-
Είχε δίκαιο η Γιάννα (!) μας οταν είπε οτι, τουλάχιστον, οι Παραολυμπιακοί θα ευαισθητοποιήσουν μερικούς απο εμάς στα προβλήματα των συν-ανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες.
Ωστόσο, τα θεάματα και οι μεγάλες διοργανώσεις κρύβουν την πραγματική αλήθεια που δεν αλλάζει...οτι η συντριπτική πλειοψηφία απο εμάς τα γράφουμε ολα αυτά στα 'παλιά' μας τα παπούτσια!
Γράφω αυτό το thread απο την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα, εν μέσω Παραολυμπιακών. Την Παρασκευή ήμουν στην τελετή έναρξης και το Σάββατο βράδυ στην Γλυφάδα - και είδα την συνηθισμένη κατάσταση με τα αυτοκίνητα να έχουν αποκλείσει (όχι απλως εμποδίσει) την κίνηση των πεζών, ποσο μάλλον των ανθρώπων με αναπηρία.
Θα πεί κανείς - πρώτη φορά τα βλέπεις αυτά? Οχι βέβαια - ουτε ξαφνικά 'ξύπνησα' και κατάλαβα ποιός κάνει τι λάθος. Εξοργίστηκα με τις εξαγγελείες και τους δημόσιους λόγους για το γεγονός ότι τα πράγματα 'αλλάζουν' .
Προφανώς, ο εγκληματίας με το Cherokee που είχε ανέβει κάθετα στο πεζοδρόμιο (ο αθεόφοβος! Είχε κλείσει ολο το πεζοδρόμιο και το 1/3 του δρόμου), αναγκαζοντας μας να περπατάμε στην μέση του δρόμου, δεν είχε ακούσει τιποτα σχετικό...ουτε και οι δεκάδες οδηγοί που είχαν κλείσει όλες τις ράμπες προσβασης...
-
Είχε δίκαιο η Γιάννα (!) μας οταν είπε οτι, τουλάχιστον, οι Παραολυμπιακοί θα ευαισθητοποιήσουν μερικούς απο εμάς στα προβλήματα των συν-ανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες.
Ωστόσο, τα θεάματα και οι μεγάλες διοργανώσεις κρύβουν την πραγματική αλήθεια που δεν αλλάζει...οτι η συντριπτική πλειοψηφία απο εμάς τα γράφουμε ολα αυτά στα 'παλιά' μας τα παπούτσια!
Γράφω αυτό το thread απο την απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα, εν μέσω Παραολυμπιακών. Την Παρασκευή ήμουν στην τελετή έναρξης και το Σάββατο βράδυ στην Γλυφάδα - και είδα την συνηθισμένη κατάσταση με τα αυτοκίνητα να έχουν αποκλείσει (όχι απλως εμποδίσει) την κίνηση των πεζών, ποσο μάλλον των ανθρώπων με αναπηρία.
Θα πεί κανείς - πρώτη φορά τα βλέπεις αυτά? Οχι βέβαια - ουτε ξαφνικά 'ξύπνησα' και κατάλαβα ποιός κάνει τι λάθος. Εξοργίστηκα με τις εξαγγελείες και τους δημόσιους λόγους για το γεγονός ότι τα πράγματα 'αλλάζουν' .
Προφανώς, ο εγκληματίας με το Cherokee που είχε ανέβει κάθετα στο πεζοδρόμιο (ο αθεόφοβος! Είχε κλείσει ολο το πεζοδρόμιο και το 1/3 του δρόμου), αναγκαζοντας μας να περπατάμε στην μέση του δρόμου, δεν είχε ακούσει τιποτα σχετικό...ουτε και οι δεκάδες οδηγοί που είχαν κλείσει όλες τις ράμπες προσβασης...
-
-
Ό,τι και να πει κανείς γι'αυτούς τους υπανθρώπους είναι λίγο. Και μην ακούσω αηδίες του στυλ 'και πού να παρκάρω δηλαδή κύριος;'! Άμα δε μπορείς να το παρκάρεις πουθενά το κωλάμαξο, πάρε μικρότερο και σταμάτα ν'αγοράζεις με κριτήριο το πώς θα δείξεις στο γείτονα ότι έγινες πλούσιος και πήρες μεγάλη λιμουζίνα! Και πάρε και καμιά συγκοινωνία και περπάτα, μπας και καούν και λίγα από τα λίπη που'χει μαζέψει η μπάκα σου!
Ή κάτι άλλοι 'έξυπνοι' που πάνε και καταλαμβάνουν τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης... Ε ρε ξύλο που θέλουν!
-
Και ΕΙΔΙΚΑ για Γλυφάδα, τώρα δεν έχει καν δικαιολογία... ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΡΑΜ!!!
Ο πρώτος που το σιχαίνεται είμαι εγώ, αλλά για 1-2-3 στάσεις δεν χάσαμε και την Πόλη!!! Και το κόστος είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ, αφού για τέτοιες αποστάσεις πληρώνεις 40 λεπτά (και 40 να γυρίσεις), έχοντας αφήσει το αυτοκίνητο σε πιο ήπιο μέρος που δυσκολότερο να γρατζουνιστεί, χτυπηθεί, κλπ κλπ...
Στο φινάλε άσε 80 λεπτά λιγότερο φιλοδώρημα... (έχω δει κάτι φιλοδωρήματα σε διπλανά τραπέζια αν είναι όμορφη η γκαρσόνα... Λες και θα γίνει έτσι κοπέλα τους, ή λες και η λιγότερο όμορφη η αν είναι άντρας ο σερβιτόρος δεν έχουν τα ίδια έξοδα στη ζωή...) -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ξεφουσκωμα και στα 4 λαστιχα και σημειωμα στο παρ μπριζ για το 'γιατι' του ξεφουσκωματος. Ετσι, απο την μια δεν κανεις ζημια για να μην βρεις τον μπελα σου, και απο την αλλη τον ξεβολευεις τοσο οσο θα ξεβολευοταν αμα παρκαρε καπου πιο μακρυα.
-
Ας ξεκινήσουμε με το σημείωμα κι ας αφήσουμε γι' αργότερα το ξεφούσκωμα των ελαστικών. Ο κόσμος είναι ακόμα ανενημέρωτος σχετικά με τα προβλήματα των αναπήρων, ίσως μετά τους Παρολυμπιακούς να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι Έλληνες.
Όσο για το Cherokee, δεν νομίζω ότι αν οδηγούσε Atos θα το παρκάριζε διαφορετικά. Η γυφτιά δεν κοιτάει πορτοφόλι, ή την έχεις ή δεν την έχεις. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας ξεκινήσουμε με το σημείωμα κι ας αφήσουμε γι' αργότερα το ξεφούσκωμα των ελαστικών. Ο κόσμος είναι ακόμα ανενημέρωτος σχετικά με τα προβλήματα των αναπήρων, ίσως μετά τους Παρολυμπιακούς να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι Έλληνες.
Όσο για το Cherokee, δεν νομίζω ότι αν οδηγούσε Atos θα το παρκάριζε διαφορετικά. Η γυφτιά δεν κοιτάει πορτοφόλι, ή την έχεις ή δεν την έχεις.Δεν διαφωνώ...ωστόσο παραμένω γραφικός, πιστεύοντας οτι οδηγώντας 'ακριβό' αυτοκίνητο πρέπει να δίνεις και το καλό παράδειγμα.
...
Εεεε...τι είπα τώρα???
-
Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα μας αλλά για μένα την χειρότερη συμπεριφορά την έχουν οι κάτοχοι χρεπιών 20ετίας( γέροι που πηραν το δίπλωμα νυχτα,αλβανοι,τσαμπουκαδες 20χρονοι) και οι κάτοχοι χλιδάτων SUV.
Οι 'normal' ανθρωποι που αγοράζουν ένα αυτοκίνητο με βάση τις ανάγκες τους και όχι με βάση το πορτοφόλι τους εχουν καλύτερη συμπεριφορά. -
Και που ειναι η αστυνομια εκει να το μαζεψει??
Παρακατω ομως θα φας κληση γιατι πας με 80 και οχι 50.
Ετσι θα κανουν αυτοι οι ανθρωποι ιδιαιτερα σε αυτες τις περιοχες που ξερουν οτι κανεις δεν τους πειραζει.Υπαρχουν διακρισεις και δεν ασχολειται κανεις εκει με το ποιος παρκαρει που, κλεινει το δρομο κλπ.
Σιγουρα οποιος κλινει ραμπες ειναι καφρος αλλα δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα... Ποσες τετοιες ραμπες ιδιαιτερα σε 'ακυρους δημους' (Νεο Ηρακλειο, Νεα Ιωνια κλπ) κατασκευαστηκαν ετσι για να φαγωθουν τα λευτα αφου πιο 100μ πιο κατω στο πεζοδρομιο μπηκε φωτιστικος στυλος και δεν χωραει να περασει οχι καροτσακι αλλα ουτε κανονικος πεζος.
Παντως στις ακριβες περιοχες το θεμα εχει παραξεφτιλιστει και θα συνεχισει να ειναι ετσι..
Οταν αφηνεις εμπορικο κεντρο να αναπτυχθει και δεν εχεις θεσεις σταθμευσης απο πριν τοτε και πεζοδρομια θα καταλαβουν και ολα.
Και θα εχουν κ δικιο.Εχει πολυ δρομο ακομα η Αθηνα για να γινει προσιτη και στα ΑΜΕΑ.
Εδω ειναι δυσπροσιτη και στους μη ΑΜΕΑ.... -
Έξω απο το σπίτι μου έρχεται συνήθης ύποπτος με καινούργιο μαύρο Nissan Micra και το παρκάρει ΟΛΟΚΛΗΡΟ πανω στο πεζοδρόμιο ενώ χωράει στο δρόμο ακριβώς δίπλα. Έτυχε να τον πετύχω προχθές και του λέω... 'Αφού έχει χώρο στο δρόμο δεν το παρκάρεις εκεί; Περνάνε και μανάδες με καροτσάκια.'
Καμία απάντηση....
Συνεχίζω... 'Μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν αυτα...'
Απάντηση: '΄Οχι' και μετά ο χαρακτηριστικός ήχος του κεντρικού κλειδώματος.Τώρα άντε να του πεις του ανθρώπου γιά άτομα με κινητικές δυσκολίες κλπ.
Πάντως θεωρώ πως τον προειδοποίησα. Τη επόμενη φορά ευελπιστώ να βρεί μία ωραία κλήση.
ΠΕΖΟδρομιο λέγεται ρε γαμώτο!
-
Πιστεύω πως όταν ο άλλος είναι τόσο ΖΩΟ (συγγνώμη στα ζώα) κάτι πρέπει να κάνεις... Του το λες 1, του αφήνεις κανα σημείωμα
Παίρνεις κανα τηλ τους τύπους με τα μπλε και αν σε γράψουν και αυτοί τότε
Και μένα δίπλα στο σπίτι μου παρκάρει ΠΑΝΤΑ ενας τύπος το yaris του πάνω στο πεζοδρόμιο ακριβως έξω από το σπίτι του και για να περάσεις βγαίνεις σε ψιλοκεντρικό δρόμο με κίνηση. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ή κάτι άλλοι 'έξυπνοι' που πάνε και καταλαμβάνουν τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης... Ε ρε ξύλο που θέλουν!Ψαχνοντας να παρκαρω ενα πρωι στο Κολωνακι πηγαινοντας στην δουλεια μου γινοταν ο κλασσικος χαμος. Ειχα δει μια θεση αναπηρικη κενη κ βεβαια δεν διανοηθηκα κ την αφησα ψαχνοντας την τυχη μου καπου αλλου. Οταν ξαναπερασα απο τον ιδιο δρομο βλεπω καποιον κυριο γυρω στο 50 να εχει παρκαρει. Σταματαω κ του λεω, 'δεν βλεπετε οτι ειναι θεση αναπηρικη;' Μου απανταει με υφος τσαντισμενο 'εχεις ορεξη πρωι πρωι';;; . Δηλ. 'εγω κ οι υπολοιποι που ψαχνουμε να παρκαρουμε τι ειμαστε ηλιθιοι που την αφηνουμε' του λεω; 'Τι θες;' μου λεει 'πηγαινε στην δουλεια σου' με αγριεμενο υφος. Μια κ η ιστορια πηγαινε για εμπλοκη γερη δεν καθησα μια κ ειχε αρχισει να μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι με την γυφτοσυμπεριφορα του κυριλε φτασμενου τσοπανου της Αθηνας!
Οταν παρκαρα λιγο παρακατω αυτος ειχε βγει απο τ αυτοκινητο κ με αγριοκοιτουσε ετοιμος για συνεχεια του τσαμπουκα. Βλεποντας λιγο πιο κατω εναν αστυφυλακα τις ομαδας Ζ του ζητησα να παει να τον γραψει. Αλλωστε ηταν 15-20 μετρα μακρυα του. Μου ειπε πως δεν μπορουσε να κανει κατι τετοιο. Αφου λοιπον αυτα γινονται με την ανοχη της πολιτειας-αστυνομιας λεω κ εγω τι πηγα κ ζητησα;;;; Το κεφι μου χαλασα πριν παω στο γραφειο.
Κ σκεφτομαι κοιτα να δεις εναν 50 χρονων καραγκιοζη. Αφου παρκαρει εκει που ειναι για καποιον ατυχο συνανθρωπο μας, εχει κ υφος κ υψωνει φωνη κ τσαμπουκα σαν να τον εβρισες εχοντας κ ολα τα δικια πανω του!!! Αλλα βεβαια πρεπει να βιωσει καποιος (ω μη γεννητω, χτυπαω ξυλο) την εμπειρια ενος ανθρωπου με ειδικες αναγκες για να ευαισθητοποιηθει! Να πω πως ηταν καποιος θερμοαιμος ανεγκεφαλος πιτσιρικας;που κ παλι δεν δικαιολογειται! Βεβαια η βλακεια κ ο ακατασχετος αυνανισμος δεν κανει ηλικιακες διακρισεις! Μα οταν η παιδεια ενος νεου προερχεται απο τετοιο πατερα σε τι μπορουμε να ελπιζουμε οτι θ αλλαξει κ θα καλυτερευσει στο μελλον; Κ οταν δυστυχως μαλιστα αυτη ειναι η πλειοψηφια του Ελληνα πολιτη-οδηγου που βεβαια εχει σαν αρχιεμπνευστη την ιδια την πολιτεια. Που φτιαχνει πεζοδρομια με ραμπα για πεζους κ ακριβως απεναντι στο τελος της διαβασης δεν υπαρχει ραμπα! Δηλ. καποιος που θα κατεβει απο εκει δεν θ ανεβει απεναντι; Λοιπον πια ευαισθητοποιηση του πολιτη οταν δεν υπαρχει ευαισθητοποιηση κ βασικη προνοια απο την πολιτεια την ιδια; -
Νομίζω ότι έπρεπε να πιέσεις τον Ζητά. Στην ανάγκη ας ζήταγες τον αριθμό του, δικαίωμά σου ήταν να διαμαρτυρηθείς κι υποχρέωσή του να διώξει τον γύφτουλα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι έπρεπε να πιέσεις τον Ζητά. Στην ανάγκη ας ζήταγες τον αριθμό του, δικαίωμά σου ήταν να διαμαρτυρηθείς κι υποχρέωσή του να διώξει τον γύφτουλα.Του περιεγραψα το γεγονος κ τον ρωτησα γιατι δεν τον γραφει. Κ μου ειπε πως ηταν σε φυλαξη πολιτικου κ δεν μπορουσε να φυγει απο το ποστο του. Δεν ηταν ομως μονος του κ επισης ηταν παρα πολυ κοντα στο αυτοκινητο του τυπου.
-
Για ολα φταιει η αστυνομια που δειχνει ανοχη σε τετοιου ειδους συμπεριφορες. Κατα τη γνωμη μου επρεπε να ερχεται γερανος, και μαλιστα να του το περνει το αμαξι με τετοιο τροπο, ωστε να το καταστρεφει κιολας!
Δηλαδη να το σερνει για οσα χιλιομετρα ειναι με χειροφρενο, και αλλα τετοια... Δυστηχως μονο ετσι καταλαβαινουνε αυτα τα ζωα. -
Μπορεί όντως να ήταν υποχρέωση του αλλά τις πιο πολλές φορές δεν ενδιαφέρονται και βρίσκεις εσύ τον μπελά σου.
Κατά την διάρκεια τον Ολυμπιακών αγώνων έιδα έναν εθελοντή να παρκάρει το καγκουράμαξο του στο parking του μετρό στην κατεχάκη σε θέση για ανάπειρους που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στημ πόρτα για να τους διευκολύνει.Όλο το υπόλοιπο parking ήταν πραγματικά άδειο!!Του είπα λοιπόν οτι αυτή η θέση είναι για ανάπηρους και μου είπε να κοιτάω την δουλειά μου γιατί θα με ... Αφού του είπα ότι θα έπρεπε να ντρέπεται συνέχισε να απαντά στο ίδιο ύφος και όταν πήγα να τον αρπάξω έτρεξε και έφυγε.Ανέφερα το περιστατικό σε έναν υπεύθυνο στο μετρό αλλά με έγραψαν κανονικά.Έτσι λοιπόν αυτοί οι ίδιοι τους δίνουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. -
Ο χρήστης sijune έγραψε:
Κατά την διάρκεια τον Ολυμπιακών αγώνων έιδα έναν εθελοντή να παρκάρει το καγκουράμαξο του στο parking του μετρό στην κατεχάκη σε θέση για ανάπειρους που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στημ πόρτα για να τους διευκολύνει.Όλο το υπόλοιπο parking ήταν πραγματικά άδειο!!To parking του αεροδρομίου πάντα έχει κάποιες άδειες θέσεις. Εμείς όμως πρέπει να παρκάρουμε στις θέσεις αναπήρων και στους διαδρόμους, κοντά στις κυλιόμενες σκάλες...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Κατά την διάρκεια τον Ολυμπιακών αγώνων έιδα έναν εθελοντή να παρκάρει το καγκουράμαξο του στο parking του μετρό στην κατεχάκη σε θέση για ανάπειρους που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στημ πόρτα για να τους διευκολύνει.Όλο το υπόλοιπο parking ήταν πραγματικά άδειο!!
To parking του αεροδρομίου πάντα έχει κάποιες άδειες θέσεις. Εμείς όμως πρέπει να παρκάρουμε στις θέσεις αναπήρων και στους διαδρόμους, κοντά στις κυλιόμενες σκάλες...
Ε ναι, μην τυχόν και περπατήσουμε περισσότερο
-
Όντως ο ζητάς δεν μπορούσε να φύγει, αλλά έπρεπε να ζητήσει να έρθει άλλος αστυνομικός από το κέντρο για να τον γράψει. Ή να σου ζητήσει τον αριθμό του παραβάτη, να κόψει την κλήση και αργότερα να του την κατσικώσει. Δυστυχώς, έχουμε και βλαμμένο σύστημα.
Παρα-ολυμπιακοί και το πραγματικό αίσχος που αφορά όλους :-(