-
Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μία πίστα να δούμε αν οι απόσταση ή ο χρόνος που θα χωρίζει το πρώτο με το δεύτερο δικαιολογεί την τεράστια διαφορά στην αξία αγοράς τους. Θεωρώ σίγουρο, όπως όλοι άλλωστέ ότι το Insignia θα κερδίσει το Accent. Με πόση διαφορά όμως?
H λάθος ερώτηση. Το θέμα δεν είναι με πόση διαφορά, τουλάχιστον αυτό δεν είναι το κύριο θέμα σε καμμιά περίπτωση, αλλά ο τρόπος που κινείται το Α σε σχέση με το Β, η αίσθηση που αποκομίζεις, η ασφάλεια που σου προσφέρει κ.α.
Πάντως αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τη χρονική διαφορά, τότε θυμάμαι παλιά σε ένα τεύχος είχαν πάει στα Μέγαρα ένα Μ3 και μερικά άλλα φθηνότερα, και είχαν κάνει και κάτι συγκριτικά διαγράμματα ταχύτητας (παλιά τουλάχιστον τα συνήθιζαν σε πολλές περιπτώσεις). Εκεί φαινόταν ότι ένα Μ3 έπαιρνε τις στροφές με παραπλήσια ταχύτητα με ένα Πεζάκι που κόστιζε περί τις 8-10 φορές λιγότερα , και το Μπεμβέ ότι κέρδιζε ήταν στο ενδιάμεσο από στροφή σε στροφή, λόγω καλύτερης επιτάχυνσης.
Πάντως τέτοια συγκριτικά αλλά με γρήγορα αυτοκίνητα στην ίδια πίστα την ίδια ημέρα και με πολλούς οδηγούς που εναλλάσονται, κάνει συχνά ένα άλλο περιοδικό, το αμερικάνικο C&D. Εδώ το φετεινό του, όπου το ταπεινότερο αμαξάκι είναι ένα Rx-8.http://www.caranddriver.com/features/10q4/lightning_lap_2011-feature
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο Μegane98hp δεν θέλει να γίνει το συγκριτικό αυτό επειδή είναι περίεργος για την έκβαση. Έχει ήδη το αποτέλεσμα στο μυαλό του και απλά θέλει την επιβεβαίωση. Όση και να είνια η διαφορά μεταξύ Insignia και Accent θα την θεωρήσει ασήμαντη και θα καταλήξει πως κάποιος αγοράζει insignia για πουλ μουρ (ΑΙΣΧΟΣ). Μπούρδες δηλαδή, neeeeeeeeeeeextΥΓ. Εγώ πρώτη φορά δεν έχω αγοράσει ακόμα 4Τ αυτού του μήνα εδώ και δεκαετίες, να υποκύψω ή όχι?
Το συγκριτικό αυτό θα ήθελα να γίνει όχι γιατι θέλω να αποδείξω ότι αυτοκίνητα τύπου Insignia δεν αξίζουν. Ξαναδιάβασε το αρχικό μου πόστ σε παρακαλώ. Είναι πιστεύω λάθος να απορύπτουμε φθηνά αμάξια επειδη υστερούν σε δύναμη ενώ μπορούν να κινηθούν με αξιόλογους ρυθμούς. Όσο για το 'πούλ μούρ' κοίταξε γύρω σου αγαπητέ. Θα δείς πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν το ακριβό αυτοκίνητο και το οδηγούν για επίδειξη. Διαφωνείς? Ακόμα και στο φόρουμ αυτό, πόσοι άνθρωποι μπαίνουν και ζητάνε γνώμες για αυτοκίνητα με περιορισμένα μπάτζετ και καταλήγουμε να τους λέμε να αγοράσουν Φερράρι διότι το φθηνό που θέλουν δεν θα είναι όμορφο ή δυνατόν? Ούτε αυτό συμβαίνει?
Γρηγότη Κικίζα πήρα φόρα και έγραψα κάτι.
Δεν θέλεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις το σκεπτικό μου άρα κι εσύ παίρνεις φόρα και γράφεις. Μπορεί να μην το εξηγώ κι εγώ καλά. Τί σχέση έχει αν έχει τιμολογηθεί ή όχι και με ρωτάς- ελπίζω όχι ειρωνικά - αν ξέρω κάτι που δεν ξέρει η Ευρωπαϊκη αγορά?
Δεν κυκλοφορούν Elantra στην αγορά τώρα? Δεν θα βγεί νέο μοντέλο σύντομα? Δεν θα μπορεί να γίνει σύγκριση? Οικογενειακά αμάξια δεν είναι?ΙΚΕ
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται γμτ μου. Οκ το ξαναλέω μπορεί να γράφει κάποιος κάτι και να μην το αναλύει καλά. Μπορεί απλά να διαφωνείτε κάθετα με ότι λέει. Τί πάει να πεί 'Μπούρδες' και 'neeeeeeeeeeeeeeeeeext' ??? -
Για να διαφωνείς και με εμένανενε και με τον Κίκιζα σημαίνει πως έχεις 100% άδικο. Τέλος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Για να διαφωνείς και με εμένανενε και με τον Κίκιζα σημαίνει πως έχεις 100% άδικο. Τέλος.οκ κατάλαβα!!!
-
Θα ήθελα να υπάρχει κάθε μήνα στους 4Τ ένα θέμα με δοκιμή κλασσικών αυτοκινήτων
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μία πίστα να δούμε αν οι απόσταση ή ο χρόνος που θα χωρίζει το πρώτο με το δεύτερο δικαιολογεί την τεράστια διαφορά στην αξία αγοράς τους. Θεωρώ σίγουρο, όπως όλοι άλλωστέ ότι το Insignia θα κερδίσει το Accent. Με πόση διαφορά όμως?
H λάθος ερώτηση. Το θέμα δεν είναι με πόση διαφορά, τουλάχιστον αυτό δεν είναι το κύριο θέμα σε καμμιά περίπτωση, αλλά ο τρόπος που κινείται το Α σε σχέση με το Β, η αίσθηση που αποκομίζεις, η ασφάλεια που σου προσφέρει κ.α.
Πάντως αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τη χρονική διαφορά, τότε θυμάμαι παλιά σε ένα τεύχος είχαν πάει στα Μέγαρα ένα Μ3 και μερικά άλλα φθηνότερα, και είχαν κάνει και κάτι συγκριτικά διαγράμματα ταχύτητας (παλιά τουλάχιστον τα συνήθιζαν σε πολλές περιπτώσεις). Εκεί φαινόταν ότι ένα Μ3 έπαιρνε τις στροφές με παραπλήσια ταχύτητα με ένα Πεζάκι που κόστιζε περί τις 8-10 φορές λιγότερα , και το Μπεμβέ ότι κέρδιζε ήταν στο ενδιάμεσο από στροφή σε στροφή, λόγω καλύτερης επιτάχυνσης.
Πάντως τέτοια συγκριτικά αλλά με γρήγορα αυτοκίνητα στην ίδια πίστα την ίδια ημέρα και με πολλούς οδηγούς που εναλλάσονται, κάνει συχνά ένα άλλο περιοδικό, το αμερικάνικο C&D. Εδώ το φετεινό του, όπου το ταπεινότερο αμαξάκι είναι ένα Rx-8.http://www.caranddriver.com/features/10q4/lightning_lap_2011-feature
Να και κάποιος που κατάλαβε το σκεπτικό μου. Κι αφού κάποιο άλλο περιοδικό έχει κάνει κάτι τέτοιο παλαιότερα ποιός μας πιάνει τώρα!!!
-
Εσυ γιατί πήρες το Megane (98hp) και όχι ένα Accent? Για ΜΟΥΡΗ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εσυ γιατί πήρες το Megane (98hp) και όχι ένα Accent? Για ΜΟΥΡΗ?Αν ήθελα μούρη θα έπαιρνα το ίδιο αμάξι που έχεις εσύ!!!
-
Εγώ δεν έχω αμάξι, μόνο ένα -σχετικά παλιό- ποδήλατο. Παρόλα αυτά όμως πουλάω ΜΟΥΡΗ αβέρτα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ δεν έχω αμάξι, μόνο ένα -σχετικά παλιό- ποδήλατο. Παρόλα αυτά όμως πουλάω ΜΟΥΡΗ αβέρτα.Όσο γι αυτό εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!!!
-
Ωραία trollάραμε και σήμερα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ωραία trollάραμε και σήμερα...και να δείς πώς τσιμπάειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Γεμάτα πάλι πιάσαμε!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να και κάποιος που κατάλαβε το σκεπτικό μου. Κι αφού κάποιο άλλο περιοδικό έχει κάνει κάτι τέτοιο παλαιότερα ποιός μας πιάνει τώρα!!!
To C&D δεν συγκρίνει ανόμοια αυτοκίνητα! Τα αυτοκίνητα είναι χωρισμένα σε κατηγορίες βάσει κόστους και απλά όλα κάνουν γύρους στην πίστα για να αναδειχθεί η σειρά. Το ίδιο κάνει και το Drive π.χ.
-
Παιδια εγω θα ηθελα να δω στα επομενα τευχη των 4Τ ενθετο με τεχνικες οδηγησης(παρεμπιπτοντως ωραιο το ενθετο αυτου του μηνα με f1) και η μεγαλυτερη επιθυμια μου ειναι να βαζετε αφισα σε καθε τευχος(θα ηθελα μια με wrc)
-
Όπως παλιά στο Μπλεκ?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Όπως παλιά στο Μπλεκ?Οπως παλια στους 4 Τροχους.
-
Πατέρα εσύ μιλάς για εποχές πιο παλιές από το Μπλεκ!
-
Ρε παλικάρια εκεί στο περιοδικό, να σας κάνω μια ερώτηση. Γιατί εδώ και δύο χρόνια πάτε να μας πείσετε ότι ένας κινητήρας με μικρότερη διάμετρο κυλίνδρων σε σχέση τη διαδρομή αυτών είναι υπερτετράγωνος; Θυμάμαι ότι το είχα διαβάσει το καλοκαίρι του 2009 (νομίζω Αυγούστου - ο Qsis το θυμάται το περιστατικό γιατί το σχολιάζαμε) στη παραλία και γελούσα αλλά βλέπω ότι και στο τεύχος Μαρτίου του 2011 ο Krus το επαναλαμβάνει στη σελίδα 134 στο μονόστηλο για το νέο δίλιτρο TwinPower της BMW. Και μάλιστα η εξήγηση για το ότι ο κινητήρας αποδίδει τη ροπή του στις μόλις 1250 στροφές είναι, σύμφωνα με το περιοδικό, η υπερτετράγωνη αρχιτεκτονική του! Ακριβώς το αντίθετο από ότι λέει η θεωρία δηλαδή!
-
Μάλιστα. Σημειώστε μπέρδεμα στο υπέρ- με το υπό- κατά την πληκτρολόγηση. Mea culpa, μην πυροβολείτε τον πιανίστα
ΥΓ: η αρχιτεκτονική του μοτέρ της BMW όντως ευνοεί τη ροπή χαμηλά, άσχετα με το λάθος δικό μου χαρακτηρισμό. ΔΕΝ ευνοεί το στροφάρισμα ψηλά, αλλά οι μηχανικοί εκεί στο Μόναχο έχουν άλλους τρόπους να... φροντίζουν και γι' αυτό, πέρα από τις διαστάσεις του θαλάμου καύσης.
-
Σπύρο, ανθρώπινα τα λάθη (αν και μια δεύτερη ανάγνωση είναι πάντα απαραίτητη...), αλλά το σχολίασα κυρίως γιατί είχε επαναληφθεί.
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό