-
Λοιπον σημερα το πρωι πηγα και παρηγγειλα την Corolla T-Sport, και αυτη τη στιγμη βγρισκομαι σε διλλημα για το χρωμα...
Τα διαθεσιμα χρωματα ειναι : Ασημι, Κοκκινο, Γκρι, Μαυρο.
Την ωρα που καναμε την παραγγελια υπηρχαν διαθεσιμα Κοκκινα και Γκρι με παραδοση τον Σεπτεμβριο, ενω τα Ασημι και Μαυρα ειχαν παραδοση Νοεμβριο...Ετσι ενω αρχικα πηγαινα για μαυρο αρχισα να το σκεφτομαι....γιατι 2 μηνες ειναι πολλοι, και εχοθμε μεινει και με ενα αμαξι τωρα και θα πηγαινω στη σχολη (και γενικα) με λεωφορειο οσο θα εχουμε 1 αμαξι...
Παραγγειλαμε λοιπον ενα κοκκινο αλλα μας ειπαν οτι αμα θελουμε μπορουμε μεσα σε 2 μερες να το αλλαξουμε....μετα κλειδωνει η παραγγελια.Οποτε εχω καιρο μεχρι την τεταρτη να το αλλαξω...
Λοιπον το Γκρι δεν το συζηταω γιατι δεν μου αρεσει καθολου, και το ασημι δεν το θελω γιατι εχω μπουχτισει αποτ ο ασημι accent που ειχαμε, και εκτος αυτου εχει και αυτο παραδοση νοεμβριο αρα δεν κερδιζω τιποτα σε σχεση με το μαυρο που ειναι η πρωτη προτιμηση...
Οποτε το διλημα ειναι Κοκκινο και Σεπτεμβριο, ή Μαυρο και Νοεμβριο?
Και τα 2 χρωματα μου αρεσουν αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι το Κοκκινο δεν βγαινει σε μεταλλικο...και φοβαμαι μηπως ξεθωριασει στο μελλον....αν δεν ηταν αυτο θα το επαιρνα με κλειστα ματια γιατι το μαυρο το θελω ελαχιστα περισσοτερο οποτε οι 2 μηνες θα επαιζαν καταλυτικο ρολο...
Αλλα δεν θελω να παρω λαθος αποφαση σε κατι που θα το κρατησω 10 χρονια+ και να το μετανιωσω αργοτερα και να λεω 'για 2 μηνες την πληρωσα για χρονια...'
Εσεις τι πιστευετε? Θα εχει προβλημα το κοκκινο που δεν ειναι μεταλλικο στο χρονο? Τι θα διαλεγατε σε αυτο το διλλημα?
-
Λοιπον σημερα το πρωι πηγα και παρηγγειλα την Corolla T-Sport, και αυτη τη στιγμη βγρισκομαι σε διλλημα για το χρωμα...
Την ωρα που καναμε την παραγγελια υπηρχαν διαθεσιμα Κοκκινα και Γκρι με παραδοση τον Σεπτεμβριο, ενω τα Ασημι και Μαυρα ειχαν παραδοση Νοεμβριο...Ετσι ενω αρχικα πηγαινα για μαυρο αρχισα να το σκεφτομαι....γιατι 2 μηνες ειναι πολλοι, και εχοθμε μεινει και με ενα αμαξι τωρα και θα πηγαινω στη σχολη (και γενικα) με λεωφορειο οσο θα εχουμε 1 αμαξι...
Παραγγειλαμε λοιπον ενα κοκκινο αλλα μας ειπαν οτι αμα θελουμε μπορουμε μεσα σε 2 μερες να το αλλαξουμε....μετα κλειδωνει η παραγγελια.Οποτε εχω καιρο μεχρι την τεταρτη να το αλλαξω...
Λοιπον το Γκρι δεν το συζηταω γιατι δεν μου αρεσει καθολου, και το ασημι δεν το θελω γιατι εχω μπουχτισει αποτ ο ασημι accent που ειχαμε, και εκτος αυτου εχει και αυτο παραδοση νοεμβριο αρα δεν κερδιζω τιποτα σε σχεση με το μαυρο που ειναι η πρωτη προτιμηση...
Και τα 2 χρωματα μου αρεσουν αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι το Κοκκινο δεν βγαινει σε μεταλλικο...και φοβαμαι μηπως ξεθωριασει στο μελλον....αν δεν ηταν αυτο θα το επαιρνα με κλειστα ματια γιατι το μαυρο το θελω ελαχιστα περισσοτερο οποτε οι 2 μηνες θα επαιζαν καταλυτικο ρολο...
Αλλα δεν θελω να παρω λαθος αποφαση σε κατι που θα το κρατησω 10 χρονια+ και να το μετανιωσω αργοτερα και να λεω 'για 2 μηνες την πληρωσα για χρονια...'
Εσεις τι πιστευετε? Θα εχει προβλημα το κοκκινο που δεν ειναι μεταλλικο στο χρονο? Τι θα διαλεγατε σε αυτο το διλλημα?
-
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
.... μετανιωσω αργοτερα και να λεω 'για 2 μηνες την πληρωσα για χρονια...'
Τι θα διαλεγατε σε αυτο το διλλημα?Το μαύρο όποτε έρχεται!
Είσαι όμως σίγουρος ότι δεν σου αρέσει το γκρί? Το έχεις δει σε αυτοκίνητο? Αν βιαζόμουνα και αν είναι μεταλλικό αυτό θα έπαιρνα και όχι το κόκκινο που νομίζω πάει σε πολύ λίγα αυτοκίνητα... (άσχετα αν πολλοί το παίρνουν επειδή τους αρέσει το χρώμα γενικότερα) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... μετανιωσω αργοτερα και να λεω 'για 2 μηνες την πληρωσα για χρονια...'
Τι θα διαλεγατε σε αυτο το διλλημα?Το μαύρο όποτε έρχεται!
Είσαι όμως σίγουρος ότι δεν σου αρέσει το γκρί? Το έχεις δει σε αυτοκίνητο? Αν βιαζόμουνα και αν είναι μεταλλικό αυτό θα έπαιρνα και όχι το κόκκινο που νομίζω πάει σε πολύ λίγα αυτοκίνητα... (άσχετα αν πολλοί το παίρνουν επειδή τους αρέσει το χρώμα γενικότερα)Συμφωνώ για το ασημί. Οι γείτονες έχουν τρία στο ίδιο χρώμα!
Θα σου έλεγα 'γκρι' - το κόκκινο τραβάει τους μπάτσους και το μαύρο είναι εφιάλτης με την σκόνη και τις γρατζουνιές.
Αλλά μην το πάρεις γκρί. Γκρι θα πάρω εγώ!
-
Mαυρο μεταλλικο εχει το δικο μου (avensis)
Εγώ το συγκεκριμένο αυτοκινητο θα το επελεγα στο κοκκινο, έστω και μη μεταλικό (εισαι σιγουρος οτι δεν βγαινει μεταλικό?? )
Οσον αφορά την ποιοτητα δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα, πλεον ειναι πολυ εξελιγμενα για να αντιπετωπιζουν πλεον τετοια προβληματα.
-
Μακριά απο μη μεταλλικό κόκκινο.Συνήθως κοβει πολύ με τον καιρό και όπως και να το κάνουμε δεν ταιριάζει σε αυτοκίνητο 25000ε(προσωπική άποψη)Πάρε γκρί ή ασημί
-
Δεν το ξανασκέφτεσαι για την T-Sport; Τόσα καλά μοντέλα υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία! Είσαι σίγουρος ότι θέλεις μία Corolla με κινητήρα που πρέπει να τον σπάσεις για να αποδώσει; Με ηλεκτρικό τιμόνι που δεν έχει καθόλου αίσθηση; Με ESP που δεν απενεργοποιείται και κουδουνάει για να σου τσακίζει τα νεύρα και τη διάθεση; Καλύτερα να αλλάξεις παραγγελία, όχι χρώμα. Είχα την τύχη(;) να οδηγήσω την T-Sport και είναι απογοήτευση. Όλα τα περιοδικά που μου ρχονται στο νου συμφωνούν ότι Focus ST170, Mazda 3 2.0, Leon 20VT είναι πολύ καλύτερα. Για να μην αναφερθούμε στο Civic Type-R. Κάνε κάνα test-drive πριν επιλέξεις επειδή απλώς είναι ΤΟΥΟΤΑ. Τέλος πάντων, εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το καρπούζι. Απλώς είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να τραβάς μετά τα μαλλιά σου. Αμαρτία από το Θεό
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τέλος πάντων, εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το καρπούζι. Απλώς είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να τραβάς μετά τα μαλλιά σου. Αμαρτία από το ΘεόΩχ! Προβλέπω τσακωμό!
-
Δεν το ξανασκέφτεσαι για την T-Sport; Τόσα καλά μοντέλα υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία! Είσαι σίγουρος ότι θέλεις μία Corolla με κινητήρα που πρέπει να τον σπάσεις για να αποδώσει; Με ηλεκτρικό τιμόνι που δεν έχει καθόλου αίσθηση; Με ESP που δεν απενεργοποιείται και κουδουνάει για να σου τσακίζει τα νεύρα και τη διάθεση; Καλύτερα να αλλάξεις παραγγελία, όχι χρώμα. Είχα την τύχη(;) να οδηγήσω την T-Sport και είναι απογοήτευση. Όλα τα περιοδικά που μου ρχονται στο νου συμφωνούν ότι Focus ST170, Mazda 3 2.0, Leon 20VT είναι πολύ καλύτερα. Για να μην αναφερθούμε στο Civic Type-R. Κάνε κάνα test-drive πριν επιλέξεις επειδή απλώς είναι ΤΟΥΟΤΑ. Τέλος πάντων, εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το καρπούζι. Απλώς είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να τραβάς μετά τα μαλλιά σου. Αμαρτία από το ΘεόΣυμφωνώ μαζί σου για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα,αλλά αφού το παιδί έχει κάνει την επιλογή του δεν έχει νόημα ένα τέτοιο σχόλιο.Ισως να κόλλαγε περισσότερο σε ένα thread για επιλογή αυτοκινήτου
-
Μια χαρά αυτοκίνητο είναι. Και με οικογενειακό χαρακτήρα και με επιδόσεις. Μπορεί να μην φτάνει χαλαρά τα 250 χλμ, αλλά τη δουλειά του την κάνει και έχει πίσω του την αξιοπιστία της εταιρείας.
Όσο για το χρώμα, είμαι ο μοναδικός που ψήφισε κόκκινο. Το είχα δει στον δρόμο και μου άρεσε πάρα πολύ. Το μαύρο, όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται, για εμένα είναι κατάρα. Το πλένεις το πρωί και το βράδυ βλέπεις ένα στρώμα σκόνης. Το ξεσκονίζεις και την επομένη βλέπεις μια κουτσουλιά που φαντάζει σαν τρύπα από οπλοπολυβόλο. Αν μάλιστα σου γρατζουνιστεί στη λαμαρίνα, η γρατζουνιά φαίνεται από τα 100 μέτρα. Χώρια το ότι το εσωτερικό γίνεται καμίνι τους μισούς μήνες του χρόνου.
-
Σαν χρώμα το μαύρο είναι πιό ωραίο από το κόκκινο (για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο). Πάντως είναι πιό ευαίσθητο (λερώνει περισσοτερο, γρατζουνιές πιό εμφανείς).
Ότι και να διαλέξεις καλορίζικο και να μας λες τις εντυπώσεις σου μέσω forum (Σκέφτομαι την 1.4 από Σεπτέμβριο, θα δούμε όμως)
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Μακριά απο μη μεταλλικό κόκκινο.Συνήθως κοβει πολύ με τον καιρό και όπως και να το κάνουμε δεν ταιριάζει σε αυτοκίνητο 25000ε(προσωπική άποψη)Πάρε γκρί ή ασημίΣυμφωνώ,ταιριάζει περισσότερο σε αυτοκίνητα αξίας 120.000Ε και άνω (360 Modena κ.α.)
