-
Θέλω να καταθέσω πινακίδες σε ένα OPEL CADETT B 70.
Ξέρει κανείς που μπορώ να ρωτήσω ,κανένα τηλέφωνο,για να βγάλω πινακίδες ΕΛΠΑ?. -
Ξέρει κανείς που μπορώ να ρωτήσω ,κανένα τηλέφωνο,για να βγάλω πινακίδες ΕΛΠΑ?. -
Για ρώτα στην ΕΛΠΑ http://www.elpa.gr
-
ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ
ΕΘΕΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210 6068890-1
ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ,ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΔΙΝΕΙΣ 150€ ΑΠΑΞ ΚΑΙ 30€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ Η ΩΡΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. -
Δηλαδή αν σε σταματήσουν τρις η ώρα τα μεσάνυχτα στην παραλιακή θα πεις ότι πας για συντήρηση;
Αν αντίστοιχα σε σταματήσουν στην εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης θα πεις ότι μένεις στην Αθήνα αλλά ο μάστορας που εμπιστεύεσαι έχει συνεργείο στην Χαλκιδική; -
Οι πινακίδες ΕΛΠΑ μπαίνουν απ' ό,τι ξέρω σε αυτοκίνητα που προορίζονται για αγωνιστικά. Ειδάλλως απευθύνεσαι στη ΦΙΛΠΑ ή στην ΕΟΟΕ. Σε όλες τις περιπτώσεις φυσικά απαγορεύεται η συχνή κυκλοφορία τους παρά μόνο για λόγους συντήρησης και στις διάφορες εκδηλώσεις της λέσχης στην οποία είσαι μέλος. Και ας μη γίνει λόγος ότι η (πολύ φθηνή) ασφάλεια που πληρώνεις σε καλύπτει μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε αν, ο μη γένοιτο, τρακάρεις και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι το πήγαινες για συντήρηση τότε ποιος σε είδε και δε σε λυπήθηκε...
-
Δεν μου είπαν οτι το αυτοκίνητο θα προορίζεται μόνο για αγωνιστική χρήση .
Εμένα παντως με καλύπτει η δυνατότητα να το κυκλοφορώ εστω και τριγύρω απο το σπίτι μου.
Υπάρχει τηλέφωνο να ρωτήσω και στην ΦΙΛΠΑ? -
-
Η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι τα αυτοκίνητα με τις πινακίδες αυτες (ΕΛΠΑ ΦΙΛΠΑ ΕΟΕ) μπορούν να κυκλοφορούν κατα την διάρκεια αγωνιστικών εκδηλώσεων, για δοκιμές και από και πρός το συνεργείο.
Στην πράξη τώρα, θεωρητικά μπορείς ανα πάσα στιγμή να κυκλοφορείς με τις πινακίδες αυτές (πάω δοκιμές για αγώνα - πάω στο συνεργείο κλπ) αρκεί να μην το παρακάνεις - προκαλείς (στα λιμανάκια, σε παραλιακά κέντρα μεταμεσονύκτιες ώρες κλπ)
Πάντως 2 φορές που με έχουν σταματήσει για έλεγχο με πινακίδες ΦΙΛΠΑ που έχω δεν γνώριζαν περι τίνος πρόκειται και τους εξηγούσα εγώ. Δεν υπήρξε πάντως πρόβλημα.
Σίγουρα όμως για να βγάλεις τέτοιες πινακίδες θα πρέπει το αυτοκίνητο να είναι άψογο εμφανισιακά (και σύμφωνα με την εποχή του) και να είναι όσο το δυνατόν πιο γνήσιο. -
Ο χρήστης platon_kar έγραψε:
Ξέρει κανείς που μπορώ να ρωτήσω ,κανένα τηλέφωνο,για να βγάλω πινακίδες ΕΛΠΑ?.Αν επιτρέπεται γιατί έβαλες πινακίδες ΕΛΠΑ?
Αν είναι για το θέμα της ασφάλειας, αρκεί να γραφτείς σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ λέσχη παλιών αυτοκινήτων.
Κάτι που θα κάνω και εγώ δηλάδη στις επόμενες ημέρες και μάλλον θα γραφτώ στην ΣΙΣΠΑ.Άλλο λόγο εγώ δεν βλέπω να γραφτώ στην ΕΛΠΑ ή στην ΦΙΛΠΑ αφού τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιώ ορισμένες μέρες.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ξέρει κανείς που μπορώ να ρωτήσω ,κανένα τηλέφωνο,για να βγάλω πινακίδες ΕΛΠΑ?.Αν επιτρέπεται γιατί έβαλες πινακίδες ΕΛΠΑ?
Αν είναι για το θέμα της ασφάλειας, αρκεί να γραφτείς σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ λέσχη παλιών αυτοκινήτων.
Κάτι που θα κάνω και εγώ δηλάδη στις επόμενες ημέρες και μάλλον θα γραφτώ στην ΣΙΣΠΑ.Άλλο λόγο εγώ δεν βλέπω να γραφτώ στην ΕΛΠΑ ή στην ΦΙΛΠΑ αφού τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιώ ορισμένες μέρες.
Δεν έχω βάλει ακόμη πινακίδες ΕΛΠΑ .
Τι κανονικές πινακίδες θα τις καταθέσω στην Εφορία για να μην πληρώνω ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας.
Στην ΣΙΣΠΑ αν γραφτώ μου δινουν πινακίδες ιστορικού αυτοκινήτου για να το κυκλοφορώ; -
Ο χρήστης platon_kar έγραψε:
Δεν έχω βάλει ακόμη πινακίδες ΕΛΠΑ .
Τι κανονικές πινακίδες θα τις καταθέσω στην Εφορία για να μην πληρώνω ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας.
Στην ΣΙΣΠΑ αν γραφτώ μου δινουν πινακίδες ιστορικού αυτοκινήτου για να το κυκλοφορώ;κατά 99% νομίζω ότι αν αλλάξεις πινακίδες αυτό σημαίνει ότι το βγάζεις μόνο Κυριακή ας πούμε και τις άλλες μέρες για service.
Η ΣΙΣΠΑ δεν βγάζει πινακίδες
Παρτους όμως ένα τηλέφωνο.
-
Έμαθα οτι μπορείς να φέρεις απο Γερμανία αυτοκίνητο πριν το '81 με πινακίδες ιστορικού χωρίς κανένα φόρο...
Ισχύει;
Δικαίωμα κυκλοφορίας πότε έχεις;Με 1000 ευρώ παίρνεις 924 απλή(125ps) ή με 2-3000 παίρνεις 924 Turbo.. Αξίζει για πίστα ή θα σπάσει στον πρώτο γύρο;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Έμαθα οτι μπορείς να φέρεις απο Γερμανία αυτοκίνητο πριν το '81 με πινακίδες ιστορικού χωρίς κανένα φόρο...
Ισχύει;
Δικαίωμα κυκλοφορίας πότε έχεις;Με 1000 ευρώ παίρνεις 924 απλή(125ps) ή με 2-3000 παίρνεις 924 Turbo.. Αξίζει για πίστα ή θα σπάσει στον πρώτο γύρο;
Αναληθές.
30κονταετίας αυτοκίνητα μόνο, αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση ή αυτοκίνητα 50ετίας όπως να'ναι.
924 κάνε υπομονή ένα εξάμηνο (οι πρώτες αρχισαν να πωλούνται το '76)
924 turbo με 2 χιλιάρικα δε θα φτάσει ούτε μέχρι το σχιστό...οχι να πας και Μέγαρα! Η 924 turbo είναι αρκετά ακριβό και αρκετά σπανιο αυτοκίνητο για να το σκέφτεσαι έτσι!Δικαίωμα κυκλοφορίας έχεις μόνο για τις εκδηλώσεις και για την (με αποδείξεις) μετακίνηση του αυτοκινήτου για συντήρηση.
Σχετικά με την ελέυθερη κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο με πινακίδες ιστορικού (όποιες και να είναι αυτές) ισχυει το εξής:
Οι πινακίδες είναι παροχή του Ελληνικού Κράτους σε όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για το ιστορικό αυτοκίνητο, οπότε να είσαι βέβαιος οτι οι πρώτοι που θα κυνηγήσουν αυτόν που δεν θα δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό, θα είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ιστορικών αυτοκίνητων...
Αν δε, σου γίνει παρατήρηση από την Τροχαία, αυτή μπορεί να κοινοποιηθεί και στη λέσχη σου, οπότε καλύτερα βρες κάπου να κρυφτείς... -
Άρα είναι δύσκολα τα πράγματα... Απλά είπα για 924 γιατί έριξα μια ματιά στο mobile.de και βρήκα μερικές σε τέτοιες τιμές...
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου...
Και μια 914 πάντως δε θα με χάλαγε... -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Άρα είναι δύσκολα τα πράγματα... Απλά είπα για 924 γιατί έριξα μια ματιά στο mobile.de και βρήκα μερικές σε τέτοιες τιμές...
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου...
Και μια 914 πάντως δε θα με χάλαγε...θες μια καλή, ελληνική;
Πλάκα κάνω...δεν το πουλάω, σου λέω!!!! -
Επειδή είχα (και έχω) ακόμα ένα όνειρο για Giulia ή Sud με πινακίδες Ι.Ο. και το έχω ψάξει, βεβαιώνω οτι ισχύουν όσα έγραψε ο Platon. Είναι οτι πιό προσιτό υπάρχει σε εναλλακτική πινακίδα σε αντίθεση με τη ΦΙΛΠΑ που άστο καλύτερα...
Είχα σκεφτεί και ένα σκηνικό για γέλια με τη Giulia, πάντες στην πλατεία Κύπρου λέει και με σταματάει ο μπάτσος. Του λέω 'χιλιόμετρα συντήρησης'... για το μπλοκέ όμως
-
ρε παιδια το εχουμε συζητησει αρκετες φορες το θεμα...
Ας δωσει καποιος ενα λινκ με τα προγενεστερα ποστςΑν μου επιτρεπετε, μια συμβουλη:
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ!
Πριν προμηθευτειτε καποια εναλλακτικη πινακιδα κατ εξαιρεσην κυκλοφοριας, μαθετε συμφωνα με ποιον νομο / υπουργκιη αποφαση εκδιδοναι αυτες, διαβαστε κατα γραμμα οσα λεει και βγαλτε τα δικα σας συμπρασματα για το αν θα υπαρχουν ορια στη χρηση του οχηματος σας απο κει και στο εξηςΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ:
Ο καθενας μπορει να σας λεει Ο,ΤΙ θελει, προκειμενου να σας δελεασει και να γινετε 'πελατης' του...
**Διαβαστε τις 'οδηγιες χρησης' **Ειναι πολυ σημαντικο το θεμα παιδια... Αφηστε τις κουβεντες τις 'καφετεριας' και ενημερωθειτε σωστα
Συγγνωμη αν γινομαι 'σπαστικος'. Προσπαθω απλα να προστατεψω καποιους απο σας, που ενδεχομενως εχουν ελλειπη ενημερωση και αυτο ισως του οδηγησει σε μπλεξιμετα μεθαυριο!
Και κατι αλλο:
**Οι πινακιδες ΕΛΠΑ, ΕΟΟΕ ή ΦΙΛΠΑ, δε δινονται για να βαλουμε μια πινακιδα πανω στο σαραβαλακι του παππου μας, για να μην μας το παρει ο δήμος Δίνονται για να μπορέσουν κάποιοι να διατηρήσουν τα οχήματα Ιστορικού, Τεχνολογικού και Πολιτιστικού ενδιαφέροντος **
-
Ακριβώς έτσι όπως τα γράφει ο spitfire είναι!
Ειδικά για το τελευταίο, έχετε υπόψη σας οτι ένα αυτοκίνητο με πινακίδες λέσχης 'εκπροσωπεί' στις εκδηλώσεις την εταιρία του! Δεν μπορεί συνεπώς να είναι σαραβαλάκι...
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΛΠΑ