-
Ο χρήστης christopher έγραψε:
Ούτε και βγαίνει άκρη όταν λέμε 'αφήστε το πρόβλημα στους αρμόδιους' - που οι ίδιοι, ειρήσθω εν παρόδω, δημιούργησαν και ακυρώνουμε τις 30ετείς και πλέον προσπάθειες ανθρώπων που έχουν καταναλώσει τόννους μελάνι για να πάει κάτι προς το καλύτερο σ'αυτήν τη χώρα!
Έναν επαγγελματία θα τον σεβαστώ αν κάνει καλή δουλειά! Πάει και τελείωσε!
Έναν μαραγκό θα τον σεβαστώ και θα τον συστήσω σε άλλους αν μου φτιάξει καλά τα έπιπλα που του ζήτησα!
Ομοίως για οποιονδήποτε άλλο, ό,τι κι αν είναι: γιατρός, μηχανικός αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγος κλπ.
Αν όμως έχουμε μια ομάδα 'ειδικών' που ετοιμάζουν πράγματα δυσλειτουργικά και επιπλέον αποδεικνύουν με τα λεγόμενά τους ότι δεν διαθέτουν τον κοινό νου, τότε τι σεβασμό να τους δείξω;
Δηλαδή εσύ αν βρεις εναν καλό μαραγκό, θα τον πάρεις να σου φτιαξει και τα ηλεκτρικά,τα υδραυλικά κτλ γιατί είναι καλός? Δεν καταλαβαίνω πως συμπεραίνεις ότι ο Καβαθας εχει σωστή άποψη 'γιατί νοιάζεται'. Μέχρι και υπουργό τον κάνατε!Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του και το πόσο καλός εκδότης είναι αλλά το παρακάνουμε!
Επίσης, καλό είναι πριν καταδικάσουμε ΟΛΟΥΣ τους συγκοινονιολόγους γιατί 'δεν κανουν τίποτε σωστά' να σκεφτούμε τις παραμέτρους που μπαινουν στη δουλειά τους. Να είστε σίγουροι ότι με μια ελευθερη πεδιάδα για χάραξη και άπειρο budget θα έκαναν τέλειους δρόμους. Όμως στη μέση είναι ποτάμια,λαγκάδια,βουνά,περιορισμένα χρήματα,δήμαρχοι,'εξοργισμένοι κάτοικοι',εκκλησάκια για τα οποία δεν εχουν αρμοδιότητες. Σκεφτείτε την ανάπτυξη της Αθήνας τις τελευταίες δεκαετίες και μετά αυτούς που κλήθησαν κατόπιν εορτής να βγάλουν τα κάστανα απ τη φωτιά.
Τώρα αυτό που είπες τι σχέση έχει μ'αυτό που είπα εγώ; Άλλα αντ'άλλα, της Παρασκευής το γάλα! Ο Καββαθάς, ο Σταθάκης, ο Ιαβέρης αποδεδειγμένα γνωρίζουν το αντικείμενο. Ασχολούνται μ'αυτό χρόνια τώρα, έχουν καταθέσει άπειρες προτάσεις...
Αλλά οι πολιτικάντηδες και οι δακτυλιοποιοί περί άλλα τυρβάζουν.
-
Παρακολουθώ από την αρχή το θέμα και τα λεγόμενά σας.
Δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο.Απλά μετά από ένα τέτοιο ατύχημα γίναμε όλοι ειδικοι ξαφνικά και βγαίνουν όλοι να πουν το διαφορετικό και το πως και το γιατί... και αν.... και γιατί όχι.... και λύσεις του ποδιού και όχι εσείς φταίτε και όχι εμείς αλλά να....κτλ κτλ.
Και αφού γίνουν όλα αυτά βγαίνουν όλοι οι ''ειδικοί'' και μη για να έχουμε να λέμε στα δελτία.Δηλάδη όπως λέει και ο λαός ''περισσότερη η φασαρία παρά η δουλεία σας''
Και να πω κάτι άλλο.Τώρα μας φταίνε οι δρόμοι και τα λάστιχα κτλ.(μεχρι τώρα δεν τα έβλεπε κανείς ούτε και οι οδηγοι...... και πάτα όσο πάει)
Το ότι πάμε (και βάζω και εμένα μέσα) όλοι με 200 και το μυαλό μας είναι πάνω από το κεφάλι δεν μετράει ε?Οι μπάρες θα μας σώσουν?
Μακάρι να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι μακάρι να γίνουν οι ενέργειες και τα έργα που πρέπει αλλά μακάρι να αποκτήσουμε και μεις λίγο μυαλό και σύνεση. -
Θα ηθελα να πω και εγώ μερικά πράγματα για αυτα που λέτε και προτείνετε.
Για σκεφθείτε λίγο την προταση για μπάρες!!! σε δεδομενο στενο τμήμα, δηλαδη ξαφνικά θα άρχιζε να υπάρχει μια μπάρα!!! χωρις αλλαγή πλάτους του δρόμου??? ποιός απο εσας που το προτείνει αυτό έχει σκευθεί να βρεί οδηγόντας νυχτα τη μπάρα. Εδώ έπεφταν πάνω στις φωτεινές σηματοδοτήσεις κατα την διάρκεια των έργων που το ήξεραν κιόλας!!!. Το πρόβλημα ειναι βασικά θεμα παιδείας η οποιία ομως δεν αποκτειέται ξαφνικά απο ένα λαο. Θελει χρονο και συνεχή΄πλύση εγκεφάλου με σποτακια εκπομπές και οτι άλλο μπορεί να σκευθεί ένας ειδικός σε αυτο το θέμα (της πλυσης εγκεφάλου). Οι συγκοινονιολόγοι δεν με έχουν πείσει οτι έχουν δίκιο σε πάρα πολές περιπτώσεις(τις περισσώτερες δηλαδή) είτε για λύσεις σε επίπεδο γειτωνιάς (συνηθως ακολουθούν τις προτιμήσεις της δημοτική αρχής η οποία χρειάζεται ένα άλλωθι για μία άλλαγη που κάνει συνήθως για να ικανοποιήσεις συμφέροντα) είτε σε επίπεδο αστική, εθνικής οδοποιίας. Οποιος ξέρει τη Καλαμαριά στη θεσσαλονίκης (μελετητής ο πολεοδόμος κ. Βούγιας) καταλαβαίνει τι εννοώ!!!. Η σωστή λύση του τριγώνου Αμπελοκήπων ήρθε μετά την ανάγκη των Ολυμπιαών διαδρομών και την ματαίωση της ανισόπεδης στο ίδιο χορο. Επισης η σωστη λύση της Πανεπιστημίου και της εν γενει περιοχήςΣυντάγματος προήλθε πάλι απο την ανάγκη της κατασκευής μετρό, και παρέμεινε και μετά. Δυστυχώς οι υπηρεσίες δεν τολμούν να αλλάξουν πράγματα φοβούμενες μήπως δεν δουλέψει η νέα λύση. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οποιος ξέρει τη Καλαμαριά στη θεσσαλονίκης (μελετητής ο πολεοδόμος κ. Βούγιας) καταλαβαίνει τι εννοώ!!!Καταλαβαίνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι εννοείς...
Και τώρα ξέρω και το γιατί είναι έτσι η γειτονιά μου... (ας μην γράψω την άποψή μου για τον Σπυράκλα, γιατί θα μας κόψει ο κύριος πρόεδρος... )
Σκεφτείτε ότι μέχρι πέρισυ σχεδόν σε όλα τα στενά της Καλαμαριάς η κατεύθυνση του μονόδρομου άλλαζε σε κάθε διασταύρωση!!!! (Πόντιοι είπαμε μένουν στην Καλαμαριά;;; ) Αν ήθελες να είσαι νόμιμος, για να διασχίσεις μια ευθεία 200 μέτρων σε στενό έπρεπε να κάνεις 4 ζικ ζακ σε άλλα στενά... Μία φορά μάλιστα με το ποδήλατο βγήκα σε ένα σημείο όπου και οι τρεις δρόμοι ήταν μονόδρομοι , ενώ φυσικά δεν μπορούσες να γυρίσεις και πίσω... Καταλαβαίνετε γιατί κανείς δεν σέβεται τους μονόδρομους στην Καλαμαριά...
