-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Στον πιο κρισιμο αγωνα της καρριερας του απεδωσε μετρια (περσυ Σουζουκα)
- Δε δειχνει ψυχραιμια οταν του πανε στραβα τα πραματα (και με δεδομενη την πορεια του μεχρι την F1, γενικα του πηγαν πολυ καλα τα πραματα)
YΓ2 Ειχα υποψη μου τα φτηνιαρικα καρτ για τους απλους υπαλληλακους που σπαμε πλακα καθε τοσο. Δυστυχως ακομα και ενα καρτ αγωνιστικο ειναι μακρινο ονειρο
Λίγες παρατηρήσεις μόνο...
Ακόμα και ο πάντοτε ψύχραιμος και αποδοτικός ΜΣουμάχερ στον συγκεκριμένο αγώνα δεν τα πήγε καλά...
Για την ακρίβεια τα πήγε χάλια, απαράδεκτα... Πολύ χειρότερα από τον Ράικονεν...Όντως δεν είναι και πολύ ψύχραιμος όταν εγκαταλείπει, και απορώ γιατί τον λένε iceman... Πέραν της καταγωγής αυτός τα παίρνει πιο εύκολα κι από μένα...
Πάντως ενώ αρχικά του στρώθηκε ρόδινο μέλλον (μία χρονιά και γραμμή για την 2η ομάδα στο γκρίντ), τελικά στραβό του βγήκε... Η ομάδα ποτέ δεν ορθοπόδησε, αντιθέτως πάτωσε χειρότερα... Και κανείς δεν περίμενε την ΜακΛάρεν ΤΟΣΟ χαμηλά, για ΤΟΣΟ πολύ...Για το καρτ προσπάθησέ το, το '97 πήρα ένα καρτ με 580.000 δρχ αγωνιστικό στην Εθνική 100 κατηγορία, και το πούλησα στην ίδια (αν όχι καλύτερη) κατάσταση το 2000 περίπου για λιγότερο από 300.000 δρχ. Βρίσκεις!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για να κλεινω το θεμα Κιμι και κατα ποσο ειναι τοσο τεραστιο ταλεντο ή απλως ενας μελλοντικος πιθανος πρωταθλητης (οπως και αλλοι 4 στο γκριντ τωρα) να πω τι δε μου καθεται καλα.- Στον πιο κρισιμο αγωνα της καρριερας του απεδωσε μετρια (περσυ Σουζουκα)
Όπως προαναφέρθηκε κ Ο Σουμάχερ στον εξ ίσου κρίσιμο αγώνα γι'άυτόν αγώνα δεν απέδωσε καλά ενώ το νικητήριο μονοθέσιο ήταν μία φερράρι.
- Δε δειχνει ψυχραιμια οταν του πανε στραβα τα πραματα (και με δεδομενη την πορεια του μεχρι την F1, γενικα του πηγαν πολυ καλα τα πραματα)
Ενώ ο Σουμάχερ έχει δείξει στο παρελθόν πόσο τέρας ψυχραιμίας είναι...
- Δε μοιαζει να μπορει απο μονος του να εμπνευσει μια ομαδα. Μπορει αν ειχε διαφορετικο χαρακτηρα ή ακτινοβολια να πω καλυτερα η ΜακΛ να πηγαινε φετος καλυτερα τα 3 αυτα χρονια. Ειναι χαρακτηριστικο μεγαλων οδηγων, οτι η παρουσια τους σε μια ομαδα την ωθει σε βελτιωση.
Δηλαδή αν πάει ο Σουμάχερ στη McLaren ξαφνικά θα γίνει υπερομάδα? Μόνο αν τον ακολουθήσει το βασικό τεχνικό επιτελείο του...
Παρομοια φετος, ο Αλονσο με τιποτα σε καμμια φαση της καρριερας του δεν ηταν σε 'νικητρια' ομαδα. Αυτος και ο τημ-μεητ του της εδωσαν νικες και poles που αν δεν τις επαιρναν δεν θα τους κατηγορουσε κανεις. Μην ξεχναμε οτι περσυ ειχε για κιμητηρα ενα αποτυχημενο (οπως αποδειχτηκε) project, ενω φετος εχει την εξελιξη του υπεργηρου Supertec. Και το κυριοτερο; Την ασταθεια στην αποδοση του την εμφανισε φετος, που εχει δωσει τετοια δειγματα το αυτοκινητο του. Περσυ ηταν σταθεροτατος μεσα στον αγωνα.
Χμμμ ενώ ο Κίμι ήταν μια ζωή σε 'νικήτρια' ομάδα με κινητήρα συνολικά πολύ ανώτερο...
Τα αλλα δεν τα ειπα για να δωσω μομφη στον Κιμι, αλλα για να δειξω οτι συνηθως ειμαστε υποκειμενικοι στην κριση μας. Αν φερ'ειπειν εκεινα τα λαδια τα ειχε πατησει ο Μοντογια, ο Πουρναρακης θα ειχε φριξει! (χωρις παρεξηγηση).
Αυτή είναι η δικιά μου υποκειμενική άποψη πάνω στη δικιά σου υποκειμενική άποψη!
ΥΓ. Οι όποιες αναφορές στο Σουμάχερ έγιναν για να δείξω ότι δεν διαφέρει κ πολύ ο Κίμι στα αρνητικά που έχει από τον πολυπρωταθλητή. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχει κ την ίδια νικηφόρα πορεία.
Για να εξηγούμαστε κ να μην παρεξηγούμαστε!
-
Παιδιά εγώ πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι κάθε πιλότος, έτσι και ο Kimi φέρει μερίδιο ευθύνης όταν ένας κινητήρας σπάει... Τώρα το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι σίγουρα δεν το ξέρουμε.
Για αυτό το λόγο θεωρώ αφελή την δικαιολογία του τύπου: . -
Μπα δε νομίζω. Συνέχιζε να το πιστεύεις άμα θες. Αφού υπάρχει ειδικό λογιμικό (πρέπει να υπερασπιστώ τους συναφέλφους μου ) που σε αποτρέπει από λάθος αλλάγές!!!
Τώρα σε περιπτώσεις σαν κ αυτή του Sato όταν αναγκαστηκά μπήκε στα πιτ στο Nurburing στο συμβάν με το Barichello όπου έκανε έξτρα πιτ στοπ κ υπερθαίρμανε τον κινητήρα του, εκεί μπορούμε να πούμε ότι φέρει 'ευθύνη' ο οδηγός.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Μπα δε νομίζω. Συνέχιζε να το πιστεύεις άμα θες. Αφού υπάρχει ειδικό λογιμικό (πρέπει να υπερασπιστώ τους συναφέλφους μου ) που σε αποτρέπει από λάθος αλλάγές!!!Αρχικά δεν είναι μόνο οι λανθασμένς αλλαγές ταχυτήτων που καταπονούν έναν κινητήρα αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες. Κάθε πιλότος αξιοποιεί και χρησιμοποιεί διαφορετικά τον κινητήρα του. Έτσι για παράδειγμα ο 'Χ' πιλότος ξέροντας πάνω κάτω τις δυνατότητες του κινητήρα που έχει στα χέρια του, στήνει το μονοθέσιό του με την βοήθεια των μηχανικών του έτσι ώστε να παίρνει τη μέγιστη απόδοση από αυτόν, έχοντας κατά νου ταυτόχρονα και την απαραίτητη αξιοπιστία.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Michael Schumacher μόλις πήγε την πρώτη χρονιά στην Ferrari το 1996, που ρύθμιζε τον κόφτη του κινητήρα 500-1000 στροφές πιο χαμηλα, με σκοπό και μόνο να μην εγκαταλείπει και να τερματίζει σε όλους τους αγώνες (μάλιστα πήρε και νίκη στην Monza αν δεν κάνω λάθος) γεγονός που θα βοηθούσε στην εξέλιξη του μονοθεσίου την επόμενη χρονιά.
Με αυτό θέλω να σου πω ότι η χαρτογράφιση και τόσες άλλες ρυθμίσεις που σχετίζονται και επιρεάζουν άμεσα και έμμεσα τον κινητήρα παίζουν ρόλο για την αξιοπιστία του. Δεν είναι μόνο οι αλλαγές ταχυτήτων όπως λες, υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες... Και επειδή όπως βλέπεις δεν είναι τοσο απλό το θέμα όπως το παρουσιάζεις, αλλά είναι πολύ πολύπλοκο, το μερίδιο ευθύνης του πιλότου για την αντοχή την απόδοση και την αξιοπιστία όχι μόνο του κινητήρα αλλά όλου του συνόλου είναι υπαρκτό. -
Estw... alla MERIDIO eu8unhs, oxi apokleistika upeu8unos!. Oxi aparaithta otan spaei o kinhthras aparaithtana na fteei k o odhgos!!!
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Estw... alla MERIDIO eu8unhs, oxi apokleistika upeu8unos!. Oxi aparaithta otan spaei o kinhthras aparaithtana na fteei k o odhgos!!!Νομίζω πως ήμουν σαφής: , .
-
Γι'αυτο αλλωστε (συμπληρωνοντας) ο 'ατυχος' πιλοτος απο τα φαινομενα αναξιοπιστιας ειναι ο ιδιος ενας απο τους δυο. Φετος πχ Κιμι, Σατο, Μπρουνι.
Διευκρινηση: Οταν ενας πιλοτος φτανει σε εναν μονο αγωνα να διεκδικει πρωταθλημα δεν ξερει αν θα ξαναφτασει σ'αυτο το σημειο. Οσο ευοιωνες και να ειναι οι προοπτικες, μπορει να του πανε ολα τοσο στραβα που να ειναι η once in a lifetime ευκαιρια του. Στην F1 ποτε δεν εισαι σιγουρος τι σου ξημερωνει. Κλασσικο παραδειγμα ο 'σιγουρος' απο το συνολο του τυπου πρωταθλητης του 82, μετα το θανατο του Βιλνεβ, Ντιντιε Πιρονι που αντι να γινει πρωταθλητης ειχε την τραγικη καταληξη που ειχε. Ενω οταν εισαι 5 φορες πρωταθλητης, εχεις σαφως λιγοτερα κινητρα. Και να χασεις, θα εισαι παλι θρυλος του σπορ.
ΥΓ Τωρα που θα μπορουσα να ζοριστω για το καρτ, ειμαι 33 και 110 κιλα Αλλα οταν (και αν) κανω γιο το εχω τσιμπησει απο τα 3 του
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ Τωρα που θα μπορουσα να ζοριστω για το καρτ, ειμαι 33 και 110 κιλα Αλλα οταν (και αν) κανω γιο το εχω τσιμπησει απο τα 3 τουΤο καλύτερο που έχεις να κάνεις! Πάντως και τώρα μπορείς να ασχοληθείς (εγώ είμαι 18 και είμαι ο μικρότερος από τους 'ερασιτέχνες' )... Σκέψου το, αξίζει!
Εντελώς off topic...
Επισημο thread:GP Ιταλιας 2004