-
λεω να αρχιζω να κανω καμια αγορα απο το νετ.....
αλλα πολλοι 'καλοι' τριγυρνανε!!!!
εαν εχετε κανει, εχετε καποιο να προτεινετε? πχ ebay -
Ο χρήστης nickred έγραψε:
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι, πριν αγοράσεις (ή δώσεις προσφορά για δημοπρασία στο ebay) να κάνεις κάποια έρευνα αγοράς.
Να ερευνήσεις τα εξής:
- Τι προϊόντα έχει ο πωλητής;
- Σε τι τιμές;
- Μπορώ να τα βρω σε καλύτερες τιμές αλλού;
- Πώς πάμε από εξυπηρέτηση πελατών κι επιστροφές;
- Κόστος κι εναλλακτικοί τρόποι αποστολής
- Τρόποι πληρωμής
- Τι φήμη έχει ο πωλητής;
- Το προϊόν που θέλω να πάρω είναι σίγουρο ότι είναι αυτό που πραγματικά θέλω;
Εγώ ως τώρα έχω εμπειρία από τις εξής εταιρείες στο διαδίκτυο:
HobbyLink Japan (συναρμολογούμενα μοντέλα κατευθείαν από Ιαπωνία - μπορεί κάποιες παραγγελίες να καθυστερήσουν αν δεν υπάρχει απόθεμα. Κατά τα άλλα, είναι εξαιρετική)
Valkyrie-Exchange (ειδικεύεται σε προϊόντα που έχουν σχέση με τις παραγωγές anime με το γενικό τίτλο Macross - άψογη εξυπηρέτηση)
Alphamoda (πολύ τολμηρά μαγιώ, που είναι εξαιρετικά δωράκια για τα κορίτσια)
Videostorecult (κάκιστης ποιότητας βιντεοκασσέτες Ιαπωνικών ταινιών, με τρισάθλια εικόνα, ελεεινούς υποτιτλισμούς και απαράδεκτη εξυπηρέτηση πελατών)
Telarc (ηχογραφήσεις jazz, blues και κλασσικής μουσικής εξόχως υψηλού επιπέδου)Στο ebay τώρα, τα μάτια σου δεκατέσσερα! Ψάξε για καλούς πωλητές. Υπόψιν ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, εκεί που πας να πάρεις ένα προϊόν σχετικά φθηνά, να πάει δυο-τρεις φορές 'τυχαία' κάποιος που να σου ανεβάσει την τιμή αρκετά, κάνοντάς σε τελικά να το πληρώσεις πολύ περισσότερο απ'όσο θα'πρεπε.
-
Έχω αγοράσει διάφορα κατά καιρούς από ebay. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν διαλέγεις πωλητές με καλό rating, μη φοβάσαι τίποτα.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
εαν εχετε κανει, εχετε καποιο να προτεινετε? πχ ebaythanks sirgus
βασικα εχω δει τρελες διαφορες σε τιμες στο νετ σε σχεση με εδω (γενικα ελλαδα).ακομα κ μιση τιμη κατω!!!!
τσπ...στο ebay συγκεκριμενα ψαχνω κανενα καλο οβαλ ηχειοκ πετυχα εναν καλο που εχει πολυ υψηλο rating
thanks για τις συμβουλες
-
Προσεχε το ειδος πληρωμης και ποσο κοστιζει να το στειλουν Ελλαδα.
Συνηθως εχουν μια τιμη αλλα αμα το στειλουν εξωτερικο αλλαζει το πραγμα.Επισης προσοχη με τις πιστωτικες γιατι εχουν γινει και γινονται πολλα κολπα. Εμενα προσωπικα μου εχουν κανει κολπα με τις πιστωτικες 2 φορες.
Προσοχη χρειαζεται ηδαλως θα παιρνεις κερατιατικους λογαριασμους.
Νικος
-
...υπάρχουν και electron visa που είναι πολύ βολικές και δεν εμπεριέχουν κάνενα να κίνδυνο να 'χρεωθείς' πλέον του ποσού που έχεις επιλέξει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...υπάρχουν και electron visa που είναι πολύ βολικές και δεν εμπεριέχουν κάνενα να κίνδυνο να 'χρεωθείς' πλέον του ποσού που έχεις επιλέξει...Πολλά site δεν δέχονται electron visa δυστυχώς
-
Κοιτάς αυτά που την δέχονται...καλύτερα μικρότερο ρίσκο παρά..
-
Κάποιες Τράπεζες βγάζουν πλέον κάρτες χρεωστικές!Οσα λεφτά έχεις στον λογαριασμό,τόσα μπορούν να σου πάρουν!
Οι Electron είναι VISA,δεν έχουν διαφορά εκτός απο το ότι αφορούν μόνο σε ηλεκτρονικές συναλλαγές! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάποιες Τράπεζες βγάζουν πλέον κάρτες χρεωστικές!Οσα λεφτά έχεις στον λογαριασμό,τόσα μπορούν να σου πάρουν!
Οι Electron είναι VISA,δεν έχουν διαφορά εκτός απο το ότι αφορούν μόνο σε ηλεκτρονικές συναλλαγές!Εχω μία Εlectron VΙSA της Αlpha με την οποία έχω κάνει αρκετές αγορές.
Είναι χρεωστική και παράλληλα χρησιμοποιήται και σε ηλεκρονικές αγορές (όπου την δέχονται).
Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλασσική VISA σε face2face συναλλαγές διότι δεν έχει ανάγλυφα χαρακτηριστικά ώστε να 'δουλέψει' με τα κλασσικά μηχανάκια... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οι Electron είναι VISA,δεν έχουν διαφορά εκτός απο το ότι αφορούν μόνο σε ηλεκτρονικές συναλλαγές!Oι electron Visa, ειναι χρεωστικες και οχι πιστωτικες... δηλαδη αν εχεις 100 ευρω μέσα και θελεις να αγορασεις κατι που κανει 110 ευρω η συναλλαγή δεν προχωραέι...
και ναι! βολευει περισσοτερο από τη VISA. λιγο πριν κανεις την αγορα που θες κανεις μια καταθεση (ακομα και μεσω web banking για να μην τρεχεις σε τραπεζες) στην καρτα σου το συγκεκριμενο ποσο και ξεμπέρδεψες!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Οι Electron είναι VISA,δεν έχουν διαφορά εκτός απο το ότι αφορούν μόνο σε ηλεκτρονικές συναλλαγές!Oι electron Visa, ειναι χρεωστικες και οχι πιστωτικες... δηλαδη αν εχεις 100 ευρω μέσα και θελεις να αγορασεις κατι που κανει 110 ευρω η συναλλαγή δεν προχωραέι...
και ναι! βολευει περισσοτερο από τη VISA. λιγο πριν κανεις την αγορα που θες κανεις μια καταθεση (ακομα και μεσω web banking για να μην τρεχεις σε τραπεζες) στην καρτα σου το συγκεκριμενο ποσο και ξεμπέρδεψες!
Αυτό ακριβώς είναι και το καλό.Αγοράζεις κάτι,βάζεις στην κάρτα τα απαραίτητα λεφτά και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Κάνω αγορές απο το Internet εδώ και 5-6 χρόνια περίπου σταθερά και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια άσχημη εμπειρία.
Τα καταστήματα απο τα οποία έχω αγοράσει και εμπιστεύομαι:
Amazon.com
outpost.com
Forbidden Planet
CompUsa
thinkgeek.comΈχω χρησιμοποιήσει και το ebay και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Όπως προαναφέρθηκε, αν βρείς καλό πωλητή (με υψηλό σκορ %) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Ασφαλή θεωρώ την χρήση του paypal ως μέσο πληρωμής.
Οι χρεωστικές κάρτες της Τράπεζας Αττικής και Aplhabank είναι πολύ καλή λύση. Τις δέχονται σχεδόν όλα τα online καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του paypal.
Αν πέσεις θύμα απάτης (π.χ. χρέωση στην κάρτα που δεν έχεις κάνει εσύ) μπορείς κανονικά με ένα τηλεφώνημα ή φαξ στην τράπεζά σου να αρνηθείς την συνναλαγή και τα λεφτά επιστρέφονται στο λογαριασμό (μέχρι κάποιο λογικό ποσό). Όσο πιο γρήγορα κινηθεί κανείς τόσο το καλύτερο, διοτί μετά θέλει πολύ τρέξιμο.
Όσον αφορά το τελωνείο, τα πράγματα μπλέκονται αρκετά. Παίζει πολύ και ο παράγοντας τύχη. Τα προιόντα απο χώρες εντός Ε.Ε. δεν εκτελονίζονται. Στις αγορές απο ΗΠΑ δυστυχώς χρειάζεται προσοχή. Συγκεκριμένα δεν εκτελωνίζονται βιβλία, CD/DVD, software. Αλλα hardware, ηλ. συσκευές, ρούχα κ.λ.π. εκτελωνίζονται βάσει τις αξίας τους (περίπου 20% της αξίας αν θυμάμαι καλά + έξοδα για τη διαδικασία μέσω της υπηρεσίας κούριερ). Το όριο αξίας για να περάσει έλεγχο κάποιο πακέτο είναι τυπικά 22 ευρώ. Πρακτικά μέχρι τα 30-40 ευρώ συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλα όπως είπα παίζει πολύ και η τύχη.
Και μια βασική συμβουλή: αφού αγοράζεις απο το ebay, καλό θα ήταν να ζητήσεις απο τον seller να σου στείλει το πακέτο γράφοντας πάνω πως πρόκειται για gift, πολλοί την έχουν γλυτώσει έτσι (αν και δεν γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα στην περίπτωση αυτή).
Αυτά τα ολίγα. [/list]
-
Για προϊόντα αγορασμένα μέσω ebay από Αμερική,μεγάλης αξίας (1000 ευρώ και άνω) ένας φίλος μου έχει βρει τρόπο να τα παίρνει χωρίς εκτελωνισμό.Ζητάει να του τα στείλουν με απλό ταχυδρομείο και όχι με courrier και λέει ότι δεν έχει πληρώσει ποτέ τελωνείο.Αργούν κάμποσο βέβαια,αλλά γλιτώνει αρκετά λεφτά.
-
Στις περισσότερες σοβαρές τράπεζες, εάν βρείς έγκαιρα μη κανονική χρέωση της κάρτας σου σου επιστρέφουν τα λεφτά πίσω.
Προσωπικά, έχω κάνει αρκετές αγορές απο to διαδίκτυο εδώ και 5 (!) χρόνια. No problem so far. Απλά τώρα έγινα λίγο τσιγγούνης! Καταπληκτικο το amazon.co.uk. Σπάσιμο που δεν στέλνουν κάποια προϊόντα στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Στις περισσότερες σοβαρές τράπεζες, εάν βρείς έγκαιρα μη κανονική χρέωση της κάρτας σου σου επιστρέφουν τα λεφτά πίσω.Προσωπικά, έχω κάνει αρκετές αγορές απο to διαδίκτυο εδώ και 5 (!) χρόνια. No problem so far. Απλά τώρα έγινα λίγο τσιγγούνης! Καταπληκτικο το amazon.co.uk. Σπάσιμο που δεν στέλνουν κάποια προϊόντα στην Ελλάδα.
Συμφωνώ για το amazon.Εχω κάνει πολλές αγορές,κυρίως μουσική και βιβλία.Συγκεκριμένα απο εκεί είχα πάρει και τα manual για το αυτοκίνητο,αφού στην haynes.com δεν δέχονται electron
-
Aλήθεια γιατί τρώνε κόλλημα με τις electron..?
Αφόυ χαμένοι ΔΕΝ πρόκειται να βγουν...
αγορες απο το internet