Τουλάχιστον τώρα καταργήσανε αυτές τις βλακείες...
Μένουν άλλες 4.999 να αλλάξουν...
ΥΓ: Ποιος ζήτησε τον Harry Potter;;;; Στην διάθεσή σας...
-
μαρκο καλα αυτο μονο στην καλαμαρια γινεται.......... τη μια μερα πας ισια τη μια αντιθετα.....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μαρκο καλα αυτο μονο στην καλαμαρια γινεται.......... τη μια μερα πας ισια τη μια αντιθετα.....Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Πώς ?
Μια φορά, κατεβαίνοντας με παρέα Κρήνη για καφεδάκι,
ήθελα να κόψω δρόμο,
να αποφύγω την κίνηση (να ο 'μάγκας' που ξέρει τους δρόμους !!!:lol: ),
και τελικά οι συνεπιβάτες ζαλίστηκαν από τα ζικ-ζακ μες στα στενά.....! -
Ωπ! Κοίτα να δεις Καλαμαριώτες στο forum!
Άμα δείτε κανά μαύρο Jazz με spoiler στην Καλαμαριά, εγώ είμαι! Υπάρχει και ένα ακόμα (το προηγούμενο) αλλά το έχει μια θεία!Παίδες, πάντως το χάλι με τη μονοδρόμηση της Καλαμαριάς δεν οφείλεται αποκλειστικά στον Βούγια. Αυτός είχε την επίβλεψη βέβαια αλλά το όλο project είχαν αναλάβει ΦΟΙΤΗΤΕΣ του Α.Π.Θ.!
Τραγικό ε? Έτσι για να μάθουν την επιστήμη βρε παιδί μου! Να ξέρουν τη δουλειά όταν βγούν από το πανεπιστήμιο!
-
Επίσης, στο Ε.Μ.Π., συγκοινωνιολόγοι γίνονται οι χειρότεροι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
μαρκο καλα αυτο μονο στην καλαμαρια γινεται.......... τη μια μερα πας ισια τη μια αντιθετα.....
Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Πώς ?
Μια φορά, κατεβαίνοντας με παρέα Κρήνη για καφεδάκι,
ήθελα να κόψω δρόμο,
να αποφύγω την κίνηση (να ο 'μάγκας' που ξέρει τους δρόμους !!!:lol: ),
και τελικά οι συνεπιβάτες ζαλίστηκαν από τα ζικ-ζακ μες στα στενά.....!καποιον μου θυμιζεις
-
Γεμισαμε ποντιους!
Δε φτανει που σας καναν δρομους στα τσαμουρια εχετε και απαιτησειςΕλατε ρε στην Τουμπα να απολαυσετε οδηγηση στους 4 μετρα δρομους με 6οροφες!
-
Η ανάληψη ενός project από φοιτητές δεν είναι κακή. Το πρόβλημα είναι η κακή υλοποίηση του προγράμματος και η απουσία λογικής. Θα πρέπει όλοι να έχουμε υπόψη μας ότι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι ουσιαστικά ροή ενός υγρού και από τέτοιες αρχές διέπεται.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλά τα λέει ο nikapos αλλά εγώ αναρωτιέμαι,:γιατι τόσο μελάνι/δακτυλογράφηση για το ότι ο ΚΚ βγήκε στην tv να μας πει παλι πόσο μαμάτος είναι και πως πρεπει να κανουμε όλοι ότι λεει;Πρώτη φορά θα είναι ή τελευταία;Ο άνθρωπος πάσχει απο μεγαλομανία,σύντομα θα κανει τον Ναπολέοντα στο Δαφνι αν δεν συνέλθει...
Οσο για τον Σταθάκη,ας μας πει τι έκανε στην πολιτική του καριέρα για τα προβλήματα που στηλιτεύει,περά απο ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.Μηπως θα πρεπει να κανει την αυτοκριτικη του δημόσια κάποια στιγμή;
Αν έχετε στοιχεία έχει καλώς,αν δεν έχετε, ΠΟΛΥ κακώς βγάζετε τέτοια συμπεράσματα. Μου θυμίζετε όλους αυτούς τους 'ειδικούς' μαιντανούς που ξεφυτρώνουν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
:lol:
Γεμισαμε ποντιους!
Δε φτανει που σας καναν δρομους στα τσαμουρια εχετε και απαιτησειςΕλατε ρε στην Τουμπα να απολαυσετε οδηγηση στους 4 μετρα δρομους με 6οροφες!
Δικέ μου μ'έφτιαξες τώρα!
Τούμπα είναι το αίσθημα και... τα ξέρω πολύ καλά και εκεί τα μέρη! (Αγ. Θεράποντας, βοήθειά του!)
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Αν έχετε στοιχεία έχει καλώς,αν δεν έχετε, ΠΟΛΥ κακώς βγάζετε τέτοια συμπεράσματα. Μου θυμίζετε όλους αυτούς τους 'ειδικούς' μαιντανούς που ξεφυτρώνουν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.Πολύ φοβάμαι ότι ο 'Τίγρης' έχει ένα δίκιο τουλάχιστον για τον Σταθάκη. Μέχρι τώρα τι έργο έχει να επιδείξει ως βουλευτής; Δεν έχει φανεί καθόλου.
Διατηρώ μια επιφύλαξη βέβαια για την περίπτωση όντως να κάνει δουλειά αλλά να πρέπει να τελειώσει για να τη δούμε.
-
Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στην ενδιαφέρουσα συζήτηση σας, αλλά παρακολουθώντας την. βλέπω ότι ενας - δυο απο τους συνforumιστες ειναι επαρκεστεροι απο το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό των Ελλήνων συγκοινωνιολόγων. Αυτό το λέω με βεβαιότητα εχοντας εμπειρια 18 χρόνων στο μελετητικό τομέα. Τολμώ λοιπόν να προσφέρω θέση εργασίας στην εταιρεία (μελετών οδοποιίας, κυκλοφοριακών μελετών, μελετών μεταφορών κ.α) στην οποία είμαι μέτοχος ετσι ώστε να συμβάλουν τοσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην επίλυση των προβλημάτων κυκλοφορίας καταρχήν στην Ελλάδα και αν αποδειχθούν άξιοι και στο εξωτερικό...
Για τον mirage πρόταση ισχύει ......(χωρις το ειρωνικό κομμάτι)
Για τους υπόλοιπους φίλους σε κάποια εκδήλωση του forum ευχαριστως να διαλευκάνω οσο μπορώ όσα γκριζα σημεία υπάρχουν και αφορούν στις κυκλοφοριακές μελέτες και την οδική ασφάλεια για να μην δαιμονοποιούνται καταστάσεις...
Να φέρουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση....Με Εκτίμηση
Σταύρος Φραγγινέας
Πολιτικος Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος -
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Για τους υπόλοιπους φίλους σε κάποια εκδήλωση του forum ευχαριστως να διαλευκάνω οσο μπορώ όσα γκριζα σημεία υπάρχουν και αφορούν στις κυκλοφοριακές μελέτες και την οδική ασφάλεια για να μην δαιμονοποιούνται καταστάσεις...
Να φέρουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση....Σταύρο, αν το εννοείς αυτό, εγώ τουλάχιστον θα ήθελα μια dedicated συνάντηση (μακάρι να γινόταν σε κάποιο χώρο κατάλληλο για ομιλίες ) με θέμα τις κυκλοφοριακές μελέτες και την οδική ασφάλεια.
-
Πριν την επόμενη συναντηση γιατι μετά όπως καταλαβαίνεις θα ειναι πολυ δυσκολο **πολυ ευχαριστως **και με ανοιχτή ατζεντα...
Να μη ξεχασω να παρω το κράνος μου -
Ο χρήστης sfrag έγραψε:
Να μη ξεχασω να παρω το κράνος μουΑαα, εννοείς να το κάνουμε στα ...Μέγαρα, έτσι; Το τερπνόν μετά του ωφέλιμου!
Καλή ιδέα, ο εσωτερικός χώρος είναι μια χαρά για ομιλίες!
-
Με καταλαβαινεις απολυτα
-
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ
«Το πρόβλημα είναι πολιτικό»
*Ποιος τελικά φταίει για τα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας; Οι ελληνικοί δρόμοι ή η έλλειψη οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων;
«Η έλλειψη οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων 80% και 20% οι ελληνικοί δρόμοι».
*Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;
«Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να γίνει ένα ινστιτούτο οδικής ασφάλειας, το οποίο θα επιβάλει τη γνώμη του πέρα και πάνω από τα υπουργεία. Να αποτελείται από ειδικούς, οι οποίοι να λένε π.χ. ότι στο τάδε χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών πρέπει να γίνουν οι παρακάτω πέντε μεταβολές και να γίνονται από όλα τα συναρμόδια υπουργεία».
*Είναι εφικτό να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο;
«Εάν ένας πρωθυπουργός που λέγεται Σημίτης, Καραμανλής, ή όπως αλλιώς λέγεται, διατάξει ότι αυτό πρέπει να γίνει, μπορεί να γίνει. Εάν αφεθεί στο να συζητήσουμε και να δούμε και στα συμφέροντα τα τεράστια που κρύβονται με τους εκπαιδευτές των οδηγών, με τους κατασκευαστές, με τους τοπικούς σατράπες που δεν θέλουν ο δρόμος ν' αλλάξει γιατί εκεί είναι οι ταβέρνες, τότε δεν θα γίνει».
*Εκτός από αυτό;
«Τώρα θα μιλήσω προσωπικά, αλλά κάποια μέρα πρέπει και εγώ να τα πω. Εδώ και 4 χρόνια λειτουργούμε μια από τις καλύτερες σχολές ασφαλούς οδήγησης στην Ελλάδα, στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Εχουν περάσει από κει 6.000 άνθρωποι, οι οποίοι μετεκπαιδεύονται, δεν παίρνουν δίπλωμα στην ασφαλή οδήγηση. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω κάνει πάνω από 50 γραπτές προτάσεις προς την πολιτεία. Δεν έχω πάρει καμία απάντηση».
*Πείτε μας μια από αυτές.
«Οταν, για παράδειγμα, κάποιος κάνει ένα σοβαρό ατύχημα είτε είναι επαγγελματίας οδηγός είτε ερασιτέχνης, πρέπει να περνάει επανεξέταση όχι από τους πληρωμένους υπαλλήλους, από έναν ανεξάρτητο φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί κάτω από κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν με άκουσαν για τον απλό λόγο ότι πατάω σε χωράφια που παίζονται δισεκατομμύρια ευρώ».
*Το πρόβλημα είναι κοινωνικό;
«Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Εάν κάποιος πρωθυπουργός δεν πάρει ένα γιαταγάνι ν' αρχίσει να κόβει κεφάλια και χέρια, δεν θα γίνει τίποτε».
*Δεν μπορούμε όμως να αμφισβητήσουμε ότι το σημείο που έγινε το τροχαίο της Δευτέρας είναι επικίνδυνο.
«Και τι θα πει αυτό; Οταν ένα σημείο κάποιου δρόμου στην Ελλάδα είναι στενό και συναντιέται μια νταλίκα μ' ένα λεωφορείο θα πρέπει το ένα να πηγαίνει με 90 και το άλλο με 110;».
*Ναι, αλλά αυτό έχει δώσει τετρακόσιους τόσους νεκρούς.
«Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί οι οποίοι έρχονται από τις εθνικές οδούς με 160 και με 180 μπαίνουν εκεί μέσα και συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό. Τι φταίει ο έρημος ο δρόμος; Γιατί θα πρέπει να καταστρέψουμε τον δρόμο για να πηγαίνει ο νταλικέρης με 90 χιλιόμετρα και γιατί δεν πρέπει, που είναι πολύ πιο φθηνό, ο οδηγός αντί να πάει με 100 να πάει με 60;».
*Και πώς θα γίνει αυτό;
«Είναι πάρα πολύ απλό. Να υπάρχει εκεί μια Τροχαία, η οποία δεν θα βάζει κάμερες, να κατάσχει το αυτοκίνητο και όχι να δίνει κλήση 53 ευρώ».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/09/2004
Ο κ.Καββαθάς στην TV