-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πάντως εγώ όταν βλέπω γείτονα να καμαρώνει δίπλα στην αστραφτερή χαμηλωμένη με τροχούς 18 ιντσών 316 του χαμογελάω συγκαταβατικά. Αν δω τέτοιο όχημα στο δρόμο φυλάγομαι διπλά.
Μόνο στον καθρέπτη θα το δεις κι αυτό για λίγο
Ναι, γιατί γρήγορα θα μείνει πίσω!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
O Μr. αντικειμενικος ο αντιγερμανος....!!!
Οκ το καταλαβαμε οτι δεν σου αρεσουν τα γερμανικα.
Φανταζομαι οτι οι εταιριες AUDI,BMW,MERCEDES πρεπει να ειναι οι χειροτερες για σενα.Αφού ανέφερες την Audi γιατί όχι και τη VW; ή μήπως διαφέρουν;
Εγώ συγκρίνω ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και όχι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ με ότι αυτό συνεπάγεται. Το τι μάρκα είναι ένα μοντέλο δεν μ'απασχολεί, ούτε το σήμα ούτε και τι λένε οι άλλοι.
Εσύ δηλαδή είσαι αντικειμενικός;
-
Ρε παιδιά, πάλι θα μαλώσουμε 'σε ξένο αχυρώνα';
-
Πήρα σήμερα το αγγλικό ΕVO. Συγκρίνει Golf 2.0TDI, BMW 120d SE και Focus 1.8 TDCi. Στο κάτω μέρος της σελίδας έχει ένα 'παραθυράκι' που εξηγεί γιατί δεν έβαλαν την 147 στο τέστ:
[...]On the face of it the 147, though no class leader, is sufficiently infused with evoness, so why isn’t it part of the main test?
Dynamically it’s annihilated by the 1-series. We tried a 147 JTD Lusso, which has 140bhp and 225lb ft and costs £17,970, but despite its strong performance it’s outclassed by all three of the other cars. Principal problems are a choppy ride with no pay-off in terms of body control or grip, glassy if very quick steering, a loose gearshift and a one-dimensional understeery balance. Normally an Alfa is rescued in part by its glorious engine note but with the JTD you don’t have that compensation. The 147 left us feeling rather sad; in chassis terms, Alfa needs to catch up, and fast.
-
Καμιά μεταφρασούλα παίζει;
-
H 147 ειναι βασικα 'εξαφανισμενη-εξολοθρευμενη' απο την σειρα 1 της ΜΠε εμ Βε.Δοκιμασαμε την εκδοση ντιζελ, που βγαζει 140 αλογα και 22.5 κιλα ροπης και κοστιζει 18.000 λιρες. Παρολη την μεγαλη της δυναμη, χανει και απο τους 3 αντιπαλους.KΥρια προβληματα της, ειναι η ασταθεια, η αποστειρωση και τα κρατηματα και ορια προσφυσης... Χαλαρο κιβωτιο, Πλεει στις αλλαγες λωριδας, Και ειναι μονο υποστροφικη. Κανονικα, η 147 σωζεται απο τη μηχανη της, αλλα κατι τετοιο στην συγκεκριμενη ντιζελ δεν ισχυει...
Η 147 μας αφησε στεναχωρημενους, η αλφα σε θαμα πλαισου, πρεπει να προλαβει τον ανταγωνισμο, και να το κανει γρηγορα...Αυτη ειναι η μεταφραση...
Δεν νομιζω παντως οτι ειναι αντικειμενικη...
-
Ουσιαστικά τη 'θάβει'
Στα δυναμικά χαρακτηριστικά υπολείπεται της σειράς 1. Δοκιμάσαμε την JTD με τους 140 ίππους και κάποια κιλά ροπής (μετάφραση, όχι μετατροπή μονάδων ) που κοστίζει περίπου 27Κ ευρώ. Παρόλες τις καλές επιδόσεις της, είναι κατώτερη και των τριών άλλων μοντέλων. Τα κυριότερα προβλήματα είναι η νευρική ανάρτηση, χώρίς αντίκρυσμα στις κλίσεις του αμαξώματος και στην πρόσφυση, το πολύ γρήγορο αλλά 'άχρωμο' τιμόνι, ο 'χαλαρός' επιλογέας και μία μονοδιάστατη υποστροφική συμπεριφορά. Κανονικά η Alfa σώζεται μερικώς από το θαυμάσιο ήχο του κινητήρα της, αλλά όχι με τον JTD. Η 147 μας άφησε με ένα αίσθημα θλίψης. Στον τομέα του πλαισίου η 147 πρέπει να αναβαθμιστεί και γρήγορα.
(Βαράτε ελεύθερα )
-
Ρε παιδιά!Μήπως έχει έρθει η ώρα νά σταματήσουμε νά εμπιστευόμαστε τόν 'ειδικό τύπο';
Η μήπως υπάρχει κάποια περίπτωση η 'Ντίζελ' νά έχει άλλες ρυθμίσεις από τίς βενζινοκίνητες 147; -
Μπράβο Ikar! Ετοίμαζα και εγώ μια μετάφραση, αλλά η δική σου είναι καλύτερη
Αυτό δεν αναιρεί οτι ειπώθηκε προηγουμένως, δηλαδή οτι στην έκδοση 1600 κυβικών η Alfa είναι καλύτερη απο τους ανταγωνιστές. Πιθανόν το αυξημένο βάρος του ντηζελοκινητήρα χαλάει την δυναμική του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε παιδιά!Μήπως έχει έρθει η ώρα νά σταματήσουμε νά εμπιστευόμαστε τόν 'ειδικό τύπο';
Η μήπως υπάρχει κάποια περίπτωση η 'Ντίζελ' νά έχει άλλες ρυθμίσεις από τίς βενζινοκίνητες 147;Σϊγουρα το περισσότερο βάρος μπροστά έχει αρνητικά αποτελέσματα. Το ίδιο είχα διαβάσει σε αγγλικό τύπο πάλι για τις 'πρώτες' BMW. Σύγκριναν την 120i με την 120d.
Σε θέμα επιδόσεων δεν υπήρχε σύγκριση, η diesel ήταν μακράν πιο γρήγορη, σε συμπεριφορά έγραφαν ότι η diesel δεν είναι τόσο σπορτίφ, ήταν πιο υποστροφική -γιατί να πάρω πισωκίνητη; - και συνολικά έχανε η diesel στο συνδυασμό άνεσης-οδικής συμπεριφοράς
-
Βρέ παιδιά,συμφωνώ ότι τό μεγαλύτερο βάρος εμπρός (πόση είναι η διαφορά άραγε; ) παίζει τό ρόλο τής στήν οδική συμπεριφορά τού αυτοκινήτου,αλλά πώς μπορεί αυτό νά κάνει 'αποστειρωμένη' τήν 147 καί μέ 'αχρωμο' τιμόνι;
-
Κανεις δεν σχολιασε, εστω και αρνητικα, τη δικη μου προσπαθεια μεταφρασης.
Τελικα πραγματικα πιστευω οτι αυτο το φορουμ ειναι μια παρεα, στην οποια δεν μπορεις να συμμεταχεις. Σπανια, και με λιγα ατομα συνομιλεις... Πολλοι μιλανε μονο μεταξυ τους... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Τελικα πραγματικα πιστευω οτι αυτο το φορουμ ειναι μια παρεα, στην οποια δεν μπορεις να συμμεταχεις. Σπανια, και με λιγα ατομα συνομιλεις... Πολλοι μιλανε μονο μεταξυ τους...Ωπα βρέ παρεξηγιάρη!!!
Κουλάρισε λίγο!!!
Τί νά σχολίαζα τή δική σου καί τί του Ikar.Αφού Αγγλικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΒΡΕΕΕ!!!
Καί πώς συμπέρανες ότι μέ τόν Ikar καί τόν dog80,είμαστε μία παρέα,καί εσένα σέ βγάλαμε στήν 'απ'έξω';Υ.Γ. Η ''αποστείρωση' πού γράφω,στή δική σου μετάφραση δέν είναι;
-
Τελικα πραγματικα πιστευω οτι αυτο το φορουμ ειναι μια παρεα, στην οποια δεν μπορεις να συμμεταχεις. Σπανια, και με λιγα ατομα συνομιλεις... Πολλοι μιλανε μονο μεταξυ τους...Δέν είδα το δικό σου πόστ
-
καλα μην το περνετε εσεις οι τρεις επι προσωπικου! Αυτο που εγραψα, το εχω αισθανθει αρκετες φορες σε αυτο το φορουμ, ενω σε αλλα οχι, και απλα αυτη ηταν μια φορα...
ΥΓ.Ισως φταιει το οτι εδω ο κοσμος ειναι μεγαλυτερης ηλικιας...
-
ΥΓ.Ισως φταιει το οτι εδω ο κοσμος ειναι μεγαλυτερης ηλικιας...
Μπράβο βρέ Σπύρο!!!
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!
Ειλικρινά πάντως,επειδή ίσως νά τό έχω κάνει κάποια φορά,καί άς μήν τό πήρα χαμπάρι,θά δώσω περισσότερη προσοχή στό μέλλον. -
Τελικα πραγματικα πιστευω οτι αυτο το φορουμ ειναι μια παρεα, στην οποια δεν μπορεις να συμμεταχεις. Σπανια, και με λιγα ατομα συνομιλεις... Πολλοι μιλανε μονο μεταξυ τους...Αν δεις και από το χρόνο -διαφορά 4 λεπτών- δεν είχα δει τη δική σου όταν άρχισα τη δική μου, οπότε δεν θα υπήρχε και λόγος να ξαναγράψω μία ίδια κεντρική ιδέα με διαφορετικές λέξεις
Μακάρι να πληκτρολογούσα και να μετέφραζα σε λιγότερο από 4 λεπτά
Α προσωπικά δεν έχω 'παρέες' και 'γνωστούς' αφού δεν έχω γνωρίσει κανέναν off line
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πάντως εγώ όταν βλέπω γείτονα να καμαρώνει δίπλα στην αστραφτερή χαμηλωμένη με τροχούς 18 ιντσών 316 του χαμογελάω συγκαταβατικά. Αν δω τέτοιο όχημα στο δρόμο φυλάγομαι διπλά.
.... ή τον κερνάς τσάι με μια ταχύτητα πάνω και αναμμένο τον κλιματισμό
Σπύρος
-
Ο χρήστης Dragster333 έγραψε:
συγνωμη ξεχασα να σας πω οτι μιλαω για μεταχειρισμενο οποτε σαν επιλογη δεν υπαρχει η bmw 1.η alfa romeo που εχω βρει ειναι μηνων ενω η compact διετιας απο γερμανια.βασικα το προβλημα μου ειναι ποιο απο τα δυο ειναι πιο γρηγορο; και ποιο σε κανει πιο πολυ να τρεξεις ;Το συμπέρασμα του δημοσιογράφου στο αρθρο που παρέθεσα σε προηγούμενη σελίδα αναφέρει...
'Όσο για την «147», απέδειξε ότι είναι αυθεντική Alfa, όχι μόνο με τον κινητήρα της αλλά και με το γενικότερο χαρακτήρα της στην πίστα, που σε προδιέθετε να επιτίθεσαι σε καθέναν από τους τριάντα γύρους που σου
αναλογούσαν πριν από το επόμενο πιτ στοπ. Xωρίς υπερβολή, με τέσσερα αμορτισέρ και αποσυνδεδεμένο το -ενίοτε ενοχλητικό- ABS, η Alfa θα μπορούσε να στηρίξει θεσμό Eνιαίου! '
Η επιλογή δική σου!Υγ. Τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ...
-
- Η 5η σχέση (παραδοσιακά) στα χειροκίνητα κιβώτια είναι 1:1. Για να κινηθείς με μεγάλες ταχύτητες πρέπει να είσαι κοντά στον κόφτη. Όσοι το κάνουν, σε 7 ακριβώς χρόνια έχουν πρόβλημα με λάδια.
Επανέρχομαι σε αυτό. Η Compact 1.8 έχει 5η γύρω στο 0.9 (δεν θυμάμαι ακριβώς). Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνοντας με 130 το μοτέρ γυρίζει στην περιοχή μέγιστης ροπής, οπότε έχει ακόμα αποθέματα να κερδίσει ταχύτητα. Ο κόφτης (6250) μπαίνει με 5η στην τελική (215 στο κοντέρ). Η κοντή δευτέρα (δεν ξεπερνά τα 90 εκτός αν βυθιστείς στα κόκκινα) άρπάζει γρήγορα για προσπεράσεις μέσα στην πόλη, και η τρίτη στο κόφτη φτάνει κάπου στα 130, οπότε είναι καλή για προσπεράσεις στους επαρχιακούς δρόμους. Ακριβώς επειδή έχει τόσο βολική κλιμάκωση στο κιβώτιο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει 'να είσαι κοντά στον κόφτη'.
Α, και ο κόφτης είναι μεταβλητός: αν πατήσεις βαθιά το γκάζι σε τρίτη και τετάρτη φτάνεις και τις 6500. Αυτές οι 250 στροφές παραπάνω μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες. Αλλά γενικά, δεν χρειάζεται να ανέβω πάνω από τι 5000.
alfa -compact