-
Μην με ρωτήσετε που θα βρει τον αέρα για να τον σκάσει,γιατί δεν ξέρω.Απλώς άκουσα ότι υπάρχει.
-
Μην με ρωτήσετε που θα βρει τον αέρα για να τον σκάσει,γιατί δεν ξέρω.Απλώς άκουσα ότι υπάρχει.
-
-
Γιατι να μην υπάρχει?
Παίρνεις ενα δοχείο με συμπιεσμένο αέριο,συνδέεις σωλήνα,στην άκρη του σωλήνα βάζεις μια σκάστρα,τοποθετείς ενα κουμπί μέσα στην καμπίνα..και...βουαλά...μόλις πατάς το κουμπί....σκάει σαν WRC!!! -
Αυτό μου θυμίζει ένα αυτόματο μηχανάκι που είχε φίλος μου. Αντί για αλυσίδα διέθετε ιμάντα και όταν γκάζωνες απότομα από στάση ακουγόταν στρίγγλισμα από τον ιμάντα που αγωνιζόταν να κινήσει τη ρόδα σαν αυτό που κάνουν τα λάστιχα. Οι γύρω κοίταζαν παραξενεμένοι που ένα τόσο δα μηχανάκι έβγαζε τόση δύναμη στις ρόδες.
[Το μηχανάκι αυτό είχε κακή κατάληξη: μια μέρα που χάλασε μέσα στη μαύρη νύχτα έφαγε φούντο στο λιμάνι. ]
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιατι να μην υπάρχει?
Παίρνεις ενα δοχείο με συμπιεσμένο αέριο,συνδέεις σωλήνα,στην άκρη του σωλήνα βάζεις μια σκάστρα,τοποθετείς ενα κουμπί μέσα στην καμπίνα..και...βουαλά...μόλις πατάς το κουμπί....σκάει σαν WRC!!!ΣΑΝ WRC ή σαν WC ;
Μαζι με τον εκτοξευτη φλογας απο την εξατμηση η σκαστρα 'μουφα' πρεπει να ειναι οι απολυτες καγκουριες -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι να μην υπάρχει?
Παίρνεις ενα δοχείο με συμπιεσμένο αέριο,συνδέεις σωλήνα,στην άκρη του σωλήνα βάζεις μια σκάστρα,τοποθετείς ενα κουμπί μέσα στην καμπίνα..και...βουαλά...μόλις πατάς το κουμπί....σκάει σαν WRC!!!ΣΑΝ WRC ή σαν WC ;
Μαζι με τον εκτοξευτη φλογας απο την εξατμηση η σκαστρα 'μουφα' πρεπει να ειναι οι απολυτες καγκουριεςΜπα...η απόλυτη καγκουριά..είναι να βάλεις στερεοφωνικό με ηχεία απ'εξω και νε έχεις CD με ήχους F1!!!
-
Σκάστρα σε ατμοσφαιρικό;
Την πρωταπριλιά πουλούσε μία κάποιος στο φόρουμ, δεν κάνω πλάκα!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σκάστρα σε ατμοσφαιρικό;Την πρωταπριλιά πουλούσε μία κάποιος στο φόρουμ, δεν κάνω πλάκα!
Τό θυμάσαι έ;
Πόσοι 'τσιμπήσαμε' όμως δέν μάς είπες; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σκάστρα σε ατμοσφαιρικό;
Τό θυμάσαι έ;
Πόσοι 'τσιμπήσαμε' όμως δέν μάς είπες;Ε οπως και να το κάνουμε ήταν 'καινοτομικό'!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Σκάστρα σε ατμοσφαιρικό;
Τό θυμάσαι έ;
Πόσοι 'τσιμπήσαμε' όμως δέν μάς είπες;Δεν ήταν πρωταπριλιά! http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=3674
700 αναγνώσεις είχε....