Και εγώ πάντως θα έπαιρνα το μάυρο κα ας περίμενα περισσότερο. Θα νευριάζεις βέβαια που δε θα παραμένει καθαρό για περισσότερο απο μια μέρα,που οι γρατζουνιές θα φαίνονται με το παραμικρό αλλά δείχνει πιο ομοιογενές απο το κόκκινο μιας και τα σπόϊλερ,ειδικά τα πίσω,θα φαίνονται ένα με το προφυλακτήρα και όχι ξεχωριστά κομμάτια. -
Δεν το ξανασκέφτεσαι για την T-Sport; Τόσα καλά μοντέλα υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία! Είσαι σίγουρος ότι θέλεις μία Corolla με κινητήρα που πρέπει να τον σπάσεις για να αποδώσει; Με ηλεκτρικό τιμόνι που δεν έχει καθόλου αίσθηση; Με ESP που δεν απενεργοποιείται και κουδουνάει για να σου τσακίζει τα νεύρα και τη διάθεση; Καλύτερα να αλλάξεις παραγγελία, όχι χρώμα. Είχα την τύχη(;) να οδηγήσω την T-Sport και είναι απογοήτευση. Όλα τα περιοδικά που μου ρχονται στο νου συμφωνούν ότι Focus ST170, Mazda 3 2.0, Leon 20VT είναι πολύ καλύτερα. Για να μην αναφερθούμε στο Civic Type-R. Κάνε κάνα test-drive πριν επιλέξεις επειδή απλώς είναι ΤΟΥΟΤΑ. Τέλος πάντων, εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το καρπούζι. Απλώς είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να τραβάς μετά τα μαλλιά σου. Αμαρτία από το ΘεόΣεβομαι την αποψη σου αλλα η αποφαση εχει παρθει και τα εχω σκεφτει ολα οσα λες αλλα αποριφθηκαν τελικα...
Τα Focus και Mazda 3 επαιξαν σοβαρα λογο πολυ καλης αναρτησης, αλλα ειανι και τα 2 αργα σε σχεση με το corolla και φυσικα δεν εχουν τον κινητηρα διαμαντι και την απαιχτη εγγυηση και after-sales...
Το Type-R φαινεται καλυτερη επιλογη γενικα αλλα δεν κανει για την πολη, και ειδικα στην Ελλαδα με τα απειρα σαμαρακια/λακουβες κλπ....θα σε πιασει η μεση σου με τις 17αρες ζαντες και την θεοσκληρη αναρτηση...
Το Leon αποριπτεται γιατι πρωταπολα δεν εμπιστευομαι την Seat, και κατα δευτερον ειναι μοντελο που αποσυρεται για να ερθει το καινουριο σε λιγους μηνες με οτι συνεπαγεται αυτο...
Γενικα μονο το Type-R μπορω να το καρακτηρισω καλυτερο αυτοκινητο με βαση τις προτεραιοτητες μου (αξιοπιστια, κινητηρας κλπ) τα αλλα απλα ειναι πιο αργα και χειροτερα στους παραπανω τομεις...αλλα το honda αποριπτεται λογω πολης (ανεση,καταναλωση,δεν υπαρχει σε 5θυρο κλπ) και λογω Σαρακακη...Στο θεμα μας τωρα....μου αρεσει το κοκκινο αλλα το φοβαμαι ρε γμτ....φοβαμαι μην ξεφτυσει με τον καιρο...
Βεβαια το μεταλικο κοστιζει 400 ευρω παραπανω, οποτε μια ιδεα θα ηταν να παρω το κοκκινο και να γλιτωσω τα 400, και σε 5 χρονια αν εχει ξεφτισει να δωσω αλλα 600 (συνολο 1000) και να το βαψω ξανα....Παντως η αναμονη με ποναει πολυ γιατι θα ειμαστε αλλους 2 μηνες με 1 μονο αυτοκινητο 3 ατομα, και θα ειναι και μηνες δουλειας....γιατι τωρα το καλοκαιρι ας πουμε δεν με νοιαζει...
-
Καταρχήν, σκέψου ότι για να αποδώσει ο κινητήρας της T-Sport πρέπει να του πιεις το αίμα. Οπότε σε καθημερινές συνθήκες μετακίνησης, δε θα χεις ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του Mazda και του Ford. Με βάση το Autocar που έχω τώρα μπροστά μου, ρεπρίζ 80-110 με τελευταία σχέση είναι 9,5 η Corolla, 9,7 to Mazda και το Focus. 0-100 7,5 η Toyota, 8,4 Mazda και 8,7 Focus. Τέλος πάντων, απλώς να βοηθήσω θέλω. Καλορίζικο
-
Πωπω πολλούς υπουργούς έχουμε εδω μέσα. ΚΟΚΚΙΝΟκαι κουκουλα αν το αφήνεις πολύ στον ήλιο(ομως αν ξεθωριάζουν και τα Τoyota τότε χάλασε ο κόσμος)
-
Ο χρήστης OSFP έγραψε:
Παντως η αναμονη με ποναει πολυ γιατι θα ειμαστε αλλους 2 μηνες με 1 μονο αυτοκινητο 3 ατομα, και θα ειναι και μηνες δουλειας....γιατι τωρα το καλοκαιρι ας πουμε δεν με νοιαζει...
