-
Δεν ξερουν απο πριν οτι αν δεν βαλουν το ταδε συστημα στον βασικο εξοπλισμο θα παρουν χαμηλοτερη βαθμολογια?
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Τα αίτια της χαμηλής βαθμολογίας είναι κατά κύριο λόγο:- Απουσία συστημάτων αποτροπής σύγκρουσης μέσα στην πόλη (π.χ. city brake) και βοηθητικών συστημάτων (πχ ειδοποίηση παρέκκλισης λωρίδας)
- Απουσία βάσεων στήριξης παιδικών καθισμάτων
- Απουσία συστημάτων προστασίας των πίσω καθισμάτων (προεντατήρες και κάτω πλευρικοί αερόσακοι πίσω)
Όσων αφορά τους τραυματισμούς σε σύγκρουση τα πήγε σχετικά καλά, εκτός από τον πίσω επιβάτη σε μετωπική που πήγε χάλια. Μάλλον λόγω του μικρού χώρου.
Πάντως τα 2 αστέρια δεν το κάνουν σκοτώστρα, όπως βλέπουμε κάτι ινδικά αμάξια που γίνονται κονσέρβα.
Απλά τώρα πια έχουν γίνει ποιο αυστηρά τα κριτήρια, και παίζουν ρόλο πολλά (όπως πχ. αν δεν είναι ευκρινές το ταμπελάκι που λέει να απενεργοποιείς τον αερόσακο όταν βάζεις παιδικό κάθισμα)Χωρίς να προσπαθώ να το δικαιολογήσω, δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιούσα ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να μεταφέρω μωρό.
μόνο απο τη σύγκριση με τα Ινδικά..........φτάνει το ρεζίλι!
-
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το νούμερο δεν λέει την απόλυτη αλήθεια. Σίγουρα, 2 5αστερα είναι εξίσου ασφαλή, αλλά μπορεί ένα με 2 αστέρια να είναι το ίδιο ή ποιο ασφαλές από ένα με 3 αστέρια όσων αφορά την ασφάλεια του οδηγού σε σύγκρουση. Απλά αυτό με 3 αστέρια μπορεί να κερδίζει σε άλλα σημεία τα οποία ναι μεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια γενικά, αλλά όχι με την παθητική ασφάλεια κατά την σύγκρουση.
Και για να το θέσω αλλιώς.
Η ΒΜW Z4 2015 έλαβε 3 αστέρια
http://www.euroncap.com/en/results/bmw/z4/22022Το Ford mustang είπαμε 2
http://www.euroncap.com/en/results/ford/mustang/26063Η Ζ4 έλαβε 69% στην προστασία ενηλίκων ενώ το ford 72%. Ποιο από τα 2 είναι ποιο ασφαλές;
Όσων αφορά τον εξοπλισμό, μπορεί να γίνουν δοκιμές με διάφορα επίπεδα εξοπλισμού και να λάβει το κάθε ένα διαφορετική αξιολόγηση πχ.
Suzuki Baleno - στάνταρ εξοπλισμό - 3 αστέρια
http://www.euroncap.com/en/results/suzuki/baleno/24497Suzuki Baleno - με extra εξοπλισμό ασφαλείας - 4 αστέρια
http://www.euroncap.com/en/results/suzuki/baleno/24498 -
Συμφωνα με το Drive,
Η γκάμα βενζίνης θα περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο κινητήρα 1,1 lt με εκδόσεις 70 ή 85 ίππων, καθώς και τον 1.000άρη τούρμπο EcoBoost με 100, 125 ή 140 ίππους. Όλοι οι κινητήρες τούρμπο διαθέτουν πλέον χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ενώ οι ατμοσφαιρικοί 5άρι.
Όπως και σήμερα, η έκδοση των 100 ίππων δίνει και την επιλογή για το ημιαυτόματο 6άρι διπλού συμπλέκτη PowerShift. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο διατίθεται και στις δύο ντίζελ εκδόσεις με τον 1.5 TDCi που αποδίδει 85 ή 120 ίππους. Στη δεύτερη περίπτωση η τουρμπίνα έχει και πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας.
Επίσημες τιμές κατανάλωσης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως η εκπομπή CO2 για τα ντίζελ ξεκινά από τα 82 g/km και για τα βενζινοκίνητα από τα 97. Το σύστημα stop/start είναι βασικός εξοπλισμός σε όλους τους κινητήρες, ενώ στους EcoBoost και το 95άρι TDCi υπάρχει και ενεργή εμπρός γρίλια για καλύτερη αεροδυναμική.
http://www.drive.gr/news/nea-montela/an ... ord-fiesta
Τελος δηλαδη οι 75 και 95ps TDCI,παμε σε 85 και τον δυνατο 120ps.
-
Αν είναι όπως τα λέει το αρχικό άρθρο
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/euroncap-dyo-molis-asteria-gia-tin-ford-mustang-video
H Ford δεν περίμενε πως ο οργανισμός μας θα δοκίμαζε τη Mustang και έτσι επέλεξε να μην εγκαταστήσει στα ευρωπαϊκά μοντέλα συγκεκριμένα στοιχεία εξοπλισμού τα οποία αφορούν στην ασφάλεια και προσφέρονται στους αμερικάνους καταναλωτές. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θορυβεί τους πελάτες της Ford, είτε πρόκειται να αγοράσουν ένα muscle car είτε ένα απλό οικογενειακό αυτοκίνητο.
Και η ατυχέστατη δήλωση τρια-λα-ρι-λα-ρο της Ford
Η Mustang είναι ένα ασφαλές αυτοκίνητο που πληροί, αν δεν υπερβαίνει κιόλας, όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα διαπιστευτήρια ασφάλειας αποδεικνύονται περαιτέρω από την βαθμολογία πέντε αστέρων που απέσπασε στις ΗΠΑ από την National Highway Traffic Safety Administration NCAP
Για να το κάνουμε ταληράκια, κοινώς αφού πιάσαμε τα αστεράκια στο αμερικάνικο test, Ευρώπη στέλνουμε το γυμνό τουτούνι για να τους πιάσουμε κορόϊδα....
-
Ερώτηση προς τους γνωστές.
Μου είπαν οτι ο ecoboost θέλει αλλαγη μπουζι στα 3 χρόνια ανεξαρτήτως χλμ,ισχυει;
Επισης μου είπαν οτι τα μπουζι δεν ειναι ιριδιου και σε ερώτηση αν μπορουν να μπουν ιριδιου στην αλλαγη για μεγαλυτερη ζωή μου είπαν ´ οχι, αυτα που λέει η φορντ´. Καμία γνώμη γιατι έτσι; -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μου είπαν οτι ο ecoboost θέλει αλλαγη μπουζι στα 3 χρόνια ανεξαρτήτως χλμ,ισχυει;
Επισης μου είπαν οτι τα μπουζι δεν ειναι ιριδιου και σε ερώτηση αν μπορουν να μπουν ιριδιου στην αλλαγη για μεγαλυτερη ζωή μου είπαν ´ οχι, αυτα που λέει η φορντ´. Καμία γνώμη γιατι έτσι;Θα σου απαντησω στο πρωτο σκελος. Εγω που ειχα το golf το βιβλιο ελεγε:αλλαγη καθε 60.000χλμ ή 4 χρονια. Αρα αμα δεν εβαλε δικια του γνωμη ο μηχανικος και το λεει το βιβλιο σου ετσι θα ειναι
-
Επισης μου είπαν οτι τα μπουζι δεν ειναι ιριδιου και σε ερώτηση αν μπορουν να μπουν ιριδιου στην αλλαγη για μεγαλυτερη ζωή μου είπαν ´ οχι, αυτα που λέει η φορντ´. Καμία γνώμη γιατι έτσι;Βιβλίο συντήρησης. Θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις. Ιριδίου δεν υπάρχει λόγος να βάλεις αν δεν χρειάζονται, τζάμπα κόστος. Τα μπουζί της Ford είναι λογικά σε τιμές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επισης μου είπαν οτι τα μπουζι δεν ειναι ιριδιου και σε ερώτηση αν μπορουν να μπουν ιριδιου στην αλλαγη για μεγαλυτερη ζωή μου είπαν ´ οχι, αυτα που λέει η φορντ´. Καμία γνώμη γιατι έτσι;Βιβλίο συντήρησης. Θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις. Ιριδίου δεν υπάρχει λόγος να βάλεις αν δεν χρειάζονται, τζάμπα κόστος. Τα μπουζί της Ford είναι λογικά σε τιμές.
Το βιβλίο της φορντ ειναι ΓΤΠ, δεν λέει τίποτα για το προγραμμα συντήρησης/σερβις
Τα απλά μπουζι αν ειναι τα αλλάζω καθε 3 χρόνια + την εργασία θα παει ακριβότερα απο το να βάλω ιριδιου και να τα ξαναλλαξω μετα απο 10 χρόνια. Αναρωτιέμαι ομως (ως μη ειδημων) μη τυχόν υπάρχουν ζητήματα στην συνεργασία με με τον εγκέφαλο. -
Το βιβλίο της φορντ ειναι ΓΤΠ, δεν λέει τίποτα για το προγραμμα συντήρησης/σερβις
Τα απλά μπουζι αν ειναι τα αλλάζω καθε 3 χρόνια + την εργασία θα παει ακριβότερα απο το να βάλω ιριδιου και να τα ξαναλλαξω μετα απο 10 χρόνια. Αναρωτιέμαι ομως (ως μη ειδημων) μη τυχόν υπάρχουν ζητήματα στην συνεργασία με με τον εγκέφαλο.Δες εδώ https://www.etis.ford.com/fordservice/home.do με τον αριθμό πλαισίου. Διαλέγεις διάστημα και σου βγάζει τις εργασίες service για το συγκεκριμένο έτος/χλμ.
-
Ευχαριστω
-
Τα απλά μπουζι αν ειναι τα αλλάζω καθε 3 χρόνια + την εργασία θα παει ακριβότερα απο το να βάλω ιριδιου και να τα ξαναλλαξω μετα απο 10 χρόνια. Αναρωτιέμαι ομως (ως μη ειδημων) μη τυχόν υπάρχουν ζητήματα στην συνεργασία με με τον εγκέφαλο.Δεν ξέρω πως είναι το service manual (όχι το owner's manual) των νέων Ford, αλλά στο δικό μου λέει τα πάντα αναλυτικά. Μπουζί για 10 χρόνια, ακόμα και ιριδίου, μου φαίνεται υπερβολικό.
-
Το service manual του τωρινού φιέστα δεν γράφει προγραμμα εργασιών. Οσο αφορά τα μπουζι ιριδιου λέω για δέκα χρόνια δεδομένου και των λίγων χλμ που κάνω,5-6 χιλιάδες τον χρόνο και ιςως ειμαι και υπέρ του δεόντως συντηρητικός.
-
Στο 6αρι μου εχω τα μαμα μπουζι που ειναι ιριδιου.Προβλεπεται αλλαγη βαση του κατασκευαστη στις 100 Κ χλμ. Εχω τωρα 83......... και οσοι τα αλλαξαν λενε οτι δεν ειχαν καμια οπτικη φθορα και εβγαζαν πολλα παραπανω!!!
-
-
Τα 5 αμερικάνικα αστέρια με τα 2 γερμανικά μόνο υποψίες προκαλούν...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στο 6αρι μου εχω τα μαμα μπουζι που ειναι ιριδιου.Προβλεπεται αλλαγη βαση του κατασκευαστη στις 100 Κ χλμ. Εχω τωρα 83......... και οσοι τα αλλαξαν λενε οτι δεν ειχαν καμια οπτικη φθορα και εβγαζαν πολλα παραπανω!!!Στο 3αρι για τα μπουζι ιριδιου η Mazda συστήνει αλλαγη καθε 120.000χλμ.
-
Στο 6αρι μου εχω τα μαμα μπουζι που ειναι ιριδιου.Προβλεπεται αλλαγη βαση του κατασκευαστη στις 100 Κ χλμ. Εχω τωρα 83......... και οσοι τα αλλαξαν λενε οτι δεν ειχαν καμια οπτικη φθορα και εβγαζαν πολλα παραπανω!!!
Στο 3αρι για τα μπουζι ιριδιου η Mazda συστήνει αλλαγη καθε 120.000χλμ.
Ακομη περισσοτερα! Σιγουρα τα βγαζουν χωρις προβλημα. Εγω παντως δεν εχω καταλαβει την παραμικρη διαφορα στην λειτουργια του κινητηρα απο την πρωτη μερα.
-
Το ερώτημα ειναι αν πλην των χλμ παίζουν ρόλο και τα χρόνια (η Mazda παντως δεν κανει σχετική νύξη);
-
Το ερώτημα ειναι αν πλην των χλμ παίζουν ρόλο και τα χρόνια (η Mazda παντως δεν κανει σχετική νύξη);Μη τυχον και ξινισει το ιριδιο η' η πορσελανη;;;;
Ειναι σαν να λεμε να αλλαζουμε ψαλιδια,δισκους,σασμαν κτλ με βαση τα χρονια.....
FORD FORUM