-
Παλαιότερα πωλούνταν στο ίντερνετ απο μια εταιρία στις Η.Π.Α. μαϊμού σκάστρα. Έμπαινε στο χώρο του κινητήρα και πατώντας ένα κουμπάκι μέσα απο τη καμπίνα ένα ηχείο (σαν του συναγερμού ήταν) έβγαζε ήχο ανάλογο σκάστρας.
-
Μπορεις να φτιαξεις μια μονος σου :http://briefcase.pathfinder.gr/file/bill33/19731/306630
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Μην με ρωτήσετε που θα βρει τον αέρα για να τον σκάσει,γιατί δεν ξέρω.Απλώς άκουσα ότι υπάρχει.Μήπως το 'άκουσες' στο φόρουμ του powertechnics??
-
Πάντως η σκάστρα είναι μεγάλη καγκουριά..
Εγώ και Turbo να είχα θα έβαζα κλειστού τύπου να μην κάνει θόρυβο. -
Τέτοιου είδους συσκευή (ψευτοσκάστρα) έχει ένας πέτσακας που ξέρω με Saxo 1.1 καραμαμίσιο, το οποίο έχει εφοδιάσει επίσης και με ένα μπουρί σόμπας τεράστιο - το χειμώνα διανυκτερεύουν γάτες εκεί μέσα...
-
Μια παρατηρηση μονο να κανω...Η σκαστρα σε τουρμπισιο κινητηρα δεν ειναι καγκουρια και οσοι νομιζουν οτι μπαινει μονο για φιγουρα κανουν λαθος.Βοηθαει στη σωστη λειτουργια της τουρμπινας και την προστατευει.Καθε τουρμπινα ειναι φτιαγμενη με ορισμενα ορια ανοχης.Μπορει να σηκωσει μια ορισμενη μεγιστη πιεση.Καθε φορα που αφηνουμε γκαζι αερας εγκλωβιζεται μεταξυ της πεταλουδας του γκαζιου που κλεινει και της φτερωτης.Κανονικα η τουρμπινα αφου αφησαμε το γκαζι θα επρεπε να σταματησει να περιστρεφεται.Κατι τετοιο ομως ειναι αδυνατον λογω του φαινομενου της αδρανειας.Φανταστειται λοιπον τι γινεται οταν ο εγκλωβισμενος αερας σηκωσει και αλλο την υπαρχουσα πιεση της τουρμπινας.Η δουλεια της σκαστρας ειναι να παρει αυτη την ποσοτητα του αερα και να την εκτονωσει στο περιβαλλον.Αυτο το τσαφ δηλαδη ειναι πεπιεσμενος αερας.Αυτα για τον φιλο που ειπε οτι η σκαστρα ειναι καγκουρια.Φιλικά...
-
Η κανονική σκάστρα δεν είναι καθόλου καγκουριά. Η ψευτοσκάστρα όμως είναι!
Ειδικά όταν συνδυάζεται με ψεκασμό γυαλιστικού αφρού στους μαύρους προφυλακτήρες, οι οποίοι όμως δεν έχουν πλυθεί ούτε καθαριστεί απ'τα μυγάκια!!!
-
Προσοχή παιδιά μην παρεξηγηθώ!Δεν είπα ότι θέλω να βάλω,αλλά μου έκαναν εντύπωση κάποια αυτοκίνητα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσανε να έχουν turbo,(παρατηρώντας τον τρόπο που επιταγχύνουν)παρόλα αυτά τον ήχο τον κάνουν.Γι αυτό μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω.Θεωρώ και εγώ,όπως και οι περισσότεροι, ότι είναι τόσο κακόγουστη η ύπαρξη μιας ψευτοσκάστρας όσο κακόγουστα είναι και τα πλαστικά 'τρυπητά δισκόφρενά'.
-
Ίσως είναι χρήσιμη αλλά εμένα δε μου αρέσει.Γενικότερα δε μου αρέσει και το turbo αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Επίσης πολλά αυτοκίνητα που είναι turbo απο το εργοστάσιο δεν έχουν σκάστρα.
Σκάστρα σε ατμοσφαιρικό;