-
Από όπου κι αν σβήσει κανείς το μοτέρ είναι το ίδιο.
Αν θα θέλαμε ντε και καλά να δώσουμε προτεραιώτητα στο ένα από τα δύο, θα ήταν προτιμότερο από τον κεντρικό διακόπτη που διαχειρίζεται σωστότερα το ηλεκτρικό κύκλωμα αφού με το κλείσιμό του απενεργοποιήται όλο το κύκλωμα.Το kill-swich υπάρχει κυρίως για την περίπτωση που κολλήσει το γκάζι ανοιχτό (πχ σε πλαγιομετωπική....) για να μην 'στροφάρει' ο κινητήρας με πατημένο συμπλέκτη ή νεκρά (με κίνδυνο να 'χτυπήσει' στρόφαλο ή μπιέλα)
Αν έχει πέσει η μοτοσυκλέτα
1)ΔΕΝ θα είμαστε καβάλα οπότε αποκλείεται να την σβήσουμε εμείς.
2)Θα σβήσει μόνη της αφού θα υπάρχει ταχύτητα στο σασμάν και ο τροχός θα βρει κόντρα στην άσφαλτο (ή κάπου αλλού) αναγκάζοντας το μοτέρ να σβήσει............Πάντως, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η μοτ/τα ΔΕΝ παθαίνει κάτι.
Το ότι την σβήνουμε από το kill-swich κατά 80% (ίσως και περισσότερο) έχει να κάνει με το θέμα της ευκολίας. -
Εάν ξεχάσει κάποιος να κλείσει το κεντρικό διακόπτη, δεν υπάρχει περίπτωση, να αδειάσει η μπαταρία, με δεδομέναο πως τα φώτα πρέπει να είναι σε λειτουργία;
Έστω λοιπόν προληπτκά ,εγώ τουλάχιστον, διαλέγω το κετρικό διακόπτη. -
Εγώ αφήνω τον συμπλέκτη και έχω γλυτώσει απο το παραπάνω δίλλημα!!!
-
Εγω το αφηνω να μεινει απο βενζινα
-
Εγω του βγάζω τους πόλους της μπαταρίας.
-
Εγώ του λέω, σβήσε να μην σου... και σβήνει μόνο του.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Εγώ του λέω, σβήσε να μην σου... και σβήνει μόνο του.Το δικό σου φίλε μου αποκλείετε να το πουλήσεις σε κοπέλα γιατί δεν θα την πάρει στα σοβαρά
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Εγώ του λέω, σβήσε να μην σου... και σβήνει μόνο του.
Το δικό σου φίλε μου αποκλείετε να το πουλήσεις σε κοπέλα γιατί δεν θα την πάρει στα σοβαρά
Σωστός ο παίκτης
-
Οταν Βουταγα μικρος τη βεσπα βγαζοντας το μαυρο καλωδιο απο την ηλεκτρονικη....χωρις κλειδια Την εσβηνα με ταχυτητα.Αλλα καμια φορα και με το κολπο με τα μπινελικια το οποιο δρουσε και σαν ηλεκτρονικο Τσοκ με αναγνωριση φωνης (Παρε γιατι θα σου #%%^^^&)
-
Το ξεθάβω με αφορμή οτι άλλαξα μηχανή εδώ και τρεις μήνες.
Λοιπόν, έχω καταλήξει οτι ο καλύτερος τρόπος είναι κατεβάζοντας το σταντ (σε όσες μηχανές έχουν αυτή τη δυνατότητα, η παλιά μου δεν την είχε).
Με αυτόν τον τρόπο- Δεν σηκώνεις καθόλου τα χέρια από το τιμόνι, πράγμα βολικό αν είσαι σε κανένα περίεργο σημείο με κλίση
- Δεν σηκώνεις το χέρι από το μπροστινό φρένο, πράγμα που σου δίνει τη δυνατότητα να στηριχτείς καλύτερα στο δεξί σου πόδι, ιδιαίτερα αν έχεις συνεπιβάτη.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο, τερματίζεται η λειτουργία του κινητήρα;
Από τον γενικό διακόπτη (κλειδί) ή από τον διακόπτη που βρίσκεται στο δεξιό χερούλι;
Οσοι έχετε μηχανή ποιο τρόπο χρησιμοποιείτε;για ριξε μια ματια και εδω απλα για στατιτικους λογους
http://www.apriliabikers.gr/cms/index.p ... pic=1274.0
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο, τερματίζεται η λειτουργία του κινητήρα;
Από τον γενικό διακόπτη (κλειδί) ή από τον διακόπτη που βρίσκεται στο δεξιό χερούλι;
Οσοι έχετε μηχανή ποιο τρόπο χρησιμοποιείτε;Ρε παιδιά..... αποφασίστε επιτέλους πώς πρέπει να τη σβήσει ! ......... περιμένει ο άνθρωπος!!!!!!
(κλεμmένο Copy right από http://www.transalp.gr)
-
Τοσο καιρο,σιγουρα θα εχει τελειωσει η βενζινη...
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
εγω τη σβηνω με κρασι κ μετα τσιγαριζω τα κρεμμυδια.Τα μπέρδεψες φίλε .... πρώτα τσιγαρίζεις τα κρεμμυδάκια κλπ κλπ... και στο τέλος σβύνεις με το κρασάκι
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως σβύνει ο κινητήρας;