-
Αυτό το θέμα νομίζω οτι είναι άκρως ενδιαφέρων
-
-
-
Πράγματι είναι ενδιαφέρον. Ελάτε μαστόρια του forum join us!!!
-
Μικρές. Δεν έχει (να χτυπήσω ξύλο) χρειαστεί έκτακτη επέμβασή μου για την επισκευή των αυτοκινήτων μας ποτέ, αλλά φαντάζομαι πως αν τύχει κάτι σχετικά απλό θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω.
Βέβαια με έναν καλό οδηγό Haynes και αρκετή ώρα στη διάθεσή μου δεν κολλάω πουθενά. (προϋπόθεση να έχει οδική βοήθεια το αυτοκίνητο)
-
Πολύ καλές
Αυτό ψήφισα αν και τα εργαλεία κάνουν το μάστορα
Αν και έχουν περάσει οι εποχές που άλλαζα μηχανή στο Mini απόγευμα στην αυλή , δεν έχω πάψει να ασχολούμαι ακόμα.
Τώρα βέβαια έχω αρχίσει και βαριέμαι λίγο αλλά αν κάτι έχει ενδοιαφέρον ασχολούμαι -
Μικρές αλλά με πολύ καλή διάθεση να γίνουν μέχρι καλές. Χρόνος δεν υπάρχει.
-
Να τολμήσω να πώ ότι το 75% των οδηγών είναι στην πρώτη κατηγορία.
Σίγουρα οι περισσότερες γυναίκες πάντως εκεί είναι (no offence ladies).
-
Σύμφωνα με τους ορισμούς κάθε κατηγορίας, οι γνώσεις μου είναι μέτριες. Έχω κάνει όμως τεράστια βήματα μέσα από αυτό το φόρουμ, θεωρητικά τουλάχιστον, στο να απογεύγω να με πιάνουν κορόιδο τα μαστόρια! Πρακτικά δυστυχώς ο χρόνο είναι ελάχιστος, κάποια στιγμή ίσως αχοληθώ περισσότερο.
-
Νόμιζα ότι ήξερα πολλά πράγματα...ανακάλυψα (εδω) ότι ήξερα πολύ λιγότερα και ότι πολλά απο αυτά που ήξερα ήταν λάθος!!!
Γενικά γνωρίζω πως λειτουργεί το αυτοκίνητο και ειδικότερα το δικό μου! Με μπόλικο διάβασμα του Haynes και παρακολούθηση των εργασιών συναρμολόγησης με τα ίδια μου τα χεράκια!!!
Αλλά δεν μπορώ να επέμβω ούτε να επισκευάσω κάτι!Μου λείπουν ο χώρος και τα εργαλεία!!
-
Οι γνώσεις μου είναι γενικά μικρές. Προσπαθώ όμως μεσα από τεχνικά περιοδικά να τις διευρύνω.
Γενικά, μικροδουλειές τις κάνω μόνος μου (αλλαγές υγρών, λαμπτήρων, σκασμένο λάστιχο).
Στο συνεργείο παρακαλουθώ πάντα τον μηχανικό και προσπαθώ να μαθαίνω. -
Μικρή διότι δεν θέλων να μπλέκω στα χωράφια των συνεργείων.
-
Στο συνεργείο παρακαλουθώ πάντα τον μηχανικό και προσπαθώ να μαθαίνω.
Μακάρι να ήταν έτσι και οι αντιπροσωπείες...... Απαράδεκτο πάντως το να μη σε αφήνουν να είσαι δίπλα στο αυτοκίνητο......
-
Εγω συνηθως αλλαζω μονος μου φιλτρο αερα ,λαδιου,βενζινης καθως και μπουζι.Ποτε δεν πειραζω μονος μου φρενα και αναρτηση ενω για δουλειες οπως ρυθμιση διακενων βαλβιδων προτιμω αντιπροσωπεια[/i]
-
Επισης σημαντικες γνωσεις μπορουν να προσφερουν τα manual της haynes οπως ανεφερε και καποιος φιλος πιο πανω.Κατα την γνωμη μου απαραιτητο για καποιον που πραγματικα ενδιαφερεται για το αυτοκινητο του
-
ðÜíù óôï lancia hf turbo ðïõ Ý÷ù åßíáé ðáñÜ ðïëý êáëÝò
öôéÜ÷íù ôá ðÜíôá áðü öáíáñôæïäïõëåßá ìÝ÷ñé âáèéÜ óôá ìç÷áíéêÜ
,Ý÷åé íá ìå äåé óõíåñãåßï ó÷åäüí áðü ôüôå ðïõ ôï ðÞñá (1999) -
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Στο συνεργείο παρακαλουθώ πάντα τον μηχανικό και προσπαθώ να μαθαίνω.
Μακάρι να ήταν έτσι και οι αντιπροσωπείες...... Απαράδεκτο πάντως το να μη σε αφήνουν να είσαι δίπλα στο αυτοκίνητο......
Πολλοί μηχανικοί δεν τους αρέσει να είσαι απο πάνω τους όταν δούλέβουν το αμάξι σου. Στις αντιπροσωπίες...το θέμα είνα άλλο. Αμά τους πέρνει 2 ώρες να αλλάξουν μια κρεμαγιέρα..στον λογαριασμό θα σου πούνε 6!!!!. Πάντως οι μηχανικοί των αντιπροσωποιών γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα αυτοκίνητα.....αλλά βαράνε.
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Επισης σημαντικες γνωσεις μπορουν να προσφερουν τα manual της haynes οπως ανεφερε και καποιος φιλος πιο πανω.Κατα την γνωμη μου απαραιτητο για καποιον που πραγματικα ενδιαφερεται για το αυτοκινητο τουΤα ποιό καλά manuals είναι της Bentley (http://www.bentleypublishers.com/)
Άμα έχεις Volvo, BMW, Audi h Porsche είναι MUST.
-
Μπα παρε το Service Manual και τελειωσες. Ευκολο να βρεις κατι μια και τις περισσοτερες φορες ειναι σε ηλεκτρονικη εκδοση.
Σχετικα με γνωσεις μπορω και εχωκαι εργαλεια και χωρο να κανω πολλα πραγματα αλλα ο τροπος που το σκεφτομαι ειναι καλυτερα να παω σε ενα μαγαζι που θα κανουν την ιδια δουλεια πολυ πιο γρηγορα και σωστα. Δεν παω αντιπροσωπεια ποτε. αλλα εχω γνωστα τομα σε συνεργεια που ξερουν το αυτοκινητο μεσα και εξω. Και χωρια που τα ατομα στο μαγαζι με αφηνουν να κιοταω απο κατω και μιλαμε για αυτοκινητα μια και αυτοι ειναι μουρλοι σαν και εμενα.
Και φυσικα με αφηνουν και παιρνω φωτογραφιες.
-
Κάποτε αλλάζαμε μηχανή στο 127 αυθημερόν και τρίβαμε βαλβίδες τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Τώρα, μάταια περιμένω να χαλάσει κάτι στο αυτοκίνητο και ξεκαυ.., συγνώμη, ξεδίνω βασανίζοντας τη μηχανή (2Τ) ή συντηρώντας κάνα περονοφόρο. Πετρέλαια, βέβαια, αλλά από το τίποτα...
Edit: Ψήφησα 'καλές'.
Πως είναι οι μηχανολογικές ικανότητες σας πάνω στο αυτοκίνητ