-
Ποιός ήταν αυτός που μίλησε για γερασμένο μοντέλο; Αυτοκίνητα με τέτοιο design είναι τόσο διαχρονικά που οποισδήποτε ηλικιακός χαρακτηρισμός μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον άστοχος
-
BMW 1: Τέλειο εσωτερικό, άψογη θέση οδήγησης με τον οδηγό στο κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, κορυφαίο μεταξόνιο, βάρος 50/50 μπροστά/πίσω, εργονομία και ποιότητα τυπικά BMW.
Alfa 147: Επίσης τέλειο εσωτερικό, καλή θέση οδήγησης, καλή εργονομία. ΑΛΛΑ γιατί αυτό το 65/35 μπροστά πίσω?? ΠΩΣ να μην υποστρέφει αυτό το πράμα?? Σύμφωνοι, μέχρι να υποστρέψει κρατάει πολύ καλά, αλλά μετά? Και στους 'τέλειους' δρόμους μας? Και μιλάμε για το 1600, δηλαδή το 2000 πόσο θα είναι, 70/30? Και η GTA 80/20?? Και κάτι άλλο: Από πότε παρακαλώ οι Ιταλοί μάθανε να φτιάχνουν ποιοτικά αυτοκίνητα με αξιοπιστία, καλή ποιότητα, χωρίς σκουριές, σαπίσματα και άλλες αμαρτίες?? Για κοιτάξτε στο Which? Car που βρίσκεται η Alfa στην κατάταξη αξιοπιστίας.. και μην ψάξετε από την αρχή, από το τέλος ξεκινήστε!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
BMW 1: Τέλειο εσωτερικό, άψογη θέση οδήγησης με τον οδηγό στο κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, κορυφαίο μεταξόνιο, βάρος 50/50 μπροστά/πίσω, εργονομία και ποιότητα τυπικά BMW.Alfa 147: Επίσης τέλειο εσωτερικό, καλή θέση οδήγησης, καλή εργονομία. ΑΛΛΑ γιατί αυτό το 65/35 μπροστά πίσω?? ΠΩΣ να μην υποστρέφει αυτό το πράμα?? Σύμφωνοι, μέχρι να υποστρέψει κρατάει πολύ καλά, αλλά μετά? Και στους 'τέλειους' δρόμους μας? Και μιλάμε για το 1600, δηλαδή το 2000 πόσο θα είναι, 70/30? Και η GTA 80/20?? Και κάτι άλλο: Από πότε παρακαλώ οι Ιταλοί μάθανε να φτιάχνουν ποιοτικά αυτοκίνητα με αξιοπιστία, καλή ποιότητα, χωρίς σκουριές, σαπίσματα και άλλες αμαρτίες?? Για κοιτάξτε στο Which? Car που βρίσκεται η Alfa στην κατάταξη αξιοπιστίας.. και μην ψάξετε από την αρχή, από το τέλος ξεκινήστε!
Σε σχεση με παλια εχουν μαθει πολυ για να λεμε την αληθεια. Και οι σκουριες - σαπιλες ειναι (ευτυχως) παρελθον.
-
ΠΩΣ να μην υποστρέφει αυτό το πράμα?? Σύμφωνοι, μέχρι να υποστρέψει κρατάει πολύ καλά, αλλά μετά? Και στους 'τέλειους' δρόμους μας?Την έχεις οδηγήσει και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα ή απλά κάνεις υποθέσεις; Εγώ που την οδηγώ εδώ και τριάμισυ χρόνια σε δρόμους και πίστες σε πληροφορώ ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες. Αν κάνεις τον κόπο κιόλας να διαβάσεις το συγκριτικό στα Μέγαρα ανάμεσα σε 147, 116 και A3 θα δεις ότι το ίδιο λένε και οι 4Τ, ότι δηλαδή η 147 υποστρέφει λιγότερο από τα άλλα δύο. Μάλιστα η τροχιά της στις στροφές της πίστας είναι οι πιο κλειστές, παρόλη την πίσω κίνηση και το πολυδιαφημισμένο 50/50 της 116, που είναι τρίτη σε χρόνους.
Edit: Α, και όλα αυτά με ελαστικά 195/60/15 και όχι 225/17 σαν του A3.
