-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πωπω φιλε μου.... πονεμενη η ιστορια σου... πολλα λεφτα, ωρες και νευρα πεταμενα. Και γω με Merc και προσπαθω να το σπρωξω να παρω τιποτα αλλο γιατι δεν μου τα λεει και μενα καλαΑν τους βρεις τους κλεφτες πες τους να περασουν απο μενα για μια δουλιτσα που τους θελω
Παντως ειναι αξιο αποριας πως καταφεραν και στο εκλεψαν... δεν ειναι δα και κανα ευκολο πραγμα να παρακαμψεις τις ασφαλειες του εν λογω αυτοκινητου για να καταφερεις να το βαλεις μπροστα. Θες τα ηλεκτρονικα κλειδια, θες τα deadlocks.... πρεπει να γινει μεγαλη φασαρια για να μπουνε μεσα και να βαλουν μπροστα. Δεν ξερω... αλλα και εγω θα υποπτευομουν κανα τεχνικο, αν και απο οσο γνωριζω αυτοι δεν μπορουν να βγαλουν κλειδια (πρεπει να σταλουν Γερμανια για αντιγραφα)Δεν ειναι περιεργο;;;;
Ενα απο τα ασφαλεστερα αυτοκινητα....
ανοιχτηκε σε χρονο dt και δεν το πηρε κανενας πρεφα.....
Αυτο με τη Γερμανια.... ειναι δικληδα ασφαλειας....
Το κλειδι, ως καθε αλλη ηλεκτρονικη συσκευη αντιγραφετε...
Δεν υποπτευωμαι κανεναν τεχνηκο καμιας αντιπροσωπειας,
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΝΟΙΧΤΑ την Μercedes Βenz Ηellas
Εχω μονο ενδειξεις....
Θα δουμε..... -
Ο χρήστης birdienumnum έγραψε:
Αν το έχεις ασφαλισμένο για κλοπή (φαντάζομαι πως ναι), τότε .... λυτρώθηκες.Ναι μεν ηταν ασφαλησμενο για κλοπη, αλλα το αμαξι το χα πληρωσει απο την τσεπη μου και δεν καταλαβαινω γιατι να νιωσω 'λυτρωμενος' που μου αφαιρεσαν κατι που αποτελει περιουσιακο μου στιχειο....
Δεν νιωθω καθολου λυτρωμενος.
20 μερες ειμουν χωρις αυτοκινητο
90 μερες -μεχρι να αποζημιοθω, θα χω ενα νοικιαρικο, που δεν εχει
ουτε την ασφαλεια -παθητικη/ενεργετικη- που πληρωσα
ουτε την πολυτελεια που πληρωσα
ουτε το δερματινο σαλονι που πληρωσα
ουτε την πανοραμικη ηλιοροφη που πληρωσα
ουτε τα φιμε που πληρωσα
ουτε την ανεση που πληρωσα
ουτε το Look AMG που πληρωσα με τα 8πιστωνα φρενα
ουτε την μοικτη που πληρωνα στη Ιντεραμερικαν
ουτε τιποτα....Το αυτοκινητο παρα τα προβληματα που ειχε βγαλει, ηταν ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
και οπως νιωθει κανεις χαλια οταν του 'φανε' μια γκομενα που τον ταλαιπορουσε, ετσι κ εγω νιωθω χαλια που τα 78Κ ευρω που εδωσα, καποιος μου τα φαγε και τα χει κανει βιδες η τα κανει βολτα σε καποια γειτονικη '-νια'
Χμ..... Οχι δεν νιωθω λυτρωμενος.... -
κατα την γνωμη μου Wagner669 οτι και να πεις εχεις απολυτο δικιο, μετα απο ολα αυτα που τραβιξες:(
μηπως υπαρχει η περιπτωση να αποτανθεις σε καποιον ευρωπαικο οργανισμο προστασιας καταναλωτων απο προιοντα κακης ποιοτητος/επικινδυνα/ελατωματικα ή κατι τετοιο τελος παντον? να κινηθουνε αυτοι εναντιον της κατασκευαστριας εταιρειας?
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
κατα την γνωμη μου Wagner669 οτι και να πεις εχεις απολυτο δικιο, μετα απο ολα αυτα που τραβιξες:(μηπως υπαρχει η περιπτωση να αποτανθεις σε καποιον ευρωπαικο οργανισμο προστασιας καταναλωτων απο προιοντα κακης ποιοτητος/επικινδυνα/ελατωματικα ή κατι τετοιο τελος παντον? να κινηθουνε αυτοι εναντιον της κατασκευαστριας εταιρειας?
Εχω ραντεβου με τον δικηγορο μου αυριο, θα με ενημερωσει τι αλλαγες εχουμε μια και το αυτοκινητο κλαπηκε και δεν μπορουμε να ζητισουμε αντικατασταση.
-
Ok Wagner669, δεν είναι ωραίο να σε κλέβουν, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο €78Κ.
Από όσο γνωρίζω η BMW έχει ειδικά 'μαρκαρίσματα' σε ορισμένα εξαρτήματα του αυτοκινήτου (π.χ. στα καθίσματα) το οποίο συνδυάζεται με τον εκάστοτε αριθμό πλαισίου (δηλαδή ένα κάθισμα αντιστοιχεί σε συγκεκριμμένο αμάξι) έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί αν κάποιο μτχ. ανταλλακτικό προέρχεται από κλεμμένο αυτοκίνητο. Είναι πολύ πιθανό να έχει και η ΜΒ κάποια παρόμοια μέθοδο. Δεν χτυπάς κανένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία (όχι σε dealer, στα κεντρικά), δεν ξέρεις αν και πότε θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του.......
Επίσης όταν θα πληρωθείς από την ασφαλιστική, καλό θα ήταν να μας πείς τι σου κόψανε (έτσι να το΄χουμε για future reference).
-
[quote='birdienumnum']Ok Wagner669, δεν είναι ωραίο να σε κλέβουν, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο
-
Φίλε Wagner669,διαβάζω εδώ και 30' αυτά που έχουν γραφτεί.Πραγματικά με έβαλαν σε σκέψεις οι όλες 'συμπτώσεις'.Το μόνο που μπορώ να σου ευχηθώ είναι να μπορέσεις να αποζημειωθείς για την κλοπή και να πάρεις όλα τα λεφτά σου πίσω μπας και πάρεις κάποιο άλλο αμάξι και το ευχαριστηθείς πραγματικά.Ελπίζω να μην μπαίνουν στη μέση δικαστικοί αγώνες κλτ γιατί τότε...καλό κουράγιο.Σου εύχομαι καλή τύχη.
ΥΓ:Έχουμε mercedes και με έβαλαν πολύ σε σκέψη τα όσα διάβασα για το περιστατικό της κλοπής.το κάθε αυτοκίνητο mercedes έχει δυνατότητα να έχει μέχρι 5 κλειδιά με διαφορετικούς κωδικούς,για να μπορείς να καταργήσεις κάποιο αν το χάσεις,χωρίς να χρειαστεί να ξυλώνεις κλειδαριές κλπ.Ίσως αν μπορούσες να μάθεις πόσα κλειδιά έχουν εκδωθεί με δικαίωμα να ανοίγουν το αμάξι σου να έβρισκες κάποια λύση αφού απ' ό,τι γράφεις (και συμπεραίνω)ούτε έχασες κάποιο κλειδί και ότι έχεις στην κατοχή σου μόνο 2.(αυτά που σου έδωσαν στην αρχή με την παραλαβή του αυτοκινήτου.)
-
Αυτό είναι και το αρνητικό με αυτές τις ηλεκτρονικές παπαριές καλή ώρα σαν της Mercedes που αντικατέστησαν τα παραδοσιακά κλειδιά.
Όσοι έχετε δει το κλειδί των τελευταίων μοντέλων της Mercedes καταλαβαίνετε τι εννοώ...
Όταν λέω αρνητικό, αναφέρομαι σε ένα και πολύ βασικό στοιχείο. Έστω ένας μηχανικός της Mercedes έχει κάποιες 'άκρες' στη Γερμανία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να δηλώσει δήθεν στη μητρική εταιρεία στη Γερμανία πως ο κάτοχος του αυτοκινήτου χρειάζεται ένα αντικλείδι. Υπόψη πως το μόνο που χρειάζεται για να βγει αυτό είναι ένας κωδικός που πρέπει να γνωρίζει ο κάτοχος (και προφανώς η αντιπροσωπεία) του αυτοκινήτου. Δηλαδή ΔΕΝ χρειάζεται το πρωτότυπο κλειδί για να βγει αντίγραφο.
Από τη στιγμή που σταλεί το αντικλείδι Ελλάδα (και σίγουρα αν, λέω αν όντως συμβαίνει αυτό, υπάρχει κύκλωμα που παρέχει συγκάλυψη εκ των έσω) τότε μένει μόνο το να 'χτυπήσουν' την κατάλληλη στιγμή και να φύγουν σαν κύριοι με το αυτοκίνητο και φυσικά εν αγνοία του ιδιοκτήτη.
Θα μου πείτε τραβηγμένο σαν σενάριο..., αλλά για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα...
-
Εγω παλι αν δουλευα εκει οπου το εν λογω αυτοκινητο περναγε το μεγαλυτερο μερος της ζωης του (συνεργειο) μαλλον θα το ξανασκεφτόμουνα και θα προτιμουσα να κλεψω κανα αλλο!
Ασφαλισμενο ή οχι, παντα χανεις λεφτα οταν στο κλεβουν,εκει που θα το πουλαγες πχ 50Κ θα παρεις απο την ασφαλεια 45Κ κ.ο.κ
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Απο συζητησεις με γνωστες του θεματος, καταλειγω στο συμπερασμα οτι η δουλεια εγινε μεσα απο την ΜΒΗ....
δεν εξηγειτε αλλιως....Αυτό καλά θα ήταν να μη το λές (και ειδικά να το γράφεις) εάν δεν έχεις τα απαραίτητα στοιχεία για να το στηρίξης αν χρειαστεί.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αυτό είναι και το αρνητικό με αυτές τις ηλεκτρονικές παπαριές καλή ώρα σαν της Mercedes που αντικατέστησαν τα παραδοσιακά κλειδιά.Όσοι έχετε δει το κλειδί των τελευταίων μοντέλων της Mercedes καταλαβαίνετε τι εννοώ...
Όταν λέω αρνητικό, αναφέρομαι σε ένα και πολύ βασικό στοιχείο.** Έστω ένας μηχανικός της Mercedes έχει κάποιες 'άκρες' στη Γερμανία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να δηλώσει δήθεν στη μητρική εταιρεία στη Γερμανία πως ο κάτοχος του αυτοκινήτου χρειάζεται ένα αντικλείδι. Υπόψη πως το μόνο που χρειάζεται για να βγει αυτό είναι ένας κωδικός που πρέπει να γνωρίζει ο κάτοχος (και προφανώς η αντιπροσωπεία) του αυτοκινήτου. Δηλαδή ΔΕΝ χρειάζεται το πρωτότυπο κλειδί για να βγει αντίγραφο.
**
Από τη στιγμή που σταλεί το αντικλείδι Ελλάδα (και σίγουρα αν, λέω αν όντως συμβαίνει αυτό, υπάρχει κύκλωμα που παρέχει συγκάλυψη εκ των έσω) τότε μένει μόνο το να 'χτυπήσουν' την κατάλληλη στιγμή και να φύγουν σαν κύριοι με το αυτοκίνητο και φυσικά εν αγνοία του ιδιοκτήτη.Θα μου πείτε τραβηγμένο σαν σενάριο..., αλλά για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα...
Το κλειδι της ΜΒ για να εκδοθει απο την Mercedes Benz Hellas (εδω προγραμματίζεται το ηλεκτρονικο κλειδι και όχι στην Γερμανία), χρειαζεται να υπογραφει αίτηση από τον πελάτη σε καποιο ντήλερ και αυτός να στείλει την αίτηση μαζί με αντίγραφο της άδειας και της ταυτότητας του ιδιοκτήτη.
Τα κλειδιά τα προγραμματίζουν μόνο 2 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι κρατάνε αρχείο ολων των αιτήσεων (όπως και ο ντήλερ που παραδίδει το κλειδί στο πελάτη) προκειμένου να αποδεικνείεται ότι το κλειδι που εκδόσανε για λογαριασμό του πελάτη το ζήτησε ο ίδιος.
Τώρα η προγραμματισμός του κλειδιού γίνεται ον λάιν. Δλδ βαζει ενα κενο κλειδι ο υπαλληλος της ΜΒΗ στην ειδικη συσκευη στο πισι του συνδεεται με την τράπεζα δεδομενων στην Γερμανια και προγραμματιζει το κλειδί. Σε αυτη την τράπεζα καταγραφεται αυτόματα και δεν μπορει να το αλλαξει κανεις αυτος ποιο κλειδι προγραμματιστικε για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Δηλαδη πηγαινοντας καποιος στα κεντρικα της ΜΒΗ μπορει να μθει ποσα κλειδια εχουν εκδοθει για το αυτοκινητο του ποιος υπαλληλος της MBH και για ποιον ντίλερ.
Με όλα αυτα θα ηθελα να πω με όσα ξερω ότι αν καποιος από μεσα έχει κανει την δουλειά είναι πολυ ευκολο να πιαστει. -
Σχετικά με τις ζημίες που σου παρουσίασε το αυτοκίνητο είναι κάτι που παρουσιάζουν όσα ανήκουν στη σειρά Ε και σε περιοδικό από το χώρο του αυτοκινήτου υπάρχει επιστολή από κάτοχο επαγγελματία (ταξιτζής) ενός πετρελαιοκίνητου Ε που διαμαρτύρεται και εκείνος για τα πολλά προβλήματα που του παρουσίασε. Για την κλοπή λόγω της πολύ καλής εσωτερικής οργάνωσης της Mescedes αν έγινε με συμετοχή υπαλλήλου συνεργείου εξουσιοδοτημένου θα βρεθεί αμέσως. Αλλά να ξέρεις ότι κανένας γενικά συναγερμός δε μπορεί να προσφέρει 100% ασφάλεια και αυτό το έχει δείξει η πράξη πολλές φορές. Δυστηχώς έπεσες στην περίπτωση και από πλευράς αυτοκινήτου και από πλευράς τύχης. Μακάρι να βρεις το δίκιο σου σύντομα μιας και αυτές οι διαδικασίες είναι και χρονοβόρες ειδικά αν πάνε δικαστικώς και ψυχοθφόρες. Το ποσό αγοράς είναι πολύ μεγάλο και έχεις κάθε δικαίωμα να απαιτείς να σου δίνουν αυτοκίνητο για τα λεφτά που πλήρωσες.
-
νομιζω οτι ο Tazio εχει δικιο. αυτο που εγραψες ειναι αρκετα για να σου κανει μεγαλη ζημια η Μερσεντες για συκοφαντικη δυσφιμιση... και σκεψου ποσα εκατομυρια ζημια μπορεις να της προκαλεσεις δυσφημιζοντας την , αναλογη μπορει να ειναι και η ζημια που μπορει να σου κανει γιαυτο προσοχη!!!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Βασικα....το θεμα ειναι οτι το αυτοκινητο....χωρις κλειδι...δεν ανοιγει με καμια δυναμη -εκτος κ αν σπασεις τζαμι κτλ.
Φίλε μου, δεν υπάρχει συναγερμός, αντικλεπτικό, κλειδαριά, πόρτα κτλ που δεν παραβιάζεται.
τζαμι δεν σπασαν, φασαρια δεν εγινε...αρα ειχαν αντιγραφω κλειδιου....
Εγω εχω και τα δυο σπιτι μου...
Απο συζητησεις με γνωστες του θεματος, καταλειγω στο συμπερασμα οτι η δουλεια εγινε μεσα απο την ΜΒΗ....
δεν εξηγειτε αλλιως....Χωρίς σαφείς αποδείξεις, καλό είναι να μην λες δημόσια τέτοια πράγματα.. Παντού υπάρχουν πολλοί 'καλοθελητές'..
-
Ο χρήστης tsapi έγραψε:
Βασικα....το θεμα ειναι οτι το αυτοκινητο....χωρις κλειδι...δεν ανοιγει με καμια δυναμη -εκτος κ αν σπασεις τζαμι κτλ.
Φίλε μου, δεν υπάρχει συναγερμός, αντικλεπτικό, κλειδαριά, πόρτα κτλ που δεν παραβιάζεται.
τζαμι δεν σπασαν, φασαρια δεν εγινε...αρα ειχαν αντιγραφω κλειδιου....
Εγω εχω και τα δυο σπιτι μου...
δεν εξηγειτε αλλιως....Χωρίς σαφείς αποδείξεις, καλό είναι να μην λες δημόσια τέτοια πράγματα.. Παντού υπάρχουν πολλοί 'καλοθελητές'..
Θα συμφωνήσω απόλυτα...
Βεβαια κανεις δεν μπορει να αναπληρώσει την οργή και το κενο που αφήνει ένα τέτοιο περιστατικο..
Προσφατα μου ανοιξαν το σπιτι (ενας απο τους λογους που χάθηκα απο το φόρουμ..). Πορτα θωρακισμενη θεωρητικα απαραβιαστη + συναγερμος ολα εξουδετερώθηκαν. Αξια των κλοπιμαίων μαζι με καποιες υλικες ζημιες περιπου 8000 Ευρώ. Τα χρήματα θα τα πάρω απο την ασφάλεια που ειχα κανει στο σπιτι (και μαλιστα ολα αφου εδω δεν παιζει παλαιοτητα), αλλά το πως αισθανομαι και ποσο καιρό θα κανω να αποβάλλω το τι αισθανομαι καθε φορα που φεύγω ή μπαινω στο σπίτι μου δεν αναπληρώνεται με την αποζημιωση
Συμπερασματα δικά μου
- Απαραβιαστο σύστημα = το αλλο με τον Τοτό το ξέρεις ?
- Καλο ειναι την περιουσια μας να την ασφαλιζουμε οσο μπορουμε, τουλάχιστον αναπληρωνεται εστω μερικα η υλική ζημια.
- Ο χρρνος ειναι ο καλύτερος γιατρος σε τετοιες περιπτώσεις
Φιλε Wagner υπομονή, καλά ξεμπερδέματα και εαν τελικα αποφασισεις να κινηθεις εναντίον της MB ψαξτο καλα και αναθεσε την υποθεση σε δικηγορο με πειρα σε αναλογες υποθεσεις.
Mercedes-Benz Γερμανική Ποιότητα Κατασκευής κ πράσινα άλογα