-
Ξερει κανεις αν υπαρχει νομος στο παρκαρισμα ωστε να μπορει να σε γραψει ο τροχονομος για αποσταση απο το πεζοδρομιο? (μιλαμε να εχεις παρκαρει κανονικα) και αν ναι ποση ειναι αυτη? 50 εκατοστα? Ποσο? Ευχαριστω.
-
Ξερει κανεις αν υπαρχει νομος στο παρκαρισμα ωστε να μπορει να σε γραψει ο τροχονομος για αποσταση απο το πεζοδρομιο? (μιλαμε να εχεις παρκαρει κανονικα) και αν ναι ποση ειναι αυτη? 50 εκατοστα? Ποσο? Ευχαριστω.
-
-
Δεν βρήκα κάτι στον ΚΟΚ. Μάλλον εξαρτάται από το πόσο εμποδίζει κάποιος την κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο. Αν πχ αναγκάζεται ο άλλος να βγει στο αντίθετο ρεύμα ή ν'αλλάξει λωρίδα ή δεν μπορεί να περάσει εξαιτίας στενότητας του δρόμου, μπορεί να θεωρηθεί διπλοπαρκάρισμα. Εν πάσει περιπτώσει, μια απόσταση μεγαλύτερη των 30-40 εκατοστών είναι νομίζω υπερβολική.
-
Με απόσταση μισού μέτρου έτσι κι αλλιώς το αυτοκίνητο θα είναι πιο κοντά στο απέναντι πεζοδρόμιο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα!
-
Θυμάμαι πάρα πολύ καλά πως όταν έδινα δίπλωμα αν παρκάριζες περισσότερο από 36 εκατοστά από το πεζοδρόμιο κοβόσουν!!!
36 εκατοστά ήταν το όριο της απόστασης πεζοδρόμιο - λάστιχο. Αν παρκάριζες πολύ λοξά κοβόσουν ούτως ή άλλως, αν παρκάριζες λίγο λοξά μετρούσαν την πιο απομακρυσμένη από το πεζοδρόμιο ρόδα.
Και μέτρηση με το μέτρο, όχι αστεία!!!
Βέβαια όλοι (εκτός μιας κοπέλλας) παρκάριζαν αισθητά κοντά στο πεζοδρόμιο, οπότε δεν έκαναν κόπο να το μετρήσουν, απλά το 'κόβαν με το μάτι'.Τώρα αν υπάρχει όριο από το νόμο δεν ξέρω, αλλά και τα 36 εκατοστά είναι ΑΠΕΙΡΑ... Εκτός αν θες να διπλοπαρκάρεις σε σκουτεράκι...
Πάντως μια φορά που το έβαλα κάπου 30-40 πόντους για να δω πως δείχνει, εξείχα αρκετά και μάλλον δεν θα το έβρισκα ακέραιο την άλλη μέρα...
-
To λεω ρε παιδια οχι για να εμπιδιζω κινηση, απλα θελω να παρκαρω σε καποιους δρομους που μονιμως με διπλοπαρκαρουν 'για 2 λεπτακια' Τοσο 'εξω' ωστε να μην μπορουν να με διπλοπαρκαρουν... Ειμαι νομιμος δηλαδη...
Ειναι δρομος που χωραει και απο τις 2 παρκαρισμενα, και μια σειρα διπλοπαρκαρισμενα... Με τα διπλοπαρκαρισμενα δεν χωραει να περασει φορτηγο ομως... Με μισο μετρο εγω κενο (ισως και λιγοτερ) δεν χωραει να διπλοπαρκαρει κανεις... Λυσανε ολοι το προβλημα παρκαρισματος τους...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Θυμάμαι πάρα πολύ καλά πως όταν έδινα δίπλωμα αν παρκάριζες περισσότερο από 36 εκατοστά από το πεζοδρόμιο κοβόσουν!!!
36 εκατοστά ήταν το όριο της απόστασης πεζοδρόμιο - λάστιχο. Αν παρκάριζες πολύ λοξά κοβόσουν ούτως ή άλλως, αν παρκάριζες λίγο λοξά μετρούσαν την πιο απομακρυσμένη από το πεζοδρόμιο ρόδα.
Βέβαια όλοι (εκτός μιας κοπέλλας) παρκάριζαν αισθητά κοντά στο πεζοδρόμιο, οπότε δεν έκαναν κόπο να το μετρήσουν, απλά το 'κόβαν με το μάτι'.Τώρα αν υπάρχει όριο από το νόμο δεν ξέρω, αλλά και τα 36 εκατοστά είναι ΑΠΕΙΡΑ... Εκτός αν θες να διπλοπαρκάρεις σε σκουτεράκι...
Πάντως μια φορά που το έβαλα κάπου 30-40 πόντους για να δω πως δείχνει, εξείχα αρκετά και μάλλον δεν θα το έβρισκα ακέραιο την άλλη μέρα...
εγω θυμαμαι οτι ηταν 30 τα εκατοστά... αλλά δεν φημίζομα για τη μνήμη μου
-
Σιγά βρε παιδιά με τα εκατοστά!!! Θα παρεξηγηθούμε στο τέλος, Ως γνωστόν δεν μετράνε οι πόντοι!!!!
Για το παρκάρισμα μιλάω φυσικά αμέσως εσείς.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σιγά βρε παιδιά με τα εκατοστά!!! Θα παρεξηγηθούμε στο τέλος, Ως γνωστόν δεν μετράνε οι πόντοι!!!!Για το παρκάρισμα μιλάω φυσικά αμέσως εσείς.
Είσαι και πονηρούλης !!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σιγά βρε παιδιά με τα εκατοστά!!! Θα παρεξηγηθούμε στο τέλος, Ως γνωστόν δεν μετράνε οι πόντοι!!!!Για το παρκάρισμα μιλάω φυσικά αμέσως εσείς.
-
Αν θυμάμαι καλά, απαγορεύεται η πλευρά του αυτοκινήτου σου που βρίσκεται πιο κοντά στο πεζοδρόμιο να απέχει περισσότερο από ένα μέτρο από αυτό.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά, απαγορεύεται η πλευρά του αυτοκινήτου σου που βρίσκεται πιο κοντά στο πεζοδρόμιο να απέχει τόσο ώστε να χωράει ένα Smart ενδιάμεσα.Δεν το ήξερα αυτό, κοίτα τι μαθαίνει κανείς...
(ΥΓ: προς αποφυγή παρεξηγήσεων, κάνω πλάκα)
-
Καλά, μόλις ένα μέτρο είναι το πλάτος ενός Smart;
-
Ποιος μίλησε για το πλάτος?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
εγω θυμαμαι οτι ηταν 30 τα εκατοστά... αλλά δεν φημίζομα για τη μνήμη μου
Μετά πάσης βεβαιότητος στις 18 Αυγούστου 1994 ήταν 36 εκατστά. Αν ήταν άλλο πριν ή μετά δεν ξέρω, έτσι μου είπαν στην εξέταση, έτσι λέω και εγώ. Και το θυμάμαι γιατί ήταν υπερβολικά πολύ... (και σκέψου πως κάποιοι κόβονται στο παρκάρισμα!!! )
Αποσταση παρκαρισματος απο πεζοδρομιο...