-
Τελικά δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν...
Με τον συγκεκριμένο 'κύριο', είχαμε συναντηθεί να δεί το αυτοκίνητο, το είχαμε οδηγήσει, είχαμε πάει στο εξουσ. garage να το δεί μηχανικός, είχαμε κάνει τα χαρτιά και σήμερα ήταν να κάνω την μεταβίβαση.
Ενδιάμεσα, 'πάγωσα' άλλους υποψήφιους εφόσον είχα καταλήξει σε συμφωνία με τον συγκεκριμένο 'κύριο'.
Και εχθές το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο να μου πεί ότι τελικά δεν μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο!
-
Με τον συγκεκριμένο 'κύριο', είχαμε συναντηθεί να δεί το αυτοκίνητο, το είχαμε οδηγήσει, είχαμε πάει στο εξουσ. garage να το δεί μηχανικός, είχαμε κάνει τα χαρτιά και σήμερα ήταν να κάνω την μεταβίβαση.
Ενδιάμεσα, 'πάγωσα' άλλους υποψήφιους εφόσον είχα καταλήξει σε συμφωνία με τον συγκεκριμένο 'κύριο'.
Και εχθές το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο να μου πεί ότι τελικά δεν μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο!
-
-
Αυτό που περιγράφεις ως απίστευτη ιστορία είναι συχνό φαινόμενο στην αγορά του μεταχειρισμένου. Απλά έπρεπε να του ζητήσεις μια μικρή προκαταβολή της τάξης των 300-500 €. Προσοχή λοιπόν και καλό πούλημα.
-
Suni8ismeno gegonos.
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Suni8ismeno gegonos.Τώρα που το λές...
-
max, έπρεπε όντως να είχες πάρει μια μικρή προκαταβολή, είναι πάγια τακτική στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων.
εγώ πάλι, είχα βρει πωλήτρια που δεν μου πουλούσε το αυτοκίνητό της επειδή δεν με πίστευε ότι δεν είμαι έμπορος
όταν τελικά με πίστεψε, αποφάσισε ότι το αυτοκίνητο το πουλούσε πολύ φτηνά και μου ανέβασε την τιμή. εννοείται πως αποχώρησα με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί η περίπτωσή της έχριζε παρακολούθησης από ψυχίατρο
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Τελικά δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν...Με τον συγκεκριμένο 'κύριο', είχαμε συναντηθεί να δεί το αυτοκίνητο, το είχαμε οδηγήσει, είχαμε πάει στο εξουσ. garage να το δεί μηχανικός, είχαμε κάνει τα χαρτιά και σήμερα ήταν να κάνω την μεταβίβαση.
Ε, ρε βοιδόπ......σα που χρειάζονται κάποιοι για την συμπεριφορά τους
-
Maxmara δυστυχως ο τιτλος σου πρεπει να ειναι 'πιστευτη και συνηθισμενη ιστορια'.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Maxmara δυστυχως ο τιτλος σου πρεπει να ειναι 'πιστευτη και συνηθισμενη ιστορια'.Εκ των υστέρων θεωρώ ότι φέρθηκα σαν βλάξ που δεν ζήτησα προκαταβολή. Αλλα απο την άλλη...
-
Προκαταβολη με αποδειξη που να λεει οτι αν δεν το παρουν την χανουν.
Δεν χρειαζεται πολλα βαλε 50-100 Ευρω. Αν αλλαξουν γνωμη παρτους τα λεφτα. Αν ειναι σοβαροι δεν τους νοιαζει αν ειναι παπαρες καλα να παθουν.Νικος
-
Εγώ πάλι δεν θα δεχόμουν να πληρώσω προκαταβολή σε έναν παντελώς άγνωστο τύπο.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Προκαταβολη με αποδειξη που να λεει οτι αν δεν το παρουν την χανουν.
Δεν χρειαζεται πολλα βαλε 50-100 Ευρω. Αν αλλαξουν γνωμη παρτους τα λεφτα. Αν ειναι σοβαροι δεν τους νοιαζει αν ειναι παπαρες καλα να παθουν.Νικος
Δεν είναι νόμιμο, τουλάχιστον όχι έτσι!Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη με ειδική ρήτρα.
-
δυστυχως συμβαινει και οχι μόνο στα αυτοκίνητα...
Καλό κουραγιο πάντως στην ολη διαδικασια. -
επειδή δεν γνωρίζουμε και τους λόγους που ο παρα λίγο αγοραστής οδηγήθηκε σε μια τέτοια απόφαση καλό είναι να είμαστε λιγάκι συγκρατημένοι ως προς τους χαρακτηρισμούς
και φυσικά όπως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται..έτσι και πριν το ταμείο ο πελάτης έχει πάντα δίκιο
είναι μια άσχημη εξέλιξη στα σχέδια του φίλου μας αλλα αυτό αφορά τον ίδιο και μόνο
-
Συμφωνώ απολύτως με τον theios. Συχνά συμβαίνει να θες ν'αγοράσεις κάτι και, εκεί που λες ότι είσαι έτοιμος να το πάρεις, να σου συμβαίνει η αναποδιά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως με τον theios. Συχνά συμβαίνει να θες ν'αγοράσεις κάτι και, εκεί που λες ότι είσαι έτοιμος να το πάρεις, να σου συμβαίνει η αναποδιά.Ναι, αλλά.
Άλλο να το λές εγκαίρως.
Και άλλο να έχεις δώσει τον λόγο σου, να σε έχει στήσει ώρες για τα χαρτιά, κλπ, και την τελευταία στιγμή (8.30 το βράδυ) να σου λέει 'όχι'.
Φυσικά και είχε το δικαίωμα να κάνει 'πίσω'.
Αλλά υπα΄ρχουν και κάποιες έννοιες όπως 'τιμή', 'συνέπεια' και 'ωριμότητα'.
-
Και πάλι όμως, είναι δύσκολο να ξέρεις αν τελευταία στιγμή δεν παίχτηκε κάτι.
-
Οποιος ασχολείται με εμπόριο γνωρίζει ότι αυτο ειναι καθημερινή πρακτική
-
πέρα από το ότι είναι απόλυτα λογικό και συνηθισμένο (όσο και να ενοχλεί)..ακόμα και στο επίπεδο που το θέτει ο φίλος μας..τιμή, συνέπεια κλπ τα κίνητρα θα μπορούσαν να είναι από πολύ ρεαλιστικά (να βρήκε κάτι φτηνότερο) μέχρι να χρειαζόταν και το τελευταίο του ευρώ να βάλει το παιδί του σε νοσοκομείο (λέμε τώρα)
γι'άυτό λέω..χωρίς να γνωρίζουμε λοιπόν ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε
δεν γνωρίζω την ηλικία του φίλου μας αλλά καλό θα είναι να φέρεται με συνέπεια και ωριμότητα σε όλες του τις κοιινωνικές δραστηριότητες αλλά να μην λησμονεί πως (ειδικά στον μαγικό αυτό τόπο) δεν είναι και δεδομένες
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ με υποψήφιο αγοραστή