-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Με το 'ευστροφία' εννοείς αυτό που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ως ζωντάνια ή κάτι πιο συγκεκριμένο?Ακτιβώς αυτό. Ενώ με μία σχέση πολύ κοντά στην μέγιστη ισχύ αρχίζει να 'στομώνει' ο κινητήρας, να μην θ'ελει να ανεβάσει στροφές, με το που μπαίνει η επόμενη σχέση ανεβάσει πολύ πιο χαλαρά, κι ας είναι πιο μακρυά η σχέση αυτή.
Θεωρητικά για δεδομένη ταχύτητα κίνησης, όσο μεγαλύτερη ισχύ δίνει ο κινητήρας τόσο πιο έντονη επιτάχυνση θα νιώσουμε. Επιπλέον, οι ονομαστικές στροφές της μέγιστης ισχύος, δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την εμπειρία σου.
Ίσως η μέγιστη ισχύς να είναι λίγο πιο κάτω από την ονομαστική, αφού δεν το έχω δυναμομετρήσει ποτέ (ούτε και πρόκειται )
Πάντως αυτό που πιστεύω είναι πως η ισχύς είναι το έργο που παράγεται σε δεδομένο χρόνο (τελική ταχύτητα πχ), ενώ η ροπή για το ρυθμό μεταβολής της παραγωγής του έργου, δηλαδή την επιτάχυνση. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ενώ η ροπή για το ρυθμό μεταβολής της παραγωγής του έργου, δηλαδή την επιτάχυνση.Ναι αλλά πρόσεξέ ποιά ροπή. Η ροπή στους τροχούς, η οποία είναι η ροπή του κινητήρα βεβαίως αφού έχει όμως υποπολαπλασιαστεί από το κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτός είναι ο 'λόγος' που με κοντύτερη σχέση το αυτοκίνητο επιταχύνει καλύτερα. Στην περίπτωσή σου βέβαια ανεβάζοντας σχέση ο κινητήρας αποδίδει πολύ μεγαλύτερη ροπή υπερκαλύπτοντας τη μείωση της ροπής που μεταφέρεται στους τροχούς λόγω της μεγαλύτερης σχέσης- μακρύτερου γραναζώματος. Με άλλα λόγια, ο κινητήρας μετά την αλλαγή σου δίνει μεγαλύτερη ισχύ!
Για δεδομένη ταχύτητα, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ροπή στους τροχούς και τελικά, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιτάχυνση.
ΥΓ. όλοι ξέρουμε το F=ma (δύναμη είναι μάζα επί επιτάχυνση)
Αν δε με γελά όμως η μνήμη μου, τουλάχιστον για σταθερή ταχύτητα ισχύει και το W=FU (ισχύς είναι δύναμη επί ταχύτητα)
Άρα, για σταθερή ταχύτητα και μάζα, η επιτάχυνση είναι ανάλογη της ισχύος! -
Εχετε ακουσει για τον νεο 6κυλινδρο κινητηρα της BMW 3500CC Bi turbo με 272 αλαγατα και 0-100 κατω απο 6 δευτερα που θα αρχισει να τοποθετηται απο αυτον τον μηνα?(9ος).
Bimmer -
Ο νέος εξακύλινδρος ντίζελ της BMW είναι 2993 κυβικά (όχι 3500) και αποδίδει 272 ίππους και ροπή 57.1 χλγμ. στις 2.000 σ.α.λ. Σε 6.5 δευτ. τα 0-100, κατανάλωση 8 λίτρα/100 χλμ (στοιχεία κατασκευαστή). Θα τοποθετείται αρχικά στην 535d.
Στους 4Τ Αυγούστου έχει αρκετά στοιχεία γι' αυτόν, από όπου και πήρα τα στοιχεία. Απίστευτος κινητήρας σε ένα φοβερό αυτοκίνητο (αν και μάλλον θα βρεί το δρόμο του και σε άλλα μοντέλα της BMW).
Jacob
-
Όπως στην νέα 335d...
Νομίζω ότι ετοιμάζεται και μικρότερη έκδοση για την 323d. -
H εμπειρεια μου απο ντιζελ περιοριζεται σε ενα τρακτερ που χειριζομουν μεχρι περυσι και στα οχηματα της Πολ.Αεροποριας οταν υπηρετουσα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης : χρειαζονται ακομα προθερμανση (με τα πηνια) πριν γυρισουμε την μιζα ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
H εμπειρεια μου απο ντιζελ περιοριζεται σε ενα τρακτερ που χειριζομουν μεχρι περυσι και στα οχηματα της Πολ.Αεροποριας οταν υπηρετουσα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης : χρειαζονται ακομα προθερμανση (με τα πηνια) πριν γυρισουμε την μιζα ;Όχι, έχουν όμως προθερμάνσεις -τους λένε καμιά φορά και μπουζί -
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
H εμπειρεια μου απο ντιζελ περιοριζεται σε ενα τρακτερ που χειριζομουν μεχρι περυσι και στα οχηματα της Πολ.Αεροποριας οταν υπηρετουσα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης : χρειαζονται ακομα προθερμανση (με τα πηνια) πριν γυρισουμε την μιζα ;Αν έχει κρύο θέλει προθέρμανση.
Δεν ξέρω για πηνία και τί σύστημα έχει το δικό μου, όμως όταν γυρνάς το κλειδί να ανάψουν τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου ανάβει ένα λαμπάκι και ο κατασκευαστής λέει ρητά να περιμένεις να σβήσει για να βάλεις μπρος.Στην αρχή, συνηθισμένος από την βενζίνη δεν περίμενα, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα (κάτω από μηδέν βαθμούς όμως δεν πρόλαβα από τότε που το πήρα...). Σε μηδέν βαθμούς και να μείνει όλο το βράδυ έτσι έκανε πολύ λίγα δευτερόλεπτα να ζεσταθεί... (άλλοι κατασκευαστές όσο είναι αναμμένο το λαμπάκι δεν σε αφήνει να βάλεις μπρος από μόνο του. Στο δικό μου όχι)
Έτσι προσάρμοσα τις κινήσεις μου. Αντί να βάζω το ραδιόφωνο και να γυρνάω το κλειδί να φύγω, γυρνάω το κλειδί για προθέρμανση, βάζω το ραδιόφωνο και βάζω μπρος και φεύγω. Πρόβλημα ουδέν!
-
Σίγουρα οι προθερμάνσεις δεν είναι τόσο σημαντικές στους νέους κινητήρες πετρελαίου όπως στους παλιότερους με προθαλάμους καύσης αλλά δεν μπορούν να καταργηθούν τελείως. Πώς να το κάνουμε το πετρέλαιο δεν είναι βενζίνη και όταν είναι κρύο θέλει βοήθεια στην αρχή. Οι προθερμάνσεις είναι ουσιαστικά ηλεκτρικές αντιστάσεις που ανεβάζουν λίγο την θερμοκρασία στο χώρο καύσης πριν την εκκίνηση.
-
Το περιοδικο BMW CAR (Εγγλεζικο) στο οποιο ειμαι συνδρομιτης λεει οτι ειναι 3500 κυβικα.Προφανως καποιος εκανε λαθος αντιγραφη.Διαλεξε και παρε.
Bimmer -
Οι κινητήρες diesel είναι καλοί(κατά τη γνώμη μου πάντα) για αυτοκίνητα πόλης, SUV, πολυμορφικά, άντε και κάποια οικογενειακά, αλλά σπορ οδήγηση με diesel; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...
Και μόνο στην ιδέα ότι θα οδηγούσα ένα Type R με κινητήρα diesel και στροφόμετρο που τερματίζει στις 4000σ.α.λ. νιώθω μια ανακατωσούρα στο στομάχι... -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δεν θα ήταν ιδανικό να συνδυαστεί ο turbo-diesel με το περιορισμένο εύρος στροφών με κιβώτιο CVT; Υπάρχει καμιά τέτοια λύση;
Πολύ καλή ιδέα αφού συνδοιάζονται ιδανικά !!
Κάπου είχα διαβάσει ότι στην ΑUDI το μελετούσαν αλλά ακόμα και το multitronic είχε πρόβλημα με τη ροπή του diesel.
Mπορεί και να το δούμε όμως , όλα γίνονται .Τί CVT και βλακείες Η λύση είναι μία: Hydrostatic
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
H εμπειρεια μου απο ντιζελ περιοριζεται σε ενα τρακτερ που χειριζομουν μεχρι περυσι και στα οχηματα της Πολ.Αεροποριας οταν υπηρετουσα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης : χρειαζονται ακομα προθερμανση (με τα πηνια) πριν γυρισουμε την μιζα ;
Όχι, έχουν όμως προθερμάνσεις -τους λένε καμιά φορά και μπουζί -
Στα αγγλικά νομίζω λέγονται glow plugs.
Σπορ οδηγηση με κινητηρα Diesel