-
Συγγνώμη φίλοι kostserb και fantasma, ξέρετε Αγγλικά???
Ο Clarkson το μόνο που του αρέσει στην brera είναι η ομορφιά, καμία σχέση με feeling. Με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί η brera σε αυτόν τον τομέα με το ΤΤ και με το RX8 (το δεύτερο υπερέχει ακόμα περισσότερο).
Όσο για το αποτέλεσμα στο τέλος και οι τρεις τους συμφωνούν στο ότι δεν θα μπορούσαν να την προτείνουν σε κανέναν φίλο τους να την αγοράσει. Πόσο μάλλον να την επιλέξουν οι ίδιοι... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Συγγνώμη φίλοι kostserb και fantasma, ξέρετε Αγγλικά???Ο Clarkson το μόνο που του αρέσει στην brera είναι η ομορφιά, καμία σχέση με feeling. Με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί η brera σε αυτόν τον τομέα με το ΤΤ και με το RX8 (το δεύτερο υπερέχει ακόμα περισσότερο).
Όσο για το αποτέλεσμα στο τέλος και οι τρεις τους συμφωνούν στο ότι δεν θα μπορούσαν να την προτείνουν σε κανέναν φίλο τους να την αγοράσει. Πόσο μάλλον να την επιλέξουν οι ίδιοι...Βέβαια, δεν θα πρότειναν ούτε θα επέλεγαν κανένα από τα άλλα δύο... Είπαν όμως πως αν ήταν ν' αγοράσουν κάτι με δικά τους χρήματα, θα επέλεγαν την Brera. Το θυμάμαι αρκετά καλά το συγκεκριμένο, γιατί το είδα πρόσφατα το επεισοδιο...
Το ότι είναι αργή σε σχέση με τα άλλα δύο, αλλά και σε σχέση με πολλά ακόμη, το επεσήμαναν φυσικά... Απλά το αυτοκίνητο τους άρεσε στο δρόμο, παρόλο που τόνισαν πως ήταν αργό και βαρύ... -
E τότε να αναδιπλωθώ γιατί το το επεισόδιο το είχα δει πριν από αρκετό καιρό...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
E τότε να αναδιπλωθώ γιατί το το επεισόδιο το είχα δει πριν από αρκετό καιρό...Εντάξει, δεν έχουμε και καμιά μεγάλη διαφωνία! Απλά είπαν αν ήταν να δώσουν τα δικά τους λεφτά, όλοι θα αγόραζαν Brera, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ! Εμένα αυτό μου λεει πως ακόμη δεν εμπιστεύονται την Alfa Romeo και επίσης υπάρχει ένα ζήτημα στην Βρετανία με την μεταπώληση (αν και η 3.2 τα πάει περίφημα στο τελευταίο, αλλά έχουν πουληθεί λίγες σχετικά...).
-
Οτι εγραψες σε συγκριση με τα αλλα το ειπαν , δεν λεμε κατι διαφορετικο , απλα το συμπερασμα τους στο τελος ηταν αυτο: >Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
... Είπαν όμως πως αν ήταν ν' αγοράσουν κάτι με δικά τους χρήματα, θα επέλεγαν την Brera...
Αρα ολοι ξερουμε καλα αγγλικα!!
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Οτι εγραψες σε συγκριση με τα αλλα το ειπαν , δεν λεμε κατι διαφορετικο , απλα το συμπερασμα τους στο τελος ηταν αυτο: >... Είπαν όμως πως αν ήταν ν' αγοράσουν κάτι με δικά τους χρήματα, θα επέλεγαν την Brera...Αρα ολοι ξερουμε καλα αγγλικα!!
Έτσι φαίνεται!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Συγγνώμη φίλοι kostserb και fantasma, ξέρετε Αγγλικά???Όσο για το αποτέλεσμα στο τέλος και οι τρεις τους συμφωνούν στο ότι δεν θα μπορούσαν να την προτείνουν σε κανέναν φίλο τους να την αγοράσει. Πόσο μάλλον να την επιλέξουν οι ίδιοι...
θα πρεπει να δεις ξανα το βιντεο εκεινο...λενε οτι θα την επαιρναν για τον εαυτο τους αλλα δε θα τη προτειναν για φιλο τους...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Όσο για το αποτέλεσμα στο τέλος και οι τρεις τους συμφωνούν στο ότι δεν θα μπορούσαν να την προτείνουν σε κανέναν φίλο τους να την αγοράσει. Πόσο μάλλον να την επιλέξουν οι ίδιοι...
θα πρεπει να δεις ξανα το βιντεο εκεινο...λενε οτι θα την επαιρναν για τον εαυτο τους αλλα δε θα τη προτειναν για φιλο τους...
Που σημαίνει;
Απίθανα διφορούμενη πρόταση!
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Όσο για το αποτέλεσμα στο τέλος και οι τρεις τους συμφωνούν στο ότι δεν θα μπορούσαν να την προτείνουν σε κανέναν φίλο τους να την αγοράσει. Πόσο μάλλον να την επιλέξουν οι ίδιοι...
Που σημαίνει;
Απίθανα διφορούμενη πρόταση!
controversial οντως..αλλα αμα δεις τι νοοτροπια εχουν αυτοι οι 3 και γενικα το σοου ειναι οσο πιο ξεκαθαρο γινεται..
συνειδητη επιλογη σου! δε τρεχει, δε πεταει κωλο, δεν ειναι φτηνη και για πολλους ειναι ασχημη...
σα τη γκομενα που κανεις δε θα την ηθελε για γυναικα αλλα εσενα σου παει και τη θες...
αλλωστε ο καθενας εχει τα δικα του γουστα και αυτα δε μετριουνται με καποια μοναδα. -
Άδη, παρότι σέβομαι την εμπειρία τους, κάτι αφορισμοί, κάτι τέτοιες αντιφατικές προτάσεις, κάτι οξύμωρα σχήματα, κάτι απίστευτες υπερβολές κ.λπ κ.λπ, με εκνευρίζουν...
Για γέλιο είναι κορυφαίος ο JC και η παρέα του, σίγουρα, ενώ και εύστοχος είναι αρκετές φορές.
Δεν τον αντέχω όμως όταν αρχίσει να παραλογίζεται...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
controversial οντως..αλλα αμα δεις τι νοοτροπια εχουν αυτοι οι 3 και γενικα το σοου ειναι οσο πιο ξεκαθαρο γινεται..
Ακριβως αυτο ηθελα να γραψω προηγουμενως.
Αν εχεις καταλαβει τις αποψεις τους γυρω απο την αυτοκινηση καταλαβαινεις και γιατι καποιος θα επαιρνε την brera... -
Καλά, μη το βλέπετε και σεις αμιγώς αυτοκινητιστικά το συμπέρασμα του tg. Το πιο πιθανό είναι να συμφώνησαν οι 3 τους όπως σύμφώνησαν τέλος πάντων, χάρην θεάματος και αστεισμού καθώς γίνεται συνήθως.
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Εγώ δεν γνωρίζω πολλούς που θα δώσουν 55+Κ για ένα αυτοκίνητο και να μην τους ενδιαφέρουν αυτα που λές.
Αν την θέλουν μόνο για 'μούρη' τότε οκ, πάσο.
Αν όμως την θέλουν για να χαρούν την οδήγηση (όπως γράφεις πιο κάτω) ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να τους απασχολούν τέτοια ζητήματα (οκ, την πίστα άστην απ' έξω).Δεν είπα ότι δεν τους ενδιαφέρουν, είπα ότι δεν είναι τα κυρίαρχα κριτήρια. Και για μένα το 7,1 της Brera (4Τ) ή το 6,8 που δίνει ο κατασκευαστής και τα 240 τελική είναι επαρκή. Το 0-100 θα το ήθελα πιο γρήγορο, απλά το 7,1 δεν επαρκεί για να την απορίψω. Αν ήταν 9 δεν θα το συζητόύσα καν.
Το μόνο για 'μούρη' που λες δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην επιλογή της Brera. Αν διαβάσεις τι γράφω θα δεις ποια είναι τα κριτήρια. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η 'μούρη' και πάλι σε αυτά τα λεφτά η Brera κόβεται.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν πιστεύω ότι 2,3 δέκατα στο 0-100 σημαίνουν και πολλά (δεν λέω ότι δεν σημαίνουν και τίποτα όμως).
Είπες οτι κριτ΄΄ηρια δεν είναι οι επιδόσεις κτλ.
Ε τότε τι είναι για να πάρεις ένα αμάξι τέτοιο;
Τι μένει δηλαδή;
Μόνο η ομορφιά.Συμφωνώ ότι αν έχει π.΄χ. 7.1 αντί για 6.8 και εγώ δεν θα είχα πρόβλημα.
Αν όμως είναι 9 αντί 7 τότε είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Και το feeling με τέτοιες διαφορές είναι εντελώς διαφορετικό.
Οπότε μάλλον ήθελες να γράψεις οτι δεν είανι κριτήριο οι ΑΠΟΛΥΤΕΣ επιδόσεις. Γιατι γενικώς οι επιδόσεις είνια κριτήριο σε κάθε αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Το ότι ένα Golf 1.4 (turbo-compressor-azax-για-τα-τζαμια ή ότι άλλο έχει τελοσπάντων ο tsi του gt) μπορεί να κινηθεί πολύ ταχύτερα σε μεικτή διαδρομή, θα έπρεπε να σου λέει πολλά... (για την brera όχι για το golf) ! Όχι δεν τα συγκρίνω άμεσα... πιστεύω καταλαβαίνεις επιχείρημα μου...
Αυτό το επιχείρημα το καταλαβαίνω και μάλιστα με προβληματίζει. Δώσε περισσότερα στοιχεία αν μπορείς. Γιατί αν ισχύει αυτό που λες, τότε και το βάρος της brera δεν αποτελεί δικαιολογία, με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά ιπποδύναμης.
Hockenheim
Golf GT 1.4 TSI_______1:22.7
Brera 3.2 JTS V6 Q4___1:23.2
(μετρήσεις: 'SportAuto' )Πίστα Σερρών
Golf GT 1.4 TSI______1:40.8
Brera 3.2 JTS V6 Q4__1:42.1
(μετρήσεις 'drive')Επίσης, ας δούμε και λίγο τον ανταγωνισμό στα 2+2 σπορ κουπέ...
όπου η 'κορυφαία' 3.2 JTS V6 Q4 Brera μένει έτη φωτός πίσω απο την 'entry-level' έκδοση (2.0 TFSI - 200hp) του νέου Audi TT (το οποίο κοστίζει και 10Κ λιγότερα)Hockenheim
TT 2.0 TFSI_________1:18.8
Brera 3.2 JTS V6 Q4__1:23.2
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το C2 VTS (125hp) είναι στο 1:24.3...!Πίστα Σερρών
TT 2.0 TFSI_________1:38.8
Brera 3.2 JTS V6 Q4__1:42.1Αν λοιπόν παραδείγματα όπως τα παραπάνω, που δεν μιλάμε για 'δέκατα' (και το σημαντικότερο, δεν έγινε ουσιαστική σύγκριση με οικονομοτεχνικά κριτήρια, στην οποία θα μιλούσαμε για το 3.2Q TT, το 350Ζ κλπ... όπου εκεί οι διαφορές είναι... χαοτικές ) δεν προβληματίζουν τον αγοραστή ενός 'σπορ κουπέ', τοτε... beauty is still enough!
...
Και 2 ενδιαφέροντα videos όσον αφορά στην Spider...
(δεν έχουν on-line streaming, πάτε κατευθείαν στο download)Alfa Spider 2.2 Vs. Opel GT Vs Audi TT 20T Roadster
http://www.autoclips.net/video/6018Alfa Spyder 3.2 Vs Audi TT 3.2 Vs Porsche Boxter
http://www.autoclips.net/video/5913 -
Ωραία τα βιντεάκια για τη spider, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω γερμανικά. Το νόημα το έπιασα όμως και δεν χρειάζομαι μεταφράσεις.
Όσο για τα στοιχεία με τους χρόνους πίστας, οκ μεν, αλλά αν υπάρχει και data log για να δούμε που είναι οι διαφορές μπορούμε να σχολιάσουμε αναλυτικότερα.
Όσο για τους Άγγλους δημοσιογράφους του topgear, θα συμφωνήσω κι εγώ. Εξάλλου από το απόσπασμα που έχει το βίντεο, είναι εμφανές ότι η συμπάθεια στη brera (οποιουδήποτε) είναι τρίτου τύπου και δεν βγαίνει στις μετρήσεις. Έχει ψυχή λέει σε κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος.... Anyway.
Συμφωνώ ότι το παίρνεις με κριτήριο και το συναίσθημα, αλλά δεν είναι πια και τόσο παράλογη επιλογή όσο παρουσιάζεται.
Κι εγώ δεν θα τη συνέστηνα στους περισσότερους φίλους μου πάντως, γιατί αυτός που είναι να την πάρει το ξέρει από μόνος του. Αυτός που θα του τη συστήσεις, μπορεί και να σε μπινελικώσει μετά, γιατί καίει πολύ, γιατί δεν βρίσκει αξιόλογο συνεργείο να την πάει, γιατί τον πέρασε ένας φίλος του με πολύ πιο φθηνό αμάξι σε ένα φανάρι και γιατί ο θείος του του είπε ότι έκανε χοντρή βλακεία που έδωσε τόσα λεφτά σε ιταλικό αμάξι (γενικά) γιατί ένας άλλος φίλος του θείου του είχε πάρει παλιά μία Alfa και όλο χάλαγε και έτριζε (χαχα).
Νομίζω ότι το καταλαβαίνω το σχόλιο απόλυτα και μάλιστα νομίζω ότι ειναι και ιδιαιτέρως κολακευτικό για την Brera.
Γιατί όταν ένα αυτοκίνητο είναι πιο βαρύ, πιο αργό στις επιταχύνσεις, πιο αργό στην πίστα, πιο ακριβό απόσο έπρεπε, πιο άσχημο απότι το περίμεναμε όλοι (σε σχέση με το πρωτότυπο εννοώ), αλλά λες εγώ αυτό θα έπαιρνα σε σχέση με το πιο γρήγορο, πιο φθηνό, πιο 'καλό'.... τότε ή βλάκας είσαι.... ή απλά η Brera σε κέρδισε και δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί!!!!!!!! Και κάποιοι, όπως εγώ το καταβαίνουν απόλυτα, κάποιοι άλλοι μένουν με μία τεράστια απορία...Ευτυχώς πάντως που είναι έτσι τα πράγματα, γιατί αλλιώς (όπως μας λέει και η οικονομική θεωρία), αν οι προτιμήσεις ήταν συμμετρικές τότε θα καταλήγαμε σε ένα μοντέλο για κάθε τύπο από την World Automobile Corporation, που θα ήταν αποτέλεσμα της συγχώνευσης όλων αυτών που υπάρχουν σήμερα. Εναλλακτικά θα υπήρχαν το πολύ δύο μοντέλα, τα οποία όμως θα διέφεραν μεταξύ τους όσο διαφέρει η coca cola από την pepsi.
Και νομίζω ότι αυτό δεν θα άρεσε σε κανέναν εδώ μέσα. (Εξάλλου και αυτό το forum δεν θα είχε λόγο ύπαρξης τότε).
-
Dimxar ειδα στην εκθεση την μαυρη brera και ηταν κουκλα , αν τελικα καταληξεις εκει νομιζω το μαυρο ειναι η καλυτερη επιλογη. (σε κοκκινο,γκρι,ανθρακι χανει γιατι θυμιζει λιγο σε hatchbak.)
-
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Το ότι ένα Golf 1.4 (turbo-compressor-azax-για-τα-τζαμια ή ότι άλλο έχει τελοσπάντων ο tsi του gt) μπορεί να κινηθεί πολύ ταχύτερα σε μεικτή διαδρομή, θα έπρεπε να σου λέει πολλά... (για την brera όχι για το golf) ! Όχι δεν τα συγκρίνω άμεσα... πιστεύω καταλαβαίνεις επιχείρημα μου...Hockenheim
Golf GT 1.4 TSI_______1:22.7
Brera 3.2 JTS V6 Q4___1:23.2
(μετρήσεις: 'SportAuto' )Πίστα Σερρών
Golf GT 1.4 TSI______1:40.8
Brera 3.2 JTS V6 Q4__1:42.1
(μετρήσεις 'drive')Επίσης, ας δούμε και λίγο τον ανταγωνισμό στα 2+2 σπορ κουπέ...
όπου η 'κορυφαία' 3.2 JTS V6 Q4 Brera μένει έτη φωτός πίσω απο την 'entry-level' έκδοση (2.0 TFSI - 200hp) του νέου Audi TT (το οποίο κοστίζει και 10Κ λιγότερα)Hockenheim
TT 2.0 TFSI_________1:18.8
Brera 3.2 JTS V6 Q4__1:23.2
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το C2 VTS (125hp) είναι στο 1:24.3...!Πίστα Σερρών
TT 2.0 TFSI_________1:38.8
Brera 3.2 JTS V6 Q4__1:42.1 -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Άδη, παρότι σέβομαι την εμπειρία τους, κάτι αφορισμοί, κάτι τέτοιες αντιφατικές προτάσεις, κάτι οξύμωρα σχήματα, κάτι απίστευτες υπερβολές κ.λπ κ.λπ, με εκνευρίζουν...Για γέλιο είναι κορυφαίος ο JC και η παρέα του, σίγουρα, ενώ και εύστοχος είναι αρκετές φορές.
Δεν τον αντέχω όμως όταν αρχίσει να παραλογίζεται...
Το σκεπτικό του JC και της παρέας του ειναι οτι ενώ αντικειμενικά το ΤΤ και το RX-8 ειναι πιο γρήγορα και διασκεδαστικά στο δρόμο, η Brera θα ήταν η επιλογή τους με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια (άνεση, πολυτέλεια, αίσθηση μεγαλοπρεπούς GT κ.λ.π.).
Το λένε μάλιστα: 'The winner is the worst car of the three'
Όσον αφορά το 'θα το αγοράζαμε αλλα δεν θα το προτείναμε σε φίλους' αναφέρεται στο κλασσικό σχόλιο του JC - 'δεν νοείται πραγματικός petrolhead που δεν είχε κάποια στιγμή στη κατοχή του μια Άλφα Ρομέο.'
Οι ίδιοι θα αγόραζαν την Brera έτοιμοι να ζήσουν με τα οποιαδήποτε shortcomings (βάρος, αξιοπιστία σε σχέση με τους αντιπαλους κ.λ.π.), απλά σε φίλους οι οποίοι θα τους ρώταγαν σχετικά με επιλογή μοντέλου της κατηγορίας θα πρότειναν ή το RX-8 ή το ΤΤ.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Το σκεπτικό του JC και της παρέας του ειναι οτι ενώ αντικειμενικά το ΤΤ και το RX-8 ειναι πιο γρήγορα και διασκεδαστικά στο δρόμο, η Brera θα ήταν η επιλογή τους με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια (άνεση, πολυτέλεια, αίσθηση μεγαλοπρεπούς GT κ.λ.π.).Η άνεση και η πολυτέλεια δεν είναι υποκειμενικά.
Και όποιος έχει μπεί και στα 3 αυτοκίνητα, γνωρίζει πολύ καλά τη σειρά... -
Ο χρήστης jim147 έγραψε:
Το σκεπτικό του JC και της παρέας του ειναι οτι ενώ αντικειμενικά το ΤΤ και το RX-8 ειναι πιο γρήγορα και διασκεδαστικά στο δρόμο, η Brera θα ήταν η επιλογή τους με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια (άνεση, πολυτέλεια, αίσθηση μεγαλοπρεπούς GT κ.λ.π.).
Η άνεση και η πολυτέλεια δεν είναι υποκειμενικά.
Και όποιος έχει μπεί και στα 3 αυτοκίνητα, γνωρίζει πολύ καλά τη σειρά...η οποία είναι?
Αlfa Romeo Brera/Spider