-
Ο χρήστης artech έγραψε:
99;;;;;;;
Τότε το Clio που λέει ότι είναι 100 πρέπει να είναι τουλάχιστον 125 στους τροχούς!
ΟΚ, το παρατραβάω, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας για το Corsa... (σημ: έχω ακριβώς αυτό το μοντέλο τρομάρα μου...!:))Πάντως η τελευταία γενιά του 1.4 (twinport) έχει δυναμομετρηθεί παραπάνω από 90 άλογα σίγουρα. Αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει κάτι κοντά στα 93-94.
-
Επειδή το έχω και εγώ αυτό το μοντέλο 1.4 twinport sport τα σχόλια μου είναι τα εξής.
Η ανάρτηση είναι όντως σφιχτή και κοπανάει λίγο αλλά εμένα δεν με πολυ ενοχλεί...
Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο! Για τα λεφτά του θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό εκτός από 2 μειονεκτήματα!
1)Τιμόνι υπερβολικά ελαφρύ και με καμία αίσθηση. Οδήγησα πρόσφατα για μερικά χλμ ένα mini cooper και το τιμόνι του ήταν απλά αλλού! Αυτό που λέμε καμία σχέση!
2)Ακούγεται ένας τριγμός από τα μπράτσα στην αντιστρεπτική ράβδο μπροστά! Τα άλλαξα ήδη μία φορά στα 2500χλμ και τώρα που φτάνω τα 5000χλμ θέλει αλλαγή πάλι. Φυσικά καλύπτεται από την εγγύηση αλλά είναι σπαστικό. Η δικαιολογία του συνεργείου? Ότι το πατάω πολύ στις στροφές... Δεν πάμε καλά... Οκ δεν οδηγάω ήρεμα αλλά και έτσι να είναι δεν θα έπρεπε να τρίζει!ΥΓ:Το μοντέλο με τις 16άρες ζάντες είχε έρθει όντως σε ελάχιστα κομάτια. Αλλά το κόβουν πολύ σε επιδόσεις
-
Το Corsa στην έκδοση Sport έχει τον ημιάκαμπτο του Astra C ένω όλες οι άλλες εκδόσεις μια 'βελτιωμένη' έκδοση του Corsa B. Σαφώς και αξίσει αύτη η έκδοση. Χαμηλώστε 2 - 3 psi τις πιέσεις στα πίσω και θα βελτιωθεί και το 'κοπάνημα'.
-
Έχω παρατηρήσει ότι πρέπει να πατήσω σχεδόν μέχρι τέλους τα φρένα για να κοκαλώσει το αυτοκίνητο. Είναι φυσιολογικό;
Δεν είναι ότι δεν πιάνουν ή ότι δεν σταματάει, αλλά θέλει αρκετή πίεση. Αν το πατήσω σχετικά πιο μαλακά, θα τσουλήσει για κάποια μέτρα. Επίσης, την Κυριακή κάποια στιγμή μου έκαναν κάτι 'μουγκρητά', αλλά μετά στην Αττική Οδό δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Πρέπει να το κοιτάξω; -
Τις πρώτες 2-3 μέρες που οδήγησα το corsa μου είχε φανεί και μένα ότι θέλει αρκετό πάτημα το πεντάλ του φρένου. Τώρα πια μου φαίνεται φυσιολογικό. Μάλλον το συνήθησα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
1.4 enjoy [10.578 ευρώ] ή
1.4 fashion (με ζάντες αλουμινίου, που έχουν πλεονεκτήματα [μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης, ελαφρύτερες άρα μικρότερη κατανάλωση, πιο μουράτες] και μειονεκτήματα [στραβώνουν/σπάνε πιο εύκολα, σε αγχώνουν στο παρκάρισμα μήπως τις γρατζουνίσεις], 10978 ευρώ).Μήπως λέω, μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
Γιατί αν είναι αυτές οι τιμές του Corsa 1.4 τοτε να πάω να πάρω 2-3... -
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Η διαφορά βρίσκεται κυρίως στο ότι ο 1.2 είναι ecotec ενώ ο 1.4 twinport.
Όχι, έχει αλλάξει. πλέον και ο 1.2 ελιναι Twinport και βγάζει 80 hp (παλιότερα 75).
Πάντως αν αυτό που λες ισχύει τότε στην Opel δεν έχουν ιδέα από marketing.
Μα, να έχουν 1200άρη κινητήρα με 80 άλογα κι αυτοί να γράφουν ότι βγάζει 75... -
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
1.4 fashion (με ζάντες αλουμινίου, που έχουν πλεονεκτήματα [μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης, ελαφρύτερες άρα μικρότερη κατανάλωση, πιο μουράτες] και μειονεκτήματα [στραβώνουν/σπάνε πιο εύκολα, σε αγχώνουν στο παρκάρισμα μήπως τις γρατζουνίσεις], 10978 ευρώ).Μήπως λέω, μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
Γιατί αν είναι αυτές οι τιμές του Corsa 1.4 τοτε να πάω να πάρω 2-3...Απλά η Όπελ έχει και μία έξτρα χρέωση του στυλ 'κόστος παράδοσης' που μαζί με τα υπόλοιπα (πινακίδες κλπ.) νομίζω είναι +1500 ευρώ στην αρχική τιμή. Και πάλι όμως οι τιμές είναι πιστεύω καλές.
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Γιατί αν είναι αυτές οι τιμές του Corsa 1.4 τοτε να πάω να πάρω 2-3...Δεν θυμάμαι τώρα που είχα δει τις συγκεκριμένες τιμές. Μπορεί να έκανα κάποιος λάθος και να κοίταξα μικρότερους κινητήρες, ξέρω κι εγώ. Συνήθως ψάχνω τις τιμές και τα μοντέλα στο http://www.4t.gr/technical.
-
Το sport 1400 (το πήρα τον Αύγουστο) είχε 14.550€ και επειδή το πήρα μέσω τράπεζας με δόσεις, μου κάνανε έκπτωση τα 1550, οπότε πήγε στα 13.000€.
-
[quote='Έλσα']Το sport 1400 (το πήρα τον Αύγουστο) είχε 14.550
-
εγω παντως πολυ δυσκολα θα επερνα αυτοκινητο με δανειο. μονο εαν το ειχα απολυτη αναγκη .ειχα καποια επιχειρηματικη δραστηριοτητα για παραδειγμα και επρεπε παση θυσια να εχω ενα οχημα ως εργαλειο για το μεροκαματο. κατα την γνωμη μου καλυτερα ενα σαραβαλο παρα κατι το οποιο δεν ειναι δικο μου. δεν ξερω γιατι αλλα το φοβαμε.
-
Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο το δάνειο (ειδικά όταν το έχεις για πέντε χρόνια), αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται διαφορετικά.
Αρχικά, σκεφτόμουν και εγώ για μεταχειρισμένο, αλλά είπα ότι αν είναι να μου βγάζει προβλήματα και να δίνω τα λεφτά μου σε συνεργείο, προτιμώ να τα δίνω στην τράπεζα... -
Παιδια η βασικη εκδοση του Corsa η Essentia βγαινει με την εκπτωση των 1000 Ευρω για αγορα μετρητοις 12500 Ευρω.5θυρο,μεταλλικο με πινακιδες.Η πιο πλουσια εκδοση Music ή Beat με ζαντες αλ. και MP3 player περιπου 13300.
Κατω απο 12000 δεν υπαρχει εκδοση 1400 Corsa.
Αυτο με την τραπεζα δεν το καταλαβα.
Εχει μεγαλυτερη εκπτωση αν το παρεις με δοσεις και οχι μετρητοις??!!! -
[quote='Έλσα']Το sport 1400 (το πήρα τον Αύγουστο) είχε 14.550
-
[quote='anemar'][quote='Έλσα']Το sport 1400 (το πήρα τον Αύγουστο) είχε 14.550
OPEL CORSA 1400 sport Πρώτες εντυπώσεις.