι' άνθρωποι δεν πλήρωσαν ποτέ για τις δολοφονίες (εκ προ μελέτης, αφού το... μελέτησαν το θέμα) που διέπραξαν?
Και άλλα μύρια παραδείγματα που αποδεικνύουν οτι ακόμα και πραγματικά άξιοι να είναι οι επιστήμονες που ασχολούνται, η λύση του 'ημίμετρου' δεν επιβεβαιώνει τις επιλογές τους (και την ικανότητά τους).
-
Κατ'αρχάς πουθενά δεν αναφέρω ότι δεν ευθύνονται όσοι είναι σήμερα σε διάφορες επιτροπές για τα χάλια των Ελληνικών δρόμων, πράγμα που είναι προφανές. Απλώς δεν μπορώ να συμφωνήσω κιόλας με ευκαιρία ένα τραγικό συμβάν στο να παίρνει μέρος σε αυτές (που καθορίζουν και την ασφάλεια μας) ένας που είναι σχετικός με το χώρο και πολύ γνωστός αλλά όχι με επιστημονική πείρα στο αντικείμενο (Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κ. Σταθάκη ο οποίος όμως είναι εκλεγμένος βουλευτής).
Απαιτώ οι δημοσιγράφοι να κάνουν τη δουλειά τους και οι ειδικοί τη δικιά τους και να κρίνονται γι'αυτή.
Συγκοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα εθνικών οδών και διαχείρησής του μπορούν να βρεθούν κάλλιστα στο εξωτερικό και να διαθέτουν πολύ μεγάλη πείρα.
Από την άλλη πλευρά δεν νιώθω ανακουφισμένος αν μάθω ότι τις επιτροπές αυτές τις συγκροτούν παλιά στελέχη της Τροχαίας!!!
Α! δεν είμαι συγκοινωνιολόγος -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Συγκοινωνιολόγοι επί ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνανε και λέγανε ότι η εθνική πρέπει να έχει γλιστερή άσφαλτο για να μην καίμε πολλή βενζίνη από τριβές;Χαχαχαχαχαχαχα!!!!! Σοβαρά έγινε αυτό;;;;;;
-
Ναι! Κάπου λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '80 (ήμουν περίπου 10-11 χρονών τότε) θυμάμαι έναν συγκοινωνιολόγο, μετά από ατύχημα, να λέει στην τηλεόραση αυτό ακριβώς. Και να το υποστηρίζει αυτό και ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Κατ'αρχάς πουθενά δεν αναφέρω ότι δεν ευθύνονται όσοι είναι σήμερα σε διάφορες επιτροπές για τα χάλια των Ελληνικών δρόμων, πράγμα που είναι προφανές. Απλώς δεν μπορώ να συμφωνήσω κιόλας με ευκαιρία ένα τραγικό συμβάν στο να παίρνει μέρος σε αυτές (που καθορίζουν και την ασφάλεια μας) ένας που είναι σχετικός με το χώρο και πολύ γνωστός αλλά όχι με επιστημονική πείρα στο αντικείμενο (Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κ. Σταθάκη ο οποίος όμως είναι εκλεγμένος βουλευτής).
Απαιτώ οι δημοσιγράφοι να κάνουν τη δουλειά τους και οι ειδικοί τη δικιά τους και να κρίνονται γι'αυτή.
Συγκοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα εθνικών οδών και διαχείρησής του μπορούν να βρεθούν κάλλιστα στο εξωτερικό και να διαθέτουν πολύ μεγάλη πείρα.
Από την άλλη πλευρά δεν νιώθω ανακουφισμένος αν μάθω ότι τις επιτροπές αυτές τις συγκροτούν παλιά στελέχη της Τροχαίας!!!
Α! δεν είμαι συγκοινωνιολόγοςΕ,ας έρθουν απο το εξωτερικό τότε γιατί οι συνάδελφοι τους εδώ τα έχουν κάνει μαντάρα.Και αυτό δεν είναι προσωπική άποψη αλλά διαπίστωση μέσω των στατιστικών(θανατηφόρα ατυχήματα,κίνηση).Ακριβώς γι'αυτό ΔΕΝ σέβομαι τους συγκοινωνιολόγους γιατί δεν μου έχουν δείξει κάτι,και σέβομαι απεριόριστα ανθρώπους όπως ο Καββαθάς που ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ για την ασφάλεια στους δρόμους και εχουν κάνει πράγματα γι'αυτό
Ο κ.Καββαθάς στην TV