Είναι όντως δύσκολο. Εγώ έσπρωξα το ένα αμάξι επειδή θα είχα στα χέρια μου το καινούριο σε μία εβδομάδα. Λόγω (λένε) των προβλημάτων με τις πινακίδες, δεν το έχω πάρει ακόμα και έχει περάσει κοντά μήνας. Πολύ σπαστικό, ιδίως από τη στιγμή που η συγκοινωνία δεν με βολεύει ιδιαίτερα.
Αυτή η σκέψη για το βάψιμο μετά από μερικά χρόνια μου φαίνεται πολύ σωστή, με την προϋπόθεση ότι θα ξεβάψει. Πάντως νομίζω ότι τα κόκκινα έχουν διπλή επίστρωση ακριβώς επειδή θεωρούνται ή είναι κάπως πιο ευπαθή στον ήλιο. Και το μαύρο όμως είναι προβληματικό, ιδίως αν εμφανίσει το φαινόμενο της 'αράχνης' (σαν να έχει φάει τζάμι πέτρα και να έχει ραγίσει ακτινωτά).
-
Καταρχήν, σκέψου ότι για να αποδώσει ο κινητήρας της T-Sport πρέπει να του πιεις το αίμα. Οπότε σε καθημερινές συνθήκες μετακίνησης, δε θα χεις ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του Mazda και του Ford. Με βάση το Autocar που έχω τώρα μπροστά μου, ρεπρίζ 80-110 με τελευταία σχέση είναι 9,5 η Corolla, 9,7 to Mazda και το Focus. 0-100 7,5 η Toyota, 8,4 Mazda και 8,7 Focus. Τέλος πάντων, απλώς να βοηθήσω θέλω. ΚαλορίζικοΣε καθημερινες συνθηκες μετακινησης ουτε η αναρτηση του corolla (που ομολογουμενως ειναι χειροτερη των focus και mazda) θα με προβληματισει...
Γενικα ειναι και τα 3 πολυ καλα αυτοκινητα, απλα η toyota μου δινει την αξιοπιστια και το after-sales που παιζει μεγαλο ρολο για μενα οποτε παω σ'αυτην...
Και ειναι και + το οτι ειναι 1800 και οχι 2000....δηλαδη 180 ευρω λιγοτερο το χρονο στην εφορια και ταυτοχρονα εχει και περισσοτερα αλογα...
Το οτι πρεπει αν τον σκισεις για να αποδοσει δεν ισχυει και τοσο...σκεψου το ως εξης, μεχρι τις 6000 στροφες εχει 145 αλογα....δηλαδη 2 λιγοτερα απο το mazda....και μολις τις ξεπερασεις παιρνεις και το επιπλεον boost...αρα δεν τιθεται θεμα... -
κοκκινο φυσικά,για να φαίνεται.το ασημί δεν φαίνεται με τις αντανακλάσεις του ήλιου πάνω στο οδόστρωμα καθρέφτη.εμένα μου είπαν να περιμένω 4 μήνες για yaris κόκκινο και τους είπα παρτε τα 3.αν είναι δυνατόν να μην έχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.το συντομότερο(για άλλο χρώμα) είναι σε 2 μήνες!ελπίζω να πήρες την ανανεωμένη corolla.έχει αναβαθμισμένο τιμόνι και ανάρτηση.καλορίζικη!
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Μακριά απο μη μεταλλικό κόκκινο.Συνήθως κοβει πολύ με τον καιρό και όπως και να το κάνουμε δεν ταιριάζει σε αυτοκίνητο 25000ε(προσωπική άποψη)Πάρε γκρί ή ασημί
Συμφωνώ,ταιριάζει περισσότερο σε αυτοκίνητα αξίας 120.000Ε και άνω (360 Modena κ.α.)
Aυτo εννοουσα
Παραγγελια Corolla T-Sport και ΧΡΩΜΑ!