-
Και κάτι άλλο: Από πότε παρακαλώ οι Ιταλοί μάθανε να φτιάχνουν ποιοτικά αυτοκίνητα με αξιοπιστία, καλή ποιότητα, χωρίς σκουριές, σαπίσματα και άλλες αμαρτίες?? Για κοιτάξτε στο Which? Car που βρίσκεται η Alfa στην κατάταξη αξιοπιστίας.. και μην ψάξετε από την αρχή, από το τέλος ξεκινήστε!Σαν να ακούω τον πατέρα μου και τον θείο μου!!!! Παροπλισμένοι οδηγικά εδω και καιρό
-
Δεν έχει περάσει νομίζω και πολύς καιρός από τις Alfa33 με τα πόμολα διακόπτες κλπ που είχαν τάσεις ανεξαρτησίας.. ούτε από τις sud που μπορούσες κάλιστα να τις αφήσεις στον κήπο σου να γίνουν λίπασμα για τα λουλούδια..
Όταν άλλοι φτιάχνανε ποιοτικά αυτοκίνητα πριν 20 χρόνια (Ιάπωνες, Γερμανοί, ίσως κάποιοι Γάλλοι) οι Ιταλοί φτιάχνανε 'μιας χρήσης'. Πώς ξαφνικά άλλαξαν νοοτροπία και έγιναν ποιοτικοί? Ανακάλυψαν τη μαγική συνταγή? Οι Ιταλοί είναι μανούλες από σχεδίαση και στυλ, αλλά από ποιότητα κατασκευής...
Εγώ προσωπικά είμαι Γαλλόφιλος και το τωρινό μου αυτοκίνητο είναι ένα Κλιό. Αλλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος και κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο θα είναι Ιάπων - και δη το Mazda 3.
Βαγγέλης.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ΠΩΣ να μην υποστρέφει αυτό το πράμα?? Σύμφωνοι, μέχρι να υποστρέψει κρατάει πολύ καλά, αλλά μετά? Και στους 'τέλειους' δρόμους μας?
Την έχεις οδηγήσει και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα ή απλά κάνεις υποθέσεις; Εγώ που την οδηγώ εδώ και τριάμισυ χρόνια σε δρόμους και πίστες σε πληροφορώ ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες. Αν κάνεις τον κόπο κιόλας να διαβάσεις το συγκριτικό στα Μέγαρα ανάμεσα σε 147, 116 και A3 θα δεις ότι το ίδιο λένε και οι 4Τ, ότι δηλαδή η 147 υποστρέφει λιγότερο από τα άλλα δύο. Μάλιστα η τροχιά της στις στροφές της πίστας είναι οι πιο κλειστές, παρόλη την πίσω κίνηση και το πολυδιαφημισμένο 50/50 της 116, που είναι τρίτη σε χρόνους.
Να συμπληρώσω , ότι οι χρόνοι και το φρενάρισμα της 147 είναι με τα νορμάλ λάστιχα και όχι με τα 225/45/17 που φόραγε το Α3 , που να ήταν η Τi
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Την έχεις οδηγήσει και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα ή απλά κάνεις υποθέσεις; Εγώ που την οδηγώ εδώ και τριάμισυ χρόνια σε δρόμους και πίστες σε πληροφορώ ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες.Αναλογία βάρους 65/35 σημαίνει ότι ο κατακόρυφος άξονας περιστροφής είναι μετατοπισμένος μπροστά και άρα το αυτοκίνητο είναι εγγενώς υποστροφικό ==> ρύθμιση στον πίσω άξονα για υπερστροφή για να μειώσουμε / εξαλείψουμε το φαινόμενο + προσθήκη αντισπίν για το σπινάρισμα ==> μειώνουμε μεν την υποστροφή ΑΛΛΑ κάνουμε το αυτοκίνητο ευαίσθητο στη μεταφορά φορτίου πίσω, γι'αυτό και η κακή επίδοση της Alfa στο σλάλομ ή αλλαγή λωρίδας (το έχω διαβάσει το τεστ). Για τις κλειστές τροχιές που λες, παράγοντες είναι το πολύ καλό οδόστρωμα, το βάρος στον μπροστινό άξονα και το αντισπιν. Σε μέτρια άσφαλτο και χωρίς αντισπίν πώς πάει με τέρμα γκάζι??
Να προσθέσω ότι η Alfa είναι η 1600, αν ήταν η δίλιτρη θα υπέστρεφε περισσότερο, για να μην πούμε για τη V6..
