-
Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για το FORD FIESTA(αξιοπιστια,ποιοτητα,κρατηματα,κλπ.)
Αξιζει τα λεφτα του ή υπαρχει και τιποτα καλυτερο στα ιδια λεφτα(12.500 για την εκδοση trend 5θυρο)??? -
Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας για το FORD FIESTA(αξιοπιστια,ποιοτητα,κρατηματα,κλπ.)
Αξιζει τα λεφτα του ή υπαρχει και τιποτα καλυτερο στα ιδια λεφτα(12.500 για την εκδοση trend 5θυρο)??? -
Εγώ έχω συμπάθεια στο Mazda 2 (βασικά το ίδιο αμάξι, αλλά νομίζω με πιο πρακτικούς χώρους), αλλά είναι ακριβότερο. Ήταν το αυτοκίνητο που είχα καταλήξει όταν κοίταζα σε αυτή την κατηγορία. Τελικά όμως αγόρασα μεταχειρισμένο Punto...
-
Τα Ford γενικά τα έχω σε υπόληψη αν και ψιλοσέρνονται.Το Fiesta έχει και μεγάλο-βαρύ αμάξωμα οπότε θα είναι αποδεκτό μόνο σε συνθήκες πόλης γιατί για ταξίδια...
-
Για αξιοπιστια , στην ενοτητα 'ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ' ειχα διαβασει σοβαρα παραπονα απο κατοχους εδω στο forum, ριξε μια ματια εκεί , αν βρω το link θα το βαλω!!
-
Φίλε Σταύρο έχω εμπειρία 15.000Km (μέσω της εταιρείας μου) από αυτό το αυτοκίνητο με τον κινητήρα 1.4 όμως. Το χρησιμοποίησα μόνο σε ανοιχτούς δρόμους. Μου άρεσε πολύ αλλά ο κινητήρας ήταν ήδη οριακός. Φαντάζομαι με τον 1.2 θα είναι αργό. Δεν έβγαλε καμία βλάβη αλλά παρουσίασε μερικούς τριγμούς στο ταμπλό και την πόρτα του οδηγού, χωρίς ξαναλέω να μπει σε κακή άσφαλτο ή χώμα. Πολύ καλή ανάρτηση και φρένα, γενικά εμπνέει εμπυστοσύνη. Μου έδινε την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου αλλά και οι χώροι του είναι καλοί (5πορτο).
Αν ταξιδεύεις συχνά μην πάρεις το 1.2. Γενικά μου αρέσει σαν αγορά και το σκεφτόμαστε σοβαρά με τη γυναίκα μου να το πάρουμε σαν δεύτερο (αυτό και καναδυό άλλα έχουμε στη λίστα μας).
Ελπίζω να βοήθησα, στη διάθεσή σου για ό,τι πιο συγκεκριμένο θέλεις. -
Στα ίδια χρήματα παίζουν και το clio 1.4 (12000 ευρώ), αλλά και το yaris 1.3 (13300ευρώ) -σε έκδοσεις χωρίς ζάντες- τα οποία αποτελούν πολύ καλές προτάσεις...
Εγώ προτίμησα το clio λόγω κινητήρα (1.4 100 άλογα) πολύ σβέλτο και το απόλυτα καλύτερο στον δρόμο.
Αν δεν σ'ενδιαφέρει τόσο ο εξοπλισμός (οι ζάντες εν προκειμένω) καλύτερα ν'ανέβεις σε κυβικά για να είσαι άνετος και σ'ένα ταξίδι ή όπου αλλού χρειαστεί η παραπάνω δύναμη.
-
Ειναι τοσο μικρη η διαφορα τιμης 1.2 με 1.4 (μη σου πω 1.6) που δεν αξιζει να παρεις το 1.2! Παντως το αυτοκινητο ειναι σκυλι, με καταπληκτικη οδικη συμπεριφορα και (πολυ σημαντικο) 5 χρονια ολικη εγγυηση.
-
Το 1,2 δεν αξίζει σε καμία περίπτωση αφού όπως προαναφέρθηκε η διαφορά τιμής με το 1,4 είναι μάλλον αστεία...
Με 12710 παίρνεις το Nissan Micra 1,4 Acenta 5θ που και ABS έχει και είναι και πολύ πιο γρήγορο! -
Είναι αρκετά καλό αυτοκίνητο με πολύ καλή εξωτερική ποιότητα υλικών. Όσο για την εσωτερική, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.
Το έχω εδώ και 4 μήνες περίπου και στο διάστημα αυτό έχω κάνει 4000 χιλ. Ο κινητήρας (1250 cc) είναι πολύ ελαστικός και οδηγώντας το νομίζει κανείς ότι έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Η οδική συμπεριφορά του είναι πολύ καλή, αν και το τιμόνι είναι λίγο ελαφρύ για μεγάλες ταχύτητες. Επίσης η ανάρτησή του είναι λίγο σκληρή και σε συνδυασμό με τα μικρά καθίσματα κουράζει σε μεγάλα ταξίδια (στην περίπτωση αυτή προτιμώ το Peugeot 406 μου). Υπόψιν ότι είναι το πρώτο μου μικρό αυτοκίνητο και δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα της κατηγορίας αυτής. -
Το οδήγησα για 2 μέρες και μπορώ να πω ότι είναι καλό. Σε σχέση με το Corsa 1.2 έχει καλύτερο τιμόνι. Από οδική συμπεριφορά δείχνει να ακολουθεί αυτά που θες αν και δεν το έφτασα στο όριο ή σε συνεχείς στροφές. Πολύ καλοί χώροι και επιλογέας ταχυτήτων. Ο κινητήρας ικανοποιητικός μέχρι την 3η. Αν μπορείς για 1.4 ή 1.6 μάλλον θα είναι πολύ καλό.
FORD FIESTA 1.2-καλό αμάξι???Να το αγοράσω???