-
Άκουσα πριν στη ΝΕΤ ότι μέσα στο 2005 δημοπρατούντε τα εξής έργα:
Ιονία οδός (Καλαμάτα-Κακαβιά)
Εθνική Κορίνθου-Πατρών
Υποθαλάσια ζεύξη Θερμαϊκού (και μετρο Θεσ/νίκης)
Αυτ/μος Σχηματαρίου-Χαλκίδας.
Το ρεπορτάζ ανέφερε ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ και όχι μελέτη! Οπότε υπάρχουν οι μελέτες και ψάχνουν πλέον τους αναδόχους, άρα υπάρχει απόφαση να γίνουν και όχι μόνο σκέψη!
Πολύ σημαντικά έργα και μακάρι να γίνουν, θα μας κερδίσουμε χρόνο και πάνω από όλα ζωές!
Για Τέμπη και Μαλιακό δεν άκουσα κάτι, αλλά ελπίζω να ακούσω σύντομα!
Μακάρι παιδιά, γιατί όλοι λέγαμε ότι με το τέλος των Ολυμπιακών τελειώνουν και τα έργα, μακάρι να γίνουν και άλλα έργα, να αλλάξει τελείως η Ελλάδα μας. -
Εθνική Κορίνθου-Πατρών
Το ρεπορτάζ ανέφερε ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ και όχι μελέτη! Οπότε υπάρχουν οι μελέτες και ψάχνουν πλέον τους αναδόχους, άρα υπάρχει απόφαση να γίνουν και όχι μόνο σκέψη!
Πολύ σημαντικά έργα και μακάρι να γίνουν, θα μας κερδίσουμε χρόνο και πάνω από όλα ζωές!
Μακάρι παιδιά, γιατί όλοι λέγαμε ότι με το τέλος των Ολυμπιακών τελειώνουν και τα έργα, μακάρι να γίνουν και άλλα έργα, να αλλάξει τελείως η Ελλάδα μας. -
Εθνική Κορίνθου-Πατρών
Οντως,το έμαθα κι εγω πριν λίγες μέρες απο δικό μου άνθρωπο!
Αλλά μονο για την Ιονία Οδό,την Κορίνθου-Πατρών και την Εθνική προς Χαλκίδα!
Μου είπαν και για ενα ακόμα έργο,τον δρόμο Χαλκίδα-Κύμη,που μπορεί να μην επηρεάζει τόσο μεγάλο μέρος πληθυσμού ( ) αλλά είναι σημαντικότατο για τους Ελληνες που ζουν τόσο κοντά αλλά είναι τόσο μακριά!
Γενικά τα έργα θα συνεχισθούν και αυτό είναι καλό!
Να σας πω ενα παράδειγμα.
Απο φέτος λειτουργεί (επιδοτούμενη) η γραμμή που συνδέει την Κύμη με την Λήμνο,τον Αγιο Ευστράτιο και τα Μουδανιά!Εμαθα λοιπόν,οτι αυτοί που κυρίως θα ωφεληθούν είναι οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου.Γιατι έχαναν το 30% των ζώων που έστελναν στην Αθήνα,λόγω των πολλών ωρών που εκανε το καράβι να φτάσει Λαύριο!
Ποσο μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες μιας μικρής κοινωνίας τα άπλα πράγματα!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μου είπαν και για ενα ακόμα έργο,τον δρόμο Χαλκίδα-Κύμη,που μπορεί να μην επηρεάζει τόσο μεγάλο μέρος πληθυσμού ( ) αλλά είναι σημαντικότατο για τους Ελληνες που ζουν τόσο κοντά αλλά είναι τόσο μακριά!Έχω ένα συνάδελφο από την Κύμη και μου λέει για κάτι τρελές ώρες με το λεωφορείο... Και κοιτάς στο χάρτη και είναι μερικά δάχτυλα!
Μακάρι να γίνουν έργα, να αναπτυχθούν κάποιες περιοχές, δεν θα είναι πχ άσχημη ιδέα να δουλεύεις Αθήνα και να μένεις Χαλκίδα! Ειδικά με την τεράστια ανεργεία που υπάρχει εκεί.
Αυτό που λες με τη Λήμνο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και κάποιοι 'εγκέφαλοι' δεν μπορούν τόσα χρόνια να κατανοήσουν κάποια απλά πράγματα!
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχει αλλάξει κάτι. -
Απο το βήμα του 4Tforum και στου Θεού τ΄αυτί !!!!!!!!! ,
αλλά Ιονία Οδός , τί είναι ακριβώς αυτό , καινούργιο ανέκδοτο ????Οι Ηπειρώτες , την ακούμε , εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια , και τίποτε δεν βλέπουμε , εκτός απο τμήματα των 5-10 χιλιομέτρων , δηλαδή .
Όμως , κάτι που γράφτηκε το Σαββατοκύριακο , σε πολλές οικονομικές στήλες εφημερίδων , είναι η πρόθεση της πολιτείας να υπαγάγει ΕΚ ΤΩΝ
ΥΣΤΕΡΩΝ στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του Γ΄Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης,
πολλών Ολυμπιακών έργων (είναι προφανής ο λόγος : ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ και κατα συνέπεια ΑΔΥΝΑΜΙΑ εξώφλησης υποχρεώσεων , δηλαδή ανεύρεση ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ πόρων .....).Το σχόλιο μου , ώς συνήθως πικρόχολο :
Το Γ΄ ΚΠΣ υποτείθεται πως είναι (στο μεγαλύτερο ποσοστό του) 'αφιερωμένο' στην συνχρηματοδότηση έργων στην Ελληνική Περιφέρεια , σ΄ αυτό που άλλοι το λένε 'επαρχία' και άλλοι '¨Αλλη Ελλάδα '.
Η παραπάνω διατυπωμένη πρόθεση , θα έχει σαν αποτέλεσμα , σε περίπτωση ευδοκίμησής της , την αποψίλωση των πόρων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας , με ευνόητα τα κακάσχημα επακόλουθα , δηλαδή , για παράδειγμα , την διατήρηση της Ηπείρου σαν την λιγότερο αναπτυγμένη Περιφέρεια της Ένωσης .........Η Λαϊκή σοφία μας έχει κληροδοτήσει τα παρακάτω :
'Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα' ,
'Όλα τα είχε η Μαριορή , ο φερετζές της έλλειπε' ,
'Γάϊδαρο του χάριζαν , τον κοίταγε στα δόντια'
' Πρώτα το σαμάρι και μετά το γομάρι'Συνδυάστε τα , ξανασκεφτείτε τα , και ....ξαναπείτε με πικρόχολο ....
Αποστόλης.
Ο πικρόχολος Ηπειρώτης ,
αυτός ο 'επαρχιώτης' ,
αυτός ο απο την 'Αλλη Ελλάδα'. -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Αποστόλης.
Ο πικρόχολος Ηπειρώτης ,
αυτός ο 'επαρχιώτης' ,
αυτός ο απο την 'Αλλη Ελλάδα'.Απόστολε έχεις απόλυτο δίκιο και είναι πολυ λογικό να είσαι δύσπιστος και να νιώθεις πολίτης β ή γ εθνικής, γιατί ζεις εκεί και το πρόβλημα το έχεις εσυ (εσύ... ο κάθε Ηπειρώτης που θα χρειαστεί καθημερινά να πάει στο Αγρίνιο, την Πάτρα, την Αθήνα), αλλά και εμείς που αναγκαζόμαστε για τη δουλειά μας να παίζουμε τη ζωή μας κορόνα-γράμμα, να χάνουμε το χρόνο μας, εμείς που θέλουμε να έρθουμε στα Γιάννενα μια βόλτα για να ξεφύγουμε από αυτή την πόλη που μερικές φορές μας πνίγει, όλη η Ελλάδα έχει το πρόβλημα!
'Εχεις δίκιο, μια ζωή ακούμε υποσχέσεις, ότι όλα ΘΑ γίνουν, ότι ολα είναι σε μια σειρά και η Ελλάδα ΘΑ αλλάξει, ότι ΘΑ πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη, ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ....
Ο λόγος που έγραψα το post είναι ότι άκουσα ότι τα έργα ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΕ! Αν λοιπόν φτάσαμε να λέμε ότι υπάρχει δημοπρατηση, ε τι στο καλό??? Θα γίνει κάποια στιγμή ανάθεση και θα τελειώσουν!
Και μη νομίζεις φίλε Απόστολε ότι ΟΛΟΙ εμείς που ζούμε στην Αθήνα θέλουμε να έχουμε τους δρόμους μας εδώ, να έχουμε άνετες μετακινήσεις εδώ και δεν μας νοιάζει τι γίνετε στην υπόλοιπη Ελλάδα!
Να το χέσω αν μπορώ να πάω στη δουλειά μου σε 10 λεπτά και αν δεν μπορώ να βγω έξω από τη πόλη μου, άλλωστε στη δουλειά μου με τα πόδια πάω, αλλά όταν ξεκινάω κανένα Σαβ/κο να έρθω Γιάννενα να πιω ένα καφεδάκι και κανένα τσίπουρο στη λίμνη να χαλαρώσω και τρώω την κίνηση στην Ελευσίνα, απελπίζομε, στρίβω δεξιά για Δερβενοχώρια και αφήνω τα Γιάννενα για άλλη φορά...
Μας αφορά όλους αυτό το θέμα Απόστολε και όχι μόνο εσάς τους ξεχασμένους επαρχιώτες... -
Να ηταν μονο αυτο...
Το δ' κοινοτικο πλαισιο στηριξης θα διατεθει σε περιφερειες που δεν πηραν πολλα χρηματα στο γ'. Το κακο ειναι οτι ως περιφερεια της Αθηνας (που επεσαν τα λεφτα στο γ' ΚΠΣ) ειναι ΟΛΗ η Στερεα Ελλαδα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το δ' κοινοτικο πλαισιο στηριξης θα διατεθει σε περιφερειες που δεν πηραν πολλα χρηματα στο γ'. Το κακο ειναι οτι ως περιφερεια της Αθηνας (που επεσαν τα λεφτα στο γ' ΚΠΣ) ειναι ΟΛΗ η Στερεα Ελλαδα...Οχι, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περιλαμβάνει την Αθήνα.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
...Υποθαλάσια ζεύξη Θερμαϊκού (και μετρο Θεσ/νίκης)...Αυτό το ανέκδοτο έχει σταματήσει προ πολλού να είναι αστείο για τους Θεσσαλονικείς.
-
Θέλω Δημόσιους (δηλαδή δικούς μου, δωρεάν) ασφαλείς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Θέλω βιομηχανικές περιοχές η βιοτεχνικά πάρκα σε όλες τις μεγαλούτσικες πόλεις της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώνω 15 € για να πάω Αθήνα κι άλλα τόσα για την επιστροφή. Δεν μου αρέσει να πληρώνω για να γίνει το έργο - και μετά να πληρώνω πάλι για να το χρησιμοποιώ. Θέλω να μπορώ να παράγω. Το να είμαι απλός καταναλωτής προϊόντων άλλων δεν με ικανοποιεί.
Θέλω ΧΥΤΑ για να πετάξω τα σκουπίδια μου και θέλω σωστό βιολογικό καθαρισμό για να συνδέσω την αποχέτευσή μου. Δεν θέλω να πάω στην τράπεζα μετά από τηλεφώνημα πολιτικού για να πάρω το δάνειο που χρειάζομαι για να πάει μπροστά η δουλειά μου. Δεν θέλω να δώσω ποσοστό στον εφοριακό για να πάρω πίσω το ΦΠΑ που μου χρωστάει η μαμά Ελλάς.
Θέλω λιμάνι να φορτώνω τα εμπορεύματά μου. Ο Πειραιάς, τσιφλίκι δυο εταιριών, δεν μου αρκεί κι η Θεσ/νίκη μου πέφτει μακριά. Θέλω να μπορώ να πάρω ελεύθερα φορτηγό και ταξί, αυτές οι άδειες των δεκάδων (μαύρων) χιλιάδων € μου χαλάνε τη διάθεση.
Τελικά, μάλλον θέλω να αλλάξω χώρα.... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θέλω Δημόσιους (δηλαδή δικούς μου, δωρεάν) ασφαλείς δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Θέλω βιομηχανικές περιοχές η βιοτεχνικά πάρκα σε όλες τις μεγαλούτσικες πόλεις της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώνω 15 € για να πάω Αθήνα κι άλλα τόσα για την επιστροφή. Δεν μου αρέσει να πληρώνω για να γίνει το έργο - και μετά να πληρώνω πάλι για να το χρησιμοποιώ. Θέλω να μπορώ να παράγω. Το να είμαι απλός καταναλωτής προϊόντων άλλων δεν με ικανοποιεί.
Θέλω ΧΥΤΑ για να πετάξω τα σκουπίδια μου και θέλω σωστό βιολογικό καθαρισμό για να συνδέσω την αποχέτευσή μου. Δεν θέλω να πάω στην τράπεζα μετά από τηλεφώνημα πολιτικού για να πάρω το δάνειο που χρειάζομαι για να πάει μπροστά η δουλειά μου. Δεν θέλω να δώσω ποσοστό στον εφοριακό για να πάρω πίσω το ΦΠΑ που μου χρωστάει η μαμά Ελλάς.
Θέλω λιμάνι να φορτώνω τα εμπορεύματά μου. Ο Πειραιάς, τσιφλίκι δυο εταιριών, δεν μου αρκεί κι η Θεσ/νίκη μου πέφτει μακριά. Θέλω να μπορώ να πάρω ελεύθερα φορτηγό και ταξί, αυτές οι άδειες των δεκάδων (μαύρων) χιλιάδων € μου χαλάνε τη διάθεση.
Τελικά, μάλλον θέλω να αλλάξω χώρα....Μην πας μακρυά δες τι γίνεται στην Ηλεία την οποία την γύρισα φέτος τον αύγουστο
Αθλιο οδικό δίκτυο
Βρώμα από ντοματάδες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι πέφτουν ντομάτες, ουρές έξω από τα εργοστάσια
ΧΥΤΑ που? πετάνε τα σκουπίδια όπου θέλουνε
Μεγάλο νέο ξενοδοχείο ρήμαξε την παραλία της Κυλλήνης
Νερό πόσιμο δεν υπάρχει σε αρκετές πόλεις Αμαλιάδα Λεχαινά κλπ
Ανεξέλεγκτο camping στήνουν τις τροχοβίλες όπου θέλουν
Στηγν Περιοχή Βαρθολομιού Γαστούνης Ανδραβίδας ο αέρας το βράδυ κατ εμέ μυρίζει φυτοφάρμακο και μονό (αυτοί θα πάνε όλοι από καρκίνο αν δεν βάλουν μυαλό)Αυτά ως απλός επισκέπτης φαντάσου και κάποιον που μένει μόνιμα εκεί .....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μην πας μακρυά δες τι γίνεται στην Ηλεία την οποία την γύρισα φέτος τον αύγουστο
Αθλιο οδικό δίκτυο
Βρώμα από ντοματάδες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι πέφτουν ντομάτες, ουρές έξω από τα εργοστάσια
ΧΥΤΑ που? πετάνε τα σκουπίδια όπου θέλουνε
Μεγάλο νέο ξενοδοχείο ρήμαξε την παραλία της Κυλλήνης
Νερό πόσιμο δεν υπάρχει σε αρκετές πόλεις Αμαλιάδα Λεχαινά κλπ
Ανεξέλεγκτο camping στήνουν τις τροχοβίλες όπου θέλουν
Στηγν Περιοχή Βαρθολομιού Γαστούνης Ανδραβίδας ο αέρας το βράδυ κατ εμέ μυρίζει φυτοφάρμακο και μονό (αυτοί θα πάνε όλοι από καρκίνο αν δεν βάλουν μυαλό)Αυτά ως απλός επισκέπτης φαντάσου και κάποιον που μένει μόνιμα εκεί .....
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί δεν μου αρκούν μια πανάκριβη Ιόνια και μια Παραϊόνια οδός, έτσι;
Όταν ντύνομαι, φοράω πρώτα τα εσώρουχα και τις κάλτσες, μετά το κουστούμι και τα παπούτσια. Η μαμά Ελλάς θέλει να κάνει το αντίθετο.Edit: Α. ξέχασα, που να δεις τι κάνει η μαυρίλα από την τομάτα στους δρόμους όταν ψιχαλίσει....
Νέα μεγάλα έργα?