Να παραπέμψω επίσης στις δοκιμές της GT και στα σχόλια για υποστροφικές συμπεριφορές..
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αν θέλεις BMW εννοείται ότι δεν αξίζει να πάρεις την compact.
Αν θέλεις να πάρεις Alfa περίμενε λίγο που θα βγει η ανανεωμένη.Μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Ιανουάριο?
Μέχρι τότε, δοκίμασε την Αλφα και την νέα BMW 116i (νομίζω ότι υπάρχει εκδήλωση της BMW για την σειρά 1 στο Ελληνικό τον Οκτώβριο).
Τα πρώτα σχόλια για την σειρά '1' είναι θετικά.
Θετικότατα. Κινητήρας 1.600, επιδόσεις γρήγορου supermini 1.400 και κόστος δίλιτρου. Αυτό και αν είναι 'κατόρθωμα'
Οπότε ας πάρει την Alfa να τελειώνει
Εντάξει αν εξαιρέσουμε όμως τους 'ιταλόφιλους' για τους υπόλοιπους άλλο είναι να έχεις BMW και άλλο Alfa. Εγώ κλασικά ΒΜW αν και δεν είμαι της άποψης να πάς στη σειρά 1 η Compact είναι καλύτερη και ομορφότερη πιστεύω.
-
Χμμμμμ
Ποτε μερικοι θα μαθουν μερικες αληθειες;
Οι μεν μακαροναδες και κανουν σαπιμια και οι αλλοι θεοι και κανουν ποιοτητα;
Για να δουμε εδω ενα τετοιο θεικο κατασκευασμα......
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/alf ... 241/311112
Αντε πεταχτε τωρα την τσιχλα απο το στομα σας και κοιταχτε την πραγματικοτητα!
Για την ιστορια.
Τα μερσεντε, φορντ, μπεεμβε εχουν τα μεγαλυτερα προβληματα σκουριας αυτην την στιγμη εδω πανω!
Σπυρος -
Ο χρήστης alfasud έγραψε:
Τα μερσεντε, φορντ, μπεεμβε εχουν τα μεγαλυτερα προβληματα σκουριας αυτην την στιγμη εδω πανω!
ΣπυροςΜήπως εκεί πάνω δεν έχουν καθόλου Ιταλούς??
-
Συγγνώμη βρέ Σπύρο,αλλά άν θεωρείς τόν εαυτό σου αντικειμενικό κριτή πού δέν 'μασάει τσίχλα' οποιασδήποτε μάρκας,νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Ειλικρινά,δέν θά σάς καταλάβω ποτέ όλους τους 'ταγμένους' υποστηρικτές τής οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας. -
Για να δουμε εδω ενα τετοιο θεικο κατασκευασμα......
http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/alf ... 241/311112Όσο γι'αυτό, μιλάμε για ένα γκολφ ΙΙ που κινείται συνέχεια σε δρόμους με αλάτια κλπ.. η sud ίδιας γενιάς πώς θα έδειχνε??
-
φυσικα υπαρχουν Ιταλικα εδω και σκουριαζουν πολυ λιγωτερο απο πολλα ποιοτικα αυτοκινητα!Κοιταξε ποιο ανεφερα πρωτο!Το μερσεντε, γιατι ειναι το αυτοκινητο με τα μεγαλυτερα προβληματα σκουριας εδω πανω, παρολα τα 30 χρονια εγγυηση που δινουνε!Αυτη η υποθεση στοιχιζει δυσεκατομμυρια στην μερσεντε!
Σπυρος -
Η Αλφασουντ δεν εβγαινε το 90!!!!!!
Ενα 83αρι παντως ειναι λιγακι καλυτερο απο αυτο το γκολφ!
Ας παρουμε την 33 τοτε!
Πολυ λιγωτερη σκουρια, εγγυημενα!
και μην πιασουμε τα Τιπο, εκει μπορεις να δεις ακομα και του 88 χωρις ιχνος σκουριας!
Σπυρος -
φυσικα υπαρχουν Ιταλικα εδω και σκουριαζουν πολυ λιγωτερο απο πολλα ποιοτικα αυτοκινητα!Όταν λες ότι έχετε Ιταλικά εκεί, τι γενιάς εννοείς? Αντίστοιχης του γκολφ? Γιατί πραγματικά θα αναθεωρούσα σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις μου αν έβλεπα μια πρόσφατη φωτο από sud στη Σουηδία, που να έχει τύχει παρόμοιας χρήσης με το γκολφ βέβαια..
Βαγγέλης.
-
Αναλογία βάρους 65/35 σημαίνει ότι ο κατακόρυφος άξονας περιστροφής είναι μετατοπισμένος μπροστά και άρα το αυτοκίνητο είναι εγγενώς υποστροφικό ==> ρύθμιση στον πίσω άξονα για υπερστροφή για να μειώσουμε / εξαλείψουμε το φαινόμενο + προσθήκη αντισπίν για το σπινάρισμα ==> μειώνουμε μεν την υποστροφή ΑΛΛΑ κάνουμε το αυτοκίνητο ευαίσθητο στη μεταφορά φορτίου πίσω, γι'αυτό και η κακή επίδοση της Alfa στο σλάλομ ή αλλαγή λωρίδας (το έχω διαβάσει το τεστ).Όχι, η 147 δεν είναι υπερβολικά ευαίσθητη στις μεταφορές βάρους ούτε έχει υπερβολικά νευρική ουρά. Καλό το σλάλομ σε 'εργαστηριακό' περιβάλλον αλλά δε νομίζω να κληθεί ποτέ ένα αυτοκίνητο να κάνει κάτι τέτοιο στο δρόμο. Για την αλλαγή λωρίδας και το φρενάρισμα, θυμίζω τα ελαστικά 195/60.
Όσο για την κατανομή βάρους και το στήσιμο, πιστεύω πως δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να στήσεις σωστά ένα αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα -στη συγκεκριμένη περίπτωση οι χρόνοι- κρίνουν τελικά το αυτοκίνητο.
Α, και η 147 πάει μια χαρά και σε γλιστερούς δρόμους, στους οποίους είναι πολύ πιο πιθανό να υπερστρέψει γλυκά και απολύτως ελεγχόμενα παρά να υποστρέψει, εκτός βέβαια κι αν μπεις εντελώς λάθος και με κρεμασμένο τον κινητήρα, όπου αμφιβάλλω αν υπάρχει κοινό αυτοκίνητο που θα καταφέρει να μην υποστρέψει.
Για τις κλειστές τροχιές που λες, παράγοντες είναι το πολύ καλό οδόστρωμα
Το οποίο ήταν το ίδιο και για τα τρία αυτοκίνητα.
το βάρος στον μπροστινό άξονα
Οι νόμοι της φυσικής περί αδράνειας λένε ακριβώς το αντίθετο, το οποίο ήταν και ένα από τα επιχειρήματά σου περί υποστροφής, θυμίζω.
και το αντισπιν.
Το άρθρο νομίζω πως δε λέει αν το απενεργοποίησαν αλλά λέει ότι η 147 παρουσίαζε τη μεγαλύτερη υποστροφή ισχύος (λογικό με το δυνατότερο κινητήρα και τα στενότερα ελαστικά), άρα μάλλον το είχαν απενεργοποιήσει.
Σε μέτρια άσφαλτο και χωρίς αντισπίν πώς πάει με τέρμα γκάζι??
Παρουσιάζει υποστροφή ισχύος, όπως είναι φυσικό, η οποία διορθώνεται με άφημα του πεντάλ του γκαζιού, όπως σε όλα τα προσθιοκίνητα, η οποία όμως δεν επιφέρει άτσαλη υπερστροφή.
Να προσθέσω ότι η Alfa είναι η 1600, αν ήταν η δίλιτρη θα υπέστρεφε περισσότερο, για να μην πούμε για τη V6..
Για τη δίλιτρη αμφιβάλλω αφού είναι ελάχιστα βαρύτερη μπροστά. Για τη GTA συμφωνώ αλλά έχω την αίσθηση ότι με ένα μπλοκέ η κατάσταση διορθώνεται πλήρως.
-
Κυνηγε
Δεν ειπα οτι τα Ιταλικα δεν σκουριαζουνε, απλα οτι υπαρχουν ποιοτικα που σκουριαζουν ακομα ποιο πολυ!Αντιθετα με το τι πιστευουν μερικοι!
Για ελα μια βολτα εδω και θα πεισθεις για αυτα που γραφω!
Σπυρος -
Τι έγινε βρε παιδιά; Γέμισε το post με Αλφάκιδες;;;
-
Τι να σκουριάζουν βρε παιδιά. Για πόσα χρόνια θα το κρατήσει;;;
alfa -compact