-
Εδώ καί κανένα χρόνο,έχω αρχίσει νά προβληματίζομαι,σχετικά μέ τήν αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Ο προβληματισμός είναι ο εξής:
Εφόσων έχω αποφασίσει νά κρατήσω γιά όσο αντέξει(τουλάχιστον 10 χρονάκια) τό Καντετάκι μου,μέ τό οποίο θά μπορώ νά διασκεδάζω οδηγικά(τουλάχιστον στήν πίστα τών Σερρών,αλλά καί σέ ορεινές διαδρομές),μήπως τό καινούριο μου αυτοκίνητο δέν θά χρειάζεται νά είναι απαραιτήτως αυτοκίνητο οδηγικής απόλαυσης (κάτι σάν τό type-R ας πούμε),καί θά μπορούσε νά είναι ένα αυτοκίνητο 'to show' (κάτι σάν μεταχειρισμένη SLK ή κάτι παραπλήσιο).
Τί θά κάνατε στή θέση μου; -
Εδώ καί κανένα χρόνο,έχω αρχίσει νά προβληματίζομαι,σχετικά μέ τήν αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Εφόσων έχω αποφασίσει νά κρατήσω γιά όσο αντέξει(τουλάχιστον 10 χρονάκια) τό Καντετάκι μου,μέ τό οποίο θά μπορώ νά διασκεδάζω οδηγικά(τουλάχιστον στήν πίστα τών Σερρών,αλλά καί σέ ορεινές διαδρομές),μήπως τό καινούριο μου αυτοκίνητο δέν θά χρειάζεται νά είναι απαραιτήτως αυτοκίνητο οδηγικής απόλαυσης (κάτι σάν τό type-R ας πούμε),καί θά μπορούσε νά είναι ένα αυτοκίνητο 'to show' (κάτι σάν μεταχειρισμένη SLK ή κάτι παραπλήσιο).
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις ό,τι σου υποδεικνύει η... διάθεσή σου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις ό,τι σου υποδεικνύει η... διάθεσή σου.Τό έπιασες τό υπονοούμενο έ;
Τό κακό είναι ότι η διάθεση αλλάζει από μέρα σέ μέρα!!!Τό αυτοκίνητο όμως...όχι!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νομίζω πως πρέπει να κάνεις ό,τι σου υποδεικνύει η... διάθεσή σου.
Τό έπιασες τό υπονοούμενο έ;
Τό κακό είναι ότι η διάθεση αλλάζει από μέρα σέ μέρα!!!Τό αυτοκίνητο όμως...όχι!!!Χεχεχε...
Αυτό που θέλω να πω είναι πως κατά την άποψή μου δεν υπάρχει σωστό και λάθος στην προκειμένη περίπτωση. Είτε SLK πάρεις είτε Type-R πάρεις, πάντα καταλήγεις στο ίδιο αποτέλεσμα... δηλαδή 'show off'. Απλά από διαφορετικό δρόμο
Προσωπικα δεν το βρίσκω κακό να κάνει κάποιος 'show off' (ούτε και να μη κάνει)
-
Αντρέα , έχουμε τον ίδιο προβληματισμό
Είμαι σε τέτοιο μπέρδεμα , που κάθε βδομάδα αλλάζω αποφάσεις -
παρε ενα ανοιχτοκλειστο, να τελειωνει η ιστορια!!! τα αλλα ειναι λεπτομερειες! παρε κι ας ειναι και το ... παλιο το panda με τον μουσαμα αντι για λαμαρινα!
διαφορετικες οι διαδρομες με το ενα, διαφορετικες με το αλλο... στο κατω κατω, εισαι συνεχεια με το ποδι στο πατωμα ???
πιστεψε με... ειναι πολυ ωραια να ταξιδευεις ακομα και σε καποια εθνικη με ανοιχτο το αυτοκινητο σουρουπο προς βραδακι, χαλαρα, ακουγοντας μουσικουλα και απολαμβανοντας!σου μιλαει .... καμμενος!
(ο βασιλης μη σε επηρεαζει! ειναι μπλεγμενος με ... ιταλικα... ξερεις... ενα τριμηνο συνεργειο, 3 μερες δουλευει σωστα... ενα τριμηνο συνεργειο, τρεις μερες δουλευει σωστα )
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
(ο βασιλης μη σε επηρεαζει! ειναι μπλεγμενος με ... ιταλικα... ξερεις... ενα τριμηνο συνεργειο, 3 μερες δουλευει σωστα... ενα τριμηνο συνεργειο, τρεις μερες δουλευει σωστα )
Γι' αυτό θα την μετασκευάσω σε track day car
Kαι μάλλον θα πάρω για πρώτη φορά ... Γερμανικό -
Ολα τα αυτοκίνητα εχουν τις χαρες τους,οταν αλλαξα το rover 1.4 για να παω σε ένα ibiza 1.8T αμέσως αρχισα την γκρίνια:τι τιμόνι ειναι αυτο,απο νεκροφόρα το πηρανε το κιβώτιο,καλα ουτε φως στο πορτ-παγκαζ δεν εχει, κτλ.Τελικά αναγνώρισα ότι πήρα ενα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά καποια πράγματα θα μου λειψουν
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Kαι μάλλον θα πάρω για πρώτη φορά ... Γερμανικότι track day car ρε συ!! χτυπα κανα καρτακι να εχουμε και λιγο ανταγωνισμο!
ποσο συχνα θα πηγαινεις στα μεγαρα ή στις σερρες, δηλαδη ??? και ποσο θα σου κοστισει ??
(γερμανικο ???!??!?!?!? και ποιος θα σου κανει service ? .. χαλαμε και το τοπικ του αντρεα!!)
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Kαι μάλλον θα πάρω για πρώτη φορά ... ΓερμανικόΜπράβο Βασιλη μου...Μπράβο καμάρι μου...πάντα τέτοια...και εις ανώτερα (ελπίζω να μην πάνε τσάμπα οι ευχές ε?...για ΒΒ μιλάμε ετσι??!!)
Και μην ακούς τι λένε....αμα θές...την λύνουμε και την δένουμε σε καθημερινή βάση!! Ετσι για να μην χαλάσεις τις συνήθειές σου δηλαδή!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Kαι μάλλον θα πάρω για πρώτη φορά ... ΓερμανικόΜπράβο Βασιλη μου...Μπράβο καμάρι μου...πάντα τέτοια...και εις ανώτερα (ελπίζω να μην πάνε τσάμπα οι ευχές ε?...για ΒΒ μιλάμε ετσι??!!)
Και μην ακούς τι λένε....αμα θές...την λύνουμε και την δένουμε σε καθημερινή βάση!! Ετσι για να μην χαλάσεις τις συνήθειές σου δηλαδή!!!
Ναι Νίκο , για ΒΒ ....... και φυσικά θα πειραματιστούμε
Αντρέα , σόρρυ για το τόπικ .......
Η σκέψη μου είναι ότι με τα χρήματα που κάνει ένα καλό 'σπορ' αυτοκίνητο , μπορώ να πάρω ένα πιο 'ποιοτικό' και πιο καθημερινό αυτοκίνητο , εφόσον θα υπάρχει και ένα για διασκέδαση.Τριαντάφυλλε , αυξάνονται τα χρόνια και τα κιλά , οπότε το καρτ -αν παίξει- θα είναι για τους γιούς
-
Ατελείωτε Βασίληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!
Οτι θες απο πειράματα εδω!!!...Τα εχω κάνει σχεδόν ΟΛΑ!!!! Και απο που και πως περνάει η πλεξούδα ξέρουμε...και πως λύνεται σχεδόν όλο το μοτέρ (6κυλινδρο θα πάρεις δεν το συζητάμε!!!)...και πως ρυθμίζονται οι αναρτήσεις...και πως επηρεάζουν τα διάφορα silencer-blocks...απ' όλα εχει το μαγαζί!!!
Και λάδια εχουμε δοκιμάσει...και ATF...και βαλβολίνες...απ' ολα σου λέω!
(Δεν τίθεται θέμα,κώλος το κάναμε το θέμα του Αντρέα,αλλά ακόμα κι ετσι φαίνονται τα 'κριτήρια' επιλογής αυτοκινήτου!! Ε Αντρέα??!! )
-
πραγματικα γελασα με την καρδια μου!!!!
πολυ καλο και επιτυχημενο νικο αυτο με το λυσε - δεσε!!
(επιτηδες το κανουν οι ιταλοι ρε! για να 'δενεσαι' συναισθηματικα με το αυτοκινητο! )Παρακαλω πολυ, να σημειωθει οτι το ποιοτικα το εβαλε σε εισαγωγικα ο βασιλης! (μη ξεχνιομαστε!!)
(προβλεπω να γινεται ιταλο-γερμανικη μαχη με γαλλικες παρεμβασεις για 'ομαλοποιηση'!)Παντως για να πω και του στραβου το δικαιο, μπηκα στο golf τελευταιας γενιας 1.4 ισως στην πιο πλουσια εκδοση που μπορεις να παρεις και επαθα πλακα απο την προσοχη στη λεπτομερεια!! φανταστικο!!!
Και για να μην ειμαι offtopic, αντρεα, τα μιλησαμε τα συμφωνησαμε! ανοιχτο θα παρεις.. και μη ξεχνας... πηγαινοντας αργα σε 'βλεπουν' (works both ways! )
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
:Και για να μην ειμαι offtopic, αντρεα, τα μιλησαμε τα συμφωνησαμε! ανοιχτο θα παρεις.. και μη ξεχνας... πηγαινοντας αργα σε 'βλεπουν' (works both ways! )Ρέ σύ,ξέρεις τί είναι αυτό πού μού τή δίνει;
Οτι θά μέ λένε 'ψώνιο''.
Ασε πού μπορεί νά γίνω κιόλας!!!
Εχω δεί άτομα,πού αφότου άλλαξαν αυτοκίνητο καί πήραν Μερτσέντες,ξεχάσανε ότι ο δρόμος είναι γιά όλους.Οσο οδηγούσαν όπελ,όλα εντάξει!!!Λές καί πιάσανε τόν παπά απ'τα...φρύδια!!!Αραγε υπάρχει κανένας ψυχολόγος στό φόρουμ,νά μάς εξηγήσει τό φαινόμενο επιστημονικά;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
:Και για να μην ειμαι offtopic, αντρεα, τα μιλησαμε τα συμφωνησαμε! ανοιχτο θα παρεις.. και μη ξεχνας... πηγαινοντας αργα σε 'βλεπουν' (works both ways! )
Ρέ σύ,ξέρεις τί είναι αυτό πού μού τή δίνει;
Οτι θά μέ λένε 'ψώνιο''.
Εχω δεί άτομα,πού αφότου άλλαξαν αυτοκίνητο καί πήραν Μερτσέντες,ξεχάσανε ότι ο δρόμος είναι γιά όλους.Οσο οδηγούσαν όπελ,όλα εντάξει!!!Λές καί πιάσανε τόν παπά απ'τα...φρύδια!!!Αραγε υπάρχει κανένας ψυχολόγος στό φόρουμ,νά μάς εξηγήσει τό φαινόμενο επιστημονικά;
Μήπως ήταν ψώνια και απλά περίμεναν να πετάξουν το Οπελάκι τους για την Μερτσέντα για να το δείξουν
Το αν θα γίνεις ψώνιο εξαρτάται από εσένα απολκλειστικά και μόνο... ή θα παραμείνεις βράχος ή θα σκοντάψεις σ'ενα επίπεδο παρακάτω Λογικό δεν είναι; Εξάλου μόνο που το σκέφτηκες (ότι μπορεί να γίνεις ψώνιο) εγώ πιστεύω ότι θα αντέξεις , αν πάρεις Μετρσέντα, ή δεν θα πάρεις ΜερτσένταΑ! και αφού θες βοήθεια για το αμάξι έχεις τίποτα υπ'όψην σου; Τί σε μεταχειρισμένο και τί σε καινούριο; Για να κάνουμε και συγκρίσεις όχι μόνο γενικόλογα.....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρέ σύ,ξέρεις τί είναι αυτό πού μού τή δίνει;
Οτι θά μέ λένε 'ψώνιο''.
προσεξε να δεις πως εχει το πραγμα (εχω κανει μελετη στο αντικειμενο!)
Παρ' ολο που ειναι ανοιχτα τα αυτοκινητα αυτα, εχουν τρομερη 'ηχομονωση' σε τετοιου ειδους σχολια!
Ισως να αισθανεσαι λιγο ασχημα στην αρχη, επειδη θα εισαι 'εκτεθειμενος' στα βλεμματα, αλλα μετα απλα δε δινεις σημασια! Προς θεου! μη κολλας σε τετοια πραγματα!
Αντε ... καλοριζικο!!!
Ισως, βεβαια, να εισαι λιγο νεος για να αγορασεις μια mercedes ή καμμια bmw (συνηθως τις αγοραζουν μεγαλυτερες ηλικιες), αλλα περι ορεξεως ...!
Κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου