-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σε τεστ ακαμψίας που έκανα σήμερα το Kia Magentis είχε μεγαλύτερη ακαμψία απο την Alfa Spider κατα 23%. Δικαιολογείται βέβαια επειδή η spider είναι ανοιχτό μοντέλο.(οι μετρήσεις έγιναν σε newton).
-
Έτσι ειναι, θα δηλώσω ακριβή τρόπο μέτρησης και μεθοδολογία μόλις μας αποκαλύψει τα δικά του στοιχεία ο project1940. Εως τότε να δεχθείτε τα δικά μου νούμερα ΚΟΥΤΡΑ.
-
την κούτρα ουδείς εμίσησε
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σε τεστ ακαμψίας που έκανα σήμερα το Kia Magentis είχε μεγαλύτερη ακαμψία απο την Alfa Spider κατα 23%. Δικαιολογείται βέβαια επειδή η spider είναι ανοιχτό μοντέλο.(οι μετρήσεις έγιναν σε newton).
Γεια ακαμψια δεν ξερω, αλλα η ευκαμψια ειναι η ειδικωτης μου
-
Είναι εύκαμπτη η Arnage Mulliner;
-
ο τρόπος μου γίνεται η μέτρηση είναι βάση προδιαγραφών din eu ή sae άρα είναι απολύτως συγκρίσιμα
Brera 220.000daNM/rad, 38.400nm/deg.
Z4 Coupe 183.500daNM/rad,32.000nm/deg.
Cayman 180.500daNM/rad, 31.500nm/deg.
Νέο TT 163.400daNM/rad, 28.500nm/deg. -
Οπ, για πες μας ποιές ειναι προδιαγραφές αυτές, αφου είναι κατα DIN/SAE.
Έχω ρωτήσει πάνω απο 2083083 φορές στο φόρουμ αυτό και απάντηση δεν έχω πάρει. Τα νούμερα αυτά έως ώτου μας δώσεις τις προδιαγραφφές αυτές είναι **ΑΝΕΔΑΦΙΚΑ **και δεν εκφράζουν ΤΙΠΟΤΑ.
-
Αφού μας πείθεις εσύ
κι επειδή έπαθε ότι έπαθε η BMW -γι' αυτό δεν θα πάρω Μ5, έχει 4 αστέρια - θα το πάθει κι η Audi
Ενδιαφέρει τώρα κι η παθητική ασφάλεια;
Τόσα ερωτήματα κι απάντηση καμία -as usual-
deja vu, δεν πειράζει, άσε τον άσχετο κόσμο να παίρνει ΤΤ αντί Brera, τι σ'απασχολεί;
Εμενα παντως με ενδιαφερει και η παθητικη ασφαλεια...
Εμενα δεν με απασχολει τι παιρνει ο κοσμος, μπορει να παιρνει
οτι θελει και ειμαι σιγουρος οτι ηταν και η καλυτερη επιλογη
αναλογα με τις αναγκες του καθενος...
Δεν προσπαθω να πεισω καποιον να παρει brera, ουτως η αλλως
ουτε και εγω θα την επαιρνα γιατι δεν θελω coupe.Στις ερωτησεις σου μην περιμενεις απαντηση, εγω εγραψα για αναρτηση και πλαισιο και εσυ ρωτας ενα καρο ασχετα πραγματα...
Και για οσους δεν καταλαβαινουν τη διαφορα μεταξυ αρχιτεκτονική της εμπρόσθιας ανάρτησης mcpherson,(ένα σχήμα που δεν δίνει την ακρίβεια στην οδήγηση που έχουν τα διπλά ψαλίδια) και διπλων ψαλιδιων,
ας οδηγησουν το ΜΑΖDA ΜΧ5 με σασί το οποίο είναι εξαιρετικό με διπλά ψαλίδια σωστή κατανομή βάρους (λίγο περισσότερο
πίσω) γρήγορο τιμόνι........Βγαλε λοιπον τα γυαλια του group VAG που φορας
-
(άντε πάλι)
Επίσης ας οδηγήσουν και ένα Toyota Hilux (διπλά ψαλίδια) και μία Porsche 997 (mcpherson).
-
Οπ, για πες μας ποιές ειναι προδιαγραφές αυτές, αφου είναι κατα DIN/SAE.
Έχω ρωτήσει πάνω απο 2083083 φορές στο φόρουμ αυτό και απάντηση δεν έχω πάρει. Τα νούμερα αυτά έως ώτου μας δώσεις τις προδιαγραφφές αυτές είναι ΑΝΕΔΑΦΙΚΑ και δεν εκφράζουν ΤΙΠΟΤΑ
To ιδιο θα ελεγες αν ηταν αναποδα η καταταξη?
Τα νουμερα αυτα τα ανακοινωνουν οι κατασκευαστες,
αμα θες να λυσεις τις αποριες σου ψαξε να βρεις τον κανονισμο -
άντε πάλι)
Επίσης ας οδηγήσουν και ένα Toyota Hilux (διπλά ψαλίδια) και μία Porsche 997 (mcpherson).
Ναι ειναι αμεσα συγκρισιμα....
οταν δεν εχουμε τι να πουμε λεμε..... -
Φυσικά και θα έλεγα το ίδιο ασχέτως κατάταξης. Τα νούμερα αυτά τα έχει ανακοινώσει απ'όσο θυμάμαι η Alfa Romeo και αν δεν δώσεις το τί ακριβώς εκφράζουν δεν έχουν κανένα νόημα (αν υποθέοσυμε πως είναι αξιόπιστα).
Είναι σαν να λέμε:
Alfa Brera: 13sec
Kia Picanto: 14secΤα δευτερόλεπτα είναι μετρημάνε κατα DIN?
Ποιό είναι πιο γρήγορο με βάση τη μέτρηση αυτή????
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
άντε πάλι)
Ναι ειναι αμεσα συγκρισιμα....
οταν δεν εχουμε τι να πουμε λεμε.....Οπότε η Brera πχ είναι καλυτερη απο πελυράς ανάρτησης εμπρός σε σχέση με μία Cayman ή μια 335/Μ3?
(αυτά είναι συγκρίσιμα? )
-
Ο χρήστης Lakis G έγραψε:
Σε τεστ ακαμψίας που έκανα σήμερα το Kia Magentis είχε μεγαλύτερη ακαμψία απο την Alfa Spider κατα 23%. Δικαιολογείται βέβαια επειδή η spider είναι ανοιχτό μοντέλο.
(οι μετρήσεις έγιναν σε newton).
Γεια ακαμψια δεν ξερω, αλλα η ευκαμψια ειναι η ειδικωτης μου
Το φαντάζομαι
-
http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _2,00.html
-
Ο χρήστης project940 έγραψε:
Εμενα παντως με ενδιαφερει και η παθητικη ασφαλεια...
Εμενα δεν με απασχολει τι παιρνει ο κοσμος, μπορει να παιρνει
οτι θελει και ειμαι σιγουρος οτι ηταν και η καλυτερη επιλογη
αναλογα με τις αναγκες του καθενος...
Δεν προσπαθω να πεισω καποιον να παρει brera, ουτως η αλλως
ουτε και εγω θα την επαιρνα γιατι δεν θελω coupe.Στις ερωτησεις σου μην περιμενεις απαντηση, εγω εγραψα για αναρτηση και πλαισιο και εσυ ρωτας ενα καρο ασχετα πραγματα...
Και για οσους δεν καταλαβαινουν τη διαφορα μεταξυ αρχιτεκτονική της εμπρόσθιας ανάρτησης mcpherson,(ένα σχήμα που δεν δίνει την ακρίβεια στην οδήγηση που έχουν τα διπλά ψαλίδια) και διπλων ψαλιδιων,
ας οδηγησουν το ΜΑΖDA ΜΧ5 με σασί το οποίο είναι εξαιρετικό με διπλά ψαλίδια σωστή κατανομή βάρους (λίγο περισσότερο
πίσω) γρήγορο τιμόνι........Βγαλε λοιπον τα γυαλια του group VAG που φορας
Α ναι, τώρα σ'ενδιαφέρει κι η παθητική ασφάλεια, ισχύει και για την 147;
Εσύ (αντ)έγραψες το γνωστό τροπάριο για τις αναρτήσεις χωρίς -όπως πάντα- καμία τεκμηρίωση/επιχείρημα. Απλώς ότι τα διπλα ψαλίδια -μιας Cadillac CTS πχ- είναι καλύτερα από τεα McPherson, το θεωρούμε ως δεδομένο, κάτι σαν αξίωμα
όσο για το ΜΧ-5
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=15580
τα γυαλιά αλλού
Υ.Γ: που είναι ο Flower να μας αναλύσει την ακα-μψία;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το μόνο που περιμένω πιά είναι να δω πότε θα βαρεθείτε να λέτε τα ίδια και τα ίδια!!!Τόσο δύσκολο να είναι να δεχθείτε οτι έχετε διαφορετικές απόψεις και να το αφήσετε εκει?...
Μα είναι θέμα απόψεων τελικά? Εδώ φτάσαμε να συζητάμε τα δεδομένα.
Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η brera είναι γρηγορότερη απο το TT σε δρόμο με στροφές, οτι έχει καλύτερα κρατήματα και άλλα... Ας καταφέρει να συγκριθεί με αξιώσεις πρώτα με κάποιο από τα γρήγορα Golf και μετά συζητάμε για το ΤΤ...
Όπως δε συγκρίνονται σε οδική συμπεριφορά και κρατήματα ένα προηγούμενο passat με μία 156 το αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα ανάμεσα σε ΤΤ και Brera. -
Παιδιά, μην αρχίσουμε τα ίδια πάλι. Τοπικ με συγκρίσεις Brera vs. TT vs. whatever υπάρχουν άπειρα. Εδώ είναι το τοπικ για τη Brera και τη Spider, δεν υπάρχει λόγος να το 'σκίσουμε'. Ευχαριστώ
(Moderator nass)
-
Για brera και spider λοιπον.
H σπορ εκδοση της brera θα φορεσει τον κινητηρα της
8c δηλαδη 4.7lt με αποδοση 450hp, η νεα gta.
Βελτιωσεις στο πλαίσιο δεν χρειαζεται να γινουν καθως μπορει
ανετα να δεχτει αυτη την ισχυ, παρα μονο ενα sport set up.
Επισης ακουγεται οτι θα μειωθει και το βαρος της.
Η τιμη της φανταζομαι απαγορευτικη για την ελλαδα... -
Autodelta
http://www.vroom.be/fr/actualite-auto-m ... odelta.asp
video
http://video.google.com/videoplay?docid ... pr=goog-sl
Αlfa Romeo Brera/Spider