-
εχω αλλάξει τον κινητήρα στο xantia 1.6 μου αφου παρέδωσε πνεύμα.Έβαλα πάλι 1.6.
ο τεχνικός που μου το άλλαξε λέει οτι δεν χρειάζεται να τον δηλώσω αφου είναι ιδια κυβικά.Αλλα αν θελήσω για σιγουρια (κτεο κτλ) να δηλώσω την αλλαγή πρέπει να να μου κόψει λεει τιμολόγιο αγοράς και εργατικών και να πληρώσω το φπα δλδ καπου 550 ευρω επιπλέον!!!
Υσχύει όντως η απαίτηση τομολογίου αγοράς απο τις αρχές ή μπορώ απλώς να δηλώσω την αλλαγή χωρις αυτό? -
εχω αλλάξει τον κινητήρα στο xantia 1.6 μου αφου παρέδωσε πνεύμα.Έβαλα πάλι 1.6.
ο τεχνικός που μου το άλλαξε λέει οτι δεν χρειάζεται να τον δηλώσω αφου είναι ιδια κυβικά.Αλλα αν θελήσω για σιγουρια (κτεο κτλ) να δηλώσω την αλλαγή πρέπει να να μου κόψει λεει τιμολόγιο αγοράς και εργατικών και να πληρώσω το φπα δλδ καπου 550 ευρω επιπλέον!!!
Υσχύει όντως η απαίτηση τομολογίου αγοράς απο τις αρχές ή μπορώ απλώς να δηλώσω την αλλαγή χωρις αυτό? -
Η άδεια δεν αναφέρει αριθμό κινητήρα. Ή κάνω λάθος; Αν δεν αναφέρει, τότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αναγνωρίσεις αν ο κινητήρας είναι ο μαμίσιος ή όχι (ίδιων κυβικών πάντα).
-
Η άδεια ΔΕΝ αναφέρει ούτε τύπο ούτε SN κινητήρα!! Μόνο κυβικά και φορολογήσιμους ίππους!!Οπότε....
-
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Η άδεια δεν αναφέρει αριθμό κινητήρα. Ή κάνω λάθος; Αν δεν αναφέρει, τότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αναγνωρίσεις αν ο κινητήρας είναι ο μαμίσιος ή όχι (ίδιων κυβικών πάντα).Βεβαιως και κανεις λαθος.Και αριθμο κινητηρα και αριθμο πλαισιου αναφερει.
@XRISTOS69: δεν τον εχεις πληρωσει τον μαστορα ; Τοτε μονο τον φπα πρεπει να του πληρωσεις επιπλεον (αν και αυτο ειναι πολυ φλου γιατι οταν αγοραζεις κατι αυτο περιεχει και τον φπα).550 ευρω αν ειναι μονο φπα θα πρεπει να σου κοψει τιμολογιο καθαρης αξιας 3000Ε απλα υπερβολικο.Επισης χρειαζεσαι και μια υπευθηνη δηλωση (νομιζω )που να αναφερει οτι ολες οι εργασιες εγιναν καλως.Ειχα ρωτησει πριν χρονια για την JULIA αλλα ισως κατι να εχει αλλαξει απο τοτε ,περασαν 10 χρονια. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η άδεια ΔΕΝ αναφέρει ούτε τύπο ούτε SN κινητήρα!! Μόνο κυβικά και φορολογήσιμους ίππους!!Οπότε....Με εκανες να παω να δω την αδεια του αυτοκινητου .Εκδοση 5/2001 και αναφερει και αριθμο πλαισιου και αριθμο μηχανης.Εκτος αν υπαρχουν νεου τυπου αδειες .Αλλα και παλι στο κτεο πως ελενχουν τι μηχανη εχεις;
-
Στην περίπτωση αλλαγής κινητήρα όμως δεν απαιτείται πλέον!Στο λέω απο προσωπική εμπειρία!!
-
Για αριθμό πλαισίου ήμουν σίγουρος αλλά και αριθμό κινητήρα; Θα το κοιτάξω πάντως.
Αλλα και παλι στο κτεο πως ελενχουν τι μηχανη εχεις;
Τι κάνουν;
Πλάκα κάνω ε. Δεν ξέρω αν είναι τόσο εξπέρ ώστε να καταλάβει και πόσα κυβικά είναι. Εκτός και αν το λέει ο κινητήρας επάνω. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην περίπτωση αλλαγής κινητήρα όμως δεν απαιτείται πλέον!Στο λέω απο προσωπική εμπειρία!!Παω πασο .
-
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Για αριθμό πλαισίου ήμουν σίγουρος αλλά και αριθμό κινητήρα; Θα το κοιτάξω πάντως.Αλλα και παλι στο κτεο πως ελενχουν τι μηχανη εχεις;
Τι κάνουν;
Πλάκα κάνω ε. Δεν ξέρω αν είναι τόσο εξπέρ ώστε να καταλάβει και πόσα κυβικά είναι. Εκτός και αν το λέει ο κινητήρας επάνω.Εχω περασει Κτεο δυο φορες ,και τις δυο ελενξαν τον αριθμο της μηχανης.Μαλιστα την πρωτη φορα επειδη δεν φαινοταν καλα (υπηρχε ενας σενσορας που καλυπτε ενα μικρο μερος του αριθμου )με μαλωσαν λες και εφταιγα εγω .Μου εχει τυχει να με σταματησουν στον δρομο (Ισθμος Κορινθου) και να θελουν να δουν αριθμο πλαισιου και κινητηρα (αυτα με την JULIA ).Ευτηχως τους καλεσαν στον ασυρματο να πανε σε καποιο τροχαιο και την γλυτωσα.
-
με μαλωσαν λες και εφταιγα εγω
κρατος.......
-
Καί γιατί δέν σού κόβει ένα τιμολόγιο μέ μικρή αξία αγοράς,γιά νά πληρώσεις καί λίγο ΦΠΑ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καί γιατί δέν σού κόβει ένα τιμολόγιο μέ μικρή αξία αγοράς,γιά νά πληρώσεις καί λίγο ΦΠΑ;μαλλον κάτι τέτοιο θα κοιτάξω να γίνει.Υσχύει όμως αυτό? Είναι απαραίτητα τα τιμολόγια αγοράς και τοποθέτησης για να δήλώσω την καινούρια μηχανή?
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Καί γιατί δέν σού κόβει ένα τιμολόγιο μέ μικρή αξία αγοράς,γιά νά πληρώσεις καί λίγο ΦΠΑ;
μαλλον κάτι τέτοιο θα κοιτάξω να γίνει.Υσχύει όμως αυτό? Είναι απαραίτητα τα τιμολόγια αγοράς και τοποθέτησης για να δήλώσω την καινούρια μηχανή?
Ναι είναι!
-
Εγώ Χρήστο όταν είχα αλλάξει κινητήρα,μού είχανε κόψει 'εικονικό' τιμολόγιο μέ αξία τριάντα χιλιάδων δραχμών.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ Χρήστο όταν είχα αλλάξει κινητήρα,μού είχανε κόψει 'εικονικό' τιμολόγιο μέ αξία τριάντα χιλιάδων δραχμών.Μια απο τα ίδια....ή μια απ' όλα!!!
ΥΓ Εχω κέφια σήμερα!!
-
μολις πριν δεκα μερες εκανα δηλωση αλλαγης κινητηρα και το μονο που εγραψαν στην νεα αδεια ειναι ο κωδικος του κατασκευαστη που δηλωνει τον κυβισμο και τον τυπο του [πχ 13S] ενω τον αριθμο που ακολουθει και ειναι ο αριθμος παραγωγης του κινητηρα τον παρελειψαν.
αρα αυτο που ενδιαφερει τις υπηρεσιες του υπ.μεταφορων ειναι ποσα κυβικα ειναι ενας κινητηρας και φυσικα να μην ειναι ναι μεν ιδιων κυβικων αλλα διαφορετικης τεχνολογιας λογω ρυπων.
γι'αυτο πλεον δεν ειναι υποχρεωτικο να δηλωνεται η αλλαγη κινητηρα με την προυποθεση ομως να ειναι του ιδιου τυπου ανεξαρτητως αριθμου παραγωγης.....μην χαλατε λοιπον αδικα τα λεφτα σας σε πραγματικα ή εικονικα τιμολογια πληρωνοντας ΦΠΑ..
-
(double post)
-
Εξαρταται απο την περιπτωση. Στα Astra G 1.4, το μοτερ καθως και η αδεια γραφουν ως αριθμο κινητηρα Χ14ΧΕ, που ειναι ο τυπος του κινητηρα (δηλαδη serial number δεν εχει). Αμα λοιπον αλλαξεις; καμμια 15αρια κινητηρες και ειναι ολοι Χ14ΧΕ, τοτε οχι μον οδεν χρειαζεται να το δηλωσεις, αλλα απλουστατα δεν μπορει κανεις να το ελεγξει.
Τωρα στην περιπτωση που βαζεις μοτερ ιδιων κυβικων αλλα διαφορετικου τυπου, δεν ξερω τι συμβαινει. Κανονικα ξερω οτι ειναι παρανομο να γραφει αλλα η αδεια και αλλα το μπλοκ του μοτερ, χωρις να κανει ιδιαιτερη αναφορα στην περιπτωση ιδιων κυβικων/αλλου τυπου μοτερ, οποτε μαλλον πρεπει να δηλωθει.
αλλαγή κινητήρα ίδιων